Май- 131 ....ЧРД! Щастливо детство, мили деца!

• 64 669
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Малейна, успех  Hug Сигурна съм, че си изчела всичко по темата, но ако можем с нщо да помогнем, освен със стиснати палци, само кажи  Hug

Дианка, ти няма - няма и пуснеш ножиците в действие  Laughing За лятото е хубаво къса коса - хем ти е хладничко, хем не иска много грижи.

А аз с какво да се похваля ... а, от вчера пак ме боли гърлото. За последния месец - месец и половина ме боли сигурно за трети път. Какво ми става и аз не знам. За това време втора кутия Прополки изсмуквам.

Хайде, хубав ден и от мен  Simple Smile

# 226
Дачи, честита ти нова прическа.
Ренка, вземи да пиеш Цитросепт или нещо засилващо имунната система, че и аз бях същата, а и след като родих доста се разболявах и се оказа, че и анемия си имах и сега слава богу се закрепих малко.
Времето е ужасно, днес ни заваля и се прибрахме, а после напук на нас пекна слънце, откачена работа.
Мартеа как си?

# 227

нервна, вкъщи. Благодаря, че питаш.

Малейна Hug

# 228
Мартеа, спокойно и се опитай да не мислиш за това. Така малката скоро ще дойде на бял свят  Hug

# 229
Малейна, за гнойната ангина-изварен компрес, ти си знаеш. Прополки, клеева тинктура и много кураж  Hug
Ето какво пише д-р Михайлов за гнойната ангина:
За гнойната ангина - идеален лек... За една нощ гнойта изчезва от сливиците...
Извара (обикновена, не кашкавалена), затопля се на водна баня до телесна температура (37 градуса)...
Прави се на тензух или марля компрес за гърлото на детето... Дебелина един сантиметър, колко да е дълго и широко се съобразява според вратлето на детето... Трябва да обхваща зоната от зад едното ухо, през отпред до зад другото ухо...
Изрязва се някакво найлонче, може и стреч фолио или нещо друго, което да спира влагата от изварата... Слага се на вратлето и с някакъв шал се увива поне два-три пъти от външната страна, защото... През нощта трябва да НЕ ИЗСТИНЕ изварата... Тялото я затопля, но отвън трябва да не отдава топлина и да не изстива, че... Може да стане и по-лошо със студена извара около врата...

Ако нямаш извара, можеш да пресечеш горещо прясно мляко с лимонов сок, оцет и пак по същия начин...

Мартеа, и аз те мисля  Heart Eyes Ама ако трябваше по сънищата да ни определят, един нормален нямаше да намерят  Laughing
Ренка, гърлото не боли само от зачервяване и настинки. Случайно да си си докарала някой хроничен фарингит от много викане по Наката  Wink Защото ако е така, лечението е комплексно-Тонзилотрен за смучене по схема(в началото може по-интензивно)+Геломиртол+Тантум верде 3х2 впръсквания  Peace
Дачи, сигурна съм, че си много готина така  Hug
Ха честито ни първа копка на Икеа  Grinning Аз специално я чакам с нетърпение, да се развихря наново  Party
Радвам се, че срещата е протекла добре, в което не съм се съмнявала. Дребовете са много пораснали, да ги нацелувате всички. Не ви се е разминала срещата с моята височайша особа, но явно пак ще е по хладничкото, с много винцеее  Heart Eyes
Хем и Мартеа ще роди и ще навърти запаси от кърма и ще ходим на баар  Party
Ние сме добре, мързи ме сега, но тези дни ще пусна малко снимки.
Обичам ви, доскоро  Hug

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 22:01 от Avgusta

# 230
майчета  Hug  Heart Eyes благодаря ви от сърце за съветите и палцестиса!

честно казано, още се ориентирам в темата ангина, но дотук горе-долу се справяме:
*2те минали нощи правих белтъчния компрес със захар ала Мартеа  Hug
* днес за разнообразие направих изварения (Августа  Hug - не съм я увила с шал 2-3 пъти, сега ще се поправя)   bouquet
Поне високата Т отмина (вече 24 часа няма никаква Т, дано е добър знак), но гърлото й е червено, педката налепи не вижда, хомеопатката вижда, вчера ги посетихме и двете, днес при педката контролно, утре при хомеопатката контролно...  Crazy От високата Т много се беше обезводнила милата, та сега се опитвам да я поя, но ми се дърпа диването, на ден ни се събират грубо 6-700 мл чай, зорлем може и 800, а трябвало 800 и нагоре, но ще опитвам - пък каквото стане!

я кажете като на непросветен - може ли тази ангина да остане недоизлекувана и да стане беля след време (в случай че не се пие АБ)? тя Надето за прополки е малка, клеева не знам дали да й давам, че с тези хранителни алергии май не й е препоръчителна  newsm78 взима водорасли, вит ц, ударно чай от шипки (ние сме си ги брали, няма такава вкусотия) и хомеопатичното, което ни даде хомеопатката... Яко на сън я кара, спи здраво, дано това значи, че се бори и преборва!  Praynig

благодаря ви за подкрепата и вниманието, дано не съм досадила  Embarassed
Мартеа, и аз всеки ден се сещам за теб, но нарочно не подпитвам, за да не ти втръсне от нас - ти драсвай по ред-два всеки ден  Wink
Дачи, честита прическа, сигурна съм и аз, че ти отива и ще ти е леко за лятото  Grinning
Биренка, оздравявай, душо, че след раждането тъй и тъй имунитетът спада, сега се закрепи някак  Naughty
Августе, и аз много обичам Икеа, даже сега гледам в Ибей чаршафи за Надето (живот и здраве като почне да спи с батко си в детската...), плакна очи, но друго си е на живо в магазина, няма да забравя първия път като стъпих в магазин Икеа, разногледа станах!  Crazy
Хайде лека нощ и до скоро! бъдете здрави!!!  Hug

# 231
Малейна, можеш да направиш един гърлен секрет, когато симптомите отшумят. Ако няма нищо, би трябвало да е ок. Можеш да питаш хомеопата ви, все пак.

# 232
добро утро!  Grinning
цяла нощ се будих да завивам Надето, да не би да й е студено или изварата да изстине и да гледам дали не се е развил компреса  Crazy и до сутринта мислех, че е ок всичко, а като го махнах, видях, че от нейното въртене през нощта и компресът се е завъртял и като го махах, изварената част й беше отзад на врата, а не на шията  Rolling Eyes Чудя се колко ли време е бил така?

Мартеа, благодаря за съвета, ще питам за секрета  Hug А на теб ти остават само 2 дни до термин!!! леле, кога ли ще се похвалиш  Grinning

# 233
Малейна, аз нали зимата пробвах компреса с яйцата - истината е, че усещането е много неприятно - мястото се затопля, едновременно с това е влажно... едвам го издържах тоя компрес, но пък е много ефикасен, няма две мнения. Затова се е въртяло милото. Ако трябва, направи го пак, ако мислиш, че не е стоял както трябва.

Да, два дни ми остават Confused

# 234
  • Mediterraneo
Мартеа, само да знаеш, че те мисля  Hug Знам колко е неприятно усещането терминът ти да наближава( да не говорим да мине), а бебето да си стои на топло  Simple Smile Кураж, съвсем скоро ще се гушката с малката госпожичка  Heart Eyes

# 235
  • Sofia
Уф, само Мартеа я мисля/сега се сещам, колко изнервяща е накрая лентичката Mr. Green/, пращам ти Мартейко много положителна енергия, прегръдки и целувки. Чакаме хубавите вести  Heart Eyes
Малейна, как е Надето, оправи ли се?  Hug
Една разведряваща историйка -  решавам да се гримирам в движение, на път за детската градина. Слагам спирала на миглите, като виждам в огледалото, колко внимателно ме наблюдава Сава от детското столче. Питам го - как е, добре ли съм. Той - красива си, мамо. Вадя червило, слагам си, не ми харесва, пробвам пак, а гласът от задната седалка промълвява - Стига си се мазала. Направо се препарирах. Mr. Green

# 236
Мартеа още малко мила,чакаме с нетарпение..
Савата естет е детето..Simple Smile

# 237
Тарталета и Криси, моля ви, споделете какво се случи с вас, когато преносихте?
Каква беше схемата с болницата, как се развиха нещата - предизвикаха ви раждане или чакаха от само себе си да тръгне?
Въобще, всичко по въпроса ще ми е от полза.
Много благодаря!

# 238
  • Mediterraneo
При мен процедурата се оказа стандартна, понеже ми беше за трети път преносването  Mr. Green

Наблюдаващата ме лекарка ме прати на 6-я ден след термина да отивам направо в РО. Там ме приеха, прегледаха ме за разкритие( нямах), на ехограф( докторът видя, че бебето е голямо), пуснаха ме за половин час на запис на тоновете. После ми направиха клизмата и ми сложиха таблетка Простин. Чакаха ме 4 часа да подейства, но това не стана( чудно, при положение, че досега все с таблетка съм раждала безотказно  Confused). После ме сложиха на система и след 2 часа родих  Laughing

# 239
Maртеа, успех и дано скоро се похвалиш  Hug леко и бързо раждане, здраво и сладко бебенце да гушнеш!
Ние сме добре, утре следобед ще я водя при педката да видим тя какво ще каже, в петък хомеопатката каза, че дори не й е червено гърлото вече (дали от изварените и белтъчните компреси или тях + хомеопатичното лечение, пу-пу, изглежда действа)  Praynig
утре след доктора ще знам със сигурност!  Hug
благодаря ви за подкрепата и положителната енергия  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт