ПЛЕВЕН - 135

• 37 842
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Ходя като пет за четири и съм пред изчерпване /физически и емоционално/. Tired
И аз съм така, Бужи зарази Свиле, мен също,ай мен ме остави , ма бебето така се е затлачило откъм цифки,Т и т.н  ooooh! Дано му се размине с това  Praynig

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 13:28 от Atrakcia

# 256
И у нас е подобна ситуацията, но поне аз не участвам с вирус.
Вили го хвана ангина и отит, Велина прилепи вирус някакъв, комбинация с алергия, от която закашля ли се, ''лае'' по 5 мин. като кученце Sad, малкото нещо пък съвсем друго изкарва и така. За 4-5 денонощия дали ми се събират общо 10 часа сън, дали не... Tired
Дано ти се размине, че болна да се грижиш за заболялото домочадие е страшно!
Бързо оздравяване! Hug

# 257
Бързо оздравяване на всички болни бебета и по-големи   Hug И Мира вече втора седмица кашля с много гадна кашлица.Поне хремата й мина,но тази кашлица е много упорита.Все си мислех, като се стопли времето, респираторните вируси да се поспрат малко,ама -не

# 258
Добро утро и от мен. )

Дивиана, много кофти това, цялото семейство сте се изпоразболели. Дано вече се оправят децата, че и ти да можеш да отдъхнеш.

Атракция, и на вас бързо оздравяване.

Ние сигурно ще излезем по Сторгозия, ако някой има желание, може да се видим. )

# 259
Добро да е утрото  Grinning

Не насмогвам да чета, камо ли да пиша.
С двете момчета съм от сутрин до вечер, защото жената, която гледа Митко е в отпуск за две седмици.
Изнизваме се по обяд, позиционираме се в музея и се прибираме късно вечер  Crazy
Много ми е гот да сме тримата по цял ден, но много се изморявам, особено вчера като вечерта завърши без дори да се приберем за малко у нас, а ходихмена РД на свекърва ми.

Днес пак ще сме там от обяд, ако някой намине ще се радвам  Grinning

Деси, сигурно Панцефа действа на борелията, която е причинител на лаймска болест.
Но си направете после изследването задължително.
На моята приятелка детето (голямото - Ради, с Митко са набори) миналата пролет го ухапа кърлеж. След това се оказа, че антителата му са страшно завишени и си изкара един курс антибиотично лечение за лаймска болест.

Хубавата работа с перфектното работно време е подобна на моята  Laughing
На 7 часов работен ден (от 7.00 до 14.00), дежурства чат-пат, след които почивка и най-вече 43 работни дни отпуск годишно  Laughing Да не забравя и кофичката кисело мляко на ден  Mr. Green
А Емо е от тези, които сами си определят работното време, друг е въпроса, че той си работи нон-стоп, почива само в неделя, но винаги мога да разчитам на него ако се наложи. Вечер се прибира към 19.00ч.

# 260
Дикси, браво на вас. ) Аз цял ден с Калина по улиците вече не мога да си го представя просто...) Но и тя си иска да спи след обед, така че е невъзможно. )
А, и още един въпрос - не мога да разбера, защо не изпращат самият кърлеж за изследване, както би трябвало да се прави. А ще чакаш ти 1месец, да се чудиш дали детето ти ще развие лаймска болест, или не и чак тогава да го изследваш? Е това за мен е простотия...

# 261
Дикси,вече няма кофичка кисело мляко,махнаха го преди повече от половин година  Laughing Сега има купони от Тони Петров  Sick  Ами,какво да ви кажа за моето работна време - днес и утре съм почивка,обаче в други ден като застъпя от сутринта,та след 36 часа ще се прибера в къщи на 4 крака.Детето обикновено като не ме види толкова време започва да реве за мен и така...  Tired
Мира,ами,като искаш,изпрати кърлежа на изследване,никой не те спира - плащаш си и ти го изследват.

# 262
Дикси, вашето е идеално бих казала.

За АБ - голям купон, така съм се изнервила. Тия в София от Националния център по заразни и паразитни болести ми казаха, че не коментират работата на колеги и не могат да ми кажат има ли смисъл да се пие, но лекарите, които го изписват го правели профилактично. Аз тва го знам. За мое успокоение да потърся и второ лекарско мнение.
Тук в плевенското Риокоз ми казват, че няма смисъл сега да пие АБ и направо да направим изследването след 25 дни.
Казаха - най-добре в инфекциозна клиника да търсим лекар при усложнение - д-р Цветанова или подобно, много лоша ни беше връзката, с обикновен стационарен телефон
Някой разполага ли с координати? Бойко?
Другото забавно - в риокоз не разполагат с тестове / в пика на сезона/за да направят изследването, взимаш си където си искаш кръв, изолират серум и пращаш в София, ако тук по лабораториите на ДКЦ-тата нямат тестове. Чудничко.
Вчера са махнали кърлеж и от Тедито на Бамбукита, която няма годинка и почти не слиза от количката в Градската...

Дикси, преглеждай ги, че нашият е или от Радишево или от музейчето, че последно там се подвизавахме

# 263
di_p, а защо пациента трябва да си го изпраща, и като как по-точно ще го прати на изследване???
То да си ги махаме и сами, да си ги изследваме сами, че най-добре...
Аман от глупости...

# 264
Деси, не е нужно в РИОКОЗ да си правиш изследването.
Има достатъчно клинични лаборатории, в които това може да стане. И никъде не се изпраща материала, еле пък ти да го пращаш. Клиничната лаборатория в окр. болница, тази в "Екзакта", имунологичната лабораторията под хотел "Балкан" ....тези със сигурност занам, че ще ти свършат работа.
И не се шашкай толкова, де.
Ако искаш не й давай АБ сега, ако не си го почнала вече.

Мира, какъв е проблема? Едно убождане?
Съгласна съм, че е добре и това да се направи, но както виждаш няма пари за 'тестове",а ти искаш да се носят кърлежи. Представяш ли си колко кърлежа на ден ще трябва да се изследват - това ще е голям разход, за който пари не са предвидени най-вероятно. Не знам как стоят нещата, просто предполагам, може и да не съм права, не знам.

# 265
Мира,ти като искаш да ти изследват марулята за нитрати, не караш продавача от пазара да ти я праща на изследване - нали.
Като си заколиш прасето на село,пак сама си пращаш проби за трихинели.Защо трябва някой друг да направи същото за кърлежа,всъщност,може би кмета трябва да се заеме с това нещо,все пак на общината е грижата да обезпаразити паркове и градинки.
Деси,не се шашкай излишно - не всеки кърлеж е преносител на лаймска болест.

# 266
Бррр, хвана ме страх с тези кърлежи! Нали уж трябва да ръсят с нещо.

Някой знае ли дали има в Плевен от онези стикери, които се лепят на стената? newsm78

# 267
Вярно е AniDani ,трябва да ръсят.Също не трябва да се разхождат кучета и други животни в парковете,то и бездомни кучета не трябва да има,ама кое от всички тези неща се спазва.
Деси,за твое спокойствие се обади до инфекциозната клиника в болницата и питай дежурния лекар как да постъпиш или отиди на място да питаш,за малко дете никой няма да те върне.

# 268
Ми нали знаете, че аз не съм от шашкащите се, но докторката ме ошашка, тя по принцип е спокойна и знае, че не давам Аб и сътоветно и не ни ги изписва. Сега беше категорична, понеже животното беше седяло поне няколко дни и беше голямо, а не обикновената черна точица, трудно излезе. Освен това каза, че и се струва надуто към лимфните възли от едната страна. Аз я гледам и не виждам такова нещо, не намирам разлика, не ми е надуто сякаш. Затова ще търся още едно мнение. Миналата година като ми махаха на мен не съм си и помисляла да се шашкам, ама много мразя и да ме дезинформират и всеки да ми говори различно. Спирам да мисля за това и ще видя какво ще излезе след месец или какво ще каже другата докторка, Аб така няма да дам, нищо че го купих. и скъп на всичкото отгоре, мамицата му.
Аре ние излизаме, приключих с дилемите, ако се разболеем - ще се лекуваме.

Гледахте ли Мулдашев при Гала, интересен човек е.

За нитратите не съм съгласна - тр да има контрол на по-горно ниво, то уж го има, но не е начесто и е хаотично. За прасето на село - селския ветеринар не трябва ли да си следи "подопечните", периодично да се пращат разни проби...не може всичко да се остави ей така... Иначе съм съгласна конкретно за кърлежа, бих го пратила, стига да не бях се паникьосала, с Марто трябваше да натискаме детето да не мърда и за ваксината и за махането, а аз тва най-го мразя, тя пищи, на мен ми се реве, картинка.

Аре с някои от мас ще се видим навън.
Ани, никакви ви няма? Добре ли сте?

# 269
Оле,Деси,много гадно това с този кърлеж  Confused Нали уж ръсят от Общината.Аз не съм виждала такова чудо и дано не ни нападне ,че няма и да го позная ,за да идем на лекар. Между другото онази вечер като бяхме в музея и една жена гонеше децата от фонтанчето с камъните пред кафето,защото нейно познато дете го захапало нещо,което излязо от камънака и подозираха,че е змия  Shocked Ужааааас.То вече не знае човек къде да си води децата.
ЗА изследвания и аз съм съгласна да си ги платя,за да пестим пари на касата,но поне да има за наистина болните,а не да връщат за всяко нещо и да искат да си купуваш. Гадна и порчна е системата в нашето здравеопазване Sad
Сетих се за нитратите,че имам една позната,която прави точно тези тестове в РИОКОЗ и я питах наистина ли има високи нива в зеленчуците сега и тя ми каза,че са в нормите,само че нормите в сравнение с бай тошово време и сега са завишени многократно - примерно ако преди нормата е била 30-40 сега е 300-400. И това от евросъюза.Така че си представете какво ядем и как се модифицираме  Confused На 12 години децата с 40 номер обувки и т.н.
Дикси,а за твоето работно време знаем Simple Smile Ще натискам децата да учат това Simple Smile Само че не от всеки човек става лекар или пък счетоводител  Rolling Eyes Още по-малко пък бизнесмен.Аз като се замисля от мен ни едно не става,така че ще се задоволявам с каквато работа има и с каквото и да е раб.време,а да не говорим пък да си избирам това,което ми е интересно. В тази безработица това е някакъв лукс. Но поне раб.време на мъжа ми е добро засега,защото е на смени и има доста свободно време .
Атракция и Див,бързо да се оправят децата и вие  Peace

Общи условия

Активация на акаунт