Математически турнири - 4

• 90 815
  • 790
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Интересен и много симпатично направен сайт, при това от седмокласник!  Браво на момчето smile3501
Определено ще го ползваме през годината  newsm74

# 151
Сайтът е много добър.И на нас ще ни е от полза.Браво на момчето.А още по-голямо браво на тримата златни медалисти от Австралийското кенгуру!  bouquet

# 152
Бях ви изгубила...радвам се, че ви открих.

# 153
  • София
Супер е сайта, решаваме задачите от състезанията. Браво на детето!

# 154
Благодаря, summer beauty. Радвам се, че помагаме.

# 155
  • гр.София
Браво на детенцето на  math_mother !
Това прекрасно сайтче ми напомни за едно друго прекрасно място,където математиката си бе у дома...Дидева,теб имам предвид!
Нека не унищожаваме и това цвете Sad

# 156
Я малко да побутна темата, а в същото време и да задам два въпроса:
- Някой знае ли кога и как се оповестяват резИлтатите от Австралийското кенгуру?
- А има ли вече календар на състезанията по математика? Миналата година по това време вече беше публикуван. Сега знам само, че първото състезание е в Габрово на 09.10.

# 157
Я малко да побутна темата, а в същото време и да задам два въпроса:
- Някой знае ли кога и как се оповестяват резИлтатите от Австралийското кенгуру?
- А има ли вече календар на състезанията по математика? Миналата година по това време вече беше публикуван. Сега знам само, че първото състезание е в Габрово на 09.10.
Резултатите са известни още от 3 септември, но на страницата на Австралийския математически тръст публикуват само медалистите. Всяко училище има достъп до собствените си резултати ( разбирай тези на явилите се в него деца) чрез код и парола, които са известни на човека ( хората), регистрирали въпросното училище за участие в състезанието. Обичайна практика в България е да се регистрира едно училище в град ( най-често съответната математическа гимназия) и всички ученици да се явят от негово име.
Ето как изглежда  информацията, която получава дадено регистрирано училище за миналата година за Бургас:

http://www.pmgbs.com/docz/Bourgas48344_2009(6).pdf

И аз още не съм срещала новия календарен план, но и аз също си спомням че миналата година по това време вече го коментирахме.

# 158
В сайта на МОН открих проект на решение за състезанията през учебната 2010/11г.

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … ia_olimp_2011.pdf

Математическите състезания (съгласно този документ) са:

1. Състезание-тест за учениците в VII клас:
• Общински кръг – 19.02.2011 г.
• Областен кръг – 20.03.2011 г.
• Национален кръг – 30.04.2011г от 9,00 ч.
2.Зимни математически състезания -
(9.-12. клас) и (4-8 клас) 29.01-30.01.2011 г.
3. Европейско математическо състезание „Кенгуру”:
• Областен кръг – 19.03.2011 г.
• Национален кръг – 4.06.2011г.
4. Пролетни математически състезания – 26.03 – 27.03.2011 г.
5. Математическо състезание между профилирани гимназии и паралелки на СОУ с чуждоезиков профил – 02.04.-03.04.2011 г.
6. Олимпиада
• Общински кръг – 12.02.2011 г.
• Областен кръг – 12.03-13.03.2011 г.
• Национален кръг – 16.04.-17.04.2011 г.

# 159
math_mother -можеш да се гордееш със сина си!поздравления-децата са огледало на самите нас-така че.....имаш и ти заслуга явно Hug
Моят син се подготвя сега за състезанието в Габрово-в момента е в 5-ти клас и за севте в МГ от тази година!
Успех на всички деца през новата учебна година

# 160
В Пловдив вече са изнесли резултати от  Австралийското кенгуру, да видим докога ще чакаме ние...
http://www.academy21century.com/competitions-2010/avstr-kenguru/kenguru2010.php

# 161
Ей, Дидева, грешка нямаш!!! Моите уважения. Благодарим ти за усилията.

# 162
Крайно време беше да променят регламента за прием.  Peace В повечето МГ се вземат в предвид и резултатите от редица състезания, а не само от изпита на конкретната гимназия. Все пак това са деца и не може от едно моментно състояние да се определи дали може да решава задачи или не. Ами ако е болно точно този ден?
А иначе тежестта на тези състезания излиза около 30%. Максималният брой точки от тях е около 40 т. (не съм сигурна колко точно е максимума за Черноризец Храбър) newsm78
140 точки - " Черноризец Храбър"
120 точки - " Европейско кенгуру"
21 точки - Областен кръг на НОМ
74 точки - СМТ
Това са максималните резултати.

# 163
Чл. 4. Ученици класирани на първо място на следните математически състезания: Зимни математически празници, Пролетен турнир в гр. Шумен, Пролетно състезание гр. Ямбол и Областен кръг на математическо състезание “Европейско Кенгуру”се приемат и ако не са участвали в изброените в чл. 3 състезания.
Щом първенецът на областен кръг влиза без изпит, логично е за балообразуването да се вземат резултатите от същия кръг.

В нашият град за влизане в МГ след 4 клас е такъв регламента,откакто е открита такава паралелка.Само не съм сигурна дали влизат точно тези състезания или други...
При нас влизат резултатите от всички състезания, включени в календарния план. Светле, при вас пише че са коледното математическо състезание,  "Европейско Кенгуру" и "Св. Георги Победоносец" , но май нямате допълнителен изпит.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 15:50 от Анонимен

# 164
  • София
Крайно време беше да променят регламента за прием.  Peace В повечето МГ се вземат в предвид и резултатите от редица състезания, а не само от изпита на конкретната гимназия. Все пак това са деца и не може от едно моментно състояние да се определи дали може да решава задачи или не. Ами ако е болно точно този ден?
А иначе тежестта на тези състезания излиза около 30%. Максималният брой точки от тях е около 40 т. (не съм сигурна колко точно е максимума за Черноризец Храбър) newsm78
140 точки - " Черноризец Храбър"
120 точки - " Европейско кенгуру"
21 точки - Областен кръг на НОМ
74 точки - СМТ
Това са максималните резултати.
Взимат се при класирането:
14 т. от ЧХ
7.4 т. от СМТ
12 т. от ЕК
7 т. от Олимпиадата
Общо 40.4 т.

Общи условия