Математически турнири - 4

• 90 982
  • 790
  •   1
Отговори
# 720
  • София
http://www.math.bas.bg/ch/

на страницата на ИМБ са качени вече отговорите на ЧХ от днес.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 14:33 от tufche

# 721
хм, или съм понеделнишка твърде, или зад. 15 от 3-4 кл. нещо ...

# 722
  • София

да, и аз не нещо не мога да я схвана, най-вероятно в бройката от 26 крака, влизат и тези на състезателите. Ако някой я реши, моля да сподели.

# 723

Отговорът е В според мен - 5 .

Освен това задачата с автобуса е неясна (поне за мен), какво значи тогава... да бяха написали в края..

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 15:00 от peppia

# 724
Аз ги изкарах с едните крака 7, с другите - 5, значи средно аритметично - 6 ( шегувам се) Joy Joy Joy Като имам предвид отговорите от 2007, предпочитам да изчакам. Миналата година имаше задача с грешно изнесен отговор, който впоследствие беше поправен.
При нас е ясно едно. Не очакваме 3 точки за задача.  Mr. Green Останалото - след официалното класиране, което за нашия град вероятно ще излезе раничко.

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 15:17 от Анонимен

# 725
  • София
За 15 зад. верният отговор би трябвало да е 5 - четири табуретки {(3 + 2) . 4 = 20 } и един стол {(4 + 2) . 1 = 6 },
сигурно е грешка при набирането на отговорите, няма как да е шест.  Thinking

# 726
  • София
Много благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат с отговори в темата и на лични. Детето ми се яви на състезанието в НПМГ. Още веднъж благодаря!

# 727
а защо пък да е заедно с краката на хората? според мен е без тях, но аз пък не виждам защо играчите да не са 8 - 6-ма на трикрака табуретка (18) плюс двама на стол с 4 крака (8 ). все пак има параолимпийци - кой без крак, кой без два.

# 728
Ако се броят и краката на състезателите, имаме 5.2=10 крака са от състезателите, остават 26-10=16 крака за столове и табуретки.
Ако 4 са седнали на табуретки и 1 седи на четирикрак стол. 4.3+1.4= 16. Моето дете така е смятало.
И ние няма да чакаме на 3-те точки за непопълнен отговор.

За параолимпийците smile3501 Joy Joy Joy

# 729
Както и да се окаже, задачата не е правилно поставена щом различно са я разбрали децата, а нищо не струваше да се добави "общо краката на столовете и табуретките"

# 730
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Ако на стол с три крака са седнали  Х, а на стол с четири крака има У играча, диофантовото уравнени е
5х+6у=32
Това има решение само при х=4, а у=2 Следователно играчите са 6

Моята математичка има 112точки.  Има седем нерешени задачи. Тя е 5клас. Радвам се, че поне няма нито една грешка. Но сред подминатите задачи има и такива, които може да реши.

# 731
  • София
Ако на стол с три крака са седнали  Х, а на стол с четири крака има У играча, диофантовото уравнени е
5х+6у=32
Това има решение само при х=4, а у=2 Следователно играчите са 6

Моята математичка има 112точки.  Има седем нерешени задачи. Тя е 5клас. Радвам се, че поне няма нито една грешка. Но сред подминатите задачи има и такива, които може да реши.

Да, но това е задачата за 5-6 клас, а на 3-4 общият брой на краката е 26.
Според мен оттам идва и грешката в матрицата с отговорите: двете задачи са напълно еднакви до броя на краката.
(И моите 4-класник и 6-класничка спорят, ли спорят колко са олимпийците, докато не се оказа, че задачите са все пак с различни условия  Mr. Green)

# 732
Carmela, а за 5-6 клас взимат ли се и краката на хората? Така можем да стигнем до локигата на матеметик-а поставил задачата..

# 733
  • София
Carmela, а за 5-6 клас взимат ли се и краката на хората? Така можем да стигнем до локигата на матеметик-а поставил задачата..

Да, вземат се, диофантовото уравнение е това на Нарцис, за 3-4 клас диофантовото уравнение съоответно е 5х + 6у = 26
с решение х=4 и у=1

# 734
За 5-6 клас би следвало да се вземат краката и на хората

Общи условия

Активация на акаунт