Кухните - 31-ва тема

• 82 644
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, успях да си направя проектче за кухнята на кичендроу.  Какво ще кажете?

# 691
  • София
Тази фурна Електролукс която е дадена по напред за 900лв. , аз бих дала още 200 и бих си взела Сименс.
Специално за фурните и котлоните бих предпочела Сименса , защото като цени се приближават до марките по Техномагазините.
За хладилниците ми е друго мнението и съм се спряла на Wirpool Който е около 1000лв. , а Сименса започват от 2400 и нагоре което си е много вече.
Момичета,марките не са това,което бяха.Всичко е "еднодневка".Качеството е много ниско.Сервизите са пълни с "маркови" стоки.

Не съм много съгласна, зависи за кой марки говориш.

# 692
  • София
Zorita, защо шкафовете от ляво са ти по високи? Ще имаш ли друг работен плот?
Би могла да ползваш тях.

Момичета няма да споря за марките и уредите с Вас. Всеки си има мнение.
Относно хладилника, сме се спряли на Липхер. Не тези, който правят у нас разбира се.

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 22:50 от geryger

# 693
Zorita, защо шкафовете от ляво са ти по високи? Ще имаш ли друг работен плот?
Би могла да ползваш тях.

Да, мислех да го обясня това, но...  Ами значи работата е там, че искам плота да ми е нисък, а във високите шкафове да имам пералня и съдомиялня и така плотът става висок, пък аз съм сравнително ниска и така.
Това са ми всичките плотове, но евентуално ще мога да работя и на високия при необходимост.

# 694
По-високите шкафове са 90 см, колкото си е стандартно един плот. Какво ще кажете? Приемливо ли е така на различни височини или да обмислям друг вариант?

# 695
  • София
И аз съм 1,60м, но важното е на теб да ти е удобно, и да не грозно.
Защото една голяма разлика би седяла добре, но за малка не съм много сигурна.
Помисли за компромисен варинат 87-88см, за да влезе всичко.
И на 90см работен плот на мен ще ми е удобно, нищо че съм дребна.

# 696
zorrytta, а как е решен въпроса със скриването на пералнята? Твоята стандартна ли е или за вграждане?

# 697
Цитат
Помисли за компромисен варинат 87-88см, за да влезе всичко.
Ами не може така, защото уредите са високи стандартно 85 см, а плота е 4 см.

Пералнята може би ще е стандартна със сушилня. Те са дълбоки 53,5 см и си влизат във шкаф дълбок 60 см.

# 698
Май ще се откажа от затварянето на пералнята и съдомиялната в шкаф.... нещо не мога да си обясня как ще се направят тези шкафчета... сложно ми се вижда.

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 11:39 от zorrytta

# 699
  • Варна
Вярно ли е, че едноцветните плотове не са за предпочитане, защото с времето може да се появат петна и си личи, а на тези по-шарените (тип "мрамор") по не личало?  newsm78

# 700
Вярно ли е, че едноцветните плотове не са за предпочитане, защото с времето може да се появат петна и си личи, а на тези по-шарените (тип "мрамор") по не личало?  newsm78

Ами зависи от материала по принцип.

# 701
  • Варна

Ами зависи от материала по принцип.

Питам за работни плотове - тези които се продават в Практикер, Бриколаж, от най-разпространените.

# 702
Питам за работни плотове - тези които се продават в Практикер, Бриколаж, от най-разпространените.

Най-вероятно са ПДЧ или нещо такова. Тогава наистина е добре да не е едноцветен. Може например да го надраскаш без да искаш с нож или нещо друго и това после си личи. За потъмняване и петна не знам, но и това е възможно сигурно.

# 703
и по-рано е обсъждано... плотовете от бриколаж и практикер нямат изработен водобран под предния ръб. по отношение на драскане и цапане, естествено, че шаренията е за предпочитане ! Simple Smile

# 704
  • София
не на плотовете от бриколаж и практикер!!!
Мисля че и преди съм казвала - в стария апартамент си взехме кухня от арон и решихме че ще си сложим друг плот за да е цял(плота на кухнята беше на части)Отидохме в бриколаж  и се хвърлихме на един плот щото беше на промоция- 4м. за около 45 лв или нещо такова. Веднъж ез да искам опрях нещо горещо от котлона(подчертавам ОПРЯХ, не съм го оставяла на плота) и покритието веднага изгоря. И другото което е , веднъж рязах нещо и ножа ми се изплъзна и стана такава драскотина...Така че помислете добре дали да си вземете плот от там или да дадете малко повече пари за поне малко по-качествен плот! На сегашната ми кухня си позволявам да слагам горещи неща, но слава богу не е изгорял до сега Wink

Общи условия

Активация на акаунт