Да поговорим за биопсиите

• 38 142
  • 165
  •   1
Отговори
# 30
Желая Ви успех на всички - дано наистина успеете - това с биопсиите голяма измислица е - аз направих 6 биопсии - при все че показателите бяха нормални от самото начало. Струва ми се че сме попаднали в една целева група с опитите в която някои ще напише дисертация по темата .

# 31
  • София
Mila, съжалявам че така са се стекли при теб нещата. Не разбирам как така хем са ти били нормални показателите, хем сте правили цели 6 биопсии? Имаше ли слагане на лекарства, или както му казват "помпа"? Сподели, моля те. Жалко е ако наистина ние сме целева група..... Но след вчерашния разговор с д-р Стаменов.... аз май не попадам в тази група. При мен нещата са нормални. "Това, което търсим, го няма" бяха думите на док и не е нужно никакво лечение. Което от една страна е добре, но от друга.... вече не остана какво друго да търсим.....

На всички пожелавам успех! И нека да мислим така: Дори ако ние сме в една т.нар. целева група, нека поне тя да помогне на тези, които идват след нас, т.е. резултатите от изследването да доведат до нови начини за изясняване на причините за неуспехите, ново лечение и то успешно!  Peace

# 32
Zazzy ,

и аз много неща не разбирам - защо се правят - имам ги всичките в къщи и пише нормални фактори на ендометру ма - ама ние го подобрявахме. Имах измивания в цикъла на самото инвитро - два пъти . Доказах тезата че измиванията не оказват положително влияние в цикъла на инвитрото. Говорих с доц. Балтаджиева - и тя каза това не е редно да се прави - сигурно не е - но аз бях пилот изпитател и ми го направиха .
По късно Стаменов - каза че го е правил само на мен досега. От всичко прочетено тук и в зачатие - от всичките пациентки минали през биопсии - промовки, помпи и какво ли още не - единици са тези които имат бременност след това. Което по простата моя логика доказва едно - метода не е толкова успешен колкото ни се обяснява.

И пак си мисля че някои пише дисертация на имплантационни фактори при инвитро и експеримента се провежда на реален цикъл а не в лаборатория.

Дано да греша.

# 33
Зази, хубавият резултат си е хубав  Peace (макар че в нашия случай не ни остават много варианти)!

Mila_17, жалко за твоите премеждия, но ние също участваме в процеса на лечение и трябва да си поемаме отговорностите за това. Аз не бих направила 6 биопсии ако няма нужда от тях, каквото и да иска док. Твоята история е в почти във всички теми за д-р Стаменов, прочетохме я вече, съчуствам ти за неуспехите. Всеки си прави собствени изводи! Твоите вече ги разбрахме!

# 34
  • София
Mila_17, kak успя да вземеш резултатите от биопсията?
Те са най-пазената тайна според мен.

Аз имам само 2 биопсии, при първата имаше нещо не в нормите. Преди втората сложихме лекарство, резултатите бяха непроменени. Д-р Стаменов каза че е безсмислено да се занимаваме повече, аз бях на същото мнение и приключих с тях.

# 35

Mila_17, жалко за твоите премеждия, но ние също участваме в процеса на лечение и трябва да си поемаме отговорностите за това. Аз не бих направила 6 биопсии ако няма нужда от тях, каквото и да иска док. Твоята история е в почти във всички теми за д-р Стаменов, прочетохме я вече, съчуствам ти за неуспехите. Всеки си прави собствени изводи! Твоите вече ги разбрахме!

Eko,

Пожелавам ти да успееш за това за което се бориш.

Не знам защо ти пиша всичко това - искам хората детос а при него - да не минават през ада през които минах аз. И да той има много PR - и прави сериозна рекламна капмания - по ТВ , то не беше Big Brother, то не беше Горещо, Търси се и тн и тн,.

Написах всичко това - след дълго мълчание не искам нито да с екарам снякои нито да влизам в каквито и да е спорове. Хората има нужда да знаят какво се случва там. Не всичко е цветя и рози и обещания за плодородна пролет.

И ако искате ме убийте с камъни - не ме интересува - мъката които събрах ми стига за два живота.

# 36
Момичета, много съм притеснена и реших да пиша и попитам вас относно случващото се с мен, евентуално ако някой се е сблъсквал с моя проблем или е наясно какво се случва. Така, значи беше ми назначена биопсия и я направихме , но понеже след иксито ни нещо ми се загуби овуто бях на хапчета - естрофем и утрогестан за да създадем среда все едно е имало уво, при първата биопсия нямаше достатъчно клетки във взетия материал, повторихме я следващият месец, отново хапчета и пак биопсия, но за съжаление, отново същата работа не достатъчно клетки. След разговор с док, той ми каза  , че иска да направим този месец хистероскопия за да видим как са нещата, много се притесних, сигурно нещата никак не са в час, та да стигаме чак до там, правя голяма лигавица, но как така няма достатъчно клетки! Знаете ли на какво може да се дължи това, има ли някои със сходнен проблем?
Тотално се скапах вече..., благодаря ви предварително.

# 37
JENKA,доколкото знам,не трябва да си поставяш вагинално утрогестан в месеца на биопсията,може и това да е причината да не са открити достатъчно клетки.

# 38
  • Пловдив
На много момичета са изписвали утрогестан-вагинално и естрофем преди биопсията и едва ли това е причината(освен ако няма нещо ново).Jenka,кой от лекарите ти прави биопсиите?

# 39
Здравейте момичета, благодаря ви за отговорите, биопсиите са ми правени в клиника Малинов. Честно казано незнам какво може да означава това неналичие на клетки и на какво може да се дължи?

# 40
  • София
Да не би да става въпрос просто за недостатъчно количество взет материал при самото вземане на биопсията? Аз се запознах с едно момиче, което като отиде за коментар на резултат от биопсия, й казаха, че пак трябва да й вземат, защото от предната проба не можело да се направи изследването. После при моята биопсия самата д-р Персенска каза, че напоследък имало няколко случая подобни и се чудеше дали те, лекарите не вземат както трябва материала, или после в лабораторията нещо объркват нещата......

# 41
Zazzy, на мен два пъти ми взимаха биопсия, като вторият път дори ме върнаха за още материал, а таман се бях облякла вече.
В голяма чуденка  съм....... newsm78

# 42
  • Пловдив
И аз си мисля,че става въпрос за недостатъчно взет материал,затова питам кой от лекарите ти е правил биопсията.

# 43
Здравейте, момичета,

Трябваше да стартирам по дълъг протокол (първо ин витро) при Д-р Стаменов на 18 май. Отмениха го, защото откриха високи НК клетки - 25% (при норма 12%). Назначиха ми терапия с Агапурин, след това контрола.

Сега се чудя, обаче защо док не ми назначи и биопсия, за да се провери евентуално наличието на ендометриални НК клетки. Дали е пропуснал или аз преигравам?

Имате ли представа каква е практиката? -  при високи НК клетки в кръвта, изследва ли се и матката за такива?

Благодаря ви предварително.

# 44
  • София
silviti , биопсия правят чак след неуспешен опит, поне аз с такива впечатления съм останала.
Но ако ти прецениш може и преди това да направят биопсия. Обсъди го с доктора.
Като цяло моите наблюдения са, че за първи опит не задълбават много в такива изследвания, а и май няма нужда в повечето случаи.

Общи условия

Активация на акаунт