ПЛЕВЕН - 135

• 37 773
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Плевен
Е аз не исках да се хващате за думата ми душа Simple Smile няма да душа никой все още хах Simple Smile

# 91
Номадка, не, не разбирам от цветя, дори незнаех че това е Пасифлора  Laughing

# 92
Номадка, не, не разбирам от цветя, дори незнаех че това е Пасифлора  Laughing

А аз се чудех какво е това, клонях към цвете, но не бях сигурна. )
Много е красиво. )

# 93
Адаш, пасифлора ли търсиш?

# 94
Мира,струва ми се,че ти не си пострадала с нищо,нито пък детето ти,да ти е живо и здраво  Heart Eyes  Да ти напомня пак,че до скоро коментираше колко си доволна от твоето раждане.Ама май за нас българите наистина няма угодия,нито пък някаква благодарност.

# 95
Мира,струва ми се,че ти не си пострадала с нищо,нито пък детето ти,да ти е живо и здраво  Heart Eyes  Да ти напомня пак,че до скоро коментираше колко си доволна от твоето раждане.Ама май за нас българите наистина няма угодия,нито пък някаква благодарност.

Да, от раждането съм си доволна и за това нищо лошо не съм казала.
Но раждане, и грижи за бебе в неонатологичното отделение са две коренно различни неща.
Не, не съм пострадала нито аз, нито детето. Но всеки ден се молех на господ да успея да си я прибера жива и здрава.

# 96
ftall, аз конкретно от нищо не се оплаквам  Peace Такава е системата, нямам сили, желание и нерви да я променям. Затова си плащам, когато не съм сигурна дали Здравната каса може да ми осигури такава услуга, че на мен да ми е добре. Не ме интересува, че на някого може да се видя корумпирана или нещо такова, това ми е последна грижа. Просто точно със здравето не ми се поемат рискове, само защото нещо ми се полага безплатно. Нещата няма да се оправят от само себе си - държавата ни е бедна, това е факт, услуги безпалтни винаги ще има и добри, и не толкова добри. Някои могат да се ползват, други според мен - не. Това ми е мнението. Да седим и да се сърдим защо някой си не си е свършил качествено работата за мен е пълна загуба на време, след като може да се отърва от това отношение. Има страхотни лекари - нашата лична лекарка например е такава. Но има и други, при които е добре човек да не попада.

# 97
Хората са разноцветни Тесс Simple Smile Аз пък се старая да променя доколкото мога системата. Понякога успявам, по-често не успявам. Имаме различни възприятия към правата ни и задълженията ни. Ако ти някой път не успееш да си платиш защото не носиш джобни, закъсала си я или пък не знаеш на кого какно правиш? И още едно, къде пише, че като си платиш ще получиш адекватна компетентна услуга? Мога да ти дам именник на добре изглеждащи, вдъхващи респект и нищо неразбиращи Simple Smile Но ти си знаеш.

Здравната каса, ако работи правилно,, може да ти финансира лечение, което никоя от Плевенските, че и доста други частни болници не могат. Аз искам всеки да има това, което му се полага и нищо повече. Не става въпрос за сърдене, а за позиция. Сърдене е ако мрънкам, но нищо не правя.

ПС Човек ще вземе да си помисли, че родата на Тръмп пише във форума с това аз си плащам, аз си плащам, аз си плащам... Според мен аз си плащам дава хлъзгаво усещане на плащащия за господство над действията на плащащоприемащия Simple Smile подобно на плащането на таксито, тока, водата, сервитьора. Добри или лоши медиците имат много по-висша професия, където аз си плащам на фона на вагоните изчетени книги докато станат добри и търсени  ми изглежда малко като жабата пред вола. Тесс не е персонално.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 16:24 от ftall

# 98
ftall, не става дума да видиш крещяща несправедливост и да си затраеш. Бих реагирала, разбира се. Коренно обаче нещата в нашата държава не могат да се променят сега - поне по отношение на здравеопазването. И аз искам всеки да има адекватно лечение - това ще се случи ли заради моето желание само, при положение, че нямам наистина време и възможност да организирам митинги и да поведа народа на борба? Пускала съм оплакване срещу лекар 1 път в живота си, не знам да е отнесъл някаква санкция или да му се е случило нещо по този повод. Ти конкретно какви успехи постигна в борбата със системата? Наистина ще ми е полезно да знам  Peace

Плащам си го казах не в смисъл, че съм роднина на Тръмп  Laughing Парите и аз не ги намирам на пътя. А просто бих си платила за раждане и за зъболекар примерно. Неща, които за мен са много важни и не ми се оставят на случайността. Не може да ме убедиш, че трябва да ида на първия срещнат лекар, само защото ми го е осигурила Здравната каса и аз съм длъжна да ползвам услугите й. Ако нямам възможност в момента да платя, разбира се, ще си ползвам каквото ми се полага и това е.

ftall, вие примерно плащахте ли за раждането или за прегледи около него? Ако сте плащали, то и вие влизате в графата на корумпираните роднини на Тръмп според мен  Grinning

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 16:22 от Tess

# 99
В пети клас Тесс ме ядоса класната ми. Нашите ми бяха купили връхна дреха, а тя отсече, че не мога да я нося, защото не е синя или черна. Аз хванах от годините със задължителни униформи. След като 2 дни имахме спорове с нея, аз демонстративно я оставях на входа на училището, а тя ме гонеше за да ми я даде се ядосах, седнах тайно и написах писмо до министъа на просветата, другаря Александър Фол. Хубаво е да знаеш, че по време на соца си беше доста екзотично да пишеш до министъра. Пратиха комисия от министерството, срещнаха ни и за мое удоволствие казаха пред класната, заместник директорките и директора, че съм прав  thumbsup Това ми беше първият път, когато се сблъсках със системата и я победих  Crossing Arms

Последната ми победа над системата е с днешна дата. Малка е, но е победа. Няма да я коментирам. Ако ти се чете -
voila

Системата много пъти ме е шамаросвала, но като си я представиш в тоалетната със запек и изцъклени оци разбираш, че не е непобедима  Wink

# 100
Добре, кажи ми, че никога не сте палщали за здравна услуга на някой от семейството и ще приема, че си победител в неравната битка.  Simple Smile

# 101
Не съм правилният човек, когото да питаш. Имам много познати и приятели в Плевенската болница. Плащали сме когато касата не поема някакво изследване или преглед. Много пъти са ми вършили жестове или услуги. Плащали сме и избора на екип при раждането на Кирил. Аз не мога да победя, но не спирам да опитвам  #2gunfire  Grinning

# 102
Няма лошо да се опитва  Peace Но и ти самия си прибягвал до плащане, не трябва да се впечатляваш, че и други хора го правят, когато се налага.

# 103
Върнаха ми ги.

ПС Много се дописваш... Нямам нищо против да съм роднина на Доналд Тръмп! Принципно даващия е корумпиращ, а не корумпиран  thumbsup Доналд Тръмп безпроблемно може да е и от двете страни. Много харесвах предаването му "Стажантът", но вече не го дават

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 16:42 от ftall

# 104
Дописвам се винаги, когато имам какво да добавя, а няма ново мнение след моето. Peace Значи и ти си бил корумпиращ. Peace

Общи условия

Активация на акаунт