Преди години една от клиниките с най-ароганто изнудване на пациентите беше сочена клиниката УНГ във ІІ база. Бил съм свидетел на разговор между доктор и една баба в коридора, където той без грам свян и обясняваше, че има тумор в ухото и ако не му донесе, забравих точно колко, ще я остави да умре, а бабата ревеше като малко дете. Жалка картинка. По онова време явно една друга жена не е издържала и подаде сигнал в полицията. Когато даде парите на един доцент, вече пенсионер, влезе полицията и го изкара с белезници за срам пред цялата ІІ база. Повярвай ми, месеци наред след това никой не смееше да издума думата пари. Парадокса е, че именно този арестуван доцент, благодарение иначе на безспорните си умения извади майка ми от гроба. Законът е закон и правдата, правда. Но стана много патетично.
И последно за мрежите. Всяка година се дават пари за подмяна на мрежите. Сега не, защото дограмата е друга, но до скоро се купуваха топове с мрежи и дърводелците се занимаваха по цяло лято с това, да правят рамки и слагат мрежи. В 90% пациентите съдираха мрежите за да могат да пушат, да си прехвърлят багаж с близките си и тн. Явно е, че в неонатологията не е това причината.
Времето беше плътно разпределено иначе с удоволствие щяхме да се обадим.