Опасни ли са капките Коларгол

• 115 030
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
И че тези капки се изписвали веднъж на 5 години.

Вие хубаво се карате 5-7-10 дни е срокът на годност..
Нещо за това 5 години да кажете  Crazy
Как на 5 години бе  hahaha Тая аптекарка е страшна Joy

# 16
  • София
Нещо за това 5 години да кажете  Crazy
Не мога да го коментирам.
Дъщеря ми имаше досега със сребърен нитрат на 1,1г. Имаше кариеси на зъбите.
Не помня точно кога й изписаха Коларгола, но не е имало 5г от сребърният нитрат Simple Smile

# 17
  • Талант на 2012,2013 г.
Това пък със петте години са си чисти глупости. Колко коларголови какпки съм изкапала на нашият син докато беше малък. Няма такова нещо. Тази се е вкарала в някакъв филм... Mr. Green

# 18
  • София
 Laughing Еее, вярно доста се е престарала тази аптекарка...

# 19
за втори път за месец и половина взимам тези капки за детето,но тук ми казват,че срока на годност им е 2 седмици....  newsm78

# 20
  • София
Не знам, зависи как ги произвеждат.
Но и да са годни 2 седмица, след първата е безмислена употребата им.

# 21
От колкото и аптеки да съм ги взимала винаги са ми казвали 7дни срок на годност.Като цяло на всички капки пише,че не е хубаво да се ползват повече от 7дни,поради опасност от атрофия на лигавицата.Смятам,че аптекарката се е поизхвърлила малко...

# 22
  • София
И аз съм ползвала капките, но бяха разредени и с други съставки, за да са по-щадящи. Педи ми каза да ги капя 5-макс.7 дни. Това което знам за срока на годност на правените лекарства (капки, мазила, сиропи) е 10 до 14 дни.

# 23
  • Sofia
Ползвала съм няколко пъти тези капки и съм доволна. Капят се не повече от 7 дни, а дали годността им е 7 или 14 дни в случая няма значение, защото след 7 ден дори и да не е преминала хремата не бива да се използват същите капки. Тогава е задължително да се вземе секрет от носа и да се лекува адекватно детето.

# 24
Не са толкова опасно, колкото ти е казала аптекарката. Ползвала съм ги много - и децата и аз самата. Действието им е противомикробно. Не се ползват повече от 7 дни, защото изсушават лигавицата на носа. За срока на годност- ползвала съм коларгол приготвен преди три месеца. Ефекта е същия .
Някой беше писал по-горе, че съдържат сребърна вода- това не е вярно.

# 25
  • София
По принцип агресивните капки за нос не се ползват повече от 4-5 дена. Освен, че изсушават лигавицата, друго кой знае какво не правят.
Неслучайно лекарите нон стоп прокламирарат пръскане с физиол. разтвор, да ти кажа честно, не се престаравам да пръскам n на брой пъти на ден, именно защото хремата си продължава 5-7 дни, независимо какво и колко пръскаш, или не пръскаш. Колкото по - малко химия, толкова по - добре. Peace

# 26
  • София
то физиологичният разтвор е далеч от химията....
иначе тя минава или не за 5-7 дни...но пък е много готино като детето ти не може да диша, когато се дави и повръща от сополи....

# 27
  • София
Далеч е от химията да, но лично за мен не помага кой знае колко. А (в)пръскването си е голям стрес. Без особена файда. Rolling Eyes
Напоследък много хубава работа ми върши обикн. помпичка за нос. Много по - голяма от разтвори и капки. Peace

# 28
  • София
не е стрес...а върши хубава работа...после се издухва добре детото и поне за малко се отпушва добре носа...колкото да хапне или да сложиш капки, не в пълен със сополи нос.
А пък за помпите съм зле настроена...според доста лекари, помпата може много лоша услуга да ти направи, защото вакуума допълнително дразни лигавицата и хремата може и много да се влоши....

# 29
  • София
Ами аз не съм на това мнение, моето е коренно противоположно, но всеки има право да защитава своето. Wink

Общи условия

Активация на акаунт