Ваксини-дискусия за вредата от тях(тема 9)

• 41 819
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
# 706
Ми, Архангел, в болницата като се родят на бебетата им правят разни тестове и ги бодат доста често за кръв, а пък обстановката в една болинца е просто една идея по-чиста от тази в гр. транспорт, плюс логиката за носителството на австралийси антиген и по чисто медицинска логика има смисъл да се бодат срещу Хеп. Б.

Иглите се предполага да са стерилни. Иначе е вярно, че болниците са мръсни, но мисля, че хепатит е проблема там, колкото разни коки и други гадини. Ако майката е болна от хепатит е друг въпрос, въпреки, че пак доста бих се замислила какво да правя...Просто не вярвам, че ваксините правят каквото и да било добро за човека.

# 707
Развалените плочи рано или кьсно отиват в боклука.

Тази вече отдавна е там и само тя не го знае и продължава да свири от коша с пълна сила hahaha

# 708
Развалените плочи рано или кьсно отиват в боклука.

Тази вече отдавна е там и само тя не го знае и продължава да свири от коша с пълна сила hahaha

Хахахахахахаахахаха....
Това беше добро!

Joy Joy Joy

# 709
бтв, на мен ми е преливана кръв. Как може да се "изтърве" хепатитен вирус в донорска кръв? Мога ли да си изследвам моята, или да не се вкарвам в излишни филми? Mr. Green (хиндито ми е достатъчно)
Не виждам обаче защо се плюете? Тези дискусии са полезни за четящите, които тепърва започват да се интересуват. newsm78
Честно, не разбирам! Но не прави чест никому Confused

# 710

Хепатит B не е болест на няколкото рискови групи!

За него са доказани множество механизми на заразяване, и то в ситуации, над които родителите може и да нямат контрол!

Съдържанието на вируса в слюнката е толкова, колко и в плазмата. Вирусът има висока концентрация в кръвта и телесните течности на вирусоносителите, кръвта им е високо инфекциозна - количество от 0.0001 ml кръв може да заразява. Ето защо дори опръскване с кръв от болен може да е опасно - например в очите (посредством богато кръвоснабдената конюнктива) или по микролезии (малки ранички) по кожата.

Хайде да видим фактите, които персонките явно не знаят...т.е се правят, че не знаят, и измислят нови тези, според нуждите на шефовете си:

Ето какво е написано на сайта на организацацията занимаваща се с хепатит Б:

Hepatitis B is NOT transmitted casually. It cannot be spread through sneezing, coughing, hugging or eating food prepared by someone who is infected with hepatitis B. Everyone is at some risk for a hepatitis B infection, but some groups are at higher risk because of their occupation or life choices.

http://www.hepb.org/hepb/transmission.htm

отдолу са написани и кои са рисковите групи

може би персоните ще посочат в коя точно група сладат новородените бебета на здрави майки-дали в тази на мъжете правещи секс с мъже, или на работниците в бърза помощ, или може би на хората с много сексуални партньори....

# 711
  • Stuck in a moment
бтв, на мен ми е преливана кръв. Как може да се "изтърве" хепатитен вирус в донорска кръв? Мога ли да си изследвам моята, или да не се вкарвам в излишни филми? Mr. Green (хиндито ми е достатъчно)
Не виждам обаче защо се плюете? Тези дискусии са полезни за четящите, които тепърва започват да се интересуват. newsm78
Честно, не разбирам! Но не прави чест никому Confused
И на мен дискусията между Персона и Александър ми е интересна и ми е полезна да си изградя някаква гледна точка! както и мненията на всички вас.
И по въпроса , който Мечка Малинарка засяга:
Всъщност на дарителите на кръв какви изследвания им правят преди да дарят???

# 712
тефтерче, даряваш и после изследват  Peace

# 713
Попълвах декларация. След като вземат кръв, я изследват. Ако е заразена, плащам глоба и ме заличават от списъка на кръводарителите. Това ми обясниха. За последно давах кръв лятото на 2007. За спешни случаи и когато те ме извикат. Бяха споделили, че в Бургас са много малко дарителите с кръвна група А-. Мъжът ми е същата група и е давал кръв като мен и успоредно с мен. Боледувал е от Хеп.А като дете.
Преди самата процедура ми мериха само кръвното и ме питаха за общото състояние.

# 714
...Мъжът ми е същата група и е давал кръв като мен и успоредно с мен. Боледувал е от Хеп.А като дете...

Shocked

Аз защо знам, че преболедувалите Хепатит, не могат да даряват кръв?!

# 715
Ами да ти кажа не знам....
Аз това го пиша за пореден път и винаги се завърта дискусия около това, което и ти питаш.

# 716
Не съм видяла, че сте говорили или пък съм забравила Embarassed, но ми е много странно, винаги съм знаела, че е така.
Даже, ако не се лъжа, се бях обаждала в някоя лаборатория да питам.
  Thinking

# 717
Ами аз сега загравям, че си Джуличка.  Simple Smile
Помня, че се обажда. Май след едно такова мое писание.

# 718
Ами аз сега загравям, че си Джуличка.  Simple Smile
Помня, че се обажда. Май след едно такова мое писание.

Joy

Хаххахаа...
Добре сме, ще се оправим скоро.
Значи все пак някоя и малко акълец ми е останал, измежду кукувиците.
  hahaha

# 719
И на мен дискусията между Персона и Александър ми е интересна и ми е полезна да си изградя някаква гледна точка! както и мненията на всички вас.
И по въпроса , който Мечка Малинарка засяга:

В Наредба № 12 от 3.05.1995 г. за медицинско освидетелстване и изс … и кръвни съставки, Раздел III (Медицинско освидетелстване и контролни изследвания на кръводарителите и взетата кръв) са описани всички необходими изследвания.
Най-важното е, че кръвта за кръвопреливане задължително се изследва за СПИН, хепатит В и С, и сифилис.

бтв, на мен ми е преливана кръв. Как може да се "изтърве" хепатитен вирус в донорска кръв?

Не е изключено, но с повишаване на чувствителността и специфичността на тестовете, използвани за скрининг на кръвта, това се случва все по-рядко.

Мога ли да си изследвам моята, или да не се вкарвам в излишни филми? Mr. Green (хиндито ми е достатъчно)

Изследвайте се.

Цитат
Противопоказания за кръводаряване

1. Всички фази на инфекция с вируса на СПИН.
2. Вирусен хепатит - преболедували от хепатит В и С. Лица, които са били в контакт с болни от хепатит, не даряват кръв за период 6 месеца след контакта. Същото важи и за донори, които са се подлагали на акупунктура, татуировки или други убождания, извършени извън лечебни заведения.
3. ...
...

Преболедуването от хепатит А според горната наредба № 12 не е противопоказание за кръводаряване. Помня случая на Вери, но наистина в центровете по хемотрансфузия по правило отказват да приемат кръв на преболедували от хепатит A.

Как е в други държави? Според критериите за кръводаряване на Американския червен кръст, от кръводаряване са изключени всички, които са преболедували от всякакъв вирусен хепатит (A, B, C, D, E), включително и от хепатити, предизвикани от цитомегаловируса (CMV) и вируса на Ебщайн-Бар (EBV):

Цитат
If you had hepatitis (inflammation of the liver) caused by a virus (A, B, C, D, E), or unexplained jaundice (yellow discoloration of the skin), since age 11, you are not eligible to donate blood. This includes those who had hepatitis with Cytomegalovirus (CMV), or Epstein-Barr Virus (EBV), the virus that causes Mononucleosis.

Acceptable if you had jaundice or hepatitis caused by something other than a viral infection, for example: medications, Gilbert's disease, bile duct obstruction, alcohol, gallstones or trauma to the liver. If you ever tested positive for hepatitis B or hepatitis C, at any age, you are not eligible to donate, even if you were never sick or jaundiced from the infection.

Изглежда, че имат основания за това.

*Ваксинираните срещу хепатит А могат да даряват кръв.

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 19:44 от Persona

Общи условия

Активация на акаунт