ПЛЕВЕН - 135

• 37 775
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Вадиш от контекста, но в случая с избора на екип не е точно казано "корумпиращ", защото внесох парите в каса и ми дадоха касова бележка.

# 106
Бойко, общо взето съм съгласна с теб, но когато става дума за болести
Но когато касае раждане и грижа за детето в последствие - има неща, за които не си толкова запознат от вътре и това с плащането напълно си важи - има три родилни и на принципа на свободния пазар всяка жена според изискванията си може да си избере къде да го направи
Родилно във Втора база се водят Болници приятели на бебето, това означава много неща, стъпки, които трябва да се предприемат по отношение на грижата за бебето и успеха на кърменето в последствие
Те обаче само се кичат с този приз и не изпълняват всички конкретни стъпки, като два пъти раждала там мога да ти изредя какво са длъжни да правят като болнична практика в това отношение и как всъщност не го правят или поне голяма част от него
След като това е възможно да се случи в други болници - защо да не си избера да родя там, тук изцяло важи принципа търговец-клиент и вземане-даване     *говорим си за нормално протекло раждане и здраво бебе
Ето ти пример - жена със секцио - в родилно вероятно ще стои три дни без опити детето да бъде закърмено, пък ще ходи да си го търси, ако държи на това, пък ще се разправя
В частните клиники се предполага че ще и уважат мнението, там си правят опити за кърмене след излизане от упойка още
И ако една болница подкрепя добрите практики защо пък тя да не вземе парите от касата? Къде е лошото тука? Знаеш ли при успех на кърменето колко пари се спестяват на семейството и колко много на здравеопазването и обществото?
И друго - защо да ида на място, в което ако реша да не подписвам информирано съгласие няма да ме приемат? Че това си е мое право по закон, как така Танчев ще заявява на лекция за кърменето пред майки, че няма да те приемат в болницата, ако не подпишеш ИС, това е противозаконно

Ти наричаш претенция нещо, което за мен е норма, тоест - едва ли ще се разберем
Няма нужда да живея в Калифорния, за да изисквам да се случват разни неща
Нашите лекари по-висши ли са от тия в чужбина или повече са учили? Защо там нещата могат да се случват по-нормално? говоря за неща, които изобщо не изискват повече средства и касаят по-скоро информация и организация на болничните практики

# 107
Настръхва ми косата, като ви 4ета, 4е още се отказва ле4ение на хора в бг болниците, щото не могат да си платят, щото са стари и т.н.

Номадка, скоро има РД, на 9-ти  Simple Smile

Дикси, снощи забравих да коментирам, тортата изглежда съвършенна и супер вкусна.

# 108

Честит рожден ден на Калин,да ви е жив и здрав!

Деси,то това е за цялата държава,Танчев не си го е решил само за нашето родилно.

А,за тортата просто няма какво да кажа ,само ще преглъщам и облизвам.

# 109
Бенсън, положението е такова по ред причини, но и поради наличието на голямо количество корумпиращи. Тогава малкото претендиращи за правата си изглеждат идиоти. И тн и тн, но ще запиша едни чаршафи... Всички са против това, за онова, осъждат трето, но нямат нищо против да корумпират системата и да траят, когато виждат кривиците и. Замислял ли се е някой за двата смъртни случая в последната седмица? И при двата става въпрос за безхаберие и некомпетентност. Безхаберието е причинено от хаберието на други, ръгащи пари в джобовете на доктора, което го прави апатичен към болката и разчитащите на правата си. Какво като ка ги уволнили и вероятно осъдят. За ги изкормят - все тая.  Претенциозно е от моя страна да съдя хора, които са притиснати от обстоятелствата, но повечето не са. И много се дразя... Абе зарежи.

Деси... ти си специален казус. Твоето маниакално влечение към теми кърмене и грижи за детето си имат причини, но още не съм ги разгадал. Права си за кърменето във ІІ база, права си, че Милена видя Кирил чак на третият ден, а дотогава останалите го бяхме видяли. Това не е нормално. Права си и за други неща. Но повечето претенции, по подобие на ония въпроси на българския владетел към Римския папа са си малко тип намерисиработа. Против си табелата "Приятел на бебето" и съм съгласен с теб. Намери кой я е дал, намери съмишленици, напиши едно писмо, прати до медиите и ще махнат табелата. Така е правилно. Но на кой пък му дреме от друга страна, като повечето практикуват в частните клиники и всеки изгубен от УМБАЛ пациент е добре дошъл при тях. Може пък нарочно да го правят заради конфликт на интереси. А може би всеки, който съзаклятнически шушне на доктора, докато го преглежда в УМБАЛ "Докторе, нямам нищо против да дойда на частно..." има отношение. За теб добра болница ще е онази, която ти угоди на капризите. Ти не питаш какви специалисти имат, какъв опит, какви прояви, колко пациенти, а дали ще ти изпълнят тази прищявка, онази прищявка, третата такава... В общи линии ти си от новите анархисти, които мислят, че знаят всичко. Ти отрече на Диски медицината, а сега имаш претенции да разбираш и всичко за раждането на база 10 книги, 3 форума, 8 диплянки и 6 курса. Не става. Колкото по-малко знаеш толкова по-малко не знаеш. Simple Smile Ферщейн?

Най-важното е по-малко да опираме до медицината, да се раждат здрави деца и да растат пак здрави и щастливи. Другото е плява и суета.

# 110
Деси, информираното съгласие е точно за това - да напишеш претенциите си в него.В случай,че не го подпишеш и  бъдеш приета в лечебното заведение,спокойно можеш да ги осъдиш,че например не са ти пуснали система с окситоцин ,въпреки,че устно сте се разбрали преди това да не ти правят подобна манипулация.Всяка една болница ще те накара да подпишеш подобен документ,независимо дали е частна или -не.

# 111
ftall, след като не си минавал през бременност, раждане и кърмене, нормално е да имаш съвсем различно отношение по въпроса. Няма как да разбереш нито Деси, нито мен. Бас ловя обаче, че през бременността жена ти е също е ходила на частни прегледи, за които не е получавала касова бележка. Не вярвам да се е осланяла на 2-та ехографа на ЗК, нормално. Какво е това палене - и аз не те разбирам изобщо.

# 112
  • София
Я оставете тия болници за малко,да ви покажа нещо.Отглеждам бъдещ Пикасо вкъщи,вие за болници говорите Laughing.Бубка от два дни откри,че може да използва боичките освен за ядене,и за рисуване Mr. Green.Просто такива произведения прави.Моля,да не се обръща внимание на факта,че е облечена с бански,трудно ми е да озаптя постоянните и стремления да се правим,че сме на море,да тичаме с пояси и да си разказваме как ще плуваме лятото. Laughing
http://valenceto.snimka.bg/other/2010.479212.18456971

# 113
Тесс, голямо вторачване за някоя касова бележцица да се хванеш  hahaha Това ли разбра от всичко изписано?
Айде стига за днес.

Валенце, детето старание и вдъхновение е впрегнало.... Браос  thumbsup

# 114
Да, мисля, че всички разбраха повече от достатъчно. Но съвет от мъж как да родя и дали да платя не бих приела не само днес, а по принцип  Wink

# 115
Адаш, пасифлора ли търсиш?
Ами... ако има от някъде клонче да си взема, то пуска лесно корени ще си захвана. Студоустойчива да е, че искам навън да я завъдя. Сега съм посадила едни семена ама не им хващам вяра да поникнат. Ще видим де, ама ако има клонче по-добре. Да не да предлагаш?

# 116
  • Плевен
Аз не можах да открия последната победа на Бойко. Опитах... А как ви върнаха парите, нали все пак са били за избор на екип?

# 117
Да, мисля, че всички разбраха повече от достатъчно. Но съвет от мъж как да родя и дали да платя не бих приела не само днес, а по принцип  Wink

В кой момент е достатъчното и кого анкетира, та разбра, че им е в повече? Нейсе. Не съм те съветвал и грам. Определено си се вторачила в касовата бележчица и другото не си го разбрала  Wink Между мнение и съвет разликата е море.

Валка, тя е прясна, дребна и  не е чак за описване. Палучило се е малко двусмислие. А как са ни ги върнали... Е, върнаха ги. Екип не сме избирали, защото никой не ни е предложил някакъв, който де сме отказали. Процедура.

# 118
Валенце, страхотна художничка си имаш. ))))

В този дебат не мисля да се включа...) Тук всеки, за другият е с претенции, Рокфелер, не знам си какъв още....а хората просто изразяват личното си мнение. Аз не карам никого да се съобразява с него, или да ме разбира, или нещо от сорта.

Разбирам Деси за това, което иска, така е преценила за себе си, какъв е проблема? И ако има екип, който да и изпълни желанията, които в никакъв случай не мога да определя като претенции, прищявки и т.н., защо пък не? Тя просто иска да следва естественият ход на раждането, а не да я юркат, да и викат на главата и т.н.? Едно време всички жени са раждали така, тогава претенциозни ли са били? Или са питали жената акушерка каква специалност има, колко висши е завършила и т.н.?
Не може всичко да се мери с един аршин и да гледа човек само от собствената си камбанария.

# 119
Едно време всички жени са раждали така, тогава претенциозни ли са били? Или са питали жената акушерка каква специалност има, колко висши е завършила и т.н.?

Имаш компютър, намери статистика за смърнтост при родилките, новородените, недоносените и здравният им статус преди 100 години и ела пак да кажеш, че акушерката от едно време е на същото ниво като съвременната.  И не ставав въпрос за Рокфелер, а за Тръмп  smile3533г

Айде, че дават Биг Брадър, пък аз харесвам това пошло предаване
 Wink

Общи условия

Активация на акаунт