Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 809
  • 498
  •   1
Отговори
# 285
Ще просперират, ако се разхвърля работа и в другите градове. От де толкоз акъл у бизнеса, че ще спечели от това.

така е. За съжаление и много от знаещите езици и добре образовани младежи отиват в София, за да си намерят работа затова и бизнеса си стои основно там. Омагьосан кръг.
(Нямаше ли разни чуждестранни аутсорс фирми към Варна?!- все пак светлия пример с колцентровете и компютърните фирми на Индия и Ю. Корея храни бая народ по Софийско)

...често се разпознават по поведението, по-безпардонно от местното.

уау. Силно.
 Глобализация, майна  Mr. Green да си поговорим и за изтънчените нрави на варненци ли сега

иначе офтопик - Морето ни не е зле, малко е мръсно, защото няма голям отлив към океана и Дунав вкарва мръсотията на половин Европа в него та му е трудно да се изчисти, но по добре от без хич. Кофти за стреса който получавате от натъпканите Варна и Бургас лятото, ама колко става в празно в София - ех, кеф

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 12:26 от SharenaSol

# 286
Да му се невиди и светлият пример, дето са колцентровете  Sick
Но да не навлизам в тез дълбоки дебри и терзания. Crazy
Колцентровете не са само в София, но на другите места са мънички.
Имам приятели, които работят в кц в Пловдив и Велико Търново, доколкото си споделяме обаче, заплатите не са съизмерими със софийските кц, а отвратността на работата е еднаква  Rolling Eyes

# 287
  • София
Ако си мислите, че Варна се изхранва само от туризъм, или пък че всеки варненец дава под наем стаи лятото, лъжете се. За много варненци всички софиянци, германци и други -ци през лятото означават само повече задръствания и липса на място за хавлия на плажа.

Подкрепям с две ръце!!! Peace
Ние не даваме и не се изхранваме с туризъм.Но макар,че ни е тих и не населен квартала,лятото  е ужас,най-малкото няма къде да си спра колата.
Темата нещо се наклонява и прераства в спор между "запад" и "изток",не мислите ли  Naughty

Само за уточнение: туризъм не е само даването на таванските ви помещения под наем, туризъм означава да ви се пълнят сезонно кръчмите, салоните за красота, хранителните магазини, парцалопродавачниците и всякакви други не директно свързани с легло и кенеф неща! Туризъм е даже да обслужвате чужденците орално срещу заплащане! Ако са моряци, предполагам е графа "транспорт".  Mr. Green Joy

# 288

така е. За съжаление и много от знаещите езици и добре образовани младежи отиват в София, за да си намерят работа затова и бизнеса си стои основно там. Омагьосан кръг.
(Нямаше ли разни чуждестранни аутсорс фирми към Варна?!- все пак светлия пример с колцентровете и компютърните фирми на Индия и Ю. Корея храни бая народ по Софийско)

Има. но в по-малки размери. Основно нещата са концентрирани тук, примерно, в Бизнес Парка, някъде около Токуда, мисля.
Като човек, който го работи това от 2003-та, аз лично се надявам да продължат да просперират, обаче. Защото всичко там е сложено на масата-осигуровки, здравни, бонуси, социални придобивки, двойно заплащане по празници.....
ако има начин да се пенсионирам в сферата...... Whistling

Апропо, четох 2 различни интервюта, в които се казва, че за момента около 7000 души са ангажирани, а има потенциал да стигнем 35-40000. Най-привлекателна дестинация сме в ЕУропата, кво да го правиш.

# 289
Ако си мислите, че Варна се изхранва само от туризъм, или пък че всеки варненец дава под наем стаи лятото, лъжете се. За много варненци всички софиянци, германци и други -ци през лятото означават само повече задръствания и липса на място за хавлия на плажа.

Подкрепям с две ръце!!! Peace
Ние не даваме и не се изхранваме с туризъм.Но макар,че ни е тих и не населен квартала,лятото  е ужас,най-малкото няма къде да си спра колата.
Темата нещо се наклонява и прераства в спор между "запад" и "изток",не мислите ли  Naughty

Само за уточнение: туризъм не е само даването на таванските ви помещения под наем, туризъм означава да ви се пълнят сезонно кръчмите, салоните за красота, хранителните магазини, парцалопродавачниците и всякакви други не директно свързани с легло и кенеф неща! Туризъм е даже да обслужвате чужденците орално срещу заплащане! Ако са моряци, предполагам е графа "транспорт".  Mr. Green Joy

Окей,щом така мислиш!
Но аз пак ще кажа,че мен този туризъм не ме топли никак!
Нито имам кръчма,или салон за красота,нито работя като парцалопродавачка,както ти казваш,и т.н от изброените ти неща нямам нищо общо,та този туризъм по-скоро ми пречи.Пречи ми на спокойствието,което лятото се нарушава.
И май започнахте да се заяждате.
Аз нямам нищо против София,но не бих живяла там,все пак отговарям на въпрос по темата.
Не виждам защо са тези подмятания и обиди. Peace

# 290
Все има някаква косвена благинка от туризъм. И въобще от каквото и да идват приходи за един район, печелят всички. Ето например, ако си учителка, хората които цоцат от туризъм, ще имат кинти да платят уроци на децата си. По-добър сезон - повече часни уроци.
Както например АЕЦ-а вдига жизнения стандарт на целия Козлодуй.

# 291
  • UK
Горката София, тогава, дето си няма море и туризъм, как ли ходят децата по уроци.

# 292
Защо не си на лекции?

# 293
  • UK
Ти защо не си на училище?

# 294
В четвъртък съм преди обяд. Частни уроци, частни детективе.

# 295
  • UK
Гугъл ли ти каза как се пише? Иначе отново ни занимаваш с особата си и се мъчиш да оригиналничиш. Каква изненада.

# 296
Шшшшт!

То и в София е фрашкано с туристи, но никой не печели от това ooooh!

# 297
Иначе отново ни занимаваш с особата си и се мъчиш да оригиналничиш. Каква изненада.
От теб се учих в Споделете.

# 298
  • София
....

Окей,щом така мислиш!
Но аз пак ще кажа,че мен този туризъм не ме топли никак!
Нито имам кръчма,или салон за красота,нито работя като парцалопродавачка,както ти казваш,и т.н от изброените ти неща нямам нищо общо,та този туризъм по-скоро ми пречи.Пречи ми на спокойствието,което лятото се нарушава.
И май започнахте да се заяждате.
Аз нямам нищо против София,но не бих живяла там,все пак отговарям на въпрос по темата.
Не виждам защо са тези подмятания и обиди. Peace

Тук ли се припозна:

Ужасно се радвам,че не живея в София.  Отвратителен град  Crazy Защо веднага сравнявате София с някое малко тихо место?! За вас други градове не съществуват ли? Разберете най после, че света не се върти около София, моля Ви се . На мен пък ми писна всички "столичани" да се изипват тук лятото, да се правят на интересни и велики, защото са решили че са нещо повече от "провинциалистите".  Кое и е предимството на Софията ? Да не е Ню Йорк?

Аз персонално от около 13 години не стъпвам "при вас", защото някак само по "вашите курорти" има "летен вирус" като понятие, никъде по света не съществува такова нещо! Да не говорим, че не сте се научили как да правите това, което ви храни!

За Бога хора, оставете ги във фекалната им локва - ей къде са Гърция и Турция, и пари ще спестите!

ПП. Моля да ме извинят хората, които имат акъла да съобразят защо казвам всичко това и са родени "там"!

# 299
  • София
Само да вметна, че като чета такива теми, още повече се радвам, че живея в София Mr. Green

Иначе по повод оплакванията от навалиците туристи по морето - в София целогодишно е така и навалицата не е от софиянци...

Общи условия

Активация на акаунт