Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 835
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
  Висше, не искам да ваксинирам, но нямах избор. Не виждам къде да поставя гласа си, защото нямах възможност да откажа ваксините.

# 76
Да оставим образованието- ето ви един по-забавен профил на неваксиниращите, до който стигнах след година и нещо в този форум.

Майката, която не ваксинира децата си, по-вероятно има и следните характеристики:
1. кърми,
2. е вегетарианка,
3. използва хомеопатия и други алтернативни лечения,
4. по-често от средното практикува ЕБХ,
5. захранва по-късно,
6. носи в слинг,
7. не дава Зрънчо,
8. опитва се да не дава залъгалка
9. и протестира срещу ГМО.
10. Като по-големи екстри бих включила вяра в енергии, прераждания, апокалипсис 2012 и други суеверия.

Аз пък съм едно голямо изключение: защитавам ваксините активно, атеист съм, но пък кърмя, не давам Зрънчо и за голяма моя радост имам успехи с ЕБХ. Също така смятам ГМО за една от по-добрите идеи на човечеството, заедно с бекона.

Да отговоря по същество, че и аз се почувствах някак охарактеризирана като хипарка (което е много модерно напоследък, но аз явно изоставам от модата).  Tired

1. Да, кърмих.
2. Бях вегетарианка преди години, отдавна не съм.
3. Не, не използвам хомеопатия и други алтернативни методи на лечение.
4. Не, не практикувам ЕБХ.
5. Да, захраних по- късно.
6. Не, не нося в слинг.
7. Не, напротив - давам Зрънчо.
8. Не, напротив - давам залъгалка.
9. Не, не протестирам срещу ГМО.
10. Това пък като цяло ми звучи абсурно, за да има изобщо някаква връзка с ваксинирането или неваксинирането, но все пак ще отговоря - не, не съм привърженик на нито едно от изброените.

Общо взето, почти нищо вярно.
Следователно, заключенията ти са неверни.

# 77
  • София
Не гласувам, защото в никакъв случай не мога да се насиля да направя някаква връзка между образование и право на избор. Sick
За ваксините, трябва да се говори, и то много да се говори, да се дава право на родителите да помислят и решат. Те са и могат да бъдат много опасни, синът ми е с предполагаемо увреждане от ваксина, говоря от личен опит, не колкото да отчитам активност.
Бг родител въобще не е наясно, приема всичко казано от педиатрите за чиста монета... за съжаление.
Дано на никой не му идват моите проблеми и тревоги до главата, на никой не го пожелавам.
Хора, четете, съмнявайте се, питайте, избирайте.
Масовата ваксинация в никакъв случай не е белег на култура, възпитание и образованост. Да го твърдиш, значи да си по - невеж, отколкото можеш да си представиш...

# 78
.... Ваксинирам с ваксини, които са използвани достатъчно дълъг период от време, за да има статистика за резултатите............

.........Досега освен задължителните сложихме Пентаксим и три дози Превенар.....

Ти си един от хората, на чиито мнения във Форума съм симпатизирала искрено.   bouquet
Надявам се да не се обидиш, но в този случай си противоречиш.
И то точно за това, за което се опитах да говоря преди доста време, но тогава никой не пожела да чуе (не, че сега са се заслушали де, но както и да е).

Та - колко "достатъчно дълъг" е периодът, в който Пентаксим се е доказал, за да има статистика за резултатите?
  Thinking

# 79
  • Mars Hotel
Висше, ваксинирам със задължителните + Пентаксим.

# 80
Бояна, благодаря, че се включи!
Идеята не е да сравнявам кои са повече, ваксиниращите или не ваксиниращите. По-скоро какво е съотношението вътре в групите. Ясно е, че непретенциозно.

# 81
Висше, ваксинирам със задължителните + Пентаксим.

От 01. април Пентаксим включва само задължителни съставки...

# 82
  Висше, не искам да ваксинирам, но нямах избор. Не виждам къде да поставя гласа си, защото нямах възможност да откажа ваксините.
Нещо такова се получава и при мен. С висше съм, ваксинирала съм сина си с всички задължителни ваксини по ИК/ЗК, но не искам да ваксинирам оттук нататък.

# 83
  • София
.... Ваксинирам с ваксини, които са използвани достатъчно дълъг период от време, за да има статистика за резултатите............

.........Досега освен задължителните сложихме Пентаксим и три дози Превенар.....

Ти си един от хората, на чиито мнения във Форума съм симпатизирала искрено.   bouquet
Надявам се да не се обидиш, но в този случай си противоречиш.
И то точно за това, за което се опитах да говоря преди доста време, но тогава никой не пожела да чуе (не, че сега са се заслушали де, но както и да е).

Та - колко "достатъчно дълъг" е периодът, в който Пентаксим се е доказал, за да има статистика за резултатите?
 Thinking
Възможно е да си противореча, не съм специалист по имунизации. Но и логиката с по- дълъг период за мен не е добра, защото според нея най- безопасни трябва да са 30 годишните ваксини, а това не е така. За 5 години, особено ако ваксината се прилага в държави с население като това на САЩ има доста ясни резултати. Наясно съм, че има рискове, в никакъв случай не го отричам, но риска от усложнения при менингит за мен е по- висок и неоправдан. разбира се, да не дава господ, което и да е дете да попадне в черната статистика. Принципа ми тук е минимум загуби, а не максимум печалба- т.е. минимизиране на риска от увреда.

ПП Благодаря за доброто отношение!  bouquet

Britt само уточнявам. Вече и в новините представят резултатите от подобни "проучвания", а резултата е просто манипулация. тук е различно, защото гласувалите могат да разяднят позицията си в постовете си.

# 84

Добавих отговора ти, но е може би е по-добре да отговориш и какво би напавила, ако не си принудена. Има възможност за два избора в анкетата.

Britt само уточнявам. Вече и в новините представят резултатите от подобни "проучвания", а резултата е просто манипулация. тук е различно, защото гласувалите могат да разяднят позицията си в постовете си.
Манипулацията, която усетих, именно ме провокира.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 15:55 от Britt

# 85
 "Висше. Ваксинирам."- с тази опция съм гласувала. До сега не съм отказвала да се постави на децата ми  ваксина от задължителния имунизационен календар.От допълнителни и препоръчителни имунизации съм се въздържала.

Дори да гласуват достатъчен брой потребители, анкетата ще е представителна за форума, не за страната. Предполагам целта е да покаже, че сред родителите отказващи имунизации има образовани Thinking.

Според Закона за висшето образование степените са: бакалавър и магистър. Не съществува полувисше.

# 86
Много от новите, уж максимално пречистени и щадящи лекарства, които се нароиха в последно време, имат странични ефекти, които са много по-страшни от тези на ваксините. Но пък ги изписват на поразия.  Tired

Те, хората, които не ваксинират децата се/ги лекуват с хомеопатия. bowuu

Нито анкетата ще даде достоверен резултат, нито образованието има връзка. Ваксинирам и ще ваксинирам. Избора ми е информиран. И образование не ми липсва.

# 87
Бояна, аз явно не съм те разбрала.  Embarassed
Аз имах предвид друго:
преди N брой години, ако някой беше питал лекарите те щяха да кажат, че ДТК е най- добрата ваксина и няма никакви странични реакции или поне не толкова много (по техни думи), че да им се обръща внимание.
Какво става сега?
N броя години по- късно?
Ама тази ДТК не била чак толкова добра, давала много странични реакции, дайте да я изхвърлим от употреба и да бодем с Пентаксим.
И юрууууш, народе!  Confused
Опитах се да кажа преди доста време - как смеете да слагате в телата на децата си нещо, което все още не е изминало дори и някакъв изпитателен срок от, да речем 10 години?  Confused
И от къде сте сигурни, че след още N броя години няма да отрекат тотално Пентаксима като вреден или дори канцерогенен (примерно, естествено, не говоря сериозно, само пример давам)?!
Това ми беше мисълта и винаги ме е "ръчкала", но явно хората не се замислят, а тези, които попитах предпочетоха да се смеят.
Дано да се смеят и след години, дано!  Peace
Искрено пожелавам на всички да нямат никакви проблеми, да не усетят лошата страна на нещата, но винаги ще има едно НО.
Да не дава Господ на никой да го изпита на гърба си!
 Praynig

# 88
Четейки някои отговори от анти-ваксиниращи, ми се набива на очи, че те не правят разлика между вероятност и частен случай.

Моят комичен (и не толкова) профил на анти-ваксиниращите е същата информация, каквато е и статистиката за ваксините. Тя важи за голяма група, но може да не важи за някой частен случай.

И точно тогава идва моментът, в който едно предположение за вреда от ваксини при едно дете става по-силен аргумент, отколкото данните от десетки хиляди ваксинирани деца. Наистина ли в университетите не учат на критично мислене?

# 89

Дори да гласуват достатъчен брой потребители, анкетата ще е представителна за форума, не за страната. Предполагам целта е да покаже, че сред родителите отказващи имунизации има образовани Thinking.

Според Закона за висшето образование степените са: бакалавър и магистър. Не съществува полувисше.
Колкото и да искам, няма как да направя по-достоверна анкета, сори! Ако целта беше да се изтъква дадена група, опциите щяха да са само за нея.
Усетих се за бакалавъра, но хората бяха гласували вече. Иначе, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт