Фотография # 47

• 32 180
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Муц, Джали, стига бе хора ... на черно-бяла вълна съм сега, искам да се изпедепцам ...  Mr. Green

Диемма, добре дошла! Снимката ти с хората е много интересна. Качи още нещо...

Файър, Лекси, добре сте се справили, само на някои места бебка е малко ... изпружена Simple Smile явно наистина позиционирането е по-трудно отколкото изглежда...

# 181
файър, лекси, без да имам никакъв опит в снимането на бебета от това, което виждам по разни бебешки снимки е, че най-важна е гледната точка, от която се снима. повечето снимки снимани отгоре не стоят много добре; бебето изглежда някак малко подхвърлено на някакво празно и непривично за него място, докато по-ниската гледна точка го прави да изглежда по-сгушено и комфортно. и трябва да се чака удобния момент за щракване. Simple Smile

# 182
Не мисля, че е останал човек без ДСЛР
Точно това си мислех и аз във Венеция. Ей така гледах Shocked Всички бяха с по-големи апарата от моя, ама наистина масово всички. Стативи си мъкнеха хората, викам си аз за никъде не съм, само с китовия обектив тръгнах.
Иначе се завърнахме от малка обиколка на Италия, не знам кога ще успея да хвана снимките, но не са нищо особено, щракала съм наслуки. Ако има излезе нещо интересно ще направя един сет да покажа.

# 183
Писах в чата, да пиша и тук Thinking Говорим за ново снимане през май/юни за Вики, кой би искал да се включи отново Praynig
И също така предложения относно организацията ако имате са добре дошли. На Асол предложението го прегръщам с две ръце - родителите да минат предния ден през банката и в деня на снимането да представят платежното, а не ние да събираме парите.
Също е добре да има някакъв лимит на снимките(нещо горе долу).
Друго?

# 184
Еее, супер ще е нова сесия за Вики.И аз ще се включа! Някъде из северна България има фотографи, нали?

# 185
Извинявам се, че е гол запис, но нямам нищо интересно, а не мис е иска да ви изпусна. Щракам си упорито, без високи постижения Mr. Green, пробвам разни неща, мъча се с Фотошопа, чета материали и разглеждам много чужди снимки. Снимат ми се портрети, но докато не се сдобия с подходящ светлосилен обектив, резултатите ще са крайно незадоволителни Laughing

ПП - За Вики пак ще се включим, ако сме налични в София Peace  

# 186
колко бебешко станало тукаSimple Smile))
Лекси, два часа и половина не е чак толкова много за бебешки снимки според мен Wink
Смятам че поне в началото е по лесно да имате нещо от сорта на по-твърд бийн баг или да навиете някакви хавлиени кърпи под бебето, които да го го поддържат в дадена поза, кошниците също много помагат да се "сгуши" бебето. Според мен проблема с тези снимки е че бебетата обикновенно разперват ръце и крака все едно падат когато са оставени така на леглото, което създава много стрес в снимката и не е естественна поза за новородено и съответно не изглежда добре. Вярвам че има фотографи които биха се справили и с това, но според мен за първите няколко бебешки сесий можете да пробвате по лесни неща, като бебе в кошница или ако сложите бебето по гръб можете да го омотаете с нещо за да не се чувства изпусната в нищото и да протяга ръце и крака Crazy
Друга лесна идея за снимки е бебето в ръцете на майката, ако искате майката да не се вижда можете да я покриете с черен плат и да я сложите на черен фон така че да се виждат само ръцете и държащи бебето, обикновенно така снимам и бебешките крачета в ръцете на майката (за сръвнение), просто докато го кърми и го гушка ги повивам малко.
Чесно казано не разбирам тази туту мания напоследък, когато пропсовете се използват с някаква цел снимките изглеждат по естественни. Давам пример веднага, големите плетени шапки, обикновенно се използват за контраст, за да се покаже колко е малко и нежно бебето, кошниците са супер за снимки на вън и за по големи бебета, слинговете обикновенно ме оставят с чувството за лекота, старите мебели са контраст с новото бебе, дървените купи на кели и мекият кафяв цвят ми казват "естественно".

Ами това е, дерзайте, наистина не е лесно да се снимат бебета, трябва си много търпение, често се случва да нагласям някоя поза 5-10 минути и пак да не съм доволна от резултата. Сега някой да не каже че се правя на много разбираща, напротив, смята че има много какво да се подобри в моите снимки, просто споделям какво съм научила от опит/гршка и се надявам да съм поне малко полезна Crazy

# 187

Който си няма отражател, така е Crossing Arms :

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 22:16 от Дуци

# 188
ето малко снимки от мен че само приказвам и нищо не снимам цял месец ooooh!

# 189
Аз като като нямам бебета за показване....

# 190
Асол тази жена има страхотно излъчване;)))))))
Като настъпи момента да знаете ще викам за помощ опитните;)))))))) Hug Hugв снимките на новородени;))))))

# 191
Асол , голяма работа си - и ти и модела ти.
С какво снима е метрото. Каква е тази светлина?

Съгласна съм с Лекси за препоръките и съветите й. В снимките на Катя и Лили, проблема идва от това, че сте сложили бебето на нещо равно - легло или маса и то стои неестествено, притеснено, някак има напрежение в позите му. Голяма възглавница или мек фотьойл биха свършили добра работа за по-сгушени и лежерни пози.
Аз все още не съм задобряла в позиционирането, но нямам модели около мен.

Утре ще повторя серията с гнездото, този път у дома. Дано имам късмет от втория път:)Simple SmileSimple Smile

# 192
Здравейте на всички bouquet Преди време бях се "присъединила" към вас, само че мисля, че снимките ми все още не стават за тук  Blush Сега влизам с молба - ако можете да ми кажете какво им куца на тези две снимки, и какво бихте променили вие по тях. Аз направих няколко опита с фотошопа, но...... бяха трагични Simple Smile Наистина ще ви бъда много благодарна.

http://www.flickr.com/photos/dragonflyyy/4456904322/

http://www.flickr.com/photos/dragonflyyy/4563020648/

# 193
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Асол, с риск да ми се сърдиш, но това е първия портрет на тази мацка, който не ми харесва. Позата на ръцете я прави раздута, все едно е дебела, а аз знам, че тя не е. Резнала си китката, която дразни при втори прочит и все пак не е болка за умиране. Изражението е някак като случайно хванато, все едно ти говори нещо в момента и ти натискаш спусъка... Светлината хем ми харесва много, хем много раздува около лицето и тези букли допълнително... Съжалявам много за горенаписаното Sad

# 194
Забравих да кажа, че на Дени обясненията за снимането на новородени звучат много вярно и ще ми е полезно и на мен. Hug
Ели, насреща сме, ти само свърши основното Simple Smile)))
Дуци, с удоволствие ще се включа пак! Peace

Мерси за похвалите и за критиката също Mr. Green
Биляна, това всъщност са едни пейки на входа на метрото, на спирката на ректората, а там си е светло. Допълнително сложих darken/lighten center na Nik...Аз светкавица нямам, знаете...
Муц, в известна степен съм съгласна с това, което казваш... исках да я кропна, но не измислих как и реших да я оставя така.   

Общи условия

Активация на акаунт