ПЛЕВЕН - 135

• 37 819
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Най-добре би било всички да полагаме само тази първа категория труд  Grinning За съжаление не виждам как да стане реално.

# 571
Ааааааа не.... Не съм за тая работа аз Crazy

# 572
Мацки,в декларацията,която подписваме за Майчинстово си пише-при промяна в обстоятелствата/демек-детето е дадено в детско заведение,било то ясла или за осиновяване,смърт и т.н./ в 3днесвен срок се подава декларация ,вкоято се пише какви точно са промените.Всички сме я подписвали и няма как да кажем,че не сме знаели.Според мен този срок трябва да е поне месец-визирам случая с яслите естествено Peace

# 573
Държавата гледа под лупа, за да даде и 1 лев, а още по-здраво гледа, когато трябва да си го вземе  Tired Което е валидно не само за майчнството, разбира се.

# 574
Ето ви още един бисер" пуснат от една майка в Отчетната тема:
http://www.novatv.bg/bg/news/view/7467/2010/05/11/%D0%A0%D0%B0%D … D0%B4%D0%B0%D1%80   Sick #Crazy

# 575
В декларациите пише, доколкото си спомням, не детска градина или ясла, а ако детето е на "пълна държавна издръжка", което аз хич не бих асоциирала с детска ясла/градина, а с Дом, където е на постоянно отглеждане.
Не съм взимала майчинство в България, когато си пусках за по няколко часа на ден детето на ясла/градина, за да опитаме да се привърже към децата и затова не съм се интересувала по-подробно кое как се тълкува.
Както и да е. И на мен не ми се влиза в спор за това дали е редно или не държавата да извива ръцете на майките със задна дата.

# 576
Добър вечер от мен. )

Музе, да не мислиш, че в аптеките ги слагат моментално в хладилника? И там си отлежават известно време на земята, докато ги опишат, заведат в компютрите и т.н.

# 577
О, да...Преди време една аптекарка беше писала как и в тяхната аптека /голяма, известна в Сф/, седят затрупани с дни в топлото време кашони с ваксини и разни други жизненоважни медикаменти, на които мястото им е в хладилник...  Confused
Прескачат ги сумати и време, пък после хората да му берат грижата от последствията на неправилното съхраняване.

# 578
Дивиана, то не беше само една служителка в аптека, която беше писала, но не ми се рови да търся темата сега.
Абе положението е зле....

# 579
А не Тесс въобще не е до спора. Ти някак си много лежерно го вмъкна това за изначалното съществуване на яслата с презумпцията за някаква обреченост за останалите, които можем да категоризираме като "неработещи". Тази система със съществуването на детска ясла и въобще на общност, в която има правила, които са общовалидни за всички и с приложимост наложена поради определени повтараеми факти и нормално произтичащи събития съществува, не за да отхвърля общия случай, а напротив да го налага именно в горното посочено от мен като норма. Ако ме разбра. В смисъл - аз съм длъжна да си гледам детето, но не съм длъжна да се съглася със системата, която ми пречи да си гледам детето, както ми е удобно. Понеже за да бъда аз ефективна за системата, аз трябва да мога да бъда първо полезна на себе си - за да съм във физическо и душевно здраве, и след това да мога да дам дължимите ми данъци и такси, които поддържат системата. Капиш. Така че въобще не мога да се съглася единствено и само от мен да се изисква, щото няма фокус на света който да ме направи ефективно работеща за три дни. А в изначалната ясла нито ще ми го гледат както искам, нито ще е безплатно и отгоре на всичко ще ме вкарат и в допълнителни разходи за да го лекувам поради нормалната климатизация в нова среда.

Ама аз съм много глупава седя и се пеня, а всъщност може вече да съм тотомилионер и утре тая тема да бъде добре забравена за мен, и да ми гледате доволната физиономия как си спускам потни бири насред градската! Laughing Mr. Green Twisted Evil

# 580
Да се обознача много набързо, че тези дни ми се струпа доста работа и напрежение.
В понеделник водихме първата група деца на плуване. Бяха много щастливи. Надявам се до утре да успея да пусна снимки и кратък репортаж на блога. Иначе Драго ще пусне статия в www.PlevenLive.com, които направиха възможно това.
Ние няма да успеем за нощта в музея, защото ще ходим на концерт на АСDС тогава. Да ви се похваля - спечелих билет от една игра, май за първи път печеля нещо от такива.  Simple Smile
Иначе днес се пробвахме за концерта на покрива, но го отложиха заради времето за следващата сряда, когато ще подсигурят и вариант за закрито, ако пак е лошо времето. Изобщо тази година културния афиш ми се струва супер - харесах си по нещо от всеки един ден.
Да допълня, че по казуса на Валенцето съм много ядосана - тези хора /заксонотворците/ не мислят изобщо какви ги вършат. Не може да се отнасят по този начин с деца, пък и с хора с увреждания.
За яслите - не мога да кажа категорично. От една страна наистина няма как детето да тръгне на ясла без варианта за адаптация, боледуване и т.н. От друга, да си го кажем честно - тарикати, които да прекарват държавата има доста. Аз пирмерно си пуснах детето на ясла и си бях вкъщи, но по това време си ползвах натрупания платен отпуск /който за две години си е към месец и половина - два все пак/. Но и тук има остарял термин - за заведение на пълна държавна издръжка става въпрос. Навремето наистина за ясла не се е плащало, но сега не е така. За съжаление добър - лош, закона ще трябва да се спазва.

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 23:32 от kati_v

# 581
Да си ги хакнат някъде отзад тия ваксини въпросните малоумници от въпросното РИОКОЗ..

Я дайте да си говорим за Биг Брадър, че по-весело. Например има един Анатолий, който  е брат на сестри Бакалови и много ми прилича на наш Бойко /Фтал/ - по глас, начин на говорене, интонация - Номадка, ти намираш ли прилика?
Не знам какво им е фаворитското на Трифонови, но искрено много ме дразнят, не обичам хора, които чак толкова на сериозно се взимат и в същото време са видимо лицемерни. За семейният им модел да не говорим. Някой следи ли темата в Клюкарника? Те наистина ли все още са фаворити на публиката?
Тия дни много не можех да си спомня предният ББ и най-вече кой го е спечелил, а го гледах, смятайте колко ми е бил скучен, онзи със самолета, опитах се да се сетя нещо за участниците и си спомних, че имаше едно гейче Марти, което беше симпатично, една руса Иванина и една лесбийка Даниела, сетих се и за плевенчанчето и за Цецо с китарата, но с дни не се сещах кой е спечелил и накрая посред нощите карах Марто да ходи да проверява в нета  ooooh!  Laughing
Стойка Пипирудата и останалите от ББ 1, 2 и 3 ги помня много по-добре.

# 582
Деси ти ме фърли в два въпроса с размисли. Всеки случай като характер по бих ги доближила отколкото като глас. Иначе онзи биг брадър го спечели един Жоро, който от самото начало адски ми приличаше на брат ми и по визия и по характер, а отгоре на всичко бяха и една зодия, и после ако помниш излезе бивш наркоман. Харесвах го де, макар че и мацката с която бяха на финал ме кефеше много, ама не и помня на нея името.

Кати именно това ме брига, както се казва по диалект. Точно фактът, че предпочитам да спазвам правилата. Ако трябва да възприема яслата като някакъв външен стимул, с който да си помогна да спазя правилата/законът, осъзнавам, че от моментът на възникване на външен стимул до възникващата реакция има едно празно моментче, в което взимаме решение. Правим своят избор. Фактът че имаме избор не ни дава правото да оправдаваме собствените си нерешения или невъзможности със събития които не зависят от нас. На първа линия винаги ще изниква твоето задължение. Имам просто желание - правилата да не обръщат моят избор само като задължение. Стана много философско, но несъмнено жена, която е приучена две години да излиза от  професионалните си умения усъвършенствайки други, като само една година е достатъчна за тоя срив, да бъде адаптивна бързо. Нали за това се бием в гърдите че нашето майчинство е уникално, а не като в другите държави. Поне като сме мизерни в мизерията си да се подкрепим.
Категорично обаче ако ще почва протест то той трябва да се оглави от родителите на деца с увреждания или просто от такива хора!
Р.Р. Честито за билета. Това ще е събитие, което си струва, много яко и ярко! Весело изкарване!  superuu

# 583
и като характер ми прилича да, поне по това, което съм забелязала у Бойко, не го познавам чак дотам...

Кати, яко да си изкараш!

Майчинството е дадено да се ползва, децата имат нужда от майките си, предпочитам да мизерствам още няколко месеца /по принцип говоря, то мойто ще е няколко години явно/..и без това в града заплатите не са толкова високи, че да бързам да се хващам да работя и да си лиша децата и себе си от тия най-ценни години заедно /не че следващите не са ценни и важни/
Ако бях по-амбициозна бих се захванала  и да работя докато съм в майчинство, но работа, която наистина да искам и да ми е интересна и да ми носи пари някакви като допълнителен доход.

# 584
Благодаря, момичета, но концерта ще го гледа мъжа ми. Той им е много запален фен. Миналата година не ходи до Белград, заради финансите, но тази ще има щастието да ги види. Радвам се, че има тази възможност, защото тръпката е уникална. Аз също ги харесвам, но мога да го преживея, ако не ги видя.  Simple Smile
Случаят с децата с увреждания е по-различен, но по същността си отново е законотворческа недомислица. Ядосана съм на цялата работа и с удоволствие бих съдействала на родителите да атакуват спорните текстове в съда, ако не си оправят недомислиците, каквито индикации има.

Общи условия

Активация на акаунт