Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 25

• 34 834
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
 newsm10 Браво за оформлението на новата тема. Страхотна е!
За протокола - гласувах, че Ферхунд се справя според възможностите си. Тя си направи преценка на ситуацията и постъпи както трябва( от нейна гледна точка). Нима сем-во Текин  я приемаха досега, та сега тя да се съобразява с тях. То и аз бих постъпила така, въпреки, че съм против аборта, но  самата Ферхунде го обясни на А.Р. в последния епизод - тя не може да гледа дете в този момент . По-скоро тя няма психическа нагласа в настоящия момент, че трбва да се занимава с дете, отколкото физическа. Много ми хареса нейното обяснение пред А.Р. - поне веднъж (дали само) тя бе искрена. Много не я харесват, но тя е достатъчно реалист за да прецени всички възможности. В сравнение с нея всички други (от сем-во Текин) сякаш са в някакви въздушни замъци, където чакат да ги отминат неприятностите. Но не би....
 newsm78 Чудя се, моята любимка кобра ханъм като си отиде - сега за каво да го гледам този сериал?!?! ...... Дано се върне!

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 15:34 от ba4iiska

# 61
Cheburashka, подкрепям те  до толкова, до колкото си права за написаното от теб. Ако някой си направи труда да се върне по темите, ще види, че никога не съм отричала напълно Ферхи. Дори скоро писах, че досега не ми е била напълно отрицателен персонаж.  Тъща съм, и то много успешно, предстои да стана свекърва,  само че, не ми се иска да имам такава оправна снаха.
Иначе, много пъти съм защитавала каузите на Ферхи.
Аз и досега не мога да приема начина, по който тя бе посрещната и липсата на топлина и разбиране към нея.
Има една приказка - Извади му душата с памук!
И още една- Каквото повикало, такова се обадило.
Да не говорим и за тази- Погледни ме с едното, да те погледна с двете!!
Ние не видяхме до този момент Ферхи каква би била, ако беше спазена от сем.Текин поне една от тези поговорки.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 15:52 от Dartanian

# 62
Аз разбирам да е свършила нещо безкористно,ми то..... ooooh!
Какъв е смисъла да кара някого за върши едно или друго нещо като после пак си показва злият характер.Когато Али Ръза я обвини-тя се нахвърли върху дъщерите му.
Чеб,интересно ми е ,че при нея добрите качества,както се казва-със свещ да търсиш-трудно ще намериш,но ти си ги открила,а ти убягват гадните и страни.........  Naughty

# 63
До някъде съм съгласна с теб Dartanian, но аз мисля, че Ферхундето пак щеше да си е същата (дори и Текин да спазваха поговорките) каквато си е и сега, това си е оформен характер и начин на общуване.
А за резултатите съм съгласна пак, но огромно значение има и пътя по който са постигнати, все пак не живее в джунглата с маймуните. Обърква живота на много хора около себе си.

# 64
Абсолютно!Стига сте ми я защитавали!Такива хора като нея не се променят!А и бяха дадени много възможности...........  Crossing Arms

# 65
Аз не съм казала, че Ферхунде няма лоши страни. Ама за разлика от 99% от пишешите тук мисля, че  Ферхи има не само лоши страни, а има и зрънце добро у нея, което е нямало благодатна почва за да поникне. Както каза Dartanian ние не бихме могли да знаем каква би могла да бъде Ферхунде, ако отношението на сем. Текин към нея беше друго, защото те никога не я приеха като член на семейството.  Flutter

# 66
Аз не съм казала, че Ферхунде няма лоши страни. Ама за разлика от 99% от пишешите тук мисля, че  Ферхи има не само лоши страни, а има и зрънце добро у нея, което е нямало благодатна почва за да поникне. Както каза Dartanian ние не бихме могли да знаем каква би могла да бъде Ферхунде, ако отношението на сем. Текин към нея беше друго, защото те никога не я приеха като член на семейството.  Flutter

Не,че няма лоши-тя има предимно лоши страни!Ама те само на ръце не я носеха,а тя им се качи на главите-нее стига,че я издържат ми само проблеми създава!Ама ха!
А нейното отношение да питам аз какво беше и продължава да е?Коя нормална жена ще се обади в банката да злепоставя мъжа си.Говоря за случката,когато се преправи на клиентка...и не само тогава!  #2gunfire

# 67
biskit стига вкарвай нерви.Ферхи не го заслужава изобщо, поне според теб.   Hug      bouquet
Дай да говорим за нещо друго. Как ви се виждат сега Неджля и Джем? Той едно говори, ама друго му блести в очичките. Влече си го към нея и това е. Както казват старата любов ръжда не хваща.  Heart Eyes

# 68
Ми неприятна ми е бе Чеб-то при нея едно след друго-"и тя искала да помага..." дръд-дрън!Мързелана!Добре стига!
Ми за Джем......мъжът ми каза,че е глупак!

# 69
И на мен Джем ми е малко мекотелест.
Но пък има прекрасни родители. Възхищавам се на това, че имат много добродетели, не са самозабравени новобогаташи,
/ доколкото разбрах са започнали от нулата /, но Джем ми е понапудрен повече, отколкото си му прилича.
Ах, тези млади момичета, как ги влече авантюрата- не е истина.Неджля  затова си хареса Оуз.

Все пак и навремето в гимназията, и по-късно като бях студентка, забелязах колко си личи кой е от голям град,  кой е от по-малко градче/ не обичам думата провинция/.
Затова до известна степен оправдавам и двете сестрички, сблъскали се със синдрома на столицата!!

# 70
  bouquet
Гласувах за - Ферхунде се справя според възможностите си.

# 71
Дартанян и аз си мисля същото за родителите му-особено бащата е голям благородник!
Разбирам и поведението на Джем-все пак достойнството му е накърнено!Но и,че го влече Неджля е факт!Можеш да мислиш каквото си искаш с главата,но сърцето ти казва друго.....Просто има необясними неща!

# 72
Нито виждам предимствата в поведението на Ферхунде, нито "ефективността"  от методите и Thinking и аз също съм оптимист, но тя всичко, което прави е САМО и ЕДИСТВЕНО за собствена изгода и нищо оптимистично не очаквам от нея.

newsm10

# 73

Ферхунде накара Оуз да се ожени за Лейля и така спаси доброто име на Али Ръза, докато всички останали се тюхкаха и се правеха, че Лейля не съществува.

На това аз му казвам мечешка услуга Mr. Green
Нищо нямаше да му стане на името на Али Ръза ако Лейля не беше принудена да се жени за Оуз, така както нищо не му стана с авторитета след бягството на Неджля. Хората продължават да го уважават и ценят.

Али Ръза е добър човек, но е факт, че децата му не се справят в големия град.

Аз не смятам, че големия град е виновен - същата история можеше да се случи и в малкия. Всъщност не знам дали изобщо има някой виновен....може би това са грешки на младостта, които трябваше да  преживеят двете сестри, за да си вземат поука. А дали наистина ще си  вземат поука ще видим тепърва.

За Джем - ами хич не го харесвам...то бива добродетели, ама при него пък са прекаленно. Иначе е семпатяга горе-долу.

# 74
Към младите жени, които се справят достойно с живота, без алчност и непочтени средства, към Неджля бих добавила Седеф и Фикрет. Семейство Текин се справят по един начин с трудностите - за тях е по-важно достойнството, доброто име, слотеността, уважението, любовта, отколкото парите. Когато изпаднат в трудност и грешка, приятели и съседи им се притичват на помощ, окуражават ги.
С Ферхундето - за нея са най-важни парите и собственият комфорт, за хората не й пука. От там идват нейните проблеми, затова яде бой от Оуз и ББ още поне два пъти ще яде бой.. Затова е винаги сама, неприета и изолирана. Ще видите сами още тази седмица ББкогато Шефкет се предава, каква разлика в реакциите.

Общи условия

Активация на акаунт