ПЛЕВЕН - 135

• 36 724
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Дикси, мога да ти взема купоните, ако още не си ги пласирала. Въпреки че Светли е над 1,6 год. яде малката кухня, защото голямата не я харесва. Ще си ги платя естествено! Ако си съгласна ще се разберем допълнително  Peace

# 646
Бранимира, ще се разберем тогава  Peace Но ще е от понеделник, защото за днес вече приключихме с разходката.

Мира, и аз това се чудя...но пък колко много майки купуват готови пюрета, особено тези големите на Хипп и Нестле са почти по 4лв. едното. Или пък ако готвиш отделно за детето пак не излиза много евтино. Да не говорим, че тези, които пушат дават по 4лв. за кутия цигари  Laughing
Не съм се взела на сериозно да правим детска кухня, само така си мечтая от едно известно време.  Grinning
Брат ми е съсобственик на кухня Ози в София, от него мога да почерпя много информация и опит ако решим нещо. Но пак казвам, сега съм на етап "хрумка". Докато си избистря идеята някой ще се вземе по-сериозно в ръце. Но дано да го направи, мисля, че града ни има нужда от една частна детска кухня. В Търново например, отдавна има такава и се радва на успех.

# 647
  • Плевен
Нас със Мишоната ни хвана бурята докато бях на аеробика. После ходихме в офиса при баща й докато понамале дъжда. И ще си тръгваме, те се качват в нашата кола, аз в мойта служебната. Седнах и се озъбих направо. Цялата съм подгизнала във вода hahaha. Оглеждам се аз, викам си "белият лебед" (така викаме на колата) прокапал от някъде. Поглеждам и какво да видя, оставила съм прозореца 2 пръста отворен. Представете си колко дъжд е навалял вътре Mr. Green .После се прибираме няма ток вкъщи, поизчакахме и към 23,30 звъннахме на енергото. Навсякъде около нас имат ток, само ние,детската градина и още няколко блока, които сме към един трафопост, нямаме. Мъжът ми звъня поне 3 пъти да им обяснява какъв е проблема, че не е  голямата авария,която ни обясняват, защото не се случва за първи път и си му знаем номерата на трафопоста. Сутринта ставаме, още няма ток и се намесих аз Laughing. Оправянето на аварията им отне няма и 5 нимути, както и се знаеше, но защо да идват по нощите до трафопоста като може и сутринта да стане. Много се ядосах и ще пиша една жалба. 12 часа да нямаме ток,защото паднал шалтера в трафопоста и няма кой да дойде, ми идва много.

А за сватбите и аз не съм правила. Само се подписахме. И като кажа, че се случи в обедната ми почивка, не знам дали ще ми повярвате Laughing. Не сме правили в църква, така че може да се поправим след време.
А пък Михаела е разказала на всички деца и на госпожите ,че ще имаме бебе. Сестриче сме щели да имаме, а аз не знам Mr. Green .
Дикси, аз си мисля, че тук на никой не му се занимава с детска кухня. Взимай се в ръце и действай. Преди време бях питала нашите съседи от Завоя, но казаха,че изискванията били много големи.

# 648
Дикси, щом брат ти е съсобственик и имате ноу хау-то - не се чуди, ами подхващай бизнеса
Права си за цигарите  и за пюретата, макар че не знам кой дава такива пари за пюрета, изобщо според мен е безсмислено да се купуват пюрета като цяло, най-вече за деца над годинка
Лично аз бих се възползвала, но не всеки ден и то ако храната наистина е по-разнообразна и добре приготвена, отговаряща за изискванията за възрастта
Най-лесно ще е да се убеди кухня Ози да направи клон тук - предполагам така няма да се извървява сложният път с разрешителните, регистрациите и тн, ще трябва да се търси само помещение и тн
Успех утре в София!

Малееей, мноого ме мързи
Ще се видим с част от вас довечера в Музея предполагам, ние сигурно ще вечеряме към 19 и тогава ще идем

при нас тока не е спирал, само премигваше лампата от време на време

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 15:04 от ДеЩоВиди

# 649
Дикси, то и аз от 2години си го мисля това за кухнята, но.....има много но-та, пречки и спънки. Трябва да имаш доста сериозна сума, за да започнеш изобщо нещо да правиш. ) А аз лично я нямам. )

# 650
Дикси,мятай се в боя с кухнята  Laughing  Не мисля,че частан кухня ще просъществува в Плевен-всеки вика що няма такава, ма после ще им се види скъпо и пак ще маат бебетата нишестетата и супите на дъжавната  Peace

Мира, Калина днес каза "бебе" на Свилен  Laughing

# 651
Дикси, от всички частни кухни тук, най-много храна взимат от "Ози". Аз предпочитам държавната кухня - готвят много вкусно и разнообразно. Изобщо не са им брашняни яденетата. Миришат си на домашно приготвени. Само веднъж взех от частната кухня, но беше от "Хер Бебе" - всичко се желира до вечерта. И трите яденета, все едно им бяха сложили желатин.

# 652
Atrakcia, а, видели сте ги с баба и. ))) Днес са били на Сторгозия явно. )))

# 653
Не  мисля и че е кой знае колко сложен този път с разрешителните. Че е дълъг и времеотнемащ, със сигурност, но ако всичко е ОК според изискванията, само с търпение е нужно да се въоръжи човек.
Но после персонал, доставчици, счетоводство, доставка по домовете......мале-мале. Кой ще ми гледа децата и медицината  Mr. Green
Да поизчакам мама да се пенсионира и да я цаня за управител  Laughing

Нади, вие като нашите, с тази разлика, че майка ми дори не е знаела какво ще й се случи в обедната почивка. Дошли баща ми, чичо и стринка за свидетели, носели едно букетче да има "булката" какво да държи в ръце си и айде в съвета.
И всичко това заради кофти телефонна връзка, в която баща ми разбира от баба ми, че дядо ми тръгва за Плевен да си прибира щерката. А дядо ми изобщо не е имал подобни намерения. Той не е давал майка ми за жена на баща ми, защото вече имал един брак зад гърба си  Crazy  Думите му когато баща ми и поискал ръката от него са били "Аз дъщеря за женене нямам!"  Crossing Arms И по този повод майка е дошла да живее в Плевен с баща ми без брак, че и работа почнала тук още преди да се оженят.
В последствие дядо така го заобича, че само повтаряше, колко свесен и кадърен е зет му, и до последно само се хвалеше с него  Laughing

# 654
Дещо- моя си е косата Peace, фризьорката дойде за грим и прическа 4 часа предварително и накрая даже не стигна времето за прическата. Бисер трябваше да чака пред вратата, а за грима останаха 5 мин              Имахувството че съм с каска на главата заради 2-та лака изпръскани на главата ми. Shocked
При нас нямаше музиканти и купуване на булката, защото иначе младоженеца щеше да си тръгне, пък и аз не исках. Другите ритуали ги имаше. И аз като Дикси слушах внимателно в съвета без да поглеждам настрани и през цялото време се опитвах да мисля за други неща. А това за момата дето се прощава, вече ми дойде в повече и не извържах ooooh!
С удоволствие бих се подложила 2- ри път на това, ако може обаче със същия младоженец Sunglasses,че изпита му продължи 10 години, за да се стигне до тук Peace

Ако има частна кухня със сигурност бих се възползвала.

# 655
Веси, дай му още 20 години изпитателен срок и скачайте отново в боя  Laughing

# 656
Дикси, да ти кажа не е чак толкова просто.
Защото има много изисквания за самото помещение, за лицата, които могат да приготвят храната. За суровините, от които ще се приготвя храната и т.н. и т.н.
Ето наредбата
http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … mp;categoryid=325
Ето и една тема от нашия форум, където е сложена извадка от наредбата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=417691.0
Ама предполагам, че си я чела де, не знам. )

Ако всичко се спази както трябва ще отидат страшно много пари. Ако не се спазят условията....мисля че всички са наясно как се получават нещата, с рушвети и т.н.

# 657
Ехе, никой няма....)
Явно всички са се изнесли към музея. )
И ние към 21ч изчезваме нататък, дано не изтървем нестинарските танци. )

# 658
Чела-недочела се разписвам
Дикси,ще взема с мен на работа едно чудо,дето пере всичко,да пробваш на Емо блузата дали ще се изпере.Пък като изчезне петното ще ме вземе за ортак в Частната кухня/много съм го мислила и аз/.Утре съм до 17 часа,ако не минеш-е е за понеделник Peace
На кака ми сватбата беше най-хубавата,на която съм била.Ритайки менчето с водата,щеше да отнесе на кавалджията главата.Размина се човека с мокър гръб Mr. Green BlushКупуваха я,изведе си я тате,с нея ацува първия танц,даде я на Янко,имаше си забавна програма и танци до сутринта....Ще видим моята живт и здраве каква ще е Peace
Ходеше ми се на "Нощ в музея" ама няма как.....Ще разказвате Praynig
Бурята ме засече на работа вчера,магазинът щеше да се наводни и с шефа сме местили кашпите от единия край на улицата до магазина,да спираме водата.Ад беше #Crazy ooooh!
Айде,лека ви нощ и приятен уикенд.Надявам се с някои от вас да се видя в неделя поне-ще съм на линия из Градската към 10 часа вероятно Peace

# 659
Моето малко момиче си има първо зъбче. Simple Smile

Не обичам бурите, потискат ме. Пък и ми е некомфортно без ТВ и интернет, за ток да не говорим.

Харесвам семплите сватби. Бих имала вечерна такава, тип коктейл, за предпочитане в къща, тип имение, където и да се бракосъчетаем. Flutter
Това оркестри, тъпани, иху-аху... - не е нито моята оферта, нито на моя половин.

Общи условия

Активация на акаунт