ПЛЕВЕН - 135

• 37 826
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Да се разпиша и аз. ) Половината ми работен ден приключи, от 17.30ч пак на работа...

Нощ в музея тази година мисля да не го пропускаме и да отидем семейно. Че всяка година се каним и все не стигаме до там. ((

А за майчинството, логично е като си пуснеш детето на ясла да получаваш по-малко.

# 556
  • Плевен

14 май - ПЕТЪК

# 557
  • София

Валенце...  Hug Успех в неравната борба!
Неравна и още как Tired.Поне вече съм напълно наясно,че пари със задна дата няма да получим,поне да си правя сметката.
Да ме извинят милите ни докторки тук,обаче днес и аз ще го играя обидена и огорчена от тяхното съсловие,в частност от лекарката на децата.Аз ли много искам не знам.Искам като отида за каквото и да било,което  е в нейната компетенция,ако не да ме посреща с постлан червен килим,то поне да не ми говори на висок тон без аз да имам вина за каквото и да е.Като например за факта,че за явяването ни на комисия ми трябват разни документчета от нея. Tired
Ще си търся нов педиатър,ясно е.Но според мен поне в София читав такъв не остана,наистина съжалявам за мнението си.Но е факт.Ако е добър диагностик/като сегашната ни/,то ще се държи адски нагло.Ако е мила и любезна ,то ще изписва АБ за едно кихане.ако е пък и мила,и добър лекар,то прегледа и ще струва 50лв Tired.
Искам си нашата доктор Маргарита Григорова от Плевен.

# 558
  • гр.Плевен
ЧИД на Кирил на Номадка! И на всички, които вчера са имали повод да празнуват! Да им е живо и здраво името и те с него!(на патеричка, че вчера не сколасах да пиша)

И аз като Номадка и Джина се възмущавам от "социалната" политика на държавата ни. Особено към децата и хората в неравностойно положение. Ще взема тия дни да се поразровя дали не можем да попротестираме някъде дето да ни чуят.

Мира, и защо да е логично да ти намалят или спрат майчинството като си дадеш детето на ясла? Хайде, ако тръгнеш на работа е логично да го намалят, ама ако не тръгнеш защо да е логично да го спрат? То по тая логика и като го запишеш за храна от детската кухня пак трябва да ти спрат майчинството. Все пак яслите не са на пълна държавна издръжка. Плащаш някаква такса, допълнително даваш пари за разни други неща като книжки, ремонти, материали, обзавеждане, защото държавата няма и не може да отпусне достатъчно. Пък и в тая криза който си дава детето на ясла го дава не защото иска да си вири краката по цял ден в къщи, а защото му се налага или да си търси работа, или да може детето да се адаптира докато майката тръгне на работа. А на някои деца са им необходими много повече от 2 месеца за адаптация и изграждане на имунитет.

# 559
Деси в петък било! Joy

# 560
Валенце...аз съм доволна от нашата педиатърка, ама хич не ти е в района Rolling Eyes В Бели брези е

# 561
  • София
Далече ми е,ама много.Дала съм бойна задача на Ангел да издири в техните среди,например във Военна или МВР болниа.и те са ми далече,но съм навита.Искам педиатър,който да не ме докарва до рев с държанието си.или просто на мен трябва да ми се смени чипа и готово. Tired

# 562
Валенце, това вече си е до възпитание, не до професия, да знаеш.
Направи ли крем питата, че аз сега почвам една  Wink

Сега пък в петък...добре, че е Валка да уточни  Grinning Значи в петък мини форумска среща в музея?

# 563
  • София
Дикси,може и да си права.Аз за една година тук смених двама педиатри.Смея да твърдя,че нямам кой знае какви високи изисквания.Много ми е неприятно да го кажа,но в София лекарите са в пъти по различни от плевенските.Говоря като отношение,държание и прочие.Говоря общо,което е неправилно,знам.Ако успея да си намеря нормално мил и дружелюбен педиатър,ще черпя и ще си върна думите обратно.

# 564
Последно нощ в музея е в петък, така ли? ) Че да не се засиля в четвъртък. )

# 565
Ако не се лъжа, яслите изначално са създадени, за да се ползват от децата на работещи родители  Peace

# 566
Аз пък съм абсолютно сигурна, че майчинството също е вид работа, която в днешно време дори се отбелязва в трудовите ни книжки. Даже почти откакто свят светува е така с майчинството, още преди да има детски ясли. Laughing

# 567
nomadka, разбирам те, но самата аз няма как да погледна от този ъгъл. На мен майчинството си ми е почивка, сравнено с работата. Все пак къде-къде по-приятно и лесно е да си гледаш детето, отколкото да се юркаш от ранни зори да бачкаш. Не ми се навлиза в спорове изобщо Peace

Иначе съчувствам на майките, които не са знаели за тази разпоредба и изведнъж някой им иска пари ей така, изненадващо. Определено не е справедливо. Нормално би било самата ясла да подава инфо за приетите деца и автоматично да се намалява майчинството, щом така или иначе такъв е закона.

# 568
Аз пък съм абсолютно сигурна, че майчинството също е вид работа, която в днешно време дори се отбелязва в трудовите ни книжки.
Aнатоли дaже ми вика,че трябвало да се смята за 1 категория труд  Laughing

# 569
Аз пък съм абсолютно сигурна, че майчинството също е вид работа, която в днешно време дори се отбелязва в трудовите ни книжки.
Aнатоли дaже ми вика,че трябвало да се смята за 1 категория труд  Laughing
Баси, аз ако доживея до пенсия ще взимам тавана сигурно или направо двойно, щото не съм спирала да работя докато си гледах детето Joy

Общи условия

Активация на акаунт