Математически турнири - 4

• 90 995
  • 790
  •   1
Отговори
# 690
Ние вече се издънихме благодарение на моя милост. Пропускаме Черноризец Храбър, тъй като още не съм в час със състезанията и пропуснах срока за записване.
Днес все още записваха за състезанието ЧХ в СМГ.

Не съм чела наредбата, но всичките ли състезания трябва да участвува детето, не е ли например, ако са 5 да участвува  да се взима предвид 4 от тях.
Не, не е например....еди какво си.
Наредбата е точна. Ето, прочети я:
Наредба

# 691
# 692
Момичета, как се пише 49 с римски цифри?

XLIX

http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_numeral

PS: Късно видях, че slon вече е дала отговора

# 693
Искрено възхищение за тези дечица, които не само имат знанията, но и психиката на шампиони   bouquet
Аз също се възхищавам на тези деца! Peace

Поздравления за всички, които са получили максимум точки от СМТ.   bouquet
Това означава много: знания, концентрация, бързина, точност и още много качества!

# 694
Резултатите от СМТ, на деца явили се не в СМГ къде може да се видят?

# 695
  • София и там където не се пуши

Наредбата е точна. Ето, прочети я:
Наредба

Това, което аз разбирам е че ще се взимат точките от състезанията, но като не са се явявали, просто ще имат по-малко точки. Никъде не виждам, че деца не явили се, няма да участвуват в класирането. Ами случва се, дори да се разболее дете.

Според мен щом искате да кандидатствате в СМГ, отидете в понеделник по-рано и попитайте дали ще бъдете допуснати до състезанието.

# 696
Резултатите от СМТ, на деца явили се не в СМГ къде може да се видят?

Пред училищата, където децата са се състезавали, а ще излезе и крайно класиране в сайта на РИО за деца над определени точки.

# 697
  • у дома
Не искам да ви давам надежда,защото нямам представа в София правят ли компромиси (дано се включи някой,на който му се е случило),но при нас правят изключение (в провинцията) и ако се иде по-рано в деня на състезанието има възможност да се запише дете....

# 698
  • София
Днес мъжа ми се е свързал по телефона и са отказали да ни запишат. Водещият на курса обясни, че даже нямали капацитет в СМГ да поемат всички деца... Както и да е, благодаря за съветите!

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 22:41 от summer beauty

# 699
На това състезание си е гъчканяк обикновено, но е идея ако имате възможност в провинцията.  newsm78

# 700
Не съм чела наредбата, но всичките ли състезания трябва да участвува детето, не е ли например, ако са 5 да участвува  да се взима предвид 4 от тях.
От мнението ти разбирам, че не си чела наредбата.
Разбирам още, че не си наясно точките от кои състезания се вземат при балообразуване за кандидатстване в СМГ.
Или не се изразяваш ясно, или аз не съм те разбрала.

Разбира се, че детето може да пропусне състезание поради някаква причина. Peace
В такъв случай ще участва с 0 точки от това състезание.

Не искам да ви давам надежда,защото нямам представа в София правят ли компромиси (дано се включи някой,на който му се е случило),но при нас правят изключение (в провинцията) и ако се иде по-рано в деня на състезанието има възможност да се запише дете....
Имаше подобен случай на СМТ миналата седмица.
Детето твърдеше, че се е записало на състезанието, но го нямаше в списъците.
Все пак го допуснаха. Peace

# 701

Именно и това обяснявах не на теб, а на притеснената мама. Ако детето и е силен състезател, няма какво да се притеснява, че ще пропусне състезание.  Hug .

# 702

Именно и това обяснявах не на теб, а на притеснената мама. Ако детето и е силен състезател, няма какво да се притеснява, че ще пропусне състезание.  Hug .

Аз като странична наблюдателка и "черна станция" да вметна, че майките на добрите състезатели май не се притесняват изобщо Wink В края на краищата за тях рисковете са да не попаднат в първата десятка, а коло 50-то място. Ама като се приемат над 100 деца е все тая. Най-добрите пък даже се надяват да се класират първи на турнирите, даващи право на приемане без изпит - ако не се лъжа едно детенце миналата година спечели не един, а два такива турнира, което май си е прецедент.
А притесненията са за тези деца, които по принцип се класират някъде в долната половина. При тях едно пропуснато състезание може да е разликата между "приет" и "останал под чертата". В този смисъл за масата деца с умения около границата сегашният регламент е може би по-тежък. Но от друга страна точно заради техните протести беше въведен, ако не се лъжа, та не бива да се оплакват Whistling

# 703
  • София
Може в понеделник да пробвате да се явите на Черноризец Храбър в НПМГ. Там като че ли наплива за явяване е по-малък.

# 704
Може в понеделник да пробвате да се явите на Черноризец Храбър в НПМГ. Там като че ли наплива за явяване е по-малък.

Като че ли или е. Ами защото не могат да ги поберат, затова от миналата година се провежда и в СМГ.

Общи условия

Активация на акаунт