за възпитателното пошляпване

• 11 347
  • 171
  •   1
Отговори
# 135
Akula Somova,
Не прилагане на физически наказания във възпитанието на едно дете, не означава липса на възпитание. По мое дълбоко убеждение боя с нищо не обогатява едно дете, а напротив кара го да се чувства неразбрано, наранено, обидено, отхвърлено, страх, озлобява го, боя руши връзката родител дете, боя принизява възрастния в очите на детето и с годините детето не се научава да уважава родителя си.  Боя, та дори шамар или тупване по памперса е израз на безсилие, израз на безизходица, на опит за постигане на целта с налагане на физическо надмощие, това не е възпитание.
Сама потвърждавате думите ми с  дадения пример с дъщеря си, млада жена на 20 години. Щом боя е толкова възпитателен защо се налага още да я възпитавате? 
Еeeeeeee, най-накрая  smile3501
Мислех си вече, че само аз не съм наред да мисля така и няма по-нормално от това да си пошляпваш, шамаросваш и пердашиш детето!

# 136
Akula Somova,
Не прилагане на физически наказания във възпитанието на едно дете, не означава липса на възпитание. По мое дълбоко убеждение боя с нищо не обогатява едно дете, а напротив кара го да се чувства неразбрано, наранено, обидено, отхвърлено, страх, озлобява го, боя руши връзката родител дете, боя принизява възрастния в очите на детето и с годините детето не се научава да уважава родителя си.  Боя, та дори шамар или тупване по памперса е израз на безсилие, израз на безизходица, на опит за постигане на целта с налагане на физическо надмощие, това не е възпитание.
Сама потвърждавате думите ми с  дадения пример с дъщеря си, млада жена на 20 години. Щом боя е толкова възпитателен защо се налага още да я възпитавате?  
Ето още едно потвърждение на поговорката "Бий дупенце, за да не биеш дупище."
Вероятно малко или изобщо не е пошляпвана въпросната госпожица.  Peace
И между другото - кои сте вие да съдите възпитателните методи на която и да било тук във форума?!  newsm78
Никой няма право да ми казва или да ме съди как ще си възпитавам детето!  Naughty

# 137
На мен пък ми е интересно,кой им е казал,че техните методи за възпитание са правилни ?Кой им е дал правото да твърдят,че ние малтретираме децата като ги пошляпваме ?Това,че понякога пердаша детето изобщо не значи,че ще стане побойник или пък престъпник Това,което говорите са пълни глупости

# 138
Akula Somova,
Не прилагане на физически наказания във възпитанието на едно дете, не означава липса на възпитание. По мое дълбоко убеждение боя с нищо не обогатява едно дете, а напротив кара го да се чувства неразбрано, наранено, обидено, отхвърлено, страх, озлобява го, боя руши връзката родител дете, боя принизява възрастния в очите на детето и с годините детето не се научава да уважава родителя си.  Боя, та дори шамар или тупване по памперса е израз на безсилие, израз на безизходица, на опит за постигане на целта с налагане на физическо надмощие, това не е възпитание.
Сама потвърждавате думите ми с  дадения пример с дъщеря си, млада жена на 20 години. Щом боя е толкова възпитателен защо се налага още да я възпитавате?  
Ето още едно потвърждение на поговорката "Бий дупенце, за да не биеш дупище."
Вероятно малко или изобщо не е пошляпвана въпросната госпожица.  Peace
И между другото - кои сте вие да съдите възпитателните методи на която и да било тук във форума?!  newsm78
Никой няма право да ми казва или да ме съди как ще си възпитавам детето!  Naughty

Абсолютно съм съгласна с Пипи, и тук не говорим за пребиване от бой, а за пошляпване само когато детето не разбира от направената няколко пъти забелажка.
А имайте предвид, че има и по-буйни деца,които само с обяснения трудно разбират, кое е правилно и кое НЕ.

# 139
Аз също пошляпвам дъщеря ми, и не виждам от един шамар или удряне по дупето да се е травмирала. "Бий дупенце не дупище" Имам комшйка, която не е удряла детето си, и когато ни дойдат на гости в къщи става всичко с главата надолу, отварят се шкафове, гардероби и не му се прави никаква забележка, ставала съм свидетел как плюе и удря майка си, newsm78 а на това дете боя му е малко.
ooooh! ooooh! ooooh!
Нa майката боя и е малко, че не е отделила време да възпита детето си, но не с шамари, ако мислиш, че твоето не е като комшийското единствено, защото го шамаросваш жестоко се лъжеш! Само гледай с този пример това малко сега дупенце един ден да не нашамари твоето дупище  Whistling
 само, защото примера е взело от теб самата!
Моето със сигурност е по- възпитано от нейното, и много по-културно Praynig
  ooooh! ooooh! защото се страхува от теб, а не защото с боя си го научила на нещо! Просто го е страх, че ако не се държи както ти искаш ще получи поредния шамар, не мисля, че има с какво да се гордeeш  Rolling Eyes Плюс това е все още прекалено малко, за да правиш подобни кардинални заключения, че имаш като резултат възпитано дете, а ако след години се окаже, че е така едва ли шамаросването има голяма заслуга!
НЕ моето дете го възпитавам така, когато порасне да ми бъде благодарна.Децата трябва да имат уважение към родителите си и респект.
Жестоко се лъжеш, че детето ми се страхува от мен, и затова прави каквото аз искам, напротив прави това, което трябва да прави.

# 140
estador78:         sheryy  по-горе беше писала , че нямало лошо да удря шамари на детето си, а то сега е на 2г и 6месеца  ooooh! ooooh!, ами трудно ми е да си представя как едно 2г детенце може да застрашава една порастнала жена и ще я попитам нея, ако някой 3пъти по-вискок и поне 3пъти по-тежък от нея се засили и и забие един шамар   Mr. Green дали според нея това ще бъде малтретиране или ще се почувства добре!
Не се засягай, в поста, който си цитирала ставаше дума за майка гордeeща се с това, че детето и не е невъзпитано като на комшийката, защото го била шамаросвала, а то е на 2г и 6месеца сега, кой знае на колко е било, когато е почнала да го прави, за мен това е жестокост, а не възпитание!

Еstadorq78, не изопачавай думите ми, НЕ прибивам детето си от бой, и не се гордея с това, че съм я шамаросвала, напротив правя го само когато е крайно необходимо.Това не е жестокост,а начин да покажеш кой командва.Не може едно дете, независимо на колко години е да ти се качва на главата и престани с твоите разсъждения, защото надали си перфектния родител.
Относно 3-пъти по-високия, и тежкия от мен, аз съм възпитан човек, и с нищо немога да предизвикам някой да ме удари.
Това никога не се е случвало, и няма да се случи.
И престани само мен да даваш за пример, не съм само аз на това мнение, за "възпитателното ПОШЛЯПВАНЕ"  People No Good
Обичам и обожавам дъщеря си повече от всичко на света.
Всеки родител иска най- доброто за децата си Grinning
И съм сигурна , че ще стане от нея човек, а от комшийското малко се съмнявам. newsm78

# 141

Еstadorq78, не изопачавай думите ми, НЕ прибивам детето си от бой, и не се гордея с това, че съм я шамаросвала, напротив правя го само когато е крайно необходимо.Това не е жестокост,а начин да покажеш кой командва.Не може едно дете, независимо на колко години е да ти се качва на главата и престани с твоите разсъждения, защото надали си перфектния родител.
Относно 3-пъти по-високия, и тежкия от мен, аз съм възпитан човек, и с нищо немога да предизвикам някой да ме удари.
Това никога не се е случвало, и няма да се случи.
И престани само мен да даваш за пример, не съм само аз на това мнение, за "възпитателното ПОШЛЯПВАНЕ"  People No Good
Обичам и обожавам дъщеря си повече от всичко на света.
Всеки родител иска най- доброто за децата си Grinning
И съм сигурна , че ще стане от нея човек, а от комшийското малко се съмнявам. newsm78

Подкрепям те  newsm10
Само да знаеш,че повачето наистина се мислят за перфектни родители и затова е толкова трудно да да се комуникира с тях Те си знаят тяхното и ще го повтарят до край

# 142
  • загубено
 ooooh! ooooh! ooooh!
Чета,чета и не вярвам на очите си.
Не ми се иска да повярвам,че в една малка страна като България,има
толкова хора които намират по шляпването за най-най-най-нормалното
нещо на света.Наистина ми се иска социалните служби да заработят добре,
и правата на децата да се спазват.Тогава да видя как ще се по шляпва на ляво и дясно.
Ако това нещо се случва в една нормална държава,доста от   удрящите родители няма да видят
децата си.За доста по -малко отнемат родителски права.

# 143

Мхм, така е в нормалните държави. Много ми е интересно тук, като ми вземат детето, защото е изяло шамар по дупето, къде ще го заведат? В социален дом? Да, наистина- това е чудесен вариант. Как не се сетих сама да я заведа, а не да я подлагам на това велико унижение- шамар по дупето  Naughty

# 144
  • загубено
Само да знаеш,че повачето наистина се мислят за перфектни родители и затова е толкова трудно да да се комуникира с тях Те си знаят тяхното и ще го повтарят до край

Хм,ами да ще повтарям до край ДА!
УДРЯНЕТО И ФИЗИЧЕСКОТО МАЛТРЕТИРАНЕ НЕ СА НОРМАЛНИ НЕЩА!

Извинявам се за главните букви,повишавам тон ,
а дано някой чуе.

# 145
  • загубено

Мхм, така е в нормалните държави. Много ми е интересно тук, като ми вземат детето, защото е изяло шамар по дупето, къде ще го заведат? В социален дом? Да, наистина- това е чудесен вариант. Как не се сетих сама да я заведа, а не да я подлагам на това велико унижение- шамар по дупето  Naughty

Чудесен,не чудесен това е положението.
В нормалните държави,социалните домове също не се приказка.
Но са вариант,и ако няма друг жалко за детето.
Затова е хубаво да сещаме от време на време,че децата са
хора и да ги уважаваме.Насилието ражда,насилие.

# 146
Кой им е дал правото да твърдят,че ние малтретираме децата като ги пошляпваме ?
Закона го казва, както този от вътрешната ни правна система, така и правната доктрина на общността, към която Б-я се числи.
Мхм, така е в нормалните държави. Много ми е интересно тук, като ми вземат детето, защото е изяло шамар по дупето, къде ще го заведат? В социален дом? Да, наистина- това е чудесен вариант.

То по тази логика хайде и престъпниците да не ги закачаме, че излиза скъпо на данъкоплатеца.
Една законова санкция има за първостепенна задача превенция, т.е. да те възпре да извършиш нещо под угрозата за налагане на санкция.

# 147
То по тази логика хайде и престъпниците да не ги закачаме, че излиза скъпо на данъкоплатеца.
Една законова санкция има за първостепенна задача превенция, т.е. да те възпре да извършиш нещо под угрозата за налагане на санкция.

Не знам каква е тази логика, но тя няма нищо общо с моя пост.
 Ако на мен ми отнемат детето, защото съм го ударила по дупето, или по ръчичката, потърпевша ще бъда аз, но ще страда и детето ми, което ще отиде на едно ужасно място, уж за по-добро.
Не си ли съгласна?
А това какво общо има с престъпници и данъкоплатци?
Според мен е за арестуване е майката, която се люшка като народна песен, чоплейки семки, докато три годишното и дете излиза на уличното платно, на централен булевард. Случи ми се преди няма и час, и това наистина е страшно.

# 148

Чудесен,не чудесен това е положението.
В нормалните държави,социалните домове също не се приказка.
Но са вариант,и ако няма друг жалко за детето.
Затова е хубаво да сещаме от време на време,че децата са
хора и да ги уважаваме.Насилието ражда,насилие.

neraiida ти наред ли си?В домовете ги спукват от бой за какво ли не ,а ти смяташ,че е редно да го пратят там заради един шамар Изобщо имаш ли представа какво е соцялен дом в България първо вземи го разбери и после предлагай такива  идиотски решения на нелепия ви проблем
Какво толкова сте се загрижили за чуждите деца,нямате ли си свой за да си ги гледате както решите
Незнам какъв е тоя закон,но съм убедена,че изобщо не става въпрос за пошляпване и никой няма да ти вземе детето за такава глупост

# 149
Дъщеря ми,която също чете тук,два дни се забавлява с коментарите относно нейната особа.Разбра,че е малтретирана,насилвана и травмирана,и сега ме е взела на жесток подбив.Ето на,върна ми се,може да сте доволни Joy Joy Joy....Между другото,вече си е стегнала багажа и чака да бъде изпратена в дом.Да ви напиша ли адреса,за да знаете къде да пратите социалните работници,сама не знам дали ще може да открие дома,малка и беззащитна е...

Общи условия

Активация на акаунт