ПЛЕВЕН - 135

• 37 763
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Дикси, да ти е жив и здрав малкият мъж! Да расте умно, весело, щастливо и палаво дете!
И вие с Емо да сте живи и здрави да си ги гледате и да им се радвате!
  bouquet

Косе, дано с работата всичко е наред!
Див, стискам палци да е нещо безобидно!

Мъжете ми излязоха, аз се захващам с пренареждане на гардероби,ама как ме мързиииии.

# 61
  • Плевен
Честито бебе, само не разбрах на кой е.  bouquet

# 62
Честит Рожден Ден на Калин! Да расте здраво, умно и щастливо дете. Simple Smile

di_p, ама как нямат време да се помотват, когато отидеш в часовете за свиждане трябваше с лупа да ги търсиш къде са се скатали и лекари и сестри. Да не говорим, че хигиената не е кой знае каква, а трябва да е много сериозна.
Кажи ми, може ли да ходи сестрата да пуши отвън на терасата (като вратата навътре е отворена и дима малко или много влиза в коридора), да яде закуска....и после без да си измие ръцете да влезе при бебетата в кувиоза и да започне да прави процедури на някое дете и да го пипа?
Е това за мен не е нормално.
А когато ме приеха в отделението и стоях 5дни с Калина там, се нагледах и на други "екстри". Нощно време е същата работа, всеки се е скатал, гледа TV и то така увеличен телевизора, че се чува на целият етаж.
Дойде ли време за обяд, цялото отделение мирише на манджи....
А пари не са ми искали, искаха телевизор, за да могат да гледат в стаята, когато почиват. В последствие разбрах, че д-р Росманова си е прибрала плазмата у тях.

# 63
  • Плевен
Кажи ми, може ли да ходи сестрата да пуши отвън на терасата (като вратата навътре е отворена и дима малко или много влиза в коридора), да яде закуска....и после без да си измие ръцете да влезе при бебетата в кувиоза и да започне да прави процедури на някое дете и да го пипа?
И за мен не е нормално,почвам да се плаша вече.Снощи пък по телевизията чух ,че на една жена са увредили на детето и зрението докато е било в кувиоз с повече кислород....Ужас.И сега ...то не може да вижда.Ми аз ще ги убия с камъни тея. Cry

# 64
И за мен не е нормално,почвам да се плаша вече.Снощи пък по телевизията чух ,че на една жена са увредили на детето и зрението докато е било в кувиоз с повече кислород....Ужас.И сега ...то не може да вижда.Ми аз ще ги убия с камъни тея. Cry

Това доста често се случва, особено в миналото.
Заболяването се нарича ретинопатия, при вкарването на повече кислород в кувиоза, ретината на недоносеното се уврежда и в повечето случаи това са трайни увреждания, които водят до слепота.

# 65
  • София

Валенце бутай там да добуташ до диплома, пък то е ясно, че ще си я редиш като портрет на стената. Историята със сутиена ми припомни, че не съм само аз така. Случват се такива майтапи, а на мен те са ми любимите! Как е Ангел скоро нищо не те е хвалил, казва ли ти нещо за свалените килограми? Често като се прибирахме от София, понеже бяхме и с Косето се сетихме за теб и ако имахме повече време(понеже беше привечер) и знаехме къде живееш щяхме да ти потропаме на вратата.
E,Номадке,че той ако всеки път като ме похвали ви пиша,ще запълвам темата сама Mr. Green Laughing.
Ми кво да казва,нищо,той  само мрънка ,че не трябва да пазя диети,че да не се разболея нещо Whistling.Подозирам тайно,че всъщност го е страх,че ще стана възкрасива и ще вземе да ме хареса нЕкой чужд мъж,ама де тоя късмет. Flutter
Сериозно,Ангел няма проблеми с моите килограми,аз само имам.Но пък вече имам скули Laughing,досега нямах,даже и талия започва да се оформя. Flutter

Ми,Номадке,да сте се обадили и да сте дошли.Тя и Косето това ми писа,че сте се сетили за мен.Другия път се обадете,направо ако ти и фтал стъпите на люлинсак земя ще ви застеля червен килим за посрещането. hahaha

.Ми аз ще ги убия с камъни тея. Cry
Бай бабо да не те стига са казали хората.И аз така съм си мислела преди,но когато и на нас се случи нито имах силите,нито желанието,да се занимавам със съдилища,адвокати и прочие.Само си исках детето.

# 66
Мира като махнем твоята обичайна доза претенциознос приемам, че си права. НО какво направи? Къде подаде сигнал или жалба? С кого се скара и на кого скъса нервите? Ако не си направила нищо от това, няма как да искаш нещо да се промени.

bonniem в болниците лукса не е водещ, а уменията. Това по никакъв начин не идва да те убеди, че подкрепям мизерията, но частниците са частници и те гонят само и единствено печалба, което при нормално раждане е гарантирано. Проблемите са при завързаните случаи. Тогава си личи къде са специалистите. Защото винаги бъка от частници там, където има голяма държавна болница. Първо за да им е сериозен донор, разбирай да има от къде да крадат материали, контакти и пациенти и второ за да им бършат задниците, когато се оклепят със случай, надхвърлящ комерсиалните им знания. Не ги подценявам, но съм старомоден и за мен болницата и лекаря са на особен пиедестал. Поне бяха.

Деси, израза аз си плащам и искам... е подходящ за разговор със сервитьор или таксиметров шофьор, защото излизайки от стандартните клинични пътеки си мисль, че и представа нямаш колко струва здравеопазването.

# 67
ftall, за каква претенциозност можем да говорим тук?
Не мислиш ли, че хигиенните условия в едно неонатологично отделение трябва да са на високо ниво?
Не е ли нормално, дори и да не пипаш бебета, да си измиеш ръцете след като си ял и пушил? Ама това са елементарни хигиенни навици. А какво да си говорим, когато работиш с деца, за които има висок риск от инфекции при подобна немарливост.
И да, карала съм се, нееднократно. Жалба не съм подавала, защото в такива моменти човек не се сеща точно за това.
А върха на сладоледа беше, когато един ден отидохме да видим Калина и в кувиоза и имаше голяма МУХА!!!
То в стаите постоянно летяха и оси и пчели, защото държаха прозорците отворени, да не им е жега на персонала, а нямаше мрежи.
И не, това не са претенции от моя страна...

# 68
  • Плевен
Ох дано,просто ми става много мъчно . Tired

# 69
ftall, aз не мисля, че в частните не работят добри специалисти. Даже ми се струва, че в общия случай в частните клиники биват поканени да работят хора, които са доказали качествата си в държавните. Естествено има и изключения, но говоря за общата тенденция.

Но иначе пак казвам, че сигурно сте прави тези, които казвате, че частните превантивно избягват сложните и заплетени случаи.

# 70
ftall, за каква претенциозност можем да говорим тук?

За обичайната ти Wink Ако искаш можем да го подложим на гласуване Grinning Е ли, или не е претенциозна Мира? На следващите въпроси отговорите ми са да, да. Постоянно летящите пчели, оси, мухи и длуги насекоми няма да коментирам, защото бидейки в неонатологията не съм виждал. Може и да е имало единични случай, но масови набези от тяхна страна не съм наблюдавал.

А без да има жалба няма как да има реакция, нали знаеш?

bonniem частните здравни заведения са дълга и дълбока тема. Както и фармацевтичните. В частните работят И добри, но вниманието там е отместено от здравето на парите на пациента. Което не е хубаво, особенно за потърпевшите.

# 71
  • София
Аз този път мисля като Мира.
Когато се роди Бубка виновни имаше колкото щеш,никога и при никакви обсотятелства не ми хрумна да подам жалба.Само исках да стане чудо и да ми дадат детето.Когато си я взехме от болницата не исках кракът ми да стъпва там .Да не говорим,че когато се налагаше с колата да минем по пътя близо до Майчин дом,Ангел винаги заобикаляше доста отдалече.Камо ли пък да пусна жалба и да им гледам още по дълго време физиономиите ан тези хора.Това е.Не се чувствам виновна в случая,че не съм се жалвала.За осем години,откакто е родена Бубка,в Майчин дом влязох сефте преди два месеца да се видя с Деси и компания.и не ми беше никак лесно да ви кажа.
Тогава и телевизор,и цяла телевизионна зала да ми бяха поискали,щях да им дам.
Сега веднъж в годината си плащаме на лекаря ,който я оперира,за да я преглежда.Е,имаме право да отидем с направление.Веднъж направихме тая грешка и повече няма да повторя.

# 72
ftall, може и да съм претенциозна за много други неща...
Но в случая това не е ПРЕТЕНЦИЯ, да искаш детето ти да получава адекватни медицински грижи и да се спазват и поддържат ЕЛЕМЕНТАРНИ хигиенни условия.
И повярвай ми, за месец и половина, в който ходехме всеки ден на свиждане, нееднократно е имало мухи и пчели вътре в стаите при кувиозите.
А това да допуснат муха в кувиоза ти какво наричаш? Вероятно претенции от моя страна???

# 73
П.С. Да се включа и по другата тема - и за мен елементарните мрежи на прозореца и това персоналът да поддържа добра лична хигиена са много далеч от претенциите.

# 74
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАЛИНКО!
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЮНАКА!
Дикси,весел празник  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт