Отговори
# 645
  • Varna
ДАЛЧЕ,
Мойто Марти още на 10 месеца си казваше като имаше ако. Показваше или казваше, все едно се напъва-издаваше такъв звук. Ако може да научиш Раян на това, ще е добре. Опитай, може и във вид на игра. Марти проговори изведнъж на 2 годинки и четири месеца и буквално чисто- не бебешки. Преди това едноснични думи и това е.  От мързел ли, от инат ли, незнам. Не е бил мързеливо дете. При вас по сложно, защото се преплитат 3 езика. Но опитай това което ти предложих. Там няма нужда от някакъв език Wink

# 646
Делте-страхотна идея.мерси  bouquet Под формата на игра най-лесно ще стане.Така и се научи да мие зъбките-първо миехме на мечо зъбките.Първоначално гълташе пастата с водата-не се сещаше да жабурка.сега плюе на фонтан и адски се кефи...но после след него се почва почистване ooooh!

Много ми се иска да се занеса на хамам тези дни.Ухажвам етървата сегада вземе да гледа през това време Райчо.Решила съм да остана възможно най-много на хамама...само да ми се отвори парашута. Praynig
От България открих нова фирма,която произвежда продукти с нашето розово масло.на центъра на Пловдив са отворили магазин.
сигурно вие ги знаете,но аз много приятно бях изненадана.Страхотно качесто PeaceТова донесох насам като подаръци и обрах искренни овации и от комшии ,и от роднини-винаги ми е било трудно с избора на подаръци за тук.Оттук за натам мъкна сладки ,фурми и подправки...а оттам за насам вече се бях изчерпала.Та тази фирма ми дойде точно навреме.И етървата и френската свеки се вдъхновиха от аромата на тези парфюми

дано да  ароматизирам ала роз булгар тези дни и хамама  Joy Joy Joy
http://www.biofresh-bg.com/

лек и спокоен ден на всички  bouquet

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 12:09 от dala

# 647
Привет,   bouquet
Далче, кога ли и ние ще започнем да си казваме или понеда си вършим работите на гърне  Sad.
За сега Тамир е малко като че ли по- спокоен, заиграва се сам с колички, от време на време иска да гледа анимации, и учудващо ходи когато излизаме на разходка.За сега  Praynig дано това да продължи и за напред.Да имаме напредък все така - режима е почти възвърнат,  Thinking знам ли пък моге и всичко да се дължи на имането на режим.
 Е днес успя да падне за кои ли пореден  път от леглото  ooooh!, ама не моге и без такива неща.
А Иначе за миенето на дупето- барво на Раян, аз съм за тпзи вид интимна хигена Wink.
Подаръците изглеждат интересни! Надявам се да намеря нещо такова и в град като Враца , ако ли не и без това искам да скокна до Пловдив  Wink.
Аз съм назад с инфото за тези атентати Tired.
Делти ти си мама герой Hug
Марси я дай на лични как така пълнен карфиол  Shocked  Laughing
Дидонка,  Файме,  Рали, Паулина, Хадил, Близначкови, Деде и всичко които см пропуснала  Hug и скоро да се разпишете

# 648
Бейче- кажи за резултата от лицевите процедури.Правиш ли още?Тази серия-на българска роза,на  която препоръчах  парфюмите има и страхотни кремове.Изцяло на натурална основа.Миришат малко на бъчва,но са страшно ефикасни.
След като махнах бенките по лицето доктора ми препоръча избелвашия им крем-той всъщност е против петна,белези.Наистина изчиства и лъсва кожата.

# 649
Далче, направих и втората процедура и ми остава още една. PraynigДано да има резултат- за сега лицето ми е добре- но стреса трябва да го елиминирам за в бъдеще.Сега нали и с противозачатъчните докато свикна- Надявам се да има комплексно резултат другият месец  Praynig.
Преди години пак имах подобен проблем с лицето на основа стрес, тогава пък беше в комбинация с вирусна плевмония- тогава козметичката която ме познава от дете  ми оправи лицето с подобни процедури + крем Антибактериален ""Регал""" и измиващ лосион на същата  фирма. Ползвах крема може би 4-5 години докато не го спряха от производство.Дотози моменттака и не успях да намеря мояткрем, а онова определено беше моят.
ОХ ИЗчЕЗВАМ чЕ  дзверо вика

# 650

http://www.youtube.com/watch?v=GY8xHdweUiQ

Съудих се днес и усетих,че......започва Есентта в Живота ми
Дали има определено време ,за да дойде в душата това чувство?
Както и да е.....

Добре Дошъл да е  Този Сезон  bouquet

# 651
  • Varna
Dal4e,
kVi sa tiq dumi-esenta na jivota ti. Nedei taka be Dushata. Vij, kaka si Delta, ne 4uvstvam az esneta vav jivota mi Wink
Tq meteorolpgi4nata esen i e vreme, ama ti ne se davai de Hug
Ina4e az hi4 ne q obi4am taq esen. Obi4am da mi e toplo, a sega mngU studenUUUUUU cold

# 652
  • Egypt
Далка, и аз от миналата година си го мисля това с есента, но гледам да отпъждам такива неща от главата си. Много харесвам оная мъдрост за остаряването със стил и достойнство. Много е красива картинката, която си сложила...
Ние най- после ще се местим, тук наблизо намерихме чудесен апартамент, още даже не е завършил ремонта му- навсякъде е със супер теракот, мечтата ми  Laughing, смесителните батерии, фаянса, всичко е чисто ново, и даже мъжът ми накара майсторите да съборят тавана и да го направят наново, че след тоя срутващ се таван тука съм наплашена. Ако ни хареса като поживеем там, може и да го купим, ще видим.
Карфиолът много го обичам аз, там тънкостта е да не се превари, само леко да се бланшира, после се пържи в масло, и аз го заливам със сос от сметана или майонеза. Също така го правя задушен с едро нарязани зеленчуци и грах, и после пак всичко леко се запържва в масло.
И още неща исках да пиша, но ми дават зор да ставам  Laughing
Поздрави на всички!

# 653
Фаиме-колко хубава новина  bouquet добре,че няма да се наложи да сменяш квартал,нови познати....
Супер-дано да ви хареса и ако е писано-да си го купите. Доктора сигурно ще иска да си направи и кабинет.И  ще е много хубаво решение,ако  намерите и в близост нещо подходящо като приемна стаичка. Praynig
Да цункаш Софитка от мен Hug
А при нас-нищо ново...още чакаме Crossing Arms Whistling Whistling ooooh!

Бейче-как си?какво става с Дива?виждате ли се?Онзи ден-нашите алжирски :тигри: Wink паднаха  резилно от централна африка...та после имаше коментари и....гледам-на Дива съпруга там,поканен като коментатор.Браво!завиден френски език!много спокоен и уравновесен - начетен и умен мъж,личи си.Като тръгне да говори и ...другите млъкват да го слушат.
Да и пратиш Поздрави
Как е Тами?Видях го във фейса-като шофьор Joy Голям сладурчо е станал.А и ти добре изглеждаш Hug
Оф,и аз искам да говземат Райчо вече на градина...но и тая година не ме огря.Тук ги вземат на 3 навършени и понеже той ги прави през януари...останахме за септември 2011.той ще е почти на 4години тогава...но ...това е положението!другата ми възможност е-частни градини,но са непосилно скъпи . Sick ще се гладаме и тая година Joy Joy Joyдано само зимата е мека и топла.

Етървата напредна вече...до 10декември трябва да роди.доктора каза,че ще е дори в началото на ноември,че вече бебока е към две кила и половина.Тя нещо хич не може да се ориентира кога  е забременяла-нали пометна и ...после май веднага е станало-ноначалната и  датата  е все плуваща.Бебчо Ще се казва-Елиес.
наредила  е на девера ...да завършва шофьорски курс,че да си купят кола,че за детето ще е по-удобно с колата .Слуша и изпълнява бъдещият  татко. Спря работа дори в тая криза и....записа шофьорски курсове. Много слуша жена си-ама и тя...много ми харесва-все умни съвети му дава.Хич не  е задръстена,така бързо се ориентирва и преценява ситуацията и нещата,че...чак да и завидиш.има нюх!

Ами..това е
гледам ,че монго сте изписали и...да се върна да ви прочета,че да не подмина някой и нещо...
до скоро  bouquet

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 15:25 от dala

# 654
ФаймеPraynig дано скоро да сте в новото по- хубаво жилище  Hug. И още по- скоро да стане ваше лично.
Далче, мила при нас все същото- пак сме болни и отново някакъв вирус + два почти никнали кучешки зъби  Tired.Тамир кашля като магаре с едни храчки чак ми е жал да го слушам  Cry.
 Тук яслите( Частните) са от 3 месеца- раждаш и хоп в яслата.За скъпи, и тук са скъпички от порядъка на 70- 100 евро на месец, а може и повечен Wink, нали не съм 100% наясно с таксите им, но е нещо от  сорта.
За държавните не искам и да говоря и те са платени, цена приблизително 40- 50 евро,  но децата са много различни- виждала съм как се бият близо до една такава градина ooooh!.
 Браво на етърва ти - добре си е научила урока и държи юздите здраво още от началото  Peace.
Далке, не можеш ли да намериш някоя гледачка за няколко часа/ полувин ден, така малко и ти ще си починеш.Ще релаксираш, пък било то и за месец време да е  Peace
Тук времето е направо почти зимно и е гадно  Sick отивам да се отдам на разчистване докато дребен тероризира долу народа  Wink

# 655
  • София
Я да ви пусна три четири Магребски щриха.

# 656
Дядо Хаджи-много е топъл твоя магребски щрих  bouquetСледях и снимките ти във Фейса-много професионално направени.беше ми интересно .много хубави и екзотични места си имал възможност да видиш-дай боже всеки му такъв шанс Praynig
да си призная на четири очи тук-вашият гид предизвика размисъл в душата ми Embarassed Heart Eyes,а снимките с дромадерите и пустинята-благородна завист. Blush

Бейче-има такива жени-най вече арабки,които гледат деца в домовете си.И то  е като на черно ...и за това хич не е скъпо-по договорка.Пробвах Райчо при една алжирска леля....олееееее-то беше рев,рев-чудисии...жената на пожар се обади да си го вземаме,че нервирвал и другите деца.Ревяли и ще вземат съседите да и направят забележка.Тук шум нали неможе да има много-хеле пък някое дете да викаи реве дълго.така са устроени хората,че веднага за малтретиране си мислят и...полицията е в правото си да дойде датитропне на вратата.
На нашия му трябва Сцена,където да се изявява.Той иска много деца-да играе,да има играчки,да тича...точно като в детска градина.Така-в къща,затворен  хич не се чувства добре.може би всичко идва и оттам,че ние сме постоянно навън-събуждаме се и хайде навън...та той стана Скитник и по душа Joy Laughing

# 657
  • София
Така сигурен съм, че на въпросът ми му е мястото точно тук в тази тема.

Вече знаете, че у нас на трапезата на бъдни вечер у нас гостува по едно или две ястия от някоя страна. За пореден път тази година това ще бъде Тунис или още по точно магребския регион.

Намислил съм тази година година да готвя шорба (ако правилно изписвам името и). Мисля си, че беше нещо като доматена супа с булгур. Точния вариант на супата, който целя е един такъв кремообразен (поне такъв го ядохме в ресторанта във Фригия). Та ви моля да не ровя и ако я има някъде рецептата да ми дадете линк към нея, че жена ми иска преди това да я направим два три пъти за да сме сигурни, че ще се получи.

В ритуалната украса този път свещта (кандилото, светилника както искате го приемете) също ще бъде от Тунис. По късно като снимам сувенирите ще ви го покажа.

И моля Ви събудете се най накрая - влезте в 21 тема и вижте какво е било тук по същото време на миналата година. Представяте ли си три теми само за една година - къде се изпокрихте бе хора, свършиха ли спомените, преживянато и това което имате да споделите та млъкнахме.

Дядо Хаджи-много е топъл твоя магребски щрих  bouquetСледях и снимките ти във Фейса-много професионално направени.беше ми интересно .много хубави и екзотични места си имал възможност да видиш-дай боже всеки му такъв шанс Praynig
да си призная на четири очи тук-вашият гид предизвика размисъл в душата ми Embarassed Heart Eyes,а снимките с дромадерите и пустинята-благородна завист. Blush
...

Дала различно беше тази година. Миналата и аз не се отделях от групата от страх я да не се изгубя, я пък да не изпусна нещо, което ще каже гида. Тази година се отделих. Забелязахте сигурно, че има изгледи от околността от голямата джамия в Кейруан (дори и вътре в нея - вече писах не ме питайте как съм влязъл вътре - там не пускат всеки - но не мисля че съм направил грях защото аз влязох с пълно уважение към този Божи храм). Има и неща които например си бях набелязал още преди да тръгна, че ще снимам, даже някои ги търсих нарочно.

Явно от едно посещение човек почти нищо не вижда или изпуска много моменти от емоции и вълнение от видянато.

Не знам защо гида направи толкова голямо впечатление. Тунизийските младежи наистина са много приветливи, симпатични и весели. Изключително внимателни и галантни. Умеят да ухажват та едвам си опазвахме девойките от тях Simple Smile Така, че всички хора в Тунис са много топлосърдечни, симпатични и ... не знам както казва Марси наистина са голями оптимисти и много спокоен и уравновесен народ.

Знаете ли има нов маркетингов подход сред продавачите. Още като ни усетят че сме българи и почват "Само гледам...", "Ела гледай...", "Колко струва това в България...". Те тунизийите са наистина голями полиглоти. Чуждите езици им се отдават като нещо присъщо и ежедневно. Но тези реплики ни хвърлиха в огромна изненада тази година.

Знаете ли кое ме е яд. Яд ме е, че почти не знам езици и че вече не смея да шофирам. Иначе следващия път като отида (а аз ще отида уверен съм - дали ще е там или в друга страна в този регион) ще си купя само самолетните билети и няма да си резервирам хотел. Сам ще си определя маршрута, сам ще си избера хотелите и градовете, сам ще реша колко време да бъда сред хората и сред живота в дадена страна.

Повярвайте ми само така спомените стават много силни и емоционални.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 11:50 от дядо хаджия

# 658
  • София
Привет  Hug
Ако правилно съм се ориентирала темата е за жвеещте и в ОАЕ. Моля, ако някоя мама има желание и възможност, нека да ми пише на лични. Бих искала да питам някои неща за Дубай.
Извинявам се, че така нахълтвам в темата. Благодаря ви предварително   bouquet

# 659
  • по пътеката
тук сме от мароко до египет вклю4ая, но ако е само като туристи4еска дестинация дубай, мисля ,4е има туристи4еска тема за емирствата! ако е за живеене там май няма много дето пишат! има две мами в темата" арабски език "тити" и "снежи ..",които са  там ,без да са женени за местни или от арабския регион!ако бъркам да ме извинят  мамите!
ина4е винаги одбре дошла си и в нашата си теми4ка! и по слу4ая я едно такова  хубавинко за по4ерпка!
дядко направо е попил атмосферата и тънкостите на манталитета, браво! за  шорбата, нищо сложно ! хубаво месо без мазнини или съвсем малко ,крехко, около 400 гр разпределено на пар4ета, доматеното пюре за ,което ти казах от консерва като салцата, около 2 едри лъжици , подправките ,ти си ги купил;целина голям клонка , прясна, която се слага цяла! лют 4ервен пипер 1 малка лъжи4ка или хариса , зехтин или олио, малка 4аша; една  голяма лъжица  смлян 4есън ; 150 -200 гр фрик или ръж !
http://couzina28.canalblog.com/archives/2010/08/25/18878581.html ето и редът! лук не слагаме у дома!има вариант с пилешко домашно, както казват джеджа араби ,ама си иска яко варене, де! обожаваме я, дано са ти я направили като домашната! има и шорба с хлелем ,домашно правено дребно късо фиде, мммммммммм!

Общи условия

Активация на акаунт