Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 705
Didian, отваряла ли си ИК на повечето европейски държави? Погледни там как се практикува с БЦЖ, бие ли се поголовно и къде се реваксинира с нея... Това с белега е пълна глупост... Ще те оставя сама да си намериш инфо защо... Потърси също и какви са проблемите с Манту и защо в повечето държави първо се прави Манту, а след това единствената доза БЦЖ... Тук, както предполагам знаеш, е малко по-различно...

Манту и едва след това първа ваксинация... звучи безсмислено.

Нали!?  Wink  Направо безумно звучи Манту и след това единствена ваксинация...  Обърни се към здравните министерства на държавите, които го практикуват и изрази възмущението си...

# 706
Чорап, бъди по-въздържана- Wink ще ди дам съвсем отвлечен пример, пък дано ме разбереш какво имам предвид под изпитване. Когато попитам педиатъра си кога да започна да захранвам и той ми отговори от втория месец със сокчета, веднага разбирам,че този специалист не следи последните тенденции в кърменето. Не ми нужно да съм учила педиатрия за да схвана  с що за "професионалист " си имам работа. Не съм седнала с учебник да ги питам как са си научили уроците по медицина. Не вярвам на теб да ти трябва много да прецениш с кого си имаш работа от няколко приказки.

Бъркаш "мода" с "медицина". Като не ти харесва дизайнера, намираш си такъв, който да споделя твоите виждания. И последните тенденции.
Но когато лекар ти каже, че имаш - или пък не - медицински проблем, може и да потърсиш второ мнение, но такова на медик, не на интернет или модно списание.

А когато педиатър ти каже, че високата температура на детето ти, може да е начало на морбили и ти изпише антибиотик, с предупреждение, че ако не го даваш можеш да си умориш детето, тогава какво да правиш? Търсиш второ мнение, което да потвърди първото и си вкарваш автогол или което да отрече първото и хвърляш ези/тура на кой педиатър да се довериш...   newsm78

# 707
Бъркаш "мода" с "медицина". Като не ти харесва дизайнера, намираш си такъв, който да споделя твоите виждания. И последните тенденции.
Но когато лекар ти каже, че имаш - или пък не - медицински проблем, може и да потърсиш второ мнение, но такова на медик, не на интернет или модно списание.

КатиАБВ, прекръстИ се, да не ти се налага след множество "мнения" на медици, да имаш два пъти оперирано дете, с две различни диагнози за едно и също нещо, поставени от един и същи хирург, и да те чака трета операция, пак без да е ясно от какво точно.
На мен ми се е налагало, и тъй както не съм медик, благодарение на Интернет и три чужди езика, сведох възможните диагнози до три /нито една от тях не беше диагнозата от епикризите/. Двете ги изключиха с изследвания, а третата се потвърди след третата операция /която беше последна, и можеше да е само една, ако си бяха свършили работата навреме тези нескопосаници, от които да пази Господ и вас, и децата Ви/.

# 708
Ей, Кате, много те яде злобата! Това че си научила къде се слагат запетаи, съвсем не те прави компетентна по всички въпроси. Но пък явно не те спира да коментираш всяко мнение в темата. blahblahТова да атакуваш очевидно образован човек за такава дреболия, успя да злепостави единствено теб.
И да - има огромен процент некадърни лекари, най-вече защото не си правят труда да четат постоянно и да се информират. Затова пък всеки един от нас има пълното право да си избере лекар, на когото има доверие. Не става въпрос за модни тенденции, а за най-обикновен разум. И ако едно лекарско мнение не ми вдъхва доверие, ще потърся не само второ, а и десето ако се налага. Съмнението е нормален мисловен процес на всеки интелигентен човек.

# 709
Когато попитам педиатъра си кога да започна да захранвам и той ми отговори от втория месец със сокчета, веднага разбирам,че този специалист не следи последните тенденции в кърменето. Не ми нужно да съм учила педиатрия за да схвана  с що за "професионалист " си имам работа.
Да. Така казано вече съм съгласна. Но с "изпитването" направо ме втрещи.
И все пак - имунизационният календар не се измисля от един лекар. Правят се изследвания, проучвания, наблюдения...

# 710
Хъм, а някой има ли информация дали самите ваксини се изследват научно?

# 711
Хъм, а някой има ли информация дали самите ваксини се изследват научно?

Изследват се те, от производителите си  Laughing. Напълно обективно разбира се, съмняваш ли се? Wink И после редактират неудобрните моменти, в научните статии, както стана с рисърча за Гардасил-махнаха от сайта си статията, в която пишеше, че се наблюдава нулево намаляване на общия брой ракови случаи в двете групи-плацебо и ваксина. Оставиха само нищо незначещото изреченийце, че се наблюдавал голям спад в боря ракови случаи дължащи се на видовете папилома срещу които е ваксината. Ей така се изследва нАучно всичко. Наукообразно по-скоро.

# 712

И все пак - имунизационният календар не се измисля от един лекар. Правят се изследвания, проучвания, наблюдения...

Искаш да кажеш: лобира се на високо ниво, раздават се подкупи на министри и "експерти", бонуси на доктори, платени конференцийки, и се пускат манипулативни рекламни материали. Laughing

# 713
...И все пак - имунизационният календар не се измисля от един лекар....

Абсолютно вярно, за съжаление.  Confused
И точно поради тази причина играят толкова много пари, че ние тук даже не знаем как точно се изговарят тези цифри.
 ooooh!

# 714

Искаш да кажеш: лобира се на високо ниво, раздават се подкупи на министри и "експерти", бонуси на доктори, платени конференцийки, и се пускат манипулативни рекламни материали. Laughing
Не. Исках да кажа, точно това, което казах.
Факт е, че доста от болестите, типични за миналите векове, са отдавна забравени, благодарение на ваксините.

Нещо не ми е ясно в цялата тази работа - преди време изчезна някаква ваксина, която се поставяше в първите часове след раждането. Тогава голям вой - защо я няма, как така я няма!
Сега - има ваксини, ама вече не! Не е еко- био- и незнам си още какво! Ние българите винаги трябва да сме в опозиция!  ooooh!

# 715
Цитат
Сега - има ваксини, ама вече не! Не е еко- био- и незнам си още какво! Ние българите винаги трябва да сме в опозиция!  ooooh!

Как да не е?Баш си е БИО-продукт според Закона на имунизациите.Но аз съм против еко-фашизма,щото трябва да съм в опозиция. Laughing

Цитат

Факт е, че доста от болестите, типични за миналите векове, са отдавна забравени, благодарение на ваксините.

Не знам какво е изчезнало.Преди малко попаднах на информация,че миналата година е имало чума в Китай...
Ти остави таз работа,ами в Бг  хвърляли ваксини,щото миналата година една свиня се споминала не от свински грип,ами от свинска чума.
Чумата се възвръща.Треперете!

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 23:33 от Omega

# 716
Цитат
Сега - има ваксини, ама вече не! Не е еко- био- и незнам си още какво! Ние българите винаги трябва да сме в опозиция!  ooooh!

Как да не е?Баш си е БИО-продукт според Закона на имунизациите.Но аз съм против еко-фашизма,щото трябва да съм в опозиция. Laughing
Щом те влече губещата страна - стой си в опозиция.  Peace

# 717

Чумата се възвръща.Треперете!

4ела съм книги,където се описват епидемии от 4ума.Разли4ни видове и т.н.Оба4е винаги оцеляват тези,които бягат някъде по-слабо заселените места.Там,сред 4истата природа,въздух,вода и храна,оцеляват.А в пренаселените места е кошмар.

# 718
Виждаш ли как не знаеш реалността за ваксините. Единствената заразна болест, която е изчезнала е едрата шарка. Никоя друга. Твърди се, че е заради ваксините, но фактите говорят друго-имало е епидемии от едра шарка сред ваксинирана популация, което не подкрепя този факт. Но тези, които са платили за реклама са успели да ти внушат лъжата, че "доста болести" били изчезнали заради ваксините, когато всъщнст нито една не е изчезнала. Ако не си съгласна с това, което казвам посочи изчезналите болести.

Не става дума за опозиция. И аз не съм знаела за ваксините преди, иначе никога нямаше да дам да ме ваксинират като бях д 10-ти клас, което щеше да ми спести тежките проблеми, които ваксините ми донесоха. Сега знам за проблемите, и никога няма да се ваксинирам, нито ще допусна децата ми да се ваксинират.

Не. Исках да кажа, точно това, което казах.

Нещо не ми е ясно в цялата тази работа - преди време изчезна някаква ваксина, която се поставяше в първите часове след раждането. Тогава голям вой - защо я няма, как така я няма!

# 719
Виждаш ли как не знаеш реалността за ваксините. Единствената заразна болест, която е изчезнала е едрата шарка. Никоя друга. Твърди се, че е заради ваксините, но фактите говорят друго-имало е епидемии от едра шарка сред ваксинирана популация, което не подкрепя този факт. Но тези, които са платили за реклама са успели да ти внушат лъжата, че "доста болести" били изчезнали заради ваксините, когато всъщнст нито една не е изчезнала. Ако не си съгласна с това, което казвам посочи изчезналите болести.

Не става дума за опозиция. И аз не съм знаела за ваксините преди, иначе никога нямаше да дам да ме ваксинират като бях д 10-ти клас, което щеше да ми спести тежките проблеми, които ваксините ми донесоха. Сега знам за проблемите, и никога няма да се ваксинирам, нито ще допусна децата ми да се ваксинират.
Как така реши, че точно ти си най-информираната и знаещата?! newsm78
Аз пък ти казвам, че ти си в заблуда. Епидемиите са изчезнали точно заради ваксините и понеже други искат да спечелят от неваксинирането, сега ви тикат мухи и ви мътят главите и вие сте шаранчетата в случая.

Общи условия

Активация на акаунт