Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 937
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Аз календарите ги гледам, но къде точно в тях пишеше, дали е препоръчително или задължително? newsm78

# 46
Според мен, анкетата си е ОК. Ако няма да е в алтернативния форум, е по-добре да е така. Иначе ще я преместят. То е ясно, че ваксиниращите са повече...

# 47
Вместо запис ooooh!- само заглавието е достатъчно...
Мечке, само като си помисля, че когато аз купувах памперси, купувах точно от тези с подкрепата, щот още хал хабер си нямах що е то ваксина - признавам си  Confused.
А за детските градини и яслите...до какъв извод стигнах днес? То малко офф,де, ама нали се борим да приемат децата ни там. Та моят син казаха, че ще го приемат без проблем - все пак има всички ваксинации без една реимунизация. Тъй, това хубаво, но... 18 деца с 3 жени - една от тях докато го водеше при лелката го стисна за ръката и колкото и да искаше да се откопчи, не го пусна; за храна - кренвирши, кайма от единствения по-голям супермаркет в Мездра (аз от там не купувам, от както видях, че продават замразено свинско от Испания), млякото - питах дали от някоя ферма или въобще производител го купуват. А не...от магазина. Боже, ама последния път като гледах пресните млека в магазините, ами то страхотия, бе- 50% растителни мазнини. А "истинското", което купих, нямаше вкус на прясно мляко. И... да продължавам ли? Щеше ми се тема да пусна: Свиди ми се детенцето. ама не ми се ще в "майки", че то там майките са все модерни, не хипарки като вас тука и ще ме емнат к'во искам за 30-40 лева на месец.
Та тъй де, искаме да приемат децата ни в детските заведения, но ако това стане, ще ги пуснем ли там при настоящите им методи на работа? Не се познаваме, но си мисля, че ще се съгласите с мен. Тъй като гледам, стигам до извода, че в доста насоки мислим едно и също.
Такааааа, отвори се и моята болна тема.
Жената, която се грижи от скоро за малката е работила в ясла и ми сподели как тя е дала децата си на ДГ на по почти 4,5 г. Разказа ми доста нелицеприятни нещица. А по повод храната.... думи нама.
Решихме ние да вземем няколко дни детска кухня, че малката яде само три неща, та дано от смяната на обстановката и новите хора да прояде нещо... Уви, не стана, но и нашата леля каза, че категорично отказва да предлага на детето тези боклуци. Каза ми, че ако искам да яде разредено брашно и кайма от "нещо"... мой избор, но тя няма да мъчи детето с нещо вредно според нея.
Та сещам се в отчетната как се бореха майките да могат да ползват детска кухня, сега се борят да вкарат децата по детски заведения, както и ние... Кому е нужно това? Така ли искаме да се отглеждат децата ни? Телевизия по цял ден? Та аз у дома не пускам ТВ заради малката.
Вярно е, че при такса 40лв. на месец няма какво да се очаква. НО родителите май не се вълнуват как децата прекарват деня си и с какво се хранят!
Когато СНБМ се бореше за храната в училище тайно се надявах след това да се насочат към ДЯ/ДГ и това, което се възпитава у най-малките...
Нашият педиатър ми каза, че ще е загуба на време за мен ако искам да променям порядките в детските заведения. Така или иначе всичките дечица, с които контактува хапват шоколад, маргарин, снакс, вафли... И отчаяно повдигна рамене! Това е положението!

# 48
  • Sofia
Когато СНБМ се бореше за храната в училище тайно се надявах след това да се насочат към ДЯ/ДГ и това, което се възпитава у най-малките...

СНБМ в момента провежда интерактивни игри за здравословно хранене в детските градини.

# 49
Дано, да има някакво развитие!   bouquet Ще питам как стоят нещата на местна почва...
Просто не вярвам да има градина, където да има качествена храна за децата.

# 50
Дано, да има някакво развитие!   bouquet Ще питам как стоят нещата на местна почва...
Просто не вярвам да има градина, където да има качествена храна за децата.

темата не е за тук, но в нашата градина ние родителите се интересуваме от това, какво се предлага като храна и има прозрачност. Всичко зависи от директора Peace Но наистина не може да се угоди на всички. Даже ние родителите, които искаме да се предлагат здр. храни имаме проблем с останалите, които за съжаление са повече.

# 51
  • в матрицата
Кога отворихте нова тема, кога 4 стр. изписахте   Grinning. Гледам нашият талисман Перси, се е опнала на 1ва стр.  Mr. Green

# 52
Мда... И аз няма да си давам детето в детска ферма.А за системата... да не говорим..    ooooh!  Те така изгониха от БЪЛГАРИЯ младото население... Дреме им само джобовете да са им пълни.... А за 30-те лева да не говорим пък изобщо  hahaha   Подиграват се с хората  #2gunfire 

# 53
Че и освен лошата храна, накои  лелки си позволяват да раздават шамарчета  Close

# 54
Здравейте!
Търся информация за ваксината за рак на маточната шийка и по-конкретно в кои европейски държави е въдедена като задължителна.

За Германия не е задължителна-нито тя ,нито останалите.Има достатъчно смъртни случаи,та ако на някой му е омръзнал живота може да си го прекрати в кратък срок.
Германците са изключително предпазливи какво правят във всяко едно отношение,което им е остатък от войната.
Не знам защо в България позволявате завръщането на тоталитаризма? Държавата не е майка,тя е мащеха.И в такива моменти ми става добре,че съм далеч от нея,колкото и да ми е мъчно.

# 55

А предаването по БНТ качено ли е вече?

Това е от БиТиВи - http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/25919913 … _ZA_i_PROTIV.html
БНТ се правят на глухи засега и не го качват.....

# 56

А предаването по БНТ качено ли е вече?

Това е от БиТиВи - http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/25919913 … _ZA_i_PROTIV.html
БНТ се правят на глухи засега и не го качват.....
Мда, и тоя доктор със хоби генетика.....Има си сайт За ваксините, наливат му луди пари.

# 57
Относно анкетата, лесно може да се сметне каквото ни трябва, нищо, че има повече отговори.
Пък и така може да видим и съотношението и при тези, които ваксинират. Ясно е, че са повече. Нали 95% се ваксинират.
Заглавието наистина е провокативно, но ми се иска повече хора да гласуват, затова така. По-късно, може да си направим анкета в тази тема, ако тази не събере приемлив брой гласове, за да се направи някакъв извод.

# 58
Аз календарите ги гледам, но къде точно в тях пишеше, дали е препоръчително или задължително? newsm78
Там където са задължителни пише. Напр. в българския е уточнено. Така, че може първо да видиш дали ваксинирането е задължително в страната, за която гледаш. В Холандия са препоръчителни.

# 59
Мечееее, с тоя аватар къртиш миФФФФки, да знаеш!

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
 Joy Joy Joy Joy Joy

Hug

Общи условия

Активация на акаунт