Бунгала на Арапя

• 229 139
  • 855
  •   1
Отговори
# 555
  • London
Това може да стане само в България май. Тук при нас е изрично забранено да се пуши не само в стаите ами и в целия хотел. И си е практика на запад подобна политика. Wink Това, което не ми допада тук е , че масово нямат хотелите тераси и преди време като започнах в сферата ми беше интересно защо аджеба тия хора така се затварят херметически и дори сега в хотела не се отварят и прозорците, всичко е на вентилация. Огромни прозорци имаш, но отваряне мишън импосибъл. Та политиката е такава за да нямало самоубийства от терасите. Joy Поне това на мен се каза и звучи логично иначе др. обяснение нямам. А пък в БГ като имаш тераса не виждам защо не пушиш там, кому е нужно да омирисваш стая , пък какво остава ако там летуваш с децата си. Майка ми е пушач и доста коментираме точно този момент. Съответно тя е да се пуши по стаите , аз против. Май всеки си гледа от неговия ъгъл. Но като види 2-3 дупки по чаршафите от фасове и някой др. мизерия ще дойде на моето. Все още имам надежда да я убедя за фасовете.... Whistling

# 556
  • Велико Търново

Вярно е, че за децата също има разходи и аз не ги крия при резервациите.

Само за пояснение, темата беше зададена като въпрос къде намираме варианти, в смисъл: подходящи помещения за настаняване на по-големи семейства, и за това колко е трудно да организираш почивка с повече деца, а не просто как да ги скрием или да не ни ги таксуват. Този проблем може да го знае само човек с повече от 2 деца. Предишната потребителка, така както и тук, не беше вникнала точно в смисъла на темата, и пишеше разни тъпизми.... така както и тук..  Wink

# 557
  • London
Тонита, трябва ли да цитирам точно някои неща от темата за да не се изказваш така първично? Точно момента със таксуването за 4 човека , вместо за по-малко. Тоест някои родители смятат, че децата не бива да се таксуват, а не правят сметка, че и те се къпят и ползват тоалетна и не са кукли все пак. Аз ти казвам каква е политиката като човек работещ в хотел зад граница и като човек преминал академия за хотелиерство и рецепционисти. Родителя трябва да свикне , че като има 2 деца няма как да плати само за 2 ма възрастни и да пише по темите и възмущава как като звъни искали да го таксуват за 4 ма. Та трябва ли да цитирам от темата или няма нужда ?

# 558
  • София
 Laughing, от 3 страници до тук все едно всички говорят на език, неразбираем за всички останали. Чел-недочел всеки си повтаря едно и също.

# 559
  • Велико Търново
Аз ти казвам каква е политиката като човек работещ в хотел зад граница и като човек преминал академия за хотелиерство и рецепционисти. Родителя трябва да свикне , че като има 2 деца няма как да плати само за 2 ма възрастни и да пише по темите и възмущава как като звъни искали да го таксуват за 4 ма. Та трябва ли да цитирам от темата или няма нужда ?

Ма моля ти се, няма нужда! Stop  Joy

# 560
  • London
Нека видят хората дали става дума само за подходящи помещения или и за нещо друго...

Здравейте,момичета исках да попитам къде почивате,защото в повечето хотели ни отказва настаняване като чуят 2-ма възрастни и 3 деца,нямало как да ни настанят,въпреки че децата са още малкиили ни предлагат оферти да си платим като за 4-ма възрастни,което е супер глупаво

Само се питам кое в случая е глупаво? Joy Че искаш да таксуваш многочленно семейство според реалната му бройка? newsm78 И детето като е малко да не би да няма човешки нужди от баня и да липсва при него консумация? При нас има големи студия и апартаменти, които са за големи семейства, съответно цената не е като за двама възрастни , ами да като за 4-ма , нормално. За деца се правят отстъпки в двойните стаи с екстра бед ако са под 3 години в рамките на от 30 до 50% в зависимост колко е запълнен капацитета. Но такова голямо семейство се настанява само в апартамент , който струва солидна сума. Mr. Green

# 561
  • Велико Търново
La Catrala, хората влизат в темата за да четат за Арапя, не за "при вас в Лондон", не за твоите "квалификации" и умения, камо ли да им се изяснява твоето становище по съвсем различни теми.  ooooh!

# 562
  • София
Нека видят хората дали става дума само за подходящи помещения или и за нещо друго...

Здравейте,момичета исках да попитам къде почивате,защото в повечето хотели ни отказва настаняване като чуят 2-ма възрастни и 3 деца,нямало как да ни настанят,въпреки че децата са още малкиили ни предлагат оферти да си платим като за 4-ма възрастни,което е супер глупаво

Само се питам кое в случая е глупаво? Joy Че искаш да таксуваш многочленно семейство според реалната му бройка? newsm78 И детето като е малко да не би да няма човешки нужди от баня и да липсва при него консумация? При нас има големи студия и апартаменти, които са за големи семейства, съответно цената не е като за двама възрастни , ами да като за 4-ма , нормално. За деца се правят отстъпки в двойните стаи с екстра бед ако са под 3 години в рамките на от 30 до 50% в зависимост колко е запълнен капацитета. Но такова голямо семейство се настанява само в апартамент , който струва солидна сума. Mr. Green
това е най-голямата глупост, която съм чела - 2-ма 100 килограмови възрастни ползват доста повече тоалетната, банята и ядат ужасно много /говоря за АИ например/, отколкото 2 деца например. Да, трябва да се плаща за децата, но дали колкото за възрастните? А пък децата до 3 години не виждам, какво толкова хабят, при положение, че повечето от тях не заемат легло, а спят или при родителите си, или в кошарки, ама явно нямаш деца, та като отимаш, пак ще си говорим за разходите по тях  ooooh! /да неговорим, че родителите, спящи заедно с децата си, обикновено не правят секс, което намалява драстично броя на ползването на банята за къпане  Joy/
ПП Темата е едно голямо бижу, направо умирам от кеф да я чета - всеки говори на негов си език, интересно, до къде ще стигнете  Joy

ППП Интересно ми е, с какво ще запълниш екстра бед-а на стаите с екстра бед, ако няма дете - ще вкараш някой допълнителен непознат възрастен, може би  ooooh! Ама аз не съм учила туризъм и хотелиерство, така че явно съм безумно некадърна в тази тематика, гледам само от гледна точка на потребител. И за твое инфо - Албена например се препълни преди години, когато обяви всички деца под 12 години безплатно, странно, защо ли го направиха... сигурно не са следвали туризъм техните мениджъри.

ПППП И последно - ако имаш 3 деца например на 1, 3 и 5 години, просто няма начин да ги сложиш да спят в отделна стая от теб, ама това са кахъри на майките, не на хотелиерите  Mr. Green

И последен безплатен урок по туризъм - първо решаваш, какви клиенти искаш да привлечеш в хотела си, после правиш хотела конфортен точно за техните нужди /като не забравяш все пак локацията на хотела - едва ли на Арапя ще събереш баровци, които ходят на море без деца/ и след това правиш ценова политика - ако искаш да примамиш самотни двойки, правиш само двойни стаи и определяш цена за двама човека, за дете - висока цена или пък направо пишеш, че деца не се приемат /има го в някои хотели/, ако е за семейства с деца - обявяваш висока цена на възрастен и с маркетингова цел обявяваш, че децата са безплатно, или обявяваш цена на стая, не на почиващ... това беше, успех в начинанието, само не забравяй, че тук е България, не Англия и народопсихологията е доста различна

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 20:04 от Дзвер

# 563
Аз това за криенето го казах по повод коментара, че се регистрират 3, а се настаняват 10 човека ...

по повод цигарите, то е като всичко друго - това, че си някъде не означава да правиш неща, които не би направил вкъщи, като например с кални обувки да легнеш на чисти чаршафи и прочее ... щото някой ще дойде да ти чисти ...

# 564
  • London
Дзвер, аз пък смятам, че децата влизат доста честичко в банята. Изобщо всяко човешко същество ползва банята. Сравненията, че при секс се къпел човек повече някак ми се струва комично. Joy Хъм деца на 1 година да спят при родителите си , но такова на 3 и на 5 малко странно ми се вижда. Тук не напразно раздават и кансел жилища за да може всяко дете да има стая в случай, че родителя може да си позволи само гарсониера, а има няколко деца, има си изисквания за пространство. Та хората тук не са привърженици на спането на тумба. Ако имаш едно дете една двойна стая с екстра бед те устройва прекрасно. Ако си с 3 деца се взимат апартаменти. Апартамента върви с една цялостна цена , дали си вътре само ти и съпруга ти и просто искате да ви е широко или с 3-те деца това няма значение. Заради това те са по-изгодния вариант за големи фамилии, но не са евтини. Аз тук лично досега не съм видяла някой да предложи отделна хотелска стая за малки деца, тоест предлага се само апартамент.

По отношение на редакцията ти , мерси за съветите. Аз съм далече от мисълта, че това което виждам в Англия може да се възприеме в България, още по-малко на Арапя. Да не говорим, че аз говоря за база на 4 звезден хотел, а не за семеен. И да на Арапя ходят предимно семейства с деца това ми е известно , заради това и стаите са ни сравнително големи спрямо това което виждам като големина на др. места в къмпинга точно поради тази причина.Мерси за съветите. Blush

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 20:23 от La Catrala

# 565
  • София
La Catrala, успех ти желая в английския поглед към БГ хотелиерството - дано родителите ти имат по-реална представа, щото иначе бизнесът ви отива на кино  Mr. Green Можеш междувременно да наминеш в Нашите деца и с учудване да откриеш, колко деца спят при родителите си до доста голяма възраст  Wink

ПП Някои хотели не предлагат апартаменти, поради което искат настаняване на семейство с 2 или 3 деца в 2 двойни стаи, които дори не са свързани и може и да не са една до друга, ама това е друга работа, живота в чужбинските илюзии е хубава работа, ама все пак...

и за да съм пределно ясна - при цена 70 лева на бунгало с 2 стаи, няма как да сложиш цена 200 лева за апартамент, при положение че за 280 лева може спокойно да спиш в апартамент и да ползваи АИ на Дюни  Wink

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 20:46 от Дзвер

# 566
  • London
Е ти пък 200 лева, къде отиде това да не ти е Златни Пясъци. Joy Цената се определя според конкуренцията, гледаш да си лоялен и да не подбиваш много цените разбира се. Като прекомерното занижаване води до клиентите с газовите бутилки, а прекомерното надуване до седене сам. Joy

Добре Дзвер , интересно ми стана според теб почивка за 4-ма колко би трябвало да бъде на вечер? Говорим за Арапя....

# 567
  • София

Добре Дзвер , интересно ми стана според теб почивка за 4-ма колко би трябвало да бъде на вечер? Говорим за Арапя....
не ме питай мен, аз обичам да ми е конфортно, на Арапя съм ходила дълги години на плаж, но спях в Царево, дори са затрили любимата ми кръчма - беше в края на големия плаж, на височината, на два етажа и имаше капкова система за оросяване, какво шкембе правеха там....

така че не мога да ти кажа, но според мен повече от 100 лева на апартамент няма как да вземеш, и то само защото бунгалата са заети от рано и няма нормален хотел в района, обаче аз ако не беше една позната, която ходи тази година там, нямаше и да се заинтересувам от Арапя, а аз съм от тези, дето са готови да платят неразумна цена за конфорт, което би трябвало да ти говори много  Peace

# 568
На сутринта след аварията блатото беше синьо черно доста пълно и смърдящо. За щастие миризмата не стигаше до нас, а се усещаше на около 5 метра от него. Проблема обаче е, че дебита от канализацията беше доста голям и канала си проби път до морето и се изливаше съвсем безпрепятствено. 

жалко, че така са се сговнясали нещата на любимата ми Арапя... то строежи, то помии, нямам думи

извинете, но това туловище, изсипано с басейна там, което повече напомня на жилищен комплекс, въобще не се вписва в къмпинга - пълен отврат;

чудя се въобще кой тръпне да се завре в него, щото понеже липсват такива грандоманщини по черноморието, че го издигнали баш на арапя, срам!!!

# 569
  • София
е, хайде, чак пък срам - Арапя отдавна има проблем с частната собственост - още помня преди години как единия ден бяхме ходили и паркирали на определено място до плажа, а на следващия ден вече на средата на пътя се издигаше ограда, защото собственика си беше оградил парцела - незастроен, но негов. Проблема на Арапя не са строещите хотели, а политиката на община Царове, която успя да реституира къмпинга, незнайно защо и по чия презумица. Ами ако аз притежавам един декър например на Арапя, няма да се чудя и мая, дали да построя хотел или да сложа 7-8 бунгала, които няма да ми носят такава печалба, като хотела

същия проблем го имаше и с къмпинг Оазис, който е по-близо до Лозенец, но отново в община Царове. Не знам, дали е решен по някакъв начин, но определено вината е на община Царево  Peace

Общи условия

Активация на акаунт