ПЛЕВЕН - 135

• 37 840
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Тони, никога не се знае кога точно детето ще направи реакция. Има доста случаи на силни реакции към Пентаксим описани тук от майки. Това не е единичен случай на подобна реакция от страна на дете.
Най-лошото е, че личните лекари не си правят труда да информират РИОКОЗ и да подадат сигнал, че е имало подобна реакция.
Не искам да предизвиквам отново дебати по темата, но е хубаво, ако детето прояви по-сериозни странични реакции да накарате личният лекар да информира за това.

# 241
В темата за ваксините има линкове към чужбински сайтове, там пише за много гадни реакции, който не иска да се шашка - по-добре да не чете.
И понеже сме на тая тема - току що хакнаха на Ели една ваксина против тетанус, понеже и махнаха голям кърлеж от зад ухото, изписаха и АБ - Панцеф.

Валенце, миналата година бях писала, че ще ми махат кърлеж и май ти беше пускала едни линкове, може ли пак да ги пуснеш, ако ги пазиш..или който ги е пускал, да ме извини, че не помня.
Едно от нещата, които ме интересуват е срещу какво от нещата, които кърлежите пренасят, действа тоя Панцеф.
Дикси знаеш ли? В листовката са изброени чревни бактерии плюс стрептококи и такива стандартни, които причиняват отити, бронхити...

Ох, за мен хубава работа е мъжа ти да може да излезе по всяко време от работа и да си е вкъщи в събота и неделя, както и след 18 вечер и преди 9 сутрин... просто не ги виждам майките с повече от едно дете и с работещи по много и до късно мъже, плюс липса на баби или пари за детегледачки.  Джина, дано си намериш нещо на по-свободен режим, стискам палци. За мен хубава работа е такава дето ще ми е интересна.

# 242
Деси, много е неприятно това с кърлежа. Сега - не искам да те плаша, но моля те консултирай се с лекар дали да не пуснете едно изследване за лаймска болест. На наша позната детето след ухапване от кърлеж се оказа с лаймска болест, тя е пуснала изследване просто така, за всеки случай. Рядко се случва, но е много коварна болест! А не я знам нея с какво се лекуваше.

# 243
Трябва да минат 2-3 седмици, че дори и месец - тогава се прави изследването, дотогава се наблюдава за симптоми.

# 244
Добре, направете го, като му дойде времето  Peace Мъжът ми няколко пъти е хващал кърлежи от обиколките му по планини и пещери, него няма как да го накарам да се изследва всеки път. Но за децата си е важно, пък и още са ни под контрол  Simple Smile

# 245
Тес,ако е заразен с лаймска болест,ще има клинична изява - първата реакция е на мястото на ухапването - обрив под формата на мишена,увеличени регионални лимфни възли. Някои специалисти смятат,че антибиотичната профилактика след ухапване от кърлеж намалява заболеваемостта от лаймска болест
Другите заболявания,които се предават с кърлежи са хеморагична треска,ку-треска,но те не се срещат по нашия край.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 20:31 от di_p

# 246
ДеЩо, писах ти и в другата тема, но и тук.
Изследването за лаймска болест се прави 1месец след ухапването.
Изпратиха ли кърлежа за изследване след като го извадиха?
Изписват антибиотик, за да се подсигурят.

# 247
  • София
Деси,не съм била аз с линковете.

Ох, за мен хубава работа е мъжа ти да може да излезе по всяко време от работа и да си е вкъщи в събота и неделя, както и след 18 вечер и преди 9 сутрин... просто не ги виждам майките с повече от едно дете и с работещи по много и до късно мъже, плюс липса на баби или пари за детегледачки.  .
Ами Деси ние сме точно тоя описания вариант-Ангел излиза в 6,30 сутрин и се прибира най-рано в 19ч вечер.От работата си не може да излиза току така.Викала съм го един единствен път-Бубказапочна да повръща в Пумпелина и ме беше страх да я кача и на такси,да не говорим за автобус.Добре,че тогава той не беше някъде извън града и дойде веднага...след 1 час. Tired
Ходи ненадейни командировки,от които не е ясно точно кога ще се върне.Баби нямаме...имаме да са живи и здрави,де,но си ги гледаме само на снимка.Аз съответно работа няма да почна скоро.Не че много налитам да започвам. Flutter

Да ви кажа още ме държи от тазвечершния концерт.По случай празника на наше село Общината беше организирала най-хубавия концерт,на който съм ходила.Участваха ансамбъл Българе,Мая Нешкова,сестри Аджови,а най силно ни впечатлиха ансамбъла на Нешка Робева.Тия младежи са най-невероятното  нещо,което съм гледала.Бубка си умря от кеф,Мими също.Още ни държи.Невероятно наистина.

# 248
Валенце, браво на вашата община, сигурно е било страхотно. ))))
Нямаш ли някоя снимка да покажеш?

За мен хубава работа е да можеш да си определяш сам донякъде работното време, а не да е строго фиксирано.
Работила съм само 3месеца от 8.00-17.00ч....ами луднах, просто не е за мен.
А за мъжа ми, напълно ме устройват смените му (24часови), тъй като след това 2-3дни си е в къщи.

# 249
  • София
Мира,толкова ме е яд,че нямам снимки.Но понеже като излязох към 14часа за Бубка трябваше да обходя София докато отида да я взема и се върна,заедно с Мими разбира се...та ме беше страх да мъкна и апарата.Голяма съм заспа и гаранция щях да го загубя някъде.
Обаче усещането е невероятно,тая вечер няма да се спи.
Мими танцува с Мая Нешкова Sunglasses
Ако качат снимки на сайта на Общината ще покажа.

# 250
Валенцето, е, супер, ако има нещо пусни тук линк. )))
Какво стана по другият въпрос, драсни ми на скайп . )

# 251
Да се разпиша най-накрая.
В събота ходихме на Чернелка. Много е хубаво там, само дето бяха откраднали скарата на барбекюто.
Днес водихме група деца на Рибен в конната база. Това е една от инициативите, които осъществяваме със средствата, събрани от инициативата на PlevenLive с мартеничките. Много беше хубаво и емоцията беше голяма. Възхитена съм от чистотата и реда в конюшните, както и от търпението и отзивчивостта на хората там. Надявам се утре да успея да кача и снимки.
Трябва ми да си купя цял бански /за плуване/, по възможност по-евтин. Ако някой има идея къде мога да намеря, свиркайте /може и на лични/.

И накрая - предлагам да си направим среща сега през почивните дни, че малко да поразпуснем. Simple Smile

# 252
  • гр.Плевен
Здравейте и от мен!
Валенце, благородно ви завиждам за концерта. Радвам се, че на децата им е харесало, пък дори и да не могат да заспят навреме от емоции.

Сега да се извиня публично на Музето - днес влязох в магазина и нали съм си заплес, огледах се и едно много симпатично и усмихнато момиченце ми предлага помощ. Възползвах се от помощта и питам Вие ли сте Деси? Момичето ми се усмихва още по-широко и ми казва Не, Деси е там(и ми посочва навътре в магазина). Аз стоя и гледам умно - абе аз ли съм се смахнала съвсем, че съм лоша физиономистка, лоша съм, ама чак пък толкова. Нали снощи гледах снимки на Музето, това усмихнато момиченце на нея ми прилича, пък то ми сочи една мацка с тъмна права коса. Благодарих и си излязох(че и дребната ревна неистово) и чак при фонтаните се усетих, че аз питах за Деси, а Музето не е Деси...  #2gunfire  hahaha Та да не се чудиш Музе коя беше тая странна шматка дето те гледаше толкова озадачено.   bouquet

# 253
  • София
Дивианка,0къде си,моме,много се губиш тия дни?
Нуши,ти ли искаше да се включиш в изложбата?Вероятно ще бъде на 30 май. Peace

# 254
На тръстиката, Валенце. Hug
Марина беше болна и ни сън, ни компютър за мен.
Ходя като пет за четири и съм пред изчерпване /физически и емоционално/. Tired

Общи условия

Активация на акаунт