АВГУСТинче вече лази, а на мама и е все по-трудно да го пази ... тема № 16

• 24 232
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Честито на порасналите! Да слушкат, да папкат и да радват всички наоколо!

Dobro utro Simple Smile макар и мрачно в Бургас  #Shocked

Деси нямаше Т. тази нощ , но кашлицата от ларингитна премина във влажна.....абе мисля, че ще се оправи и без АБ, но е доста крива заради секретите и от там кашлицата.

Петя, раната е мноооого добре, то всъщност рана вече няма а само белег и него третирам с крема. Поръчала съм на мъжа ми днес да пита неговият приятел, който ни даде крема - какъв е , какво съдържа и как се купува. Не съм забравила, видях, че доста момичета ме попитаха......а той наистина е вълшебен  bowuu

Браво, браво! Дано и кашлицата ви мине скоро! Ама може да е и от промяната във времето, ние сме с алергичен ларингит и давам само калциев глюконат  Peace

Дундла, кажи как сте с Алекс?

# 436
   Хелоу и от нас момичета    Simple Smile   Тук е +4*    #Crazy   Сега да видя дали ще ми изневери паметта ...или това което е останало от нея  Grinning
 Да е честита Месечинката на Марти,Тони и Венцислава, да растат здрави и весели деца!!! Честито Християнче  Рибке !!!! Нашето кръщене е на 20 юни, та приготовленията започват..

Румик, Магаре   мерси!!!! И бързо оздравяване на твоето пухче  Hug     Мариелка  много сладък бузанчо си имаш   Simple Smile  Терпсихора    Hug ние с Evangie ти благодарим!! И аз вярвам, че всеки прилича на името си  Grinning   и обратно..    Амбишъс  Grinning   много ме разсмя като си я представих Саванака как пощи мокета   Joy    Hug   Добре че ние не лазим още.
В този ред на мисли не се вълнувам от „свръх„ способностите на моето бебе, защото е ясно че не може да започне да прави всичко едновременно..  Еванджи например си е стабилно седнала от 6 и мес. но изправяне сама и др.такива   Tired   Тя е по комуникациите  Laughing   А и децата си имат предпочитания какво им харесва и какво не. Тя например мрази да стои по корем.. и как да пропълзи тогава  newsm78..  Оставям я сама да избере момента. Важното е на тях да им е комфортно и приятно...  и да са здрави наи-вече   Peace   Ахх...хубаво нещо е шоппинг терапиятааа    Flutter   Затова ми липсва Берлин..  Усмихнат ден от нас! Отивам да   feeding

# 437
Поли, честито! Желая ти най-леката бременност и здраво бебче на финала!  Hug

Рене, добре дошла на теб и Еванджи, името наистина е много красиво!  Hug

# 438
Дю   Мерсииии   bouquet     И вашето име ни е любимо...като на тати  Heart Eyes   

# 439
Ей доста мацки не са се вясвали....къде ли е Ния? Сигурно броди по някои планини с майка си  Mr. Green
Ивушке - май си изкарала тежка вечер вчера...кажи как изкара
Рене - Теди също не иска да пълзи и да седи по корем! Но с бърборенето...бяхме от първенците! Даже повечето не вярваха, че толкова рано е продумал. НА връх 6-те месеца се почна с дядо, баба, мама.....и сега е най-бъбривото бебе от групичката с които излизаме!
Свате - цункай КАтенцето от нас
ТАнче- много се радвам, че мина на Деската!! И другото ще изчезне, само си мисля хубаво да слагаш слънцезащитен крем като я извеждаш, да не го пече слънцето много.
Ех Янчеееееее изкам и аз в КАнзас...но ще е за празника на Розата  Peace

# 440
  • В друго измерение
Здравейте, момичета!

Александра, Глупи
- честити месечинки на Кати и Марти! Да са живи и здрави порасналите бебенца!  Hug

Глупи
- честити ти маратонки, с здраве да си ги скъсаш! Мдаа, шопинг терапията преди и мен ме лекуваше, но сега и тя не помага. Купя си нещо, върна се в къщи, дори не го пробвам и след 3 дни го върна. Не съм в настроение. Sad За съжаление, Савана в момента дори баща си не признава...

Рене - и на мен ми харесва името на малката, обичам нетрадиционни и рядко срещани имена!  Hug Да, Саванка, направо ми опоска мокета, Laughing той е един наподобява вълнен и тя даже го скубе. Laughing И вие ще почнете да лазите скоро, то така бързо се случва, че докато се обърнеш и не можеш да я хванеш. Берлин, да, аз там бях на специализация, и на мен ми харесва шопинга там, но Германия си ми е слабост, по принцип. Тук е 7 градуса днес, вчера беше 3, но аз на тия температури съм боса, само с едни много отворени обувки-маратонки и със суичър! За мен студа вече почва от -15 надолу Laughing Laughing Laughing.

Ели - хахахаха, мн се смях на това за мъжа ти, аз съм същата, нали сме една зодия с него. Емо е страхотен, а тия са болни хора там, Naughty лошото е, че и тук са така, но мислех, че Европа е различна. Браво на теб, че си си замълчала, така трябва, за доброто на детето.  Hug Аз не знам дали бих могла, честно казано. Мен не ми дава мира, ако не си кажа, много съм импулсивна, но дано не попадам в такава ситуация!

Магаренце - много се радвам, че бузката на Деската се подобрява! Дано минете и без антибиотик и оздравеете бързо!

Румик
- честито ви зъбче, да е беличко и здравичко! Лесно да ги изкарвате!

Мариелка
- страхотен нов аватар имате! Алекс е много сладък!

Дю - къде си, как сте? Хич не пишеш... Sad

И да ви кажа какви номера ми прави малката, хич не ме слуша  Laughing.  Лази навсякъде, като я оставя я някоя стая, тя трясва вратата зад гърба ми и се паркира зад нея от вътрешната страна, така че да не може да се влезе. Ако лази нанякъде и ме чуе, че я викам, не само че не се връща, но дори не си прави труда да се обърне към мен, а се втурва да лази по-бързо като се залива от смях.

И аз не съм хвърлила пъпчето никъде засега, пазя го. Мислех ако направим европейският тур с мъжа ми тази година да го хвърля или в Германия, или в Австрия, че искам там малката да учи един ден, но братовчедка ми ми каза, че северноамериканската система на обучение по университетите е започнала да навлиза в Германия, та май ще се откажа от там. Рене, кажи вярно ли е? Мъжът ти докторантура ли прави?

И аз мисля, че не е необходимо да се сравняват децата, всяко е различно, едни се развиват по-бързо физически, други интелектуално. Дори на късна възраст е грешен подход, на мен все ми казваха ''виж еди кой си как това, онова'' - все ме сравняваха и ми даваха за пример този или онзи. Много тъпо, но аз изобщо не обръщах внимание, защото съм от тия, дето не им пука особено, но никога няма да съм така с моето дете. Според мен не трябва да се сравняват децата, а по-скоро да се поощрява индивидуалността.

# 441
Малееее,ПОЛИ честито и на теб,направо не мога да повярвам,така се вълнувам с вас,страхотно е това,лека бременност и на теб! Heart Eyes Hug

Хоп сега забелязах нова мама,Рене добре дошла! Grinning

Яна нем ли я още таз лудетина? Thinking

# 442
Здравейте мами  Hug На мен днес не ми е ден  Cry Оставих Алекс на баща му да го гледа.Понеже вчера му взеха количка с дистанционно и днес мъжо я пуска на Алекс да я гледа. Детето добарало дистанционното,а то с тънка антена на него и си е бръкнало в ушето  newsm45 smile3518 smile3518 Естествено разплака се,но след 3 минути вече беше всичко ок.Но мъжо се е уплашил да не си е спукал тъпанчето.Утре ще го водим на лекар да видим.Дано му няма нищо  Praynig Praynig За сега с нищо не показа дали му има нещо,но все пак да чуем и лекарско мение.

Рибке честито кръщаване на малкият юнак Тортата ви е разкошна  Hug Heart Eyes
Поли честитооо.Страхотна новина.Ей такива новини винаги оправят настроението на човек.Лека и безпроблемна бременност ти желая  Hug Heart Eyes Hug
Румик честито ви зъбче  Hug
Славена и моя ходи доста уверено,но само като го държа с две ръце.Пусна ли едната ръка и почва да мрънка.И по цял ден иска да ходиме така.Без кръст останах  #Crazy Иначе всяко дете си е индивидуално и започва да прави неща когато може и има желание  Hug
Иначе да се похвалим от вчера правим първи опити да пълзим.Всичко започна от една игра с топка.Баща ми му подава топката и Алекс му я връща.По едно време на баща ми му писна да се навежда и Алекс застана в поза пълзене и почти стигна топката.Падаше изправяше се в седнало положение и почваше да пълзи.Но все още не пълзи добре.Сигорно до месец ще бъде спец в това  Laughing
Алегория ние въобще не говорим.По цял ден пищи  Laughing Laughing Каза на няколко пъти баба и до тук.Явно само му се пищи на детето  Joy
И не на последно място честити месечинки на порасналите  smile3525 newsm51

Хайде лека нощ и от мен,че пиша от един час  newsm46 smile3524

# 443
Амбишъс,  Hug в черна серия съм влезнала  Confused бяхме с Коци 1 седмица в болница, преди това близо месец правеше бронхоспазми, просто не ми се пишеше, за да не ви отегчавам. Спрях Гери от ДГ, защото имаше съмнения, че всичко при него е на вирусна основа и последните две седмици луднах с двамата заедно. Сега сме добре, дано не се повтаря. Бързо да се оправят всички болни бебчета, че е ужасно неприятно.

Ганушка, прочетох, че си сетила за нашата кака вчера  Hug Празнувахме на вилата, времето беше страхотно, другата седмица отиваме за 10-на дни там и ще пълним вече басейна, за да се топли водата.

Магаре, този мехлем при нас много се търси и наистина е доказан за белези, изгоряно и други рани по кожата. Дават го даже за язви и помага. Вярвам, че няма да остане белег. Един приятел имаше на едната буза около десетина шева и с този мехлем в момента не можеш да познаеш, че е имал рана.  Hug

Константин няма още зъби, май и ние ще сме сред последните, на Гери първият зъб излезе около годинката. Но това не му пречи да се опитва да дъвче, много е смешен.

Рене, много е хубаво името  Heart Eyes

Утре ще идем до Гърция през Златоград на разузнаване за лятото. Иска ни се да ходим там на море. Някои вече имат резервации, а ние още се моткаме, дано утре ни хареса нещо и направо може да резервираме.

# 444
здравейте момета,
благодаря на всички,които ни честитиха зъбчето,и дано на всички сладурковци им избият зъбките лесно и безпроблемнно Hug
да ви почерпя с леко закъснение,днес мойта маймунка стана на 9 месеца
честити месечинки на Марти на Весето и Венци на Рени,да са ви живи и здрави
Лиденце,като гледам и на Тонката май ще му избият няколко зъбета на веднъж,днес с мъжа ми се загледахме и кво да видим-и горния венец подут и побелял Whistling
Дю,много кофти,дано повече да нямате проблеми и да не ви се налага повече да влизате в болница че е ужас Hug
Яна_вд,спокойно,ще видите че нищо му няма на детето,не му се притеснявайте толкова Peace Hug

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 00:32 от rumik

# 445
4естити месе4инки на бебковците  Hug много да са послушни и ящни  Crazy
Разписахте се нощем, а  Mr. Green  hahaha  Joy лошо няма и аз бодувам, 4е съм сами4ка и нещо май ме хвана шубето пак  newsm78 Пушнах една цигарка на студа и 4ух разни викове, ама те хората заради мене мирно трябва да седят  Mr. Green
Ние днес решихме, 4е може да се разходим в студа, та сега съм шушулка - Амбишъс нещо като твоето обли4ане направих днес  Laughing Ама тая лудетинка Саванка много шмекерийки е по4нала да прави  hahaha малееее спира ти тока  Joy Браво, да е живо и здраво детето, пък като порастне дупе да и е яко  hahaha
яна_вд - нищо му няма на детето щом е весело, играе си и дори след 3 мин е спряло с рева...леко сте се разминали, ама тати ве4е ще внимава пове4е  Peace
Хайде лека и сладки сънища на вси4ки  Praynig

# 446
  • София
Ох пак по никое време едни софри сте опнали тук - бива ли така а Wink

Дю да сте все здравички вече и без такива болнични приключения  Hug

iana_vd стискам палци да е е добре ушето  Peace

Ние пък днес изкарахме целия ден в мола на Карфур - е най-накрая доживяхме нещо дето да е наистина мол... Малкият яде под път и над път дет се вика. По едно време бях на една пейка поседнала и той прицоква, и една баба с внучето си, дето не може го удържа и му вика "Ела баба да видиш бебето как яде и го дърпа момчето към нас, а той пищи и Бобчо естествено реши да провери какво става и се измъкна изпод шала да гледа, а на мама и стърчи цицата...  ooooh!
Поне да си бях харесала аз панталон, че всичките са ми или много широки, или много тесни...пък аз пак на малкият накупих разни неща.

Лека нощ сладурки  newsm46

# 447
Ехоооо поспаланкиииии, ставайтееееееееее  Mr. Green

по едно силно, да ви удари в петите  Mr. Green  Joy  hahaha
Силви.д. - голям смях с твойта цица  hahaha ама к'во ти пука, то като кърми жена не се брои  Laughing
Аз съм станала в  7 направо ужас, не от детето, а от свекърва ми. Тая жена ще ме побърка. Забравила съм лаптопа вклю4ен снощи (както обикновенно), но тоя път съм оставила и скайпа на 'онлайн' и тя да види какво правим рано, рано...  ooooh!  Tired  #2gunfire Хем знае да не ни звъни преди 9ч. тукашно време и пак...  Stop 4е ще ви подейства по-силно и от кафето моето мърморене  Mr. Green

# 448
Къде сте бе момичета? Всички са се иzпарили днес, сигурно времето е хубаво и сте навън. Тук е едно приятно слънчице и никак не е топло zа сега, чакаме тати да стане и да иzчеzваме някъде на раzходка.

Вчера бях при една приятелка да й гледам малката дъщеря zа малко, че тя с голямата трябваше да ходят някъде, а малаката е на 2 годинки. Викам си таман да видя какво ме чака  Simple Smile, макар да едно zа един час да си с два дребосъка, а съвсем друго по цял ден, ма все пак не беше кой zнае кокло страшно. Соня все едно не беше моето дете между другото, иzобщо не мрънка zа мен, много се zабавляваше с момиченцето и то с нея, играха си. Бях оставила Соня на zемята да се оправя и тя обкаляше цялата стая (пълzейки на zаден ход  Simple Smile), а аz само си седях в един фотоьойл (е***ти сложната дума  Simple Smile), пих кафенце и ги гледах да не напрвят някоя беля и Соня да не вzеме да глътне някоя малка играчка. Абе Сончето като има повече дечица около нея и е много интересно и не мрънка zа внимание от мен.

А zа проекта, мисля май да приемам, чакам да ми пратят повече инфо zа самия проект, колко дълго ще продължи и какво точно трябва да правя и ако не е повече от 7, 8 месеца, да почвам. Трябва първо да ида не лякар де, че имма подоzрението, че съм бременна от повече време, отколкото си мисля, то пък ми бяха отрицателни тестовете всъщност  newsm78, абе както и да е, няма zначение, ще ида на преглед и тогава ще реша. А ако почна, ще пусна Соня на дневна майка, имам две съселянки  Laughing, които тва работят, тия дневините майки са жени, които гледат дечица в домовете си, могат да гледат до 4 общо наведнъж (което включва и техните собствени) и ще ги попитам може ли някоя от тяг да я вzеме отсега zа 10 часа седмично, а zа останалите пари може би ще си наема жена да ми помага вкъщи с чистене и т.н., с домакинството иzобщо. То така кеш zа мен лично няма да остава, но пък поне ще работя служебено, вместо да върша домакинска работа (което много мраzя  Embarassed). Та така, благодаря на всички, които ме посъветвахте  Hug, сега се чувствам малко по малко гуzна  Rolling Eyes.

Лиде, що не си вzемете едно куче да те паzи  Laughing, то само тва ти липсва сега де, ама аz съм си мислила да си вzема едно да ни варди тук като сме сами, но нямаме порта на къщата и ако иzлеzе навън и стресне някой, ще ни одрусат яко в някой съд  Confused, но някой ден ще си zаградим двора и със сигурност ще си вzема някой пес, па може и два, zа ужас на мъжа ми, въпреки, че той цял живот е гледал кучета, ама сега нещо не може да си го представи, че пак ще има.

Ние пък днес изкарахме целия ден в мола на Карфур - е най-накрая доживяхме нещо дето да е наистина мол... Малкият яде под път и над път дет се вика. По едно време бях на една пейка поседнала и той прицоква, и една баба с внучето си, дето не може го удържа и му вика "Ела баба да видиш бебето как яде и го дърпа момчето към нас, а той пищи и Бобчо естествено реши да провери какво става и се измъкна изпод шала да гледа, а на мама и стърчи цицата...  ooooh!

Ох, и аz все се zакривам и покривам като кърмя навън, то в моловете има стаи zа кърмене и там е ок, но по парковете или в zаведение някое, ми е много търсене като го правя. Това пък с шал да се zавия как не съм се сетила, ооо днес ще си купя, има едни големи и широки индийски кашмирени шалове дето продават тук, днес ще се сдобия с един.

Румик, на патерица - да е жив и zдрав Антонио!

Iana_vd, то не боли ли много, ако се спука тъпанче, мисля, че щом не дава приzнаци да му има нещо, zначи всичко е наред.

Амбишъс, е голяма бандитка е таzи Савана  Laughing, малей верно дупе да ти е яко и нервите  Laughing. Аz много обичам палави дечица де и много й се радвам какви ги върши  Simple Smile.

Дю, и аz се чудих къде иzчеzна, а то какво било! Дано да нямате вече поблеми, а какво му беше на Коци, zаради ушенцето ли бяхте в болница? Как ще ни отегчаваш!? Пиши, така всички ние като ви мислим доброто, не може да не ви се отраzи добре, толкова много положителна енергия  може само да помогне Hug Simple Smile.

Аz също отдавна съм се откаzала да сравнявам Соня с други деца, няма смисъл, всеки със собственото си темпо, пък и да не говорим, че след една, две години, всички до определена степен ще са еднакви (на умения), няма да има непроходили, непроговорили, беzzъби и т.н. Емо като проговори на 3 години кво, има ли му нещо, то май той не е добър пример, че според някои тук му има нещо  Laughing, но пък човека на 3 години проговори 3 еzика - полски, бългасрки и немски.

Такааа, довърших си поста, сега да видим колко още има нови  Simple Smile!? Ха zанех си  Simple Smile, Лиде, а добър ден, ама вярно няма жива душа тук.

# 449
alegoria и 0 Гости преглежда(т) тази тема.
 newsm78 newsm78 брей какво става тука..........

Общи условия

Активация на акаунт