Как успяхте да си "пуснете" дълга коса?

• 104 965
  • 250
  •   1
Отговори
# 90
Някой има ли по специален метод когато го обхване желанието да си реже косата как да се откаже  Cry? Не знам какво ми става но от няколко дни изпитвам страхотно желание да се подстрижа пак ,косата ме дразни, имам чувството че ми е една такава наелектризирана,не може да застане в никаква прическа...
а знам ,че после ще съжалявам  no

# 91
 Краси 67, аз съм абсолютно същата и никога не успявам да устоя на това желание, ето онзи ден пак кацнах при фризьора, защото косата ми беше застанала ужасно. Добре поне, че взехме само връхчетата, но пак ме гризе отвътре, че отново се отдалечих от пускането..

# 92
и какво все с къси коси ли ще си ходим  Whistling
Много е гаден този момент когато косата стига до раменете ,уф  ooooh!
Какво да кажа освен ,момичета не си отрязвайте косите защото после е ужасно трудно да ги пуснете отново дълги !

# 93
ооо ти поне си стигнала до раменете, аз и до там не успявам да я пусна, все е 3-4 пръста над тях

# 94
хахах чета и се смея...и аз съм същатаа хахахах много е трудно да се спреш,намирайте си някакви занимания и не мислете за косата и ножицата  tooth

# 95
Здравейте на всички и наи вече на автора на темата  Hug  аз зачетох само в началото първата страница ...след това ме мързеше да чета, но видях съвети от сорта на фиби, ластици, шноли и постоянно връзване, и прибиране на късата коса... това е много грешно! Четох, че косата трябва всеки път, когато се връзва да се връзва на различна височина, тоест трябва с по 1см да се качва опашката докато се стигне до най-високото ниво, след което да се сваля с по 1см, защото ако се връзваш на едно и също място се пречупва косъма и щеш нещеш ще трябва пак да се постригваш  Mr. Green , а и един мои съвет, когато си у дома не се връзваи, пускаи я да стои свободна, независимо в каква форма е, това също помага  Wink аз също съм в период на пускане на косата, но все пак и време си трябва.
Peace Hug Успех в начинанието! bouquet

# 96
Аз пък точно вкъщи винаги я връзвам, защото ме дразни, а и се побрибира малко и на следващия ден стои по-добре.

# 97
  • София
Решила съм да си пусна косата дълга, та се чудех колко време горе-долу ще отнеме да достигне прилична дължина? И не е ли кофти периода, когато си просто обрасъл и прическата ти не прилича на нищо ? Имах те ли някаква прическа която поддържахте? През какви периоди минахте ? Какви средства използвахте - фиби ,шноли ,диадеми .... ?

Пускам си сега косата. Никак не е гадно.

Взимаш една от тези бодливите четки и след къпане я изправяш с малко пяна назад. После назъбена диадема, за да остане права назад и отзад 2-3 шноли. Много е лесно и аз се кефя на диадемите. Simple Smile

# 98
Привет и от мен.. и аз съм в същия процес!  Peace
Моята коса е чуплива, използвам гел за къдрици и дифузер за да и придам прилична форма. Бретона прибирам с фиби обикновенно защото през деня ми пречи, а вечер като излизам някъде го пускам. В къщи я прибирам на опашка, за да не ми пречи.
Подхранвам с маски, масла и т.н. започнах втори курс маска с тривитаминол, мисля че помога!
Все още не съм постигнала фрапиращи резултати, но се надявам с времето да се получи!

Успех на всички!   bouquet

# 99
Решила съм да си пусна косата дълга, та се чудех колко време горе-долу ще отнеме да достигне прилична дължина? И не е ли кофти периода, когато си просто обрасъл и прическата ти не прилича на нищо ? Имах те ли някаква прическа която поддържахте? През какви периоди минахте ? Какви средства използвахте - фиби ,шноли ,диадеми .... ?

Ми моята е перманентно дълга. На етажи съм, като най-късият е на нивото на брадичката.

Даже последният път фризьорката ме клъцна повечко (да кажем двойно на това, което исках)... ама то има нужда от време навреме да се подхрани.

Иначе не полагам особено грижи. Боядисвам я с безамонячна боя - лореал кастинг - стария, ползвам шампоани на гарние (фруктис, или сегашното манго), сайъс (напоследък), понякога си взимам от ейвън, но рядко. Балсам - маска на гарние (тумбестите бурканчета) или пантен - обикновените балсами. Косата ми много рядко цъфти, за това нямам проблеми с дългата коса. Аз лично не пестя балсама в корените - предполагам за това е хидратирана.

Маски - домошарки не правя. Не мисля, че действат.

# 100
Успявам само и единствено с подстригване веднъж годишно. НАмирам за голяма глупост твърдението, че подрязването на краищата всеки месец стимулира растежа/поне отнесено за моята коса/. Ми тя не прилича на нищо след последното орязване, аз ще ходя да ми я скъсяват още.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 15:43 от Дренка

# 101
И аз не се подстригвам често. Може би на 3 месеца по малко.

# 102
И аз не я режа често,но и тук всичко опира до каква е косата,от коса до коса има ехее разлика.може би ако я третирах с преси и маши,и аз щях да я режа всеки месец,при други пък нацъфтява много бързо,и така,при всеки различно  Hug

# 103
Да, рядко я пресовам и аз Laughing

Но може би защото пресата ми е стара и ме изнервя. Ако имам друга не се знае кво щеше да е Mr. Green

# 104
Успявам само и единствено с подстригване веднъж годишно. НАмирам за голяма глупост твърдението, че подрязването на краищата всеки месец стимулира растежа/поне отнесено за моята коса/. Ми тя не прилича на нищо след последното орязване, аз ще ходя да ми я скъсяват още.

Със сигурност не стимулира растежа, но аз ако не се подстригвам 1 година ще остана без коса. Почти не цъфти вече, защото използвам редовно кристали, но осезаемо усещам как след 3-4 месеца макс започва зверски да се заплита, не мога да я среша и трябва да се подстрижа поне малко.

Общи условия

Активация на акаунт