Математически турнири - 4

• 90 983
  • 790
  •   1
Отговори
# 705
А притесненията са за тези деца, които по принцип се класират някъде в долната половина. При тях едно пропуснато състезание може да е разликата между "приет" и "останал под чертата". В този смисъл за масата деца с умения около границата сегашният регламент е може би по-тежък. Но от друга страна точно заради техните протести беше въведен, ако не се лъжа, та не бива да се оплакват Whistling

В тая връзка " Черноризец Храбър" е много готино състезание. Ако детето не попълни нито един отговор, може да събере прилични точки.  Mr. Green

# 706
В тая връзка " Черноризец Храбър" е много готино състезание. Ако детето не попълни нито един отговор, може да събере прилични точки.  Mr. Green

newsm10 Много уместна забележка smile3521

# 707
Ако детето не попълни нито един отговор, може да събере прилични точки.  Mr. Green
Според мен, такива "състезатели" би трябвало да бъдат дисквалифицирани! Peace

# 708
Успех на всички Черноризци утре!
 Wink

# 709
Успех и от мен!  Hug
От нашето семейство ще се явяват две пети Simple Smile

# 710
Успех и от мен на дечицата, явяващи се днес на Черноризец Храбър!
От нашето семейство процента на явяващите е 1/2  Laughing

# 711
  • Русе
Късмет и иот мен на всички - ние сме Пайсийки -  Laughing, но идеята е същата. и ние сме 1/2 Wink

# 712
И от мен успех! Flowers Four Leaf Clover

# 713
  • София
И на мен не ми харесва практиката да се дават точки за грешни отговори. Но нямаме избор, така се избягва играта на тото на тестовете.
Друг е въпросът защо има тест. Децата трябва да се учат да разписват решения, така развиват логическото си мислене.

Чета новата наредба за прием и ми прави впечатление, че олимпиадата по математика участва с  дава 1/3 от точките. Тя ли е най-трудното състезание? Организира ли се в СМГ? Областният кръг първи ли е или втори?

Сега за притесненията на родителите: всеки иска най-доброто за детето си, естествено че ще ни се иска да учи в по-добрите училища.  Сега по Нова Година ще почнат темите за Горна Баня,еврейското, руското японското, 107мо, там родители ще с надпреварват за връзки. Ние тук искаме децата ни сами да се справят.

Аз се притеснявам за моето гардже. Иска ми с да е в първата десятка на всяко състезание.

# 714
  • най-шареното място
Успех на децата!

# 715
И от мен успех!

# 716
За мен областният кръг на НОМ е второто по трудност състезание след Зимните математически. Максималният брой точки там е 21, задачите са три, а времето за решаване - 4 часа. Хубавото е, че задачите се описват и така се избягва " спортният тотализатор".  Mr. Green Областният кръг е втори. За него се класират децата, които са се явили на общинския кръг и са набрали определен брой точки. Мисля, че беше 16, но не знам дали така е във всички области. На общинския кръг, в различните области по принцип се дават различни задачи, докато на областния децата от цялата страна, които са се класирали, решават едни и същи задачи.
На областния кръг някои състезатели ще направят разлика на останалите, защото там не могат да участват всички, както е на останалите състезания.  Close

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 13:22 от Анонимен

# 717
  • София
С голямо удоволствие се присъединявам към вас.
Много благодаря за темата. Изчетох цялата последна, ще прегледам и старите.
Ако правилно съм разбрала, за моето първолаче има следното:
- Национално състезание на Сдружението на българските начални учители.
- Коледно математическо състезание.
- Великденско математическо състезание.
За първото не можах да разбера кога се провежда. Съдейки по материала в публикуваните минали състезания, вероятно ще е след Нова Година. Моля, дайте ми информация по въпроса.  Hug

# 718
Хм, интересна дискусия Thinking На мен лично ми е трудно да кажа кое е най-трудното състезание, ама не ми се вярва да са Зимните математически състезания. Аз бих гласувала за втория кръг на Кенгуруто. Също така и Роман Хайнацки е мноооого висока топка. Помня, че по-миналата година при петокласниците златен медал получавах деца, решили едва ли не само половината задачи. Останалите им бяха непосилни ooooh!
Според мен и Хитър Петър, и Салабашев, и Зимните, и Шумен са общо взето един дол дренки. В определена година може едното да е по-трудно, друга година другото. Но вторият кръг на Кенгуруто винаги е по силите на 1, най-много 2 деца в цялата страна. Вторият кръг на олимпиадата също не го намирам за особено труден. Поне десетина участника само от СМГ имат максимум точки. Виж третия кръг си е ниво Peace

Тестовете са се наложили, защото застъпват много голяма част от материала. При задачи с описване се пада едно, а много други се пропускат. Може би най-удачна е смесената система - повече задачи със затворен отговор, малко с отворен и 1-2 за описване. И аз не харесвам сбъркалите да губят точки спрямо неопиталите. Ама такива състезания са само в началото и май свършиха вече. Следващите са без наказания за грешен отговор.

# 719
- Национално състезание на Сдружението на българските начални учители...
За първото не можах да разбера кога се провежда. Съдейки по материала в публикуваните минали състезания, вероятно ще е след Нова Година. Моля, дайте ми информация по въпроса.  Hug
http://www.sbnu.org/tests.php
На страницата " Резултати" има тестове от предходни години. Добре дошла и успех!

Общи условия

Активация на акаунт