Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
  Mamacita Bandida не знам как стигна до тези изводи, но за да имам аз такова отношение към темата, следя доста актуална информациа, прочетох доста публикации за и против. Изградила съм си мнението,  точно защото се отнасям много критично към всяка информация и не приемам нищо на доверие, особено когато става въпрос за детето ми.

# 91
  • София
Джуличка Риска, за който говориш винаги ще съществува. Преди години не се знаеше и за страничните ефекти на аспирина при деца. Що аспирин сме изпили като деца... Трудно ми е да определя нужният брой години за приложение на една ваксина, но аз по- скоро разчитам не на годините, а на броя имунизирани деца. И на педиатърката, която следи всички новости и определено не ми е предлагала никакви медикаменти или ваксини, за които няма достатъчно информация.
С напредването на науката е възможно ваксините като цяло да бъдат отречени, но това ще стане след като бъдат заместени от нещо друго. Честно казано, епидемия от морбили или детски паралич в наши дни би трябвало да е научна фантастика, а не реалност. Ако повечето хора отказват да слагат ваксини, обаче болести, за изличаването, на които сме подлагали деца на риск от страничните ефекти на ваксините в продължение на 30 - 40 години ще се завърнат. Има ли смисъл в това? На практика ваксините ще станат излишни, ако всички се имунизират в продължение на достатъчен брой години. Тогава няма да се налага децата да се имунизират.

# 92
.... Ваксинирам с ваксини, които са използвани достатъчно дълъг период от време, за да има статистика за резултатите............

.........Досега освен задължителните сложихме Пентаксим и три дози Превенар.....

Ти си един от хората, на чиито мнения във Форума съм симпатизирала искрено.   bouquet
Надявам се да не се обидиш, но в този случай си противоречиш.
И то точно за това, за което се опитах да говоря преди доста време, но тогава никой не пожела да чуе (не, че сега са се заслушали де, но както и да е).

Та - колко "достатъчно дълъг" е периодът, в който Пентаксим се е доказал, за да има статистика за резултатите?
 Thinking
Възможно е да си противореча, не съм специалист по имунизации. Но и логиката с по- дълъг период за мен не е добра, защото според нея най- безопасни трябва да са 30 годишните ваксини, а това не е така. За 5 години, особено ако ваксината се прилага в държави с население като това на САЩ има доста ясни резултати. Наясно съм, че има рискове, в никакъв случай не го отричам, но риска от усложнения при менингит за мен е по- висок и неоправдан. разбира се, да не дава господ, което и да е дете да попадне в черната статистика. Принципа ми тук е минимум загуби, а не максимум печалба- т.е. минимизиране на риска от увреда.

Не целя да се заяждам, но която и да е ваксина след 30-годишен период на употреба, ще бъде обявена за небезопасна. Просто безопасна ваксина няма, единственото нещо, което прави някои ваксини "по-добри" от други е, че не е минало достатъчно време в употреба, за да се видят всичките им странични ефекти (особено дълготрайните).... В листовката на Еувакс (хепатит Б ваксина) пише, че като реакция е възможна множествена склероза... Много сериозно заболяване, което няма да се прояви на втората седмица от прилагането на ваксината... Преди често сравнявах ваксините с антибиотиците и пестицидите... Историята е една и съща... Вече никой не се съмнява, че гореспоменатите вредят, ще дойде ден, в който никой няма да се съмнява, че и ваксините вредят...

Честно казано, епидемия от морбили или детски паралич в наши дни би трябвало да е научна фантастика, а не реалност. Ако повечето хора отказват да слагат ваксини, обаче болести, за изличаването, на които сме подлагали деца на риск от страничните ефекти на ваксините в продължение на 30 - 40 години ще се завърнат. Има ли смисъл в това? На практика ваксините ще станат излишни, ако всички се имунизират в продължение на достатъчен брой години. Тогава няма да се налага децата да се имунизират.

Това са само предположения, на които може да вярва всеки, който пожелае...

# 93
Нека да се съгласим, че дори миналата седмица Джени Макарти да е написала нещо, това не се брои за "актуална" и добра информация. Нито нещо от Майк Адамс или от сайта Age of Autism. Или Whale.to.

Дайте PubMed, пък ще видим...

# 94
Висше, бакалавър, не ваксинирам...вече!!!
На дъщеря ми слагахме всички ваксини по график, до една годинка, включително и срещу хепатит Б, която тук не е по план. Голяма глупост от наша страна беше, че не се поинтересувахме от странични източници на информация преди това, а сляпо вярвахме на медицинските сестри и "лекарите"! Не ми излизат от ума думите им, че във ваксината срещу хепатит Б "няма абсолютно нищо вредно" и че "тя е просто перфектна"! А колко още мизерии "изплуваха" от тях, след като се осъзнахме, че много хубаво не е на хубаво....ама това е друга тема за размисъл. Синът ми изобщо не е ваксиниран, няма и да бъде!!!  

# 95
  • Русе
Mamacita Bandida  - Джени Макарти , както и другите, които споменаваш,не знам какво отношение имат към ваксините.
 Според мен към ваксинирането, трябва да се подхожда с необходимото внимание и отговорност, а не просто едно масово мероприятие. Имунната система на човек не е нещо, към което може да се подхожда леко. Факт е, че едно заболяване каквото е алергията не се лекува успешно, а една от причините може да е интервенцията върху имунната система. Никой не дава информация за състава на ваксините. Искаме да знаем какво ядем, но не знаем какно слагаме директно в кръвта на детето си. Колко живак, колко алуминий, фенол и формалдехид. А и никой струва ми се не работи в посока алтернатива на ваксините.
  Един от откривателите на вируса на спин, сподели, че борбата срещу епидемията на болестта в страните от третия свят не е необходимо да се води толкова с ваксини, а с подобряване на хигиената и правилното хранене.

# 96
Четейки някои отговори от анти-ваксиниращи, ми се набива на очи, че те не правят разлика между вероятност и частен случай.

Моят комичен (и не толкова) профил на анти-ваксиниращите е същата информация, каквато е и статистиката за ваксините. Тя важи за голяма група, но може да не важи за някой частен случай.

И точно тогава идва моментът, в който едно предположение за вреда от ваксини при едно дете става по-силен аргумент, отколкото данните от десетки хиляди ваксинирани деца. Наистина ли в университетите не учат на критично мислене?

така нареченото от теб предположение,в повечето случаи е доказан факт!
кое е предположение?-масовите случаи на Атопичен Дерматит след така жадувания Пентаксим?
или не дай боже по-тежките случаи на увреждания на недоносени дечица?

айде ,моля да сме по-конкретни,и по-малко емоционални Peace
защото си има тема “за“ и тема“против“
и защото  не говорим тук за представителна извадка-нали няма да се учим на статистика ?! в университета й е мястото на дисциплината

# 97
Момичета май се оказа кофти идея  тази анкета,трябваше да се пусне анкета само м/у нас  неваксиниращите и така щеше да се разбере с какво образование сме,а за другите в карйна сметка какво ви пука?

# 98
Mamacita Bandida, има тема за/ против ваксините, където можеш да предложиш своите източници. На хората там ще бъдеш полезна.
Тази тема не е, за да си доказваме каквото и да е.

# 99
Гласувах.И двамата с жена ми сме с висше+образование.
Децата ми нямат никакви ваксини.
Някои родители казват "децата ми нямат ваксини",но имат предвид само допьлнителните не по касата.
Затова подчертавам,че децата ми не са ваксинирани с нито една ваксина.

# 100
Mamacita Bandida  - Джени Макарти , както и другите, които споменаваш,не знам какво отношение имат към ваксините.

О, това са просто източници в интернет, четени от доста противници на ваксините. Джени Макарти заедно с Джим Кери пък са едни от публичните лица на движението.

Цитат
Никой не дава информация за състава на ваксините. Искаме да знаем какво ядем, но не знаем какво слагаме директно в кръвта на детето си. Колко живак, колко алуминий, фенол и формалдехид. А и никой струва ми се не работи в посока алтернатива на ваксините.

Съставът на ваксините го пише на листовката. Някои модерни ваксини вече не съдържат живак. Алтернатива на ваксините- всъщност печално известният Ендрю Уейкфийлд е работел върху алтернатива на ваксината МПР, която обвинява за случаите на аутизъм. Непрекъснато ваксините се подобряват- но каква алтернатива искаш? Билки и хомеопатия ли?

Цитат
Един от откривателите на вируса на спин, сподели, че борбата срещу епидемията на болестта в страните от третия свят не е необходимо да се води толкова с ваксини, а с подобряване на хигиената и правилното хранене.

Как се бори СПИН с хранене? Любопитните искат да знаят...

Освен това говоря по темата- що за хора са. Имам някои наблюдения Това е форум. Смятам, че имам право да ги споделя.

Ако правехте анкета само за неваксиниращи, ще стане по-непредставителна. Защо искате такава информация? Само за да се чувствате комфортно във форумските води? Сори, във водата плуват и акули.

# 101
Мамасита,все още ли те затруднява да разбереш ,че темата всьщност е анкета?

# 102
Висше+ сме и двамата с баща му, ваксинирам.
Смятам късната пролет да му поставят и Пневмо 23. Това е единствената незадължителна ваксина, с която ще бъде апликиран.

Ако ваксините по ЗК имат платен аналог, предпочитам да си платя.

# 103
Не гласувам, защото в никакъв случай не мога да се насиля да направя някаква връзка между образование и право на избор. Sick
...
Масовата ваксинация в никакъв случай не е белег на култура, възпитание и образованост. Да го твърдиш, значи да си по - невеж, отколкото можеш да си представиш...

Само да оправдая анкетата, която намирам за напълно безпристрастна. Авторката, поне видно, не имплицира връзка между правото на избор и образованието. Правото на избор изобщо не фигурира в анкетата, тук става дума за взетото вече решение и образованието на взелия го. Анкетата не пита за или против задължителните имунизации и образованието.

Твърдението, че масовата ваксинация не е белег на култура, е ясно, но, ако под култура нямаш предвид "висока култура", защото тъкмо с възникването на масовото образование се повишава и изискването за добро здравеопазване - сравни времето, в което изчезват болестите, за които има ваксина, с времето, в което вече има стабилно масово образование. Съвпадат. Има връзка и тя е очевидна. По същия начин, доказано е със статистика, че в България огромният процент неваксинирани са от ромски произход, много често без никакво, не само без основно, образование.

Как може, според теб, човек да направи информиран избор (а не просто избор, без да знае какво избира), ако не е образован?

Това ми прилича на безумния довод против интегралната бюлетина на времето - какво ще правят неграмотните - как, видите ли, те ще осъществят правото си на глас?!

# 104
...
Колкото и да искам, няма как да направя по-достоверна анкета, сори! Ако целта беше да се изтъква дадена група, опциите щяха да са само за нея.
...

Тя ще си е достоверна, но... с много уговорки. Все пак доста от "необразованите и невежите" няма да се включат. Може би те все пак те са масовия случай, което няма нищо общо с избора на "образованите". Кавичките са защото не обичам да категоризирам хората. Ако някой се чувства засегнат, моля за извинение!

Не целя да се заяждам, но която и да е ваксина след 30-годишен период на употреба, ще бъде обявена за небезопасна. Просто безопасна ваксина няма, единственото нещо, което прави някои ваксини "по-добри" от други е, че не е минало достатъчно време в употреба, за да се видят всичките им странични ефекти (особено дълготрайните)....
...Преди често сравнявах ваксините с антибиотиците и пестицидите... Историята е една и съща... Вече никой не се съмнява, че гореспоменатите вредят, ще дойде ден, в който никой няма да се съмнява, че и ваксините вредят...
...

Първата ваксина е поставена в далечната 1796 година. Това са 214 години. Нищо не е безопасно, трябва да се преценят рисковете. Признавам, че не съм много запозната, но в повечето европейски страни има задължителни ваксини, дори да са по- малко от отколкото в България.

Антибиотиците спасяват живот, вредите в тези случаи са пренебрежими, не е коректно, а само ефектно, да се споменават наред с пестицидите.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 20:25 от Тиквен цвят

Общи условия

Активация на акаунт