ПЛЕВЕН - 135

• 37 770
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Да не бъркаме Карлово с Калифорния. Не става въпрсо за елементарни, а задължителни норми на хигиена и махайки шегата не мисля, че имаме противоречие. Мухи и пчели не съм виждал. Не мога да излъжа. А дали муха има място в ковьоза? Има ли смисъл да ти отговарям. Жалката картинка е, че всички вкупом се възмущаваме, но участваме в порочната игра. Докато участваме и си мълчим ще обсъждате колко струва платеното и колко безплатното раждане и ще се правите на незабелязващи, че елементарни хора правят прекрасния момент на раждането в такъв със сериозна доза стрес. Всеки обаче си е с разбиранията. Не е нужно човек да се жалва в момента. Не и в седмицата или месеца, но нищо няма да се промени иначе.

Преди години една от клиниките с най-ароганто изнудване на пациентите беше сочена клиниката УНГ във ІІ база. Бил съм свидетел на разговор между доктор и една баба в коридора, където той без грам свян и обясняваше, че има тумор в ухото и ако не му донесе, забравих точно колко, ще я остави да умре, а бабата ревеше като малко дете. Жалка картинка. По онова време явно една друга жена не е издържала и подаде сигнал в полицията. Когато даде парите на един доцент, вече пенсионер, влезе полицията и го изкара с белезници за срам пред цялата ІІ база. Повярвай ми, месеци наред след това никой не смееше да издума думата пари. Парадокса е, че именно този арестуван доцент, благодарение иначе на безспорните си умения извади майка ми от гроба. Законът е закон и правдата, правда. Но стана много патетично.

И последно за мрежите. Всяка година се дават пари за подмяна на мрежите. Сега не, защото дограмата е друга, но до скоро се купуваха топове с мрежи и дърводелците се занимаваха по цяло лято с това, да правят рамки и слагат мрежи. В 90% пациентите съдираха мрежите за да могат да пушат, да си прехвърлят багаж с близките си и тн. Явно е, че в неонатологията не е това причината.

# 76
ftall, да, прав си....крайно време е да се научим да си подаваме жалбите, когато виждаме явни нередности.
Истината е, че просто не съм се сетила да го направя....след случката с мухата ми се извиниха сто пъти, ама кел файда. Много по-добре щеше да е ако не го бяха допуснали.
В стаята, в която беше Калина, мрежа на прозореца нямаше. В другите стаи не знам дали е имало, не съм влизала там.

# 77
  • София
Стигам до извода,че с фталл говорим за едно и също.Аз обаче съм прекалено патетична,да.
Фталл,а като се оплача от даден лекар,че всъщност всеки път ни иска не в държавната болница на преглед,а в частната?И като знам,че освен този лекар има само още един,който може да направи успешно операцията на детето?!А тя предстои до две-три години.Какво да направя?Може би да го издам.а после,като си сложа детето под ножа на същия тоя човек какво ще стане?

# 78
Не мога да ти отговоря на въпросите Валенце. Не съм заклет вярващ, но се надявам Господ да раздава всекиму заслуженото. Желая ти само всичко да ви е наред и другия път с червения килим в Люлин Simple Smile Времето беше плътно разпределено иначе с удоволствие щяхме да се обадим.

# 79
  • София
Ох,аз отговор не търся,фталл,просто от години си ги задавам тези въпроси сама на себе си.
Червения килим е осигурен,идвайте.Казвам ви аз ,че тия дни ще имаме събор,ама ей на,никой не се накани да дойде. Laughing

# 80
Мъжете ми излязоха, аз се захващам с пренареждане на гардероби,ама как ме мързиииии.
Da,da, Дани каза, че спиш - явно си ги метнала на върбата и си легнала  Laughing От мен имаш много здраве, че аз забравих да се представя коя съм  Crazy

# 81
Мира,ти тия заключения за лошата хигиена в неонатологията от петдневния престой ли ги направи? Защото аз вече трета година работя във Втора база,случва се по някога да се кача до неонатологията,пък такова нещо не съм видяла,камо ли с мръсни ръце персоналът да пипа децата. Даже напротив - мисля,че доста добре се обгрижват и постоянно в стаите с кувьози има някой.А за финансовите ти отношения с Росманова не мога да се изкажа,защото не съм била свидетел.
 Хавайско дупе,ретинопатията,която се развива от кислорода наистина е нещо страшно,но за това вина има старата техника и старите кувьози с ,които се е работила преди.Сега,мисля,плевенската неонатология е оборудвана с нови и модерни,но моля те,като ще душиш някой,да знаеш,че лекарите нямат вина за старата техника.
 В плевенските частни болници наистина работят много добри специалисти,много от тях са ми приятели,та нали всички са излезли от държавната болница и е много жалко,че университетската ни болница ги загуби като кадри.

# 82
di_p, не, не си ги направих само за 5дни докато бях там (макар че бях нон стоп там за това време и доста други неща съм видяла), а и от всекидневното ходене до там на обяд на свиждане в продължение на месец и половина.
И много интересно какви да са ми изводите, при положение, че ги виждам как пушат на терасата сестрите,ядат закуска и след това влизат в стаята и без изобщо да припарят до мивката отиват при бебетата, отварят кувиози, хранят ги и т.н.
Ти какви изводи ще си направиш???
Или според теб не е лоша хигиена това? Или мухи в стаите, или муха в кувиоза на детето ми???
Явно медицинският персонал има различни разбирания за това що е хигиена и как трябва да се спазва...жалка работа...
Това че работиш там, не означава, че това нещо го няма и че не го правят.
Аз няма да седна да говоря глупости или да си измислям, защото така ми скимнало.

# 83
Здравейте, отдавна не съм се вясвала тук  Simple Smile

Дикси, Честит Рожденик! Да ти е жив и здрав, палаво и щастливо детство му желая!

# 84
  • Плевен
Мира, ти да не говориш за Дом майка и дете?

# 85
Здравейте майчета, ще записвам сина си в детска ясла "Мир" на Сторгозия и бих искала да попитам за мнения ако някой има разбира се?  Simple Smile
И понеже се зачетох във Вашия разговор, ще споделя набързо нещо и аз със Вас без да изпадам в подробности. Преди около месец сина ми се разболя за първи път, сега го определям като горе доло сериозно ( тогава обаче като млада майка неопитна с детски болести ми се виждаше много сериозно). През ноща вдигна 40 градуса, целия се тресеше, след което стана пък прекалено отпуснат и отидохме в Бърза помощ. След настоятелно почукване и чакане известно време излезна една жена. Пред нас имаше двама мъже, поговори нещо с тях след, което се обърна към нас. Обяснихме и за какво става на въпрос, а тя отговори, че не може да се приеме детето да си търсим личния лекар. Попитахме не може ли да ни изпрати в детско да го прегледа някой, а тя категорично заяви , че не може, личния лекар да си търсим. След кратка разправия на съпругами с нея успях дето се вика да го накарам да тръгнеме. Приеха ни в Авис медика, прекарахме 7 дни там. През това време съпруга ми е подал жалба. След известно време получихме отговор гласящ следното горе-долу: въпросната жена е била санитарка, тя не била ни казвала подобно нещо, а че нямало подходящ лекар да прегледа детето, ние сами сме решили да си тръгнем и да отидем в Авис медика. Не считали , че имало накакво нарушение.
Та така доста въпроси без отговори, но като цяло редно ли е една санитарка да приема и се разпорежда с пациенти в Спешно отделение. В момента съжалявам, че съпругът ми е избързал да подадеде жалбата без да се консултираме с необходимите органи и тя да бъде оформена дето се вика по -законово и по-малко емоционално. Спестила съм емоцийте, че стана дълго, но Вие като родители сами се сещате за напрежението в един такъв момент и чуството на безсилие след такъв отговор.
А иначе ще чакам за отзиви за яслата , ако имате такива , благодаря предварително Hug

# 86
Мира,няма да споря с тебе,нито ти ще можеш да ме убедиш в нещо,нито пък  аз теб.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 15:37 от di_p

# 87
Мира, ти да не говориш за Дом майка и дете?

Не, говоря за неонатологичното отделение на 3ти етаж във Втора клинична база.

# 88
Мира,няма да споря с тебе,нито ти ще можеш да ме убедиш в нещо,нито пък  аз теб.

За какво по-точно да спорим? ЗА това, което съм видяла с очите си ли?
Или на теб не ти се вярва какви ги вършат сестри, акушерки, лекари, само защото работиш в същата болница?
Ами може и да не ти се вярва, но това е истината.
А жалкото е, че сестри, лекари и всякакъв друг персонал си прикриват немарливостта, лошата хигиена и всичко останало...а от това страдат пациентите.

# 89
Бранимира тая пасифлора от снимката на аватара, да не е твоя случайно?

Общи условия

Активация на акаунт