Математически турнири - 4

• 90 829
  • 790
  •   1
Отговори
# 165
Момичета,ако някой знае вече точна дата за първото есенно математическо състезание в София,моля нека да сподели!

# 166
Момичета,ако някой знае вече точна дата за първото есенно математическо състезание в София,моля нека да сподели!
  Софийски математически турнир – 23 октомври.

# 167
  • Не съм от тук и съм за малко
Момичета, вижте какво намерих (не знам дали е окончателно):
http://www.math.bas.bg/infos/files/2010-09-27-kalendaren%20plan2011.pdf

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 23:38 от albena

# 168
Здравейте! Искам да попитам някой има ли информация на какви състезания и кога могат да се явяват първокласници?

# 169
Здравейте! Искам да попитам някой има ли информация на какви състезания и кога могат да се явяват първокласници?
Коледно математическо състезание, 11 декември 2010 г.

# 170
  • София
Момичета, вижте какво намерих (не знам дали е окончателно):
http://www.math.bas.bg/infos/files/2010-09-27-kalendaren%20plan2011.pdf
Благодаря, albena!

# 171
Дидева, благодаря много! А има ли други състезания през годината аз се сещам за Великденското и с това се изчерпвам:-)

# 172
Дидева, благодаря много! А има ли други състезания през годината аз се сещам за Великденското и с това се изчерпвам:-)
  Погледни линка, който е дала albena и ще се ориентираш за по-важните състезания през годината. Първокласниците могат да се явят на Коледното и Великденското в градовете, където те се провеждат. Ако ви се идва до Габрово, през май имаме регионално състезание " Математика, здравей!"  Joy Възможно е и в други градове да има подобни регионални състезания за 1 клас.
    Иначе съм виждала деца от първи клас, явили се на Европейско кенгуру върху задачите за втори и то с добри резултати, но това си зависи от детето.
Редактирам се. Сега се сетих, че Сдружението на българските начални учители всяка година организира състезания в национален мащаб за ученици I-IV клас по основните предмети. Мисля, че се провеждат в почти всички училища. Математическата част се зове " Аз и числата". Задачите не са така трудни, както на останалите състезания, но пък се трупа опит и самочувствие. Но стига съм дрънкала, ето линк.

http://www.sbnu.org/results.php

Даваните тестове са в дъното на страницата.

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 14:43 от Анонимен

# 173
  • София
Момичета, не знам да не ми се смеете, ама има ли олимпиада по математика за 1 клас? Embarassed Embarassed Embarassed

Редактирам се.. явно ще трявба да почна да чета от началото на темата... интересува ме математиката за дъщеря ми в 1 клас, турнири и пр. състезания. Къде мога да намаря задачки и т.н.

# 174
Дидева, както обикновено....много си полезна Hug

Едва ли ще ходим на състезания в други градове от сега, но тези в София ще се опитам да не ги пропуснем....благодаря още веднъж  bouquet

# 175
Момичета, не знам да не ми се смеете, ама има ли олимпиада по математика за 1 клас? Embarassed Embarassed Embarassed

Редактирам се.. явно ще трявба да почна да чета от началото на темата... интересува ме математиката за дъщеря ми в 1 клас, турнири и пр. състезания. Къде мога да намаря задачки и т.н.

Не се притеснявай - има състезания и за първокласници!

Дидева ще е по-точна, но аз се сещам за Коледното (към края на първата седмица на декември), а следващото е Еврика - в началото на юни.

# 176
Здравейте!
Синът ми е 2клас.
Бихте ли ми казали първото състезание за неговата възраст Софийски математически турнир/ 23октомври/ ли е?
Ако ДА, къде мога да разбера повече за условията за участие? къде се провежда, записване...всичко?
Благодаря!

Също така ме интересува има ли линк със задачи от предни издания за 2 клас?

# 177
  • София
Не се притеснявай - има състезания и за първокласници!

Дидева ще е по-точна, но аз се сещам за Коледното (към края на първата седмица на декември), а следващото е Еврика - в началото на юни.

Благодаря за отговора!  Hug
Свалих аз от коледното състезание за 1 клас. Нямаше особени проблеми при решаване на задачите. А понеже още не могат да четат дребните някой разяснява ли им условията? Днес класната им даде едни сборници по Математика. Като гледам вътре задачките са същите като в тестовете.

# 178
  • най-шареното място
Както вероятно е и в изтегленото, Коледните са едни графично  издържани /и неразбираеми/ и се очаква да разберат интуитивно. Обикновено не става. Миналата година не стана  и на практика децата с макс, точки не бяха решили вярно задачата с неяснота. Някъде са обяснявали кое как се пише, другаде- не.

За Великденското вече са с текст.

# 179
  • гр.София
Защо е този мерак да пращате дечица толкова малки на състезания?Питам с най-добри чувства,повярвайте ми!Толкова бързо растат децата-оставете ги сами да стигнат до етапа състезания.На тази възраст,според мен,е лесно да се убие желание(Е,историята помни и други резултати Rolling Eyes)
Математиката е капризна наука-освен сетива за нея,трябва да имаш и подходящи условия-не става само с работа Joy
Всъщност вие си знаете какво е най-доброто за децата Ви,ама налли тренирам за свекърва-просто не се сдържах Heart Eyes
За възрастовата група на моето,тази година  първото състезание е СМТ на 23.10.
И вече сме големи за Хитър Петър,а толкова го обичахме Cry

Общи условия

Активация на акаунт