Отговори
# 720
Честит първи рожден ден на Криско - да е здраво, весело и щастливо дете и много радост да ви носи! mamamecana сигурна съм, че партито е станало чудесно!
Честит рожден ден и на Дария на Щастлива Бубичка и Костантин Кирил на Lil_Vixen - здрави да са и да радват мама и татко!

SheIsInLove - аз давам супа в 20-20.30, след около половин час къпем и после давам още 120мл. мляко.
В тази връзка да попитам - има ли такива деца, които сами са се отказали от сутрешното мляко/към 6ч./ или от вечерното /преди лягане/? - Марти все още яде 5 пъти и се чудя дали има деца на 4-кратно хранене?
Нинче - и на Марти като казвам "не", ми се смее и продължава каквото е започнал. Снощи пипнал вратата на горещата фурна, въпреки "не-тата" на татко му. Слава богу няма изгорено, но за всеки случай мъжът ми му сложил суров картоф на ръката и многоооо му се накарал/при което Марти гледал виновно надолу със сълзи на очите/, но 5 мин. по-късно се запътил отново към фурната.
Баткото се забавяваше много на всякакви не-та на неговата възраст и малко по-голям - забелязала съм, че колкото повече забраняваш, на малчовците им става по-интересно. Баткото минаваше с проходилката, дърпаше покривката на масата и продължаваше - проблема се реши като аз махнах покривката. А когото се научи да изгася телевизора от копчето, докото гледам - не помогна нито не-то, нито карането - за него явно това беше страшно интересно. След като го оставих около 2 седмици да изключва телевизора на воля, без да му се карам и без да го включвам отново - му омръзна и престана.
За инат - има вече признаци - като иска нещо и му го вземеш или го дръпнеш - се опъва назад и започва да плаче, но засега успявам още да го залисам.
Аморе - радвам се, че с тресчиците пъзела  Wink се е наредил и можеш да си отдъхнеш. Колкото и да е интересна ситуацията, все пак си е притеснително.

За традицията с прощъпулника - не ме интересува дали е християнска или езическа/видях, че е прабългарска/ - това е все пак ритуал на нашите предци и той се е запазил и до днес /В тази връзка и връзването на мартеничките е езическа традиция!/. Четох много книги за християнството и неговото възникване, които повдигат много въпроси и то на база исторически документи. За мен, ако има сила/Господ/, а вярвам, че има някаква сила, то той е навсякъде и човек може да го почита и да му се моли не само в църква, важното е да е от цяла душа и сърце!!! Ходя на църква и спазвам християнските обичаи, но с тази уговорка! Не искам да ангажирам никого с мнението си - просто го изказах! Всеки може да вярва  по начин, който според него е правилен!  Hug

# 721
  • София
Честит рожден ден на Криси, Дария и Константин! Да са живи, здрави и много усмихнати деца!

Катя, аз кърмя на поискване и не смятам до две години да отбивам. Нощното кърмене не ми тежи, особено като го сравнявам с това на Габи, което на моменти беше по 10 пъти на нощ.

Аз прощъпулник още не съм направила, а и моето диване ходи само, ако то си е решило така. Голямо магаре става, като му се скараш за нещо или не му дам сам да яде и да се маже, се тръшка по земята, реве, бърка си в устата и омазва навсякъде.  Rolling Eyes

# 722
Честито на рождениците!  bouquet
Катя, и аз кърмя на поискване включително 3-4 нощни. По принцип не бях особен привърженик на кърменето след годинката, но по неволя ще съм дългокърмеща Crazy, понякога отказвам като не ми издържат нервите и е сукала съвсем наскоро например преди половин час, но настават такива ревове, че после съжалявам. Whistling
А за ината отдавна го проявява. Като й казвам не и тя повтаря много смешно не-не-не и размахва пръстче, хили се и си прави каквото е наумила... Wink
Аморе - добре че вече можеш да си отдъхнеш.

# 723
Рени, винаги ми е приятно, интересно и полезно да чета постовете ти!  Hug Шезлонги, бънджита, проходилки, уокъри - не съм прибирала (просто не сме ползвали такива  Wink)
Полито, успех в търсенето и дано следващото "попадение" да те удовлетворява.
Грети, Галя, Вани, смешно ми беше, ама си отдъхнах, като ги намерих.  Mr. Green
С ината им май всички (ще) се сблъскваме. Ето, с това хапане - колкото повече му се карам и му викам НЕ и му обяснявам, че ме боли, той още повече хапе - все едно го приема като игра и като израз на обич към мен. Пак много, много тихичко да се похваля - преди 3 дни ме ухапа много здраво, чак ме разплака и го шляпнах дори (разбира се, леко, но достъчно силно, за да "разбере", че не е игра) и през сълзи му се накарах и пак му обяснявах колко много я боли мама. Вече 3 дни не съм хапана. Направо рекорд! Дано да не се оплача скоро пак ...
Добре че Катя повдигна въпроса за кърменето, че да се преброим.  Laughing

# 724
  • Пловдив
Катя, Аморе е казала, че кърмя още. При нас има едно нощно кърмене, към 2,30-3,30 и след това сутрин към 5,00-6,00. Имаше период когато заспиваше късно към 12,00 и тогава като сучеше за да заспи и спеше чак до сутринта. Но сега си заспива към 21,00 и се буди през нощта. И аз съм свикнала с нощното кърмене/слава бог по един път/. Не мисля да отбивам скоро.  Peace
Аморе, радвам се, че Алекс е изакъл треските. А за хапането smile3520 и дано да няма повече.
За прощъпалника на мен ми харесва като традиция и мисля да правя. А и това е повод да се съберем всички майки и децата да си поиграят в къщи.  Wink

# 725
Аморе, радвам се за тресчиците. Радвам се, че ги е изкарал, защото със сигурност ти е било "под напрежение" от случилото се.

Рени, браво на твоята мадама. Доста напред е с уменията. От една страна сигурно двете каки спомагат за по-бързото й развитие, от друга явно и тя усвоява лесно нещата. Таткото сигурно е много горд с толкова мадами около себе си.

От толкова отдавна кърменето не ми е в главата, че съвсем бях изключила, че някои от вас още го правят. Хубаво е, че сте свикнали с нощното хранене и то не ви натоварва.

И събота и неделя го дават лошо времето, а сме си резервирали къщичка в Копривщица. Поне има вътрешен двор с надвес и барбекю, та пак ми е малко успокоение. Макар че ми се искаше и на разходки да се отдадем.

Момичета, има ли някое бебче, което все още да е с малък брой зъби? На Павчо му избиха двата долни преди три месеца и оттогава нищо...

# 726
Ах, времето ... Днес беше чудничко - слънчево, топло, тихо, имах планирани сума ти задачки. Точно започнах да го обличам за излизане, и такъв порой се изля - причерня, гръмотевици, дано до час да превали, че няма как да ги отложа за утре. Но още повече се надявам утре да е слънчево и безвалежно!

# 727
Честито на рождениците!Да са живи здрави много щастливо детство им пожелавам. Hug
При нас времето е ужасно,валя и градушка Sadне мога да пусна компа,защото има гръмотевици. Буквално се наложи да плувам smile3549 до магазина за хляб Shocked

# 728
Честито на рожденниците ни днес Дария, Кейси, Павел и Криско , много здраве и усмивки им желая   bouquet  bouquet

galinkacat Юли е от 9-тия месец на 4 хранения , заради дългите паузи които прави през нощта 13-14 часа и после се храни на 4 часа . Все още пие мляко вечер , нямам намерение да му го спирам , мисля че е добре да си го пийва още .

Браво на дългокърмещите ни майчета  Peace

Аз да си сверя часовника пак ще ви питам какъв е режима  на хранене при бебчетата  ??

При нас
Сутрин -попара
На обяд - основното от кухнята и малко от десерта / или без десерт според зависи колко бисквити е изял преди това  Mr. Green /
Следобяд - десерта или супа с малко десерт
Вечер - мляко

# 729
Здравейте,
минавам набързо да почерпя за малката ми рожденничка Grinning
,
,

# 730
Момичета , мога аз да пусна новата темичка , само някой да ми прати на лични линковете със старите теми и другото инфо  Peace

# 731
Честит рожден ден на всички вече пораснали дечица!  bouquet
Честит рожден ден и на Гъделичкова  bouquet

# 732
Честит 1-ви рожден ден на всичките ни юнски децица днес!Да са живи  и здрави и много да радват мама и тати. nbirthday

# 733
Честит рожден ден на всички днешни рожденици!

Аморе, нека днес бъде един чудесен празник за всички ви! Алекс да расте здраво, весело и щастливо дете и да бъде големия чаровник на мама и тати!
Wiwi, нека Георги ви носи много радост и и да расте здрав, усмихнат и щастлив!
Честито и на Богдан  на Sv. и Виктор на Dari_Sari - нека имат едно щастливо детство!

Абе днес все мъже са се раждали, няма една госпожица всред това мъжко братство!

# 734
  • Пловдив
Честит първи рожден ден на Алекс, Богдан и Георги. Да са живи и здрави и много усмихнати! Да радват и слушат мама и тате.

Общи условия

Активация на акаунт