Фотография # 47

• 32 135
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Днес снимахме 1 красавица. Искам мнение за всяка снимка (ако може) или за тази, която ви е направила някакво впечатление. Нямат никаква обработка, нарочно, за да се видят настройките. От тук http://www.flickr.com/photos/50165997@N02/4627000425/
Снимано е с китов стабилизиран на Канон, нямаме др, все още.

# 601
# 602
Момичета от отдавна следя темата ви и се уча от вас. В началото виждах на повечето от вас страниците, но напоследък някой са private.
Бихте ли ме добавили моля,
http://www.flickr.com/photos/44825217@N05/
това е моята flikr страница, но как да си поискам покана като не ви виждам профилите.

И сега с конкретен въпрос - с какъв обектив снимате портретите си, по кое време на деня и каква светлина търсите, за да стане хубава кожата на лицето.
Аз когато и да снимам все зле се получава.
Ако е слънчево /снимам или сутрин или следобед, за да не се получават сенки по лицето/ ми прегаря на места кожата, ако отида на сянка светлината ми става 1/30 или 1/40, което е недостатъчно да хубав портрет.

Фен съм на портретите на Jaly и много искам да се науча да снимам добре.

Това е и една от причините да искам да ме добавите, за да виждам с какво снимате и с какви настройки. И от дискусиите в темата по снимките ви да мога да се уча.
Благодаря предварително!

# 603
Искам да изкажа благодарности към Калина, че днес цял ден ми снимаше детето и най вече ми показа как се снима новородено;) много съм щастлива, че успя да направи позите които исках;)))))))и снима дори цялото ми семеййство;)
Благодаря ти Калина още веднъж!!!!!!!!

# 604
понеже знам, че в Сф е дъждовно и студето, искам малко да ви стопля:)

E.L.I , чакаме снимки. Предполагам и ти си добила смелост и си научила някои трикове.

# 605
Здравейте!
Джали, направо красота!
Малена, истински ме стопли с тези снимки, че тези дни сме на климатик Laughing

Момичета, имам нужда от помощ Praynig

На моя приятелка близка ще си идва от Америка и пита дали искаме нещо да ни купи...сетих се, че преди бяхте писали, че е по евтина там фототехниката/така ли е?/ и ми се ще да си купя още един обектив, но съм в чуденка какъв...колебая се между
Nikon AF 85mm f/1.8D Nikkor,
Nikon 60mm f/2.8G ED AF-S Micro NIKKOR или ми препоръчайте нещо ако не съм на прав път.
Както знаете снимам храна и имам желание да се науча да снимам портрети и то детски най-вече.
 Ако знаете и някакъв електронен магазин където са на добри цени и ще може да го поръча да не я товаря да обикаля ще се радвам да споделите адреса.

Аз имам само китов и един 50/1,8.
Благодаря предварително!

От мен едни цветенца да не съм без хич Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 02:22 от esy

# 606
http://www.adorama.com/Als.Main/Categories/Photography/Camera

http://www.bhphotovideo.com/

Еси, фото техника тук се пазарува основно от тези 2 сайта + Амазон.ком! Много, много добри и надежни!
За Никонски обектив няма да те съветвам, но погледни и на 2 сайта и цени и препоръки и най-вече коментарите на потрбителите за тези обективи, които си си харесала Simple Smile Успех!
(в поне 75% от случаите излиза по-евтино от бг магазин, но и долара скочи напоследък, та си сравнявай и не забравяй и за шипинга)

Мимоза, снимам портрети или с 50мм/1.4 или с 85мм/1.8 - за мен това са едни от най-добрите за кроп-камера. Също и 100мм...

Малена, мерси , че сподели - аз съм ги гледала тук, в Бостънското пристанище и е много хубаво изживяване, благодаря, че ми го припомняш!

# 607
Ели, браво на вас - вече ми е много интересно да ги видя! Simple Smile Милото бебче, тези няколко дни колко стаж като модел натрупа Simple Smile)

Джали, тази снимка си я представям и вертикална Simple Smile Много красива моделка и светлината е страхотна.

Еси и аз се чудя кой от двата.. за храна може би 60 мм е по-подходящ. Най-добре ако имаш възможност да вземеш да пробваш под наем за един ден..(във фотопавилиона видях, че имат 60 мм)

Обработих още няколко снимки от последната сесия.. много се чудех дали да правя кожата по-светла и безцветна, но в крайна сметка я оставих по-близка до реалната.

http://www.flickr.com/photos/37758612@N00/

# 608
Искам да изкажа благодарности към Калина, че днес цял ден ми снимаше детето и най вече ми показа как се снима новородено;) много съм щастлива, че успя да направи позите които исках;)))))))и снима дори цялото ми семеййство;)
Благодаря ти Калина още веднъж!!!!!!!!

Hug и аз ти благодаря за доверието. чакам да пуснеш снимки Simple Smile
Джали ще трябва да помага за жълтеницата обаче.  Whistling

Дейзи, много е хубав. Мисля, че когато снимката е технически добре, хубаво осветена, с точен фокус, каквито са твоите, няма нужда от избелване на кожата и замзване "ала фликр" . обикновено хората се стараят да покажат обем в моделите, и да играят със светлосенките... избелването обикновено точно това утрепва, което не мисля че е силна страна на повечето кадри. (разбира се, има и изключения)

захрана мисля, че микрото е по добре. линда прави уникално хубави портрети с него също.

# 609
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Малена, хубавко време сте имали, нас тук ни удави. Много лятно ми стана.
Ели, давай снимки!
Ddaisy, аз бих изсветлила задължително за по- нежно звучене, каквата всъщност е и целта, когато снимаш спящо бебе . Светлината ти идва под хубав ъгъл, имаш меки и приятни сенки и няма как да ги заличиш, ако изсветлиш леко и намалиш леко сатурацията по кожата.
Джали, щеше да е по- добре, ако беше отпуснала още от дървената оградка, а главата на девойката се падаше в ляво на кадъра. Хем ръцете щеше да оставиш цели, хем кадрирането щеше да е по- добре. Хубава моделка и цветове Peace!

# 610
Снимки ще покажа, като успея да си направя всичко това сама;))))))))))))тогава вече удоволствието е 100% и ще съм горда със себе си;)за това Калина очаквам ти да покажеш след време някоя снимка;)))))))а аз тези дни ще се опитам да направя нещо сама;)))))))))за мен това посещение си беше с учебна и много полезна цел;)))))))))))))))

# 611
Дейзи за мен са си добре и така, макар че ако ги  белнеш леко , няма  да им   навреди. Много сладък тоя бебок,  а за онази  снимка в количката, още смилам инфото, че всъщност не е на двора.. ...такава оргазнизция за една снимка е напълно непосилна за мен. Респект!

Малена чудни кадри  и от теб и благодаря на всички ви за коментарите.

Имам сега  едно питане. Причината да не обичам Kамера Роу е, че  досега вiнаги съм отваряла там снимките една по една,  т. е не ги виждам всичките на  тъмбове, както ги виждам в Лайтрума. Та ако някой знае, моля де ме осветли е ли възможно това в камера Роу  и как  да го постигна?

# 612
Ddaisy, и аз бих изсветлила съвсем леко и по-малко сатурация. Иначе си е перфектно.

ЕЛИ, радвам се за твоята радост.  Hug

Mimoza-Plovdiv, често настройките вече не ie виждат след обработка на снимката. Обикновено настройките са според външните условия. Портрети тук момичета снимат от 50 мм до 100 мм дори, че и повече. Принципно твърдите обективи - 50 мм, 70 мм, 85 мм - се водят по-качествени и са предпочитани за портрети. За навън е по-удобно да снимаш с по-дълъг обектив - над 70 мм.

Снимала съм по всяко време на деня, но най-добре де получава при облачно време и привечер, при залез, при залезен контражур също. На сянка също става. Защо ти пада толкова много скоростта - 1/30, 1/40?  Thinking На каква бленда снимаш? Трябва да е много затворена, щом толкова ти спада скоростта на затвора?

Има обективи с различна острота, но примерно над 3,5, над 4 бленда дава достатъчно острота. 50-цата на Пентакс е остра и на бленда 2, както предполагам и на други марки обективи...Зависи и каква част от обекта искаш да ти е на фокус, дали снимаш в цял ръст или в близък план лице, дали са повече хора или 1 човек, дали искаш повече дефокус и т.н...

Когато снимам навън, ИСО-то е по-често 200, като вдигам скоростта, понеже обикновено гоня дечурлигата, а отварям повече блендата.  На ръчен режим. Много по-удобен е от автоматичните настройки. Само трябва да направиш 2-3 пробни снимки да видиш при конкретните условия кое съотношение бленда-скорост е най-добро. Иначе на автоматични настройки с приоритет на бленда или скорост се получават резултати, които често не ми допадат.

Има и копченце за редактиране на експонацията с +/-.
Общо взето, практиката учи най-добре. Покажи портрети с твоите настройки.

# 613
Jaly, FastStoneImageViewer  е програмата, с която можеш да ги виждаш и разглеждаш преди да ги обработиш.
Но много странно, че с Камерароу не ти ги отваря всичките, защото аз като копна всичките и ги вкарам там, ми излизат вляво по вертикала с малки тъмбчета.
Дейзи, на мен ми идват прекалено оранжеви - можеш ли една идея оранжевия канал да десатурираш само?
Един поздрав от моите летни архиви

# 614
Джали, в Камера Роу, като отвориш повече от една, ти стоят тъмбовете отляво, като лесно отиваш една на друга. Една по-една не си е работа. Ако трябва да отворя една по една сесия от например 250 снимки ще се зарежа фотографията  Laughing Като ги отвориш можеш да им правиш на всички или избрани "рецепта". Аз лично съм направо влюбена в тази програма, непрекъснато откривам нови неща.

Напоследък само някакви репортажни снимки правя, но ако не бяха те сигурно нямаше да хвана апарата още по-дълго време.
От третия рожден ден на плейцентър "Приятели":

От похода в подкрепа на естественото раждане (за да имат избор жените, които искат да раждат на спокойствие, с намеса само при реална нужда):

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 16:24 от Алегрина Мактубиан

Общи условия

Активация на акаунт