за възпитателното пошляпване

• 11 347
  • 171
  •   1
Отговори
# 105
  • загубено
Izvinqvam se za latinicata,nqmam kirilica v momenta.

Az se se6tam za edna druga tema,kak majki na de4ica koito se biqt i posqgat na det
plo6tatki se 4udeha ot kade idva problema.I kak decata im ne sa biti a te posqgat.
Ami we4e mi se izqsni ot kade vijdat i kakvo vijdat.
Dano i na vaprosnite majki im se e izqsnilo pone malko.

# 106
Не съм прочела мненията на другите (досещам се какви са повечето), моето е че няма такъв термин "възпитателно пошляпване". Никога не съм си удряла детето, нямам и намерение някога да го правя. Наистина , изкарвала ме е извън нерви понякога, в такива случаи излизам за малко на балкона, дишам дълбоооко, влизам обратно при нея и със спокоен тон й обяснявам какво и защо не бива да се прави. Надявам се никога да не изперкам толкова, че да посегна на детето си  Peace

# 107
  • София
Аз стигам до възпитателно крещене и гонене от стаята...

# 108
Всъщност аз си спомням, че в осми клас учителя ни по физическо верно ми удари шамар. До днес ми се ще да го намеря и да му отвъртя един...

А ти от "пошляпващите" или от "непошляпващите" майки си? Защото, ако си от втория вид, желанието ти да отвъртиш един на учителя си, ми се вижда супер абсурдно.

Не съм прочела мненията на другите (досещам се какви са повечето), моето е че няма такъв термин "възпитателно пошляпване".

"Пошляпването" не е възпитателна, а наказателна мярка. Детето, като кучето на Павлов, е достатъчно интелигентно, за да разбере, че ако спре да прави нещо, за което му е направена поте десет пъти /в рамките на 5 минути/ забележка, отправено му е последно предупреждение за наказание, наложено е наказанието, но то продължва да си върши своето, няма да получи шамар. Защото шамарите в повечето случаи не идват изневиделица, те имат дълга и трагична предистория, в която жертва е майката/бащата, а не детето.

# 109
Е,аз съм от пошляпващите майки.Особено средната ми дъщеря доста често я пошляпвам.Не виждам нищо лошо в един шамар.Абсолютно нищо.Не съм забелязала децата ми да са травмирани,комплексирани,озлобени...Опасявам се,даже ,че ми гледат сеира,защото обичайната им реакция е да се разхилят след като ги ударя.То все едно комплимент им правя,само дето не ми благодарят.Разбира се и трите са абсолютно откачени,но това е друга тема.

# 110
  • Бургас
Случва се много рядко, но не е възпитателно. Каквото и да си говорим шамарите не учат на нищо.

# 111
  • Кори Селести
Опасявам се,даже ,че ми гледат сеира..

Не се опасявайте. Бъдете сигурна, че Ви гледат сеира.

# 112
Е,аз съм от пошляпващите майки.Особено средната ми дъщеря доста често я пошляпвам.Не виждам нищо лошо в един шамар.Абсолютно нищо.Не съм забелязала децата ми да са травмирани,комплексирани,озлобени...Опасявам се,даже ,че ми гледат сеира,защото обичайната им реакция е да се разхилят след като ги ударя.То все едно комплимент им правя,само дето не ми благодарят.Разбира се и трите са абсолютно откачени,но това е друга тема.

Брей, много весело си прекарвате у вас щом шамарите така ви забавляват... ние пък у нас се хилим на по-други неща, ама семейства всякакви....

# 113
Аз също пошляпвам дъщеря ми, и не виждам от един шамар или удряне по дупето да се е травмирала. "Бий дупенце не дупище" Имам комшйка, която не е удряла детето си, и когато ни дойдат на гости в къщи става всичко с главата надолу, отварят се шкафове, гардероби и не му се прави никаква забележка, ставала съм свидетел как плюе и удря майка си, newsm78 а на това дете боя му е малко.

# 114
Аз също пошляпвам дъщеря ми, и не виждам от един шамар или удряне по дупето да се е травмирала. "Бий дупенце не дупище" Имам комшйка, която не е удряла детето си, и когато ни дойдат на гости в къщи става всичко с главата надолу, отварят се шкафове, гардероби и не му се прави никаква забележка, ставала съм свидетел как плюе и удря майка си, newsm78 а на това дете боя му е малко.
ooooh! ooooh! ooooh!
Нa майката боя и е малко, че не е отделила време да възпита детето си, но не с шамари, ако мислиш, че твоето не е като комшийското единствено, защото го шамаросваш жестоко се лъжеш! Само гледай с този пример това малко сега дупенце един ден да не нашамари твоето дупище  Whistling
 само, защото примера е взело от теб самата!

# 115
Ами хайде тогава да оставим децата ни да ни се качат на главите,да ни ритат,удрят,блъскат,крещят,скубят,понеже ние трябва да си траем,да не вземем да травмираме милото слънчице.Виждала съм десетки подобни случаи на деци-тирани,чиято основна цел в живота,сякаш е да малтретират родителите си.Не мога да си представя някоя от дъщерите ми да ми посегне,такива своеволия не търпя.Не че,някоя от тях е посмяла,но само да опита,ще попадне точно между двата шамара...Аз самата не съм удряна никога,майка ми винаги е била против "възпитателното пошляпване".Разбира се,аз й се качих на главата.Въпреки всичко тя не си взе поука и никога не е посягала нито на брат ми ,нито на сестра ми.Съответно,качените на главата й станахме трима.Е,явно има здрави нерви и олимпийско спокойствие каквото аз не притежавам.Ако в нейно присъствия шляпна някое от децата е имало случаи ,в които е припадала от ужас...Децата ни нито са от стъкло,нито пък са чак толкова чувствителни ,колкото си мислите.Ако като малки не придобият респект от нас,не очаквайте,че ще ни уважават като станат на 20.Впрочем голямата ми дъщеря е вече на толкова.В момента,за нея съм повече приятелка,отколкото майка,излизаме заедно,на кино ,на театър,на разходка,по магазини и по заведения.Забавляваме се заедно и си споделяме всичко.Много позитивно,лъчезарно и усмихнато момиче..Да се чуди човек,как няма и следа от травма и комплекс за малоценност,затова,че когато е била малка,се е случвало да я "пошляпвам възпитателно."

# 116
ooooh! ooooh! ooooh!
Нa майката боя и е малко, че не е отделила време да възпита детето си, но не с шамари, ако мислиш, че твоето не е като комшийското единствено, защото го шамаросваш жестоко се лъжеш! Само гледай с този пример това малко сега дупенце един ден да не нашамари твоето дупище  Whistling
 само, защото примера е взело от теб самата!

Глупости!Майка ми ме е шамарила като малка пък на мен и за секунда не ми е хрумвало да и посягам и не съм и посягала дори като малка

# 117
Ако като малки не придобият респект от нас,не очаквайте,че ще ни уважават като станат на 20
Честно казано ми е жал за родители способни единствено с шамари да спечелят респектта на децата си!!! ooooh! ooooh! ooooh!
това е страх, а не респект нека не ги бъркаме! Детето не слуша, защото нещо е разбрало, а от страх, че ще бъде шамаросано или по-сериозно набито!

Синът ми е  на почти 5г не е шамаросван не е пошляпван и не е бит по-сериозно!
Като всяко дете е палав, но след направена забележка реагира в най-лошия случай с опит да дискутира казаното от мен, но не и с желание да ме удари, да чупи или тем подобни изблици. При втора забележка прави каквото му е казано, защото е наясно, че няма да променя казаното. Знае го, защото с възпитанието почнахме от втората година, без шамари с обеснения и с правила, които се спазват, с примери и обеснения защо не трябва да прави това или защо трябва да се направи другото! С ясни граници и без разтегливост и без изключение от правилата ( болен и тн). При редки случаи на инат, когато е правил нещо напук е бил наказван да стой в стаята си 5мин без право да играе, в определено ъгълче, сега вече ползваме таймер, той сам го наглася, много помага и за последните 6месеца сме се наказвали само веднъж. Сега на 4г и 11месеца само като го погледна знае, че няма смисъл да настоява или да се тръшка на земята, няма да му помогне!
Е, ами това е, възпитано дете е и при това без пошляпване и шамаросване! Който няма желанието, търпението или времето да възпитава едно дете му препоръчвам зоо магазините(макар да ми е жал за животинките), а не бебе и в последствие малтретиране на невинни дечица!

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 01:34 от estrador78

# 118
Рядко се случва нещо, за което не можем да се разберем с думи, но има такива моменти. Обикновено го плясвам леко през ръцете, но задължително няколко пъти преди това съм повторила, че ако не спре ще го плясна. Това може да продължи най-много до първи клас, след това думите трябва да са ни напълно достатъчни, за да се разбираме. Еднократно пошляпване по дупето на малко дете е възпитателно, шамар през лицето на по-голямото дете е само унизително. 

# 119
А кой ще защити малтретираните родители?Или смятате,че няма деца-тирани?И що препоръчвате зоомагазините,предлагате да възпитаваме кучетата и котките,да прилагаме наказания спрямо тях,а децата да оставим да процедират както си решат?Не знаех,че децата ми се малтретирани,горките..Сега ще се наведа да ги измъкна изпод леглото,понеже треперят в най-тъмния ъгъл,а е време да им долея вода в купичката и да им сипя малко храница,преди да ги наритам пак долу.

Общи условия

Активация на акаунт