Хидроцефалия-2

• 58 084
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Момичета здравейте!
Не съм писала отдавна.
Комикс стиснати палци и от мен  Hug

Искам де споделя колко се радвам - моя малък шушон ходи вече доста стабилно. Станал е опасен. Отваря си вратите, излиза на вън, научи се и да се изправя сам и е невъзможно да бъде секунда без надзор. Логопедката го похвали, че е по концентриран и повтаря срички. Опроверга всички лоши прогнози на докторите.

Хубав ден на всички   bouquet

# 91
Здравейте мами Hug!При нас нищо ново.Боци рови в кофата,ходи,даже тича направо.Нищо не говори,освен понякога ма ма,ба ба.
Понякога си използва показалеца.
Не иска да яде манджи освен това.Последната ТФЕ показа понамаляла течност.Фонтанелата още не се е затворила.
Комиск,стискаме палци и двамата с Боци Praynig.
Извинете,че не е по темата ама на моя позната брат и почина след заразяване с хепатит Б в болница Shocked,възможно ли е това Shocked през 2010 година?
Пишете мами Hug.

# 92
Рони, ужасно! За съжаление възможно е в нашата безхаберна държава...

Мисля, че е рано да се притесняваш, че малкия още не говори, има време. Доста деца проговарят по-късно, аз лично познавам такива.

offtopic
Това за манджите не го свързвай с болестта. Много деца стават злояди около тази възраст. И Никола откакто стана топло си намали количествата храна наполовина, но пък почна да суче по начесто. също не харесва манджи, месо отказва... давам му каквото му харесва, замислих се аз като дете какво съм харесвала да ям - зеленчукови кремсупички, кисели, кисело мляко с бисквити, плодове - най-важното. Ето вчера му правих паста по италиански - с чесън, лук, доматен сос, сирене, риган, босилек и много разварени макарони. всичко си изяде Simple Smile

# 93
Здравейте и от нас. Първо да честитя празника на всички дечица и да им пожелая много здраве и късмет. Момичета, искам да питам от кога започнаха са седят самостоятелно децата ви. Бебо още не може да се преобръща сам, което много ме притеснява, но пък започна да се протяга и да хваща - първо с лявата и постепенно с дясната ръка.

# 94
ЧЕС
ТИТ ПРАЗНИК на нашите малки слънчица newsm51 Щастливо и безгрижно детство!!!ТаниБани[c, ние започнахме по-късно да седим на дупето към осмия деветия месец ,ако не се лъжа.Мами, ходихме миналата седмица на консултации в София. Прегледите минаха успешно , но естествено не се прибрахме без притеснения.Въпреки ,че вече ходиме посетихме и др.Чавдаров.....той естествено с неговата критичност пак ни намери кусури,за което аз не се сърдя разбира се .Много добре  се справяме с грубата моторика, но финната ни куца и плюс това установи ,че сме хипер-активни... ConfusedНасочи ни към логопед и психолог.Аз не се сърдя затова ,че е прекалено критичен към нашите деца,но се почувствах малко некомфортно понеже си мислех ,че сме загърбили поне един проблем,но явно има още много да работим с човека. Др. Чавдаров ми призна нещо ,което въпреки директността си никога не ми го беше споменал,но явно моето момченце е опровергало и неговото мнение.Призна ми че вътрешно е бил убеден ,че Алекс никога няма да проходи, той в момента се качва  и слиза сам по стълбите....

# 95
Момичета знаете ли д-р Георгиев от кога излиза в отпуска?Каза,че в края на месеца ще е в отпуска,но не се сетих да го питам точно от коя дата.

# 96
Момичета знаете ли д-р Георгиев от кога излиза в отпуска?Каза,че в края на месеца ще е в отпуска,но не се сетих да го питам точно от коя дата.

От днес д-р Георгиев е в отпуска и не е в София, а ние от вчера сме си вкъщи, в понеделник ще отидем да и свалят конците.

Бебка този път понесе по-добре операцията, но на третия ден направи нещо като криза, хлътна рязко фонтанелата ( зловещо ), разповръща се, отпусна се...щях да полудея, тази сутрин сценария се повтори, лошото е, че няма кой знае какво да се направи по въпроса, освен да внимавам да не се обезводни, д-р Георгиевказа, ако продължава така да си се връщам в болницата  Tired. Другото е, че само мрънка за мен и плаче...

Толкова се радвам на ходещите краченца, дано и ние да влезем в отбора по бягане...

# 97
  • варна
  Комикс ,много тъпо с тези изпълнения, гледай да поема повече течности и дано не се налага да се връщата там, че и без това ви стигат посещенията. Hug

# 98
комикс стискам палци да нямате повече проблеми

# 99
Комикс,дано скоро свърши всичко лошо и после все хубави неща да ви се случват:hug:.
При нас нищо ново,освен,че Боци научи зъбките къде са му.Не обелва и дума,само мрънка и много рядко някоя сричка ма-ма.Учи се да кляка и става без опора,още му е трудно.
Мами,дайте съвет,какво да правя с храненето,почти никаква манджа не иска,даже и кремче,когато е с лъжица,много си изчанчи вкуса от няколко месеца,преди всичко ядеше с лъжица,сега много рядко или иска сам да гризе хляб,солети,ябълка,банан или в шише да пие мляко или кремче разбито с пасатор ooooh!.
Пишете мами Hug.

# 100
Комикс, добре завърнали се!!! Дано да е за последно!
И Никола на първата операция с дренажите като му изпускаха и му течеше по главичката така се беше отпуснал, не ядеше, само спеше (и то с отворени очи), стана му много зле, прежълтя... беше се хипердренирал. обясниха ми, че като загуби твърде много ликвор и мозъка страда, затова е така, но организма бързо го наваксва. оправиха го със система тогава и спиране на дренажите.. така, че наливай я с течности малката, за да навакса организма и дано с това се размине.

Рони, ами оставяй го и сам да се храни, слагай му в някаква чиния пред него различни неща и го оставяй да опитва и да се маже. Аз така правя сега с Никола и той е много доволен от факта, нищо че след това следва цялостно преобличане. Това, че иска да яде пресни плодове сам е много добре. Пробвай го и с други неща з гризане сам - печени картофчета, пържена тиквичка (нашите фаворити).

# 101
  • GYM
Комикс, дано се размине всичко Praynig
Дари е болна, лепна някакъв вирус е съм полудяла от температури , кашлици и пр. Слава Богу днес е по-добре, от сутринта не е гореща и се заиграва, дори опитва да танцува Flutter Честно казано, много се панирах с тази висока температура, а и факта, че от нищо не се сваля, пазете си децата, че върлува някакъв гаден грип Confused
Рони, давай му да гризе, както те е посъветвала Крем, не се притеснявай, хранителните вкусове и навици постоянно се променят, децата са любопитни и искат да опитват различни консистенции, вкусове, цветове...

# 102
Момичета,клапата от най-обикновена настинка или вирус ли може да се инфектира?Аз все гледам да не ходим сред хората,но понякога ми избиват балансите и се инсталирам в парка Sad.Тя сега е малка още и не разбира,но след време как ще я опазя  newsm78?Вие как се справяте?Като стане по-голяма пак ли е толкова опасна температурата?
Главичката и е пораснала с 0.5 см за 40 дни,което ми се струва малко Sad,аз знам ,че след операцията расте по-бавно,но преди беше по 2 см на месец и се притеснявам.

# 103
  • GYM
Девил, клапата от всичко може да се инфектира Sad При най малко съмнение за бактериална инфекция - антибииотик. За щастие Дарина ми е много здрава и държелива, но риск има винаги... Не я разделям от други деца, надявам се да развие силен имунитет, че не ми се мисли какво ще е като тръгне на градина... Изобщо, всичко е до късмет с тия клапи, за съжаление, това е единственото, което помага на децата ни Peace

# 104
и аз като velvetvoice се надявам максимално да му стимулирам имунитета. правя каквото мога в тази насока.  до сега се разхождахме главно в Борисовата и там с други деца не общува, просторколкото искаш. Но отскоро виждам че го интересуват иска да комуникира и след тежък размисъл реших, че това е по-важно и дай Боже да не се разболее от нещо, а пък и аз от сега мисля за градината и как ще е там. Една от теориите е, че децата толкова боледуват там, защото се стресират и затова смятам, че контакта с други деца от сега ще му е от полза по-нататък да не ги приема толкова тежко нещата. Дано не греша.
много повече ме притесняват ваксините, които ще трябва да му наблъскат, като мине година от операцията.

Общи условия

Активация на акаунт