Май- 131 ....ЧРД! Щастливо детство, мили деца!

• 64 968
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Юхууу...аз докато се квлюча с отчет и всичко за динозаврите е казано и показано  Simple Smile

Водих ги в петък и не беше зле. Скъпо ми се вижда, но децата мнооого се изкефиха.

Феъри, да ти е жива и здрава Михаела! Много да е усмихната и щастлива!
Ренка, честит имен ден! Все така мила, усмихната и позитивна!

Ние най-накрая може и да отпразнуваме РД на Павката.  newsm78 Уууужас, размазахме се от ядове. Барем попреминат малко по малко.

В неделя ги водихме на вилата...беше приказно! Топло, слънчево, шарено, уютно и весело. Разходихме се за гъби, намерих гъби е, забравихме ги там а децата са герои...такъв преход направихме, че ми скриха шапката...6км планински преход. После спаха 3часа  Laughing Засмяни, с едни червени бузки, шляпат с гумените ботуши в локвите и потоците...супер беше.

Поздрави на всичкиии Simple Smile Спирам, че съм на работа все пак  Laughing

# 646
Ники ходи на плуване на Дианабад,преди това ходеше в едно училище в Младост 1а, от тази семица са на Диана ,но водата е още студена и не плуваха.Басейна е открит от  2 седмици и затова е още студено!

# 647
Момичета, налага ни се да махнем третата сливица на Дени. Моля, споделете преживявания, ако сте преминали през това, защото много ме е страх Sad

# 648
Сиска не се притеснявай, махала съм и на двамата сливицата.
На Криси април месец, според мен беше по добре от на баткото, защото упойката бе пълна тя така и неразбра какво точно стана, единствено е запомнила поставянето на абоката в ръчичката и досега показва къде е бил. Малко страшничко е като чуваш за пълни упойки и аз така се чувствай, но като се сетя баткото с месна как беше, май така е по добре. Незнам какво да ти кажа друго, възстановяването след това става много бързо, защото са деца нямахме никакъв проблем 2 часа след операцията.
Сиска не се тревожи ще мине и замине  Hug

# 649
  • Варна
Сиска, и на нас ни казаха, че се налага, обаче ние решихме да не се съгласяваме и сега провеждаме лечение с хомеопатия. Надяваме се да има резултат и да не се налага операция.
На нас ни казаха, че махането става с пълна упойка. След това е леко болезнено и трябват течни храни, но като цяло операцията е лека и бърза.

# 650
  • Bristol
Avgusta, всеки може да си купи земя. Моят вариант е по-скоро като хоби и социален клуб. Много такива парцели са събрани на едно място. Собствениците там периодично си правят сбирки. Края на този месец също ще има и ако времето е хубаво, мисля да отида с Ели. Ще продават собствена продукция и ще се черпят с домашно приготвени сладкиши и чай Wink Вчера ходих да си насадя малко лук и чесън и се засякох с няколко от съседите ми по места  Laughing

А днес приключих с подаръците за децата, остава пакетирането. Не съм много щастлива от избора на Ели, желанията й никак не ми допаднаха, но пък ако получи неща, които не е поръчвала, ще е разочарована  Rolling Eyes Опитах се да балансирам между нейните желания и моята преценка, ще видим какво се е получило на 25-ти сутринта Wink Купих билети и за коледно представление в театъра на 26-ти декември, вече май ни стана традиция и с нетърпение го очакваме  Heart Eyes Взех й рокля за празниците, тя много я хареса, но най-много хареса екипа за ски. Като го видях в магазина и не можах да се въздържа, дано да успеем да се организираме за ски почивка догодина. В момента го е облякла и се мота с него из къщи. Сигурно е завряла вече, но мерак голям  Laughing В събота съм й записала пробно да я учат да кара ски на една изкуствена писта тук и аз чакам с нетърпение този момент.

Dachy, много хубаво звучи! Ти разбираш ли от гъби? Аз много съм ходила като малка с баба и майка ми, но нищо не отбирам  Blush
СискаHug нямам личен опит, но мои познати са минали от там. Операцията май е по-притеснителна за родителите, от колкото за децата. Да не забравиш да му купиш много сладолед на героя  Wink

# 651
Ние сме махали трета сливица и сме много доволни.От две годишен много боледуваше и мислехме какви ли не варианти,включително и хомеопатия.Накрая на 4 годинки се решихме да му махнем третата сливица в местната болница.Операцията е с пълна упойка така че за детето няма почти никакъв стрес.Сега е на 5 години и половина и се е разболявал само веднъж за това време.

# 652
Здравейте!

Да споделя - приеха ни в държавна детска градина, по ирония на съдбата - точно в тази, в която Теа ходеше на ясла навремето. Ако беше по времето, в което ходех на работа, щеше да ми е супер удобна, но и сега задължително ще я запишем, пък логистиката ще я мислим после. Градината е в центъра, до Мола на Стамболийски, лошото е, че аз няма как да я водя, а баща й тръгва много рано на работа - в 6:45 (т.е. Теа трябва да става към 6:20 най-късно) и не знам той как ще я води, със вземането също не знам как ще се справи, но времето ще покаже. Понеже съм нова в темата за държавните градини - я кажете - в колко стават вашите деца, в колко ги водите, от кога до кога приемат? Май беше до 8:30, но от кога не съм сигурна. Иначе съм доволна, нищо, че ни е далече - и като пари е по-добре, освен това градината има басейн, има допълнителни занимания, каквито тук няма.
Впрочем, очевидно има някакво раздвижване по градините - както от две години нямах вест от системата, сега ми изпращат втори мейл за новооткрита детска градина в районите, в които съм заявила желание, и явно защото много родители са се възползвали, се освободи пък място за нас в една от нашите посочените желани. Дано, дано.

Иначе нещо май нямаме много време да си пишем тук, но пък когато го правим, ми е супер интересно, аз винаги си чета и си коментирам наум, ако не успея да седна да пиша. Да споделя, че е уникално, че сме се намерили, такава магия невинаги се получава, казвам го сравнявайки нещата от отчетната тема на Рая. Така че, момичета,  Hug

Какво друго - да ви кажа Теа сега на каква вълна е - готвене. Започна се от имения ден на Рая - гледа ме, че приготвям разни неща, по едно време се качих да приспивам бебето, слизам и какво да видя - нашата извадила моркови, обелила ги, настъргала половината, извадила краставица, обелила я, нарязала я, обелила и нарязала една глава лук (е, на едро беше, но кой ти гледа), обилно посолила и поляла със зехтин, изстискала два лимона и ги сложила и тях, и накрая изсипала вътре всички налични маслини. И ме посреща греейки на врата - виж, мамо, каква салата ти направих. Е как да не я изядеш. Вкуса няма да коментирам. На следващия ден беше обелила цяла глава чесън, сложила го на цели скилидки на дъното на една купа, отгоре нарязала два лимона на дебели филии и отгоре настъргала всичкия наличен кашкавал. Пак трябваше да дегустирам, но се извиних, че не мога да ям млечни неща, че нали се пазя заради кърменето и учтиво я помолих да запази салатата за баща си Mr. Green Е, този път той я изяде, къде ще ходи Mr. Green
Онзи ден пък ме помоли да купим продукти, за да направи сладоледени сандвичи - сладолед с бисквити. Видяла го във филмче. Е, с изяждането на това нямахме проблем, питахме за още Wink

Та такива работи.
Целувки от мен и пишете повече Laughing

# 653
Ей мартеа, имаш си голяма помощница, не те ли притеснява използването на ножа...Иначе голямо браво на Теа, истинска кака е  Hug

# 654
Еее, Мартеа, ами ха честито, де  Hug Да разберете най-сетне, че и вие си плащате данъците в тази държава, а не в Зимбабве  Wink
Пожелавам да наредите скоро нещата с воденето и вземането. Ако това ще те успокои, Никола също става към 6:30, водим го на 15 км и го вземаме всеки божи ден. Така че всичко ще е наред, важното е детето да се чувства добре... Heart Eyes
За готвенето-ние сме на същата вълна Laughing Сам си нарязва плодовете за сока и ги пуска в сокоизстисквачката, сам стърже краставиците за таратора, бели чесъна, стиска го с пресата, бели и реже лука за картофената салата, картофите-също.
Бубе, ами ние с едно пластмасово ножче от тия еднократните за начало и за по-меките неща, а сега и с едно малко метално. Той Ники си реже отдавна плодове и такива неща, мен ме беше страх, ама баща му го оставяше като не гледам/докато не ги залових, де  Crazy/, не че нещо се промени, просто го видях в по-напреднала фаза Blush
Инциденти винаги могат да станат, то аз още се режа като хайванин  Blush, ама се иска внимание. А те са големи деца вече, не може вечно да са хванати за полите ни  Peace
Да ви разправям аз.
Дойде време, значи, да покриваме къщата. Та това е свързано с някакъв причудлив обичай-слагане на кръст, развяване на червен байрак (с пуканки, като булчински, за който е виждал  Mr. Green) и викане. Майсторът се изпъва в най-високата точка кат' петел на бунище и почва да благославя "Колкото й голяма столицата, толкоз да й голяма на чорбаджийката цицата"   И други имаше, нещо за топа на чорбаджията, ама това не го запомних  Blush
И аз кат' една доволна чорбаджийка с бъдеща голяма цица, предвид нашата столица  ги дарявам с ризи, кърпи и чорапи.
Туй то, сега се подготвяме. Търси се червен байрак Mr. Green
На баш майстора съм му взела мярка с педи на гърба, де  Laughing
Пасна идеално за неделя, 21 ноември-Въведение Богородично и Ден на християнското семейство. Мисля да овкуся събитието с печен шаран на горска жарава и охладено бяло вино и бира. Другите мезенца още ги мисля. Вече имаме и сериозна заявка за сеирджии от старозагорската група  Laughing

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 13:16 от Avgusta

# 655
Мисля да овкуся събитието с печен шаран на горска жарава и охладено бяло вино и бира. Другите мезенца още ги мисля.

Еййй, Августе, по-полека с манджите, че закапаха едни слюнкиии  eat а вече съм 9 кг отгоре, направо   Animal Pig
Поздравления за успешния край ! Винаги да ви е пълна къщата с любов , късмет и благополучие!

Мартеа, честито, доживяхте, а? Това с ранното ставане е кошмарно обаче. При нас беше в 7.00ч, сега вече започвам да будя от 7,30 с някой илм по Картун и излизат с баща му към 8,15-20. Но градината е по -близо, защото се преместихме в Дружба 1. Иначе деца се приемат до 8,30, незакусили, а до 8,45 - закусили. Браво на Тея, майчина отмяна ще е скоро  Heart Eyes МОмчил също обича да помага, но повече му доставя удоволствие да меси тесто - прави червеи и таралежи ....
Аз също си харесвам тази тема. Поглеждам в отчетната за 2011г. , но не съм се включвала още. Някак си не ми е тръпка, познати неща изживявам. Докато повечето момичета там са с първа бременност и много се вълнуват .

# 656
Пателинке, извинявай, не съобразих  Blush
Уви, краят е далече, това е само покриване, завършване на покрива т.е. А после ще се затваря с гипсокартон и започват довършителните работи вътре.
Ноооо, живи и здрави да сме, полека-лека, ще стане  Wink
Благодаря за прекрасните пожелания  Hug И аз много си я обичам тази тема, а всъщност като се замисля-най-много  Heart Eyes
Ааа, и още нещо...не ги мисли килограмите. Кога друг път ще можеш да си дебелееш с такова прекрасно оправдание  Party
Да не се заричам, ама бременна ли съм втори път, пак ги вдигам 21 и не ми дреме грам.
Нито съм повръщала, нищо. Само преглъщах  Laughing

# 657
  • София
Мартеа, супер сладка е Теа. Браво на нея! И честито за градината. Уникален шанс  Mr. Green Моите стават към 7ч (всеки ден, вкл. и уикенда) и ги водя към 8ч. При нас най-късният час е 8.45ч.

Августа,  По-добре да не ти наричат циците на столицата...като гледам с какви темпове се развива ще трябва и на тях да им построите къщичка  Mr. Green И аз бих се цанила за сеирджийка, ако бях по-близо  Laughing Хаха, мноого са готини тези обичаи и страшно се радвам, че ги спазвате.  Peace

Ние отпразнувахме 3-тия РД на Павката най-накрая  Laughing Детето имаше три торти и 2/3 гости  Crazy Получи се много весело, децата ми бяха ужасно щастливи! А Павката знаеше кой ще дойде и отчете тези, които не дойдоха. Душичката ми той... не спира да ме учудва. След празника се качваме в колата и те двамата си коментират. И по едно време Любака "Павка, знаеш ли, много ти благодаря за хубавото парти и прекрасните приятели, които покани"  Heart Eyes Ще ги изям. Ако знаете как си говорят двамата...умирам си да ги слушам. А Павката отговори сдържано по мъжки "Моля"  Laughing

Аз напоследък се чудя как да впрегна фантазията на Любака и да я вкарам в рамки. Така преплита фантазии с реалност, че се плаша...направо отива към патологичен лъжец. Онзи ден ми разказва как били на двора на ДГ и видял кълвач- на дървото, чукал си нещо. Добре, но продължи..."хей, здравей, кълвачо!- му казвам аз, а той ми отговаря "Здравей". Питам го какво прави а той ми казва "чукам си, не ми пречи" . и така си поговорихме"  Rolling Eyes И още такива истории ги доукрасява  Rolling Eyes
А пък какви сънища има....тях не си ги измисля, защото с отварянето на очите ми ги разказва. Днешният беше нещо от този род "Знаеш ли, мамо, какъв сън сънувах, докато беше тъмно? Че отиваме на рожден ден на Павката. И там отивам в топките, ставам едно мъъничко човече и влизам в една топка. Павката взе топката и я хвърли да уцели. И там летях със самолетите."  newsm78
Хубаво, фантазия, бива го, нооо..как да го накарам да разграничава реалност от фантазии?!?

# 658
Дачи, много са сладки мъниците ти  Heart Eyes Радвам се, че сте изкарали готино парти  Party Ех, това е предимството на породените деца-израстват заедно  Wink
Иначе за фантазиите-всяко дете ги има а ние нямаме ли Wink Само дето страхът да не ни изкарат луди ни кара да не ги разказваме на глас Stop Какво те притеснява? Едно дете с добре развита фантазия е одухотворено дете, страхувай се от хората, които са лишени от фантазия. Това е период, в който той не може дори да изрази всичко, което му минава през малката главица.
Някои си имат виртуални приятели, с които си говорят. В по-голяма възраст си водят дневници. Аз съм си водила, а вие?  Peace
Спри да се притесняваш и се радвай на прекрасните си дечица. До вчера се страхуваше, че не говори, сега пък, че не говори каквото трябва...утре ще отлети и ще си спомняме само за тези прекрасни мигове.
Макар че и аз дето ти ги говоря тия, влизам в някакви филми, не много рядко при това  Blush Обаче се опитвам да гледам по-сферично на нещата, не всичко е патология. Всеки човек си има темперамент и собствено развитие, това е нещо, което трябва да отчитаме  Peace
Ето, каза Мартеа "пишете", и аз като се разписах  Blush
Последно и млъквам  Crazy За сънищата нямаш с какво да ме шашнеш. Моите са шампиони, и то не толкова малкият, колкото таткото. Той вечер яде дини на луната, имаме пък един приятел дето простира пържени картофи на тела.... hahaha

# 659
  • Варна
Много се радвам, че сте се разписали. И аз много си ви обичам и макар и да пиша рядко си я чета нашата си тема.
Мартеа, браво на кулинарката. Мен ме е страх да ги оставям с ножове в ръка, но мъжа ми им позволява да се пробват. Иво рядко проявява интерес към това, което готвя, но той и към това, което яде не проявява интерес. И честито и от мен за градината.
Пателинка, хапвай си, сега ти се е паднало.
Дачи, чудесно звучат разказите ти за Павката и Любачето. Много са милички. Въображението е хубаво нещо. По-добре е като го има детето.
Августа, не съм виждала такъв обичай и аз бих станала сеирджия.
При нас нищо ново.

Общи условия

Активация на акаунт