Математически турнири - 4

• 90 913
  • 790
  •   1
Отговори
# 60
А втората задача е следната:На кръгла писта с дължина 400 метра през равни разстояния са забити флагчета ,всяко в различен цвят.Ако стартът е наравно с бялото ,покрай колко флагчета ще мине състезателят за половин обиколка?Колко различни цвята на флагчета ще види състезателят,ако е изминал 1000м?

Ха, любопитно - на пръв поглед таза задача ми изглежда непълна. Записвам се, че ми стана интересно.

# 61
Здравейте.Темата е интересна и я следя с интерес.
За първата задача-отговорът е 925.
За втората-липсват данни през колко метра са разположени флагчетата.
А сега да попитам къде мога да намеря задачите давани за прием в математически гимназии след 4 клас.

# 62
Без поне зададени разстояния и аз не мога да се сетя как се решава тази втора задача. При затворена права броят на флагчетата би следвало да е равен на броя на разстоянията /доколкото помня/.
Евгени1962, PONS тези дни издаде сборник задачи за прием в СМГ с варианти, които са се падали на изпит или са били резервни и отговори. Обади се директно в издателството да ти го изпратят или върви на място, по книжарниците още го няма. Обхваща задачи за ІІІ и ІV клас.
Освен това с търсачката по зададени критерии "математическа гимназия прием ІV клас" се отварят и куп ПМГ в страната, които имат варианти от предходни години.

# 63
Благодаря Judy.

# 64
evgeni1962 за първа задача и аз получих 925,но това число не фигурира в отговорите.А в сайта на ПМГ Благоевград има задачите от изпита за тази година.

# 65
  • Sofia
Честито и от мен на всички, които за пореден път са успели да си докажат!
Бих искала да ви попитам някой подавал ли е заявление до общината за отпускане на стипендия по наредбата за закрила на деца с изявени дарби?
И ако да, в какъв срок му отговориха и изобщо повече инфо. Благодяра ви предварително! Simple Smile

Заявлението се подава до 1 /или 3, не съм сигурна/ месеца от датата на възникването на събитието, т.е. спечелването на конкурса. Освен него, дава се копие от акта за раждане, служ. бележка от училището, в което учи, че е ученик понастоящем и копие от грамотата, която има. Одобряването става на сесии и мисля, че първата е през юни. Получаването на стипендията, обаче, много се бави и ми казаха да я чакаме не по-рано от ноември-декември. Тогава се изплащат стипендиите със стара дата.
Пример: Ако спечеленото състезание е било през март, то през ноември или декември детето ще получи стипендията за периода април - ноември. После плащат ежемесечно, в у-щето, до март /ако тогава е било състезанието/.
Честито и браво на детето! Hug

Ако сте от София, повече инфо на ул."Оборище" №44, ет.4, Табакова

# 66
  • София
записвам се да ви следя и отивам да чета старите теми

# 67
За всички фенове на българската математическа школа:

http://computerworld.bg/30697_rodni_talanti_se_varnaha_s_medali_ … ada_po_matematika

# 68

http://computerworld.bg/30697_rodni_talanti_se_varnaha_s_medali_ … ada_po_matematika

newsm81  Браво на децата! Успех и занапред!   bg

# 69

Поклон пред невероятните деца на България! Гордея се с вас и ви желая много нови успехи! Браво!  bouquet

# 70
  • гр.София
Цял ден си мисля как ще се върна и ще споделя новината за новата страхотна победа на нашите деца.Логвам се и...Вие всичко знаете Laughing
Страхотно поколение расте!!!И въпреки разочарованието,че Пепи този път не беше в отбора,ние сме адски горди с тези деца!Особено с Чи-прекрасно дете с невероятни заложби и още по-невероятно трудолюбие  bouquetИмаше потребност от този медал-време беше Laughing Laughing
Адмирации за Данчо-лично аз очаквах злато от Виктор/това дете тази година беше вълшебно/.За останалите-само  bouquet  bouquet
За Георги-два пъти повече  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetОсвен,че му е сефте на международна сцена,той е и един от най-добрите приятели на Пепи!
За Павлена и Велина-само хубави неща!  bouquet
И личните ми поздравления за Ирина Шаркова и Ивайло Кортезов-тези хора имат талант да създават шампиони.Да са живи и здрави!  bouquet  bouquet

# 71
Здравейте Мами! Интересуват ме задачи за Австралийско кенгуру, което се провежда към средата на юли и е на английски език. Има ли някой задачи от минали години за възраст 6 за 7 клас. Може и някакви линкове за подготовка и допълнителна информация. Предварително благодаря!

# 72
Здравейте Мами! Интересуват ме задачи за Австралийско кенгуру, което се провежда към средата на юли и е на английски език. Има ли някой задачи от минали години за възраст 6 за 7 клас. Може и някакви линкове за подготовка и допълнителна информация. Предварително благодаря!
http://www.amt.canberra.edu.au/wuamc.html

# 73

А знаете ли кога и къде ще се проведе Австралийското кенгуру тази година?

# 74
На 5 август 2010 г. (четвъртък), за мястото при вас не мога да кажа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт