Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 416
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 885
Ок.А как се отразява на имунната с-ма това,че трябва да се справя с консервантите във ваксините и всички останали спомагателни в-ва,освен мъртво-живи вируси?Това не е ли груба намеса в работата и,водеща понякога до неочакван срив?

Освен, че трябва да се справя с "тях", тя умишлено бива подтискана, за да имало уж "контролиран" имунен отговор.   Shocked ooooh!

Тук намесваш конкретен изолиран случай. Не прави от него правило. Имунната система на детето ми никога не е била подтискана по време, преди или след имунизация. Напротив, винаги се е търсел момента, в който е в своя пик.

Много те моля, когато не знаеш нещо не бързай да се изказваш.
ВСИЧКИ ваксини съдържат в себе си (айде да го наречем балансьори, за непросветените) такива вещества, които да заблудят клетките или иначе казано да не им позволят да убият целия организъм или поне и много от своите собствени клетки.
И точно на твоето дете също имунната система е била подтисната точно толкова пъти, колкото убождания за имунизиране има.

# 886
Ок.А как се отразява на имунната с-ма това,че трябва да се справя с консервантите във ваксините и всички останали спомагателни в-ва,освен мъртво-живи вируси?Това не е ли груба намеса в работата и,водеща понякога до неочакван срив?

Освен, че трябва да се справя с "тях", тя умишлено бива подтискана, за да имало уж "контролиран" имунен отговор.  Shocked ooooh!

не е точно така, имунният отговор може да се изрази по няколко начина:
1. Развитие на протективен имунитет (това е защитния имунитет)
2. Състояние на ареактивност- имунологична толерантност и имунологичен паралич, т.е. организмът е отчел външните елементи, но не реагира
3. Състояние на повишена реактивност- алергия

В случая консервантите също могат да бъдат в ролята на алерген, това никой не го отрича

# 887
2. Състояние на ареактивност- имунологична толерантност и имунологичен паралич, т.е. организмът е отчел външните елементи, но не реагира

В случая консервантите също могат да бъдат в ролята на алерген, това никой не го отрича

Кое не е така?
Ти ми казваш за "отговори", а аз ти казвам как се опитват да получат желани такива, с контролирана "сила".

# 888

Кое не е така?
Ти ми казваш за "отговори", а аз ти казвам как се опитват да получат желани такива, с контролирана "сила".

контролира се не имунната система, а се контролират самите ваксини. Ролята на имунната система е точно това да реагира на всичко различно от собствените генетични структури, но ваксините не я "потискат", а водят до създаването на протективен имунитет, а в по-лошия вариант при някои индивиди се стига до възникване на алергия

# 889
контролира се не имунната система, а се контролират самите ваксини. Ролята на имунната система е точно това да реагира на всичко различно от собствените генетични структури, но ваксините не я "потискат", а водят до създаването на протективен имунитет, а в по-лошия вариант при някои индивиди се стига до възникване на алергия

Ти чувала ли си за регулация на имунния отговор?  Rolling Eyes

# 890
При трансплантация какво "контролираш", ако не имунната система?
Може би присадките?

# 891

Ти чувала ли си за регулация на имунния отговор?  Rolling Eyes

Да, но не зная ти какво разбираш под това понятие

Може би присадките?

там се търси сходство между гените от Главния Комплекс за Тъканна Съвместимост (ГКТС)

# 892
там се търси сходство между гените от Главния Комплекс за Тъканна Съвместимост (ГКТС)

Аха, а имунната система я зарязваме да прави к'вото си знае, така ли?  Laughing
Мила, имаш някои неясни неща, изясни ги сама за себе си и се върни.
Нямам нищо против да си обсъждаме тези неща с теб, защото всичко е културно и на обикновен, човешки език.
Не обичам, когато някой бълва змии и гущери, а в същото време няма и понятие за какво точно става дума в темата.

# 893

Аха, а имунната система я зарязваме да прави к'вото си знае, така ли?  Laughing
Мила, имаш някои неясни неща, изясни ги сама за себе си и се върни.
Нямам нищо против да си обсъждаме тези неща с теб, защото всичко е културно и на обикновен, човешки език.
Не обичам, когато някой бълва змии и гущери, а в същото време няма и понятие за какво точно става дума в темата.

не обичам фамилиарниченето, по-скоро виждам как елементарни и доста по-сложни неща се интерпретират погрешно, но затова има специализирана литература, змиите и гущерите не са ми в стила

# 894
  • София
Може би присадките?

При трансплантация пациентите приемат - до живот - поддържащо големи дози кортикостероиди.

Знам, че са ти предложили поддържаща антихистаминова терапия при имунизацията на твоето дете... но това, повярвай ми, не е общия случай - по - скоро е много, много изолиран. Крайно рядкосрещата ситуация.

# 895
Нищо не се интерпретира погрешно.
Дадох ти прост пример.
Ако на човек му присадят... хм, нещо, да не детайлизираме, то това нещо автоматично би било атакувано от собствената му имунна система, без значение колко точно тъканно съвместимо е с неговите собствени тъкани.
И за да се избегне това, имунната система се подтиска чрез лекарства.

Даже специално за теб ще дам и още малко инфо - ако твоя, собствена "част" бъде отделена и съхранена жива достатъчно дълго време, а после пак ти бъде върната, организмът ти ще я отхвърли, защото вече ще я смята за чужда.

Или и това "не е така"?
 Laughing

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 17:50 от Джуличка

# 896
Кате, тъкмо се зачудих къде изчезна, защото исках да ти задам въпрос.
Съгласна ли си с мен, че всяко едно лекарство, каквото и да било (както и пише на опаковките им), е изписано само за теб, и дори аз да имам абсолютно същите симптоми, това лекарство не бива да го използвам, в същите дози и да очаквам същия резултат, както при теб?

# 897
  • София
Лекарите, които уважавам, изобщо не препоръчват терапия "по телефона" - без да са направили лично преглед.
От друга страна, това, че ние с теб не сме достатъчно компетентни да направим правилните изводи, наблюдавайки същите симптоми, не означава, че едно и също лекарство, в едни и същи дози, не би лекувало едни и същи болести на хора в сходни ситуации.
Тогава, когато лекар прецени.

# 898
Кате, искаш да ме убедиш, че едно и също лекарствено средство, в съвсем еднакви дози, ще даде съвършено еднакъв резултат при 6 милиарда и половина?
Не мога да се съглася.
Самите имунолози също не смятат така, което е достатъчно основание да се замислим, от къде накъде всяка една ваксина не е индивидуално "дозирана" за всеки отделен индивид.
И тук неизменно идва следвашия въпрос - ако една доза е О.К. за твоето детенце (примерно), как някой може да бъде сигурен, че тя няма да убие нечие друго дете, чиято имунна сустема е коренно различна от тази на твоето детенце?
 Rolling Eyes

# 899
Може би говорите за потушаване на симптоми?
Защото засега лекарствата само това правят.

Общи условия

Активация на акаунт