за възпитателното пошляпване

• 11 348
  • 171
  •   1
Отговори
# 60
Това да натупаш детето по дупето или да му плеснеш шамар не е нито малтретиране, нито физически тормоз
И се съмнявам някой да ми вземе детето за това

# 61
  • София
Това да натупаш детето по дупето или да му плеснеш шамар не е нито малтретиране, нито физически тормоз

Разбира се, че е.

# 62
ето как в Япония нехаят за накърняването  на бебешкото достойнство http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493581.msg2235649#new  Whistling  мислят, че могат да правят с децата каквото си искат  Naughty разполагат с психиката им както си искат  Crazy колежкит от клюкарника вече искат петиция  baby_neutral

# 63

Разбира се, че е.
Peace

Ще запитам нещо всички, които се оправдават, че "шляпат" (за мен това си е равнозначно на "бият") децата си, защото не разбирали и правели, каквото си искат: защо сте толкова сигурни, че именно този ви подход не е виновен? Лично аз забелязвам изключителна зависимост при много познати деца: между спокойното и разумно възпитание, в което и дума не става за пошляпване, а повишаването на тона е изключение, и всичко се обяснява разумно от първия ден на бебето, и съответно способността на тези деца да разбират и постъпват разумно, и от друга страна, между поведението на родителите от типа „Аз знам всичко, а ти ще ме слушаш, защото си по-малък”, съпроводено от съответните наказателни мерки, и отказът на децата да се вслушват, да мислят и да постъпват разумно. Да не говорим, че и най-"лудото" дете може да бъде прекрасно възпитавано и направлявано без никакви шамарчета и пошляпваници.

# 64
  • загубено

ooooh! ooooh!
Бе момиче ти четеш ли какво си написала?
Ако утре съпругът ти се прибере от работа,
ти му сервираш бобът пресолен(според него!),
и заради това получиш шамар.Дали ще е малтретиране това?
Не ,нали? Съвсем в редът на нещата,най-обичайно поведение между
партньори.

# 65
Това е нелепо
Да оставиш детето да ти се качи на главата,,че да не накърняваш тяхното човешко достойнство и физическа непокътнатост ooooh!
Пълни глупости!Да не говорим,че почти няма родител,който да не пошляпва детето си  от време на време,когато прекали
Нелепо е наистина, да позволиш на детето си да ти се качи на главата до такава степен, че да не ти остава нищо друго оснен да го понапляскаш.
По-точно казано няма накъде! Поздравления!
И на мен ми се губи частта с възпитанието в пошляпването, ошамарването и тем подобни умалителни на физическо малтретиране на дете! Не бих посегнала на котарака си, че е животно, а стигна ли до там да почна да си възпитавам децата си с шамари значи съм се провалила с възпитанието! Знам, че ще викнат сега много други срещу мен, но докато не почнат наистина да отнемат деца на родители пошляпващи ги в Бг май никой няма да се осъзнае! Всеки от нас е създал, (майките) родил или осиновил детето си, но това във никакъв случай не му дава право да му посяга, пък дори и облечено в миловидната думичка пошляпване! Тук в Дe отнемат деца, заради това пошляпване и то съвсем сериозно, и според мен е по-добре едно дете да расте при приемни родители, отколкото да бъде малтретирано от сoбствените си ! Децата не са наша собственост, те не са предмети и нямаме право да се държим с тях като с такива!

alexina Ела да живeeш тук, регистрирай децата си за живущи на немска територия, тогава натупай детето си по дупето или му плесни шамар и стой и гледай как децата ти заминавaт към дома, а от там към приемно семейство, докато докажеш, че си със здрава психика,  за да се грижиш сама за тях! Нямаме закони в Бг за съжеление иначе още от твоето детство щеше да знаеш, че споменатото от теб е малтретиране!

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 17:48 от estrador78

# 66
  • out of space

ooooh! ooooh!
Бе момиче ти четеш ли какво си написала?
Ако утре съпругът ти се прибере от работа,
ти му сервираш бобът пресолен(според него!),
и заради това получиш шамар.Дали ще е малтретиране това?
Не ,нали? Съвсем в редът на нещата,най-обичайно поведение между
партньори.

Прави разлика. Не случайно малолетните не отговарят пред закона за действията си.  Мъжът й отговаря. Законите са измислени, за да регулират и контролират обществото.
Никой не обича да си бие децата, освен лудите и циганите.

# 67

Наистина съжалявам, че мислиш по този начин.  Tired

# 68

ooooh!  ooooh! Така като виждам повечето майки тук са на това мнение - шляпането е нормално и необходимо за да имаш едно укротено послушно дете. Е, това не го разбирам! Имаше период в който пошляпвахме дъщеря ни и резултата беше, че тя също започна да ни крещи и да се бие с други деца и да замахва към нас. Просто нормално е едно 2 годишно дете да копира нашето поведение. А правилно ли е това? Аз стигнах до мнението, че щом не искам тя да се държи като дивак и да замахва към мен и аз не трябва да я удрям. Толкова ли не ви стигат нервите да накажете детето за пакостта му - аз я слагам на седне на едно определено стъпало вкъщи ( къщата ни е с вътрешна стълба ) и тя си реве там, но престава с дивотиите.
Вярно, че всеки си има мнение, но искрено се надявам това на повечето хора относно "пошляпването" на децата да се промени  Rolling Eyes

И все пак, помислете си как ще се чувствате ако след всяка ваша грешка се появява някаква фигура в живота ви, която ви плясва по един шамар за да не се държите така следващия път  Rolling Eyes

# 69
  • до една звездичка

Погледни го откъм добрата му страна.
Вероятно повечето родители на настоящи двегодишни преминават през същия период, през който си преминала и ти.
И предстои да си направят същите изводи, които си направила и ти.  Wink

# 70

Погледни го откъм добрата му страна.
Вероятно повечето родители на настоящи двегодишни преминават през същия период, през който си преминала и ти.
И предстои да си направят същите изводи, които си направила и ти.  Wink

За съжаление, май не е  така. Справка: анкетата в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447967.0
Евала на winnie  и другите, които съумяват да си коригират поведенито и отношението към децата. Дано по-често става така.

В началото, като видях тази тема и първия пост, си помислих: е,  кой ще напише, че си "пошляпва" детето, даже да го прави - че нали ще го е срам. После си спомних, че същото си бях помислила и за тази тема за "перфектните" родители. Потресена съм от факта, че толкова много майки го намират за нормално и оправдано, няма смисъл да повтарям защо. Мога само да се надявам, че обществото ни постепенно ще се образова, ще съзрява и, не на последно място, ще се сдобие с по-добри закони и преди всичко механизми за  налагането им.

# 71
Лично аз забелязвам изключителна зависимост при много познати деца: между спокойното и разумно възпитание, в което и дума не става за пошляпване, а повишаването на тона е изключение, и всичко се обяснява разумно от първия ден на бебето

Аз пък съм забелязала, че деца, които са възпитавани безстресово /без шамар, без повишаване на тон, а с разумни, тихи и дипломатични действия/ обикновено са кротки като агънца, докато са до родителите си, а се превръщат в напаст божия, ако са без тях. Лични наблюдения, базиращи се върху деца от 1г. до 19 г.

Знам, че ще викнат сега много други срещу мен, но докато не почнат наистина да отнемат деца на родители пошляпващи ги в Бг май никой няма да се осъзнае!

Имам и такава случка: моя приятелка заминава да живее в САЩ със сина си, който е на 12 г. Той е много диво дете, непрекъснато измисля някакви дивотии и върши поразии. Тя ражда там бебе, а синът й прави нещо, което е застрашавало бебето. Тя, в ужаса си на майка, която вижда как едното й дете може да убие другото, скача и го напердашва по типично български маниер. Едно, за да прекрати незабавно действията на голямото и да защити малкото и второ, защото човек едва ли намира думи в критични ситуации. Добре, ама хитрото момче веднага отишло и се оплакало на социалните. Те пък тутаткси го "арестували", привикали майката и, докато тече процедурата по изясняване на случая, настанили момчето в приемно семейство. На съдебното дело, когато синът трябвало да свидетелства срещу майка си, че го малтретира и тем.подобни, той категорично отрекъл първоначалните си твърдения и оттеглил обвиненията срещу майка си. Впоследствие моята приятелка го попитала защо така е променил мнението си, а детето чистосърдечно отговорило: "Предпочитам да ме биеш всеки ден по десет пъти, но да не живея нито секунда в приемно семейство или някъде другаде."
Честно, не съм убедена кое е по-добрия вариант за децата - да получават понякога отрезвителен шамар, или да бъдат отделяни от родителите си и да бъдат подмятани по чужди къщи и институции. Все си мисля, че тук не обсъждаме системни побои с драматични последици, а шамар. Има голяма разлика, нали?

Толкова ли не ви стигат нервите да накажете детето за пакостта му - аз я слагам на седне на едно определено стъпало вкъщи ( къщата ни е с вътрешна стълба ) и тя си реве там, но престава с дивотиите.

А едно наказание да не би да е по-малко унизително от шамар? Да не би чрез наказанието да не поставяш детето в подчинителна позиция, защото е ясно, че ти командваш парада? Да не мислиш, че не му причиняваш психически травми?

# 72
Честно, не съм убедена кое е по-добрия вариант за децата - да получават понякога отрезвителен шамар, или да бъдат отделяни от родителите си и да бъдат подмятани по чужди къщи и институции. Все си мисля, че тук не обсъждаме системни побои с драматични последици, а шамар. Има голяма разлика, нали?
Ами може би за да не изпадате пред подобни дилеми и в Б-я, както е напр. в Швеция, трябва изрично да се забрани всякакво по вид посегателство над дете от родите, в т.ч. "пошляпване за отрезвяване и възпитание"
А едно наказание да не би да е по-малко унизително от шамар? Да не би чрез наказанието да не поставяш детето в подчинителна позиция, защото е ясно, че ти командваш парада? Да не мислиш, че не му причиняваш психически травми?
Когато едно дете е ударено, то усеща болка физическа и емоционална, но не разбира защо му е причинена
Когато едно дете е наказано, то му се обяснява защо. Наказанието е и времето през което детето да се успокои и да може да осмисли какво е направило, да е готово,когато му изтече наказанието, да поговори с родителя

# 73
Peace

Когато едно дете е ударено, то усеща болка физическа и емоционална, но не разбира защо му е причинена
Когато едно дете е наказано, то му се обяснява защо. Наказанието е и времето през което детето да се успокои и да може да осмисли какво е направило, да е готово,когато му изтече наказанието, да поговори с родителя

А защо си мислиш , че не разбира защо е ударено? Аз мисля, че когато 10 пъти си казал нещо и не те е послушало, най-добре знае, за какво е плеснато. А може и да му се обясни.

# 74
Аз лично предпочитам да я сложа да седне на стъпалото и да й обясня, че това е неправилно и тъй като е била непослушна, ще постои няколко минути там, отколкото да раздавам правосъдие с плесници  Rolling Eyes Както обясних по-горе, поне при моето дете съм наблюдавала как тя става агресивна след шамарите и се държи по съвсем различен начин след като сменихме метода на наказание  Peace Всеки си прави изводи сам за себе си.

bebkakrasi, много точно си изказала и моите мисли  Peace

Общи условия

Активация на акаунт