Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 419
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 870
За определен период не е имало. Принципът на имунизациите и реимунизациите е да  се поддържа ниска инфекциозност в популацията, когато се прекъснат нещата се променят.

# 871
Цитат
обяснявам, това е заслуга на имунната ни система

Какво точо означава имунна система?

# 872
За определен период не е имало. Принципът на имунизациите и реимунизациите е да  се поддържа ниска инфекциозност в популацията, когато се прекъснат нещата се променят.

Не, ще ти кажа - за по- голяма убедителност и по- висок %  Moneyна продаваемост на ваксините, нищо чудно и да "пуснат" вируса от лабораториите в САЩ.  Sick

Но пък като се има предвид, че от днес вече ни следят и в Интернет, май е по- добре да кажа:
"За Бога, братя, всички марш да се набодете! И се бодете, без да умувате, с всичко, което ви кажат, докато не заприличате на таралежи!"
Tired

# 873
За определен период не е имало. Принципът на имунизациите и реимунизациите е да  се поддържа ниска инфекциозност в популацията, когато се прекъснат нещата се променят.

Не, ще ти кажа - за по- голяма убедителност и по- висок %  Moneyна продаваемост на ваксините, нищо чудно и да "пуснат" вируса от лабораториите в САЩ.  Sick

"
Tired

Когато в България се развива епидемиологията и се започва с тази политика за ваксиниране на населението  сме били твърдо зад Желязната завеса, тогава нещата нямат нищо общо с днешната търговия с ваксините и аз ти казвам какъв е принципа, идеята за ваксинациите, грижа за популацията като цяло. Защото една бременна сега трепери да не се сблъска с грип, а иначе ще трепери от всеки един контакт, или усложнения като менингоенцефалит  са единични случаи, а не обичайно усложнение.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 10:43 от MIK

# 874
Това кой за какво трепери си е проблем на отделния индивид.

Между другото да се върна на туберкулозата.Това,че се прихващала от мляко от заразени крави,започва да ме човърка здраво.Пастьоризацията не убива всичките бацили в млякото и я използват по-скоро да прикрият недобрите хигиенни условия,при които отглеждат някои крави.
Суровото мляко съдържа ензими,които му позволяват са се смила,но когато се консумира отделно от друга храна.Пастьоризацията прави калция и другите минерали трудно усвоими.При опити с котки,хранени с пастьоризирано мляко трето поколение са мъртвородени,четвърто поколение няма,защото експеримента е приключен след третото.В същото време хранените със сурово мляко се множат и укрепват.
И т.н. коментирали сме го някъде в други теми.

Във википедията пише,че туберкулозата прихващали хора с потисната имунна система.Та какво казваш  MIK,е това?

# 875
Т
Суровото мляко съдържа ензими,които му позволяват са се смила,но когато се консумира отделно от друга храна.Пастьоризацията прави калция и другите минерали трудно усвоими.При опити с котки,хранени с пастьоризирано мляко трето поколение са мъртвородени,четвърто поколение няма,защото експеримента е приключен след третото.В същото време хранените със сурово мляко се множат и укрепват.

Съвсем междудругото на почти на 32г съм и не помня някога да съм пила варено мляко..... Винаги домашно, току що издоено - може да е 2 -3 пъти в годината, но друго не пипвам. Всеки ми казва, че е вредно, опасно и т.н.т. нооооо  Naughty аз си го обичам така и в интерес на истината се чувствам прекрасно ))))

# 876

Във википедията пише,че туберкулозата прихващали хора с потисната имунна система.Та какво казваш  MIK,е това?

Тъй като си повтаряш въпроса към мен уточнявам, че не смятам да се впускам в обяснения да ти отговарям.
Приключих с теб.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 13:39 от MIK

# 877
Нормално е-след като нямаш отговор.

# 878
Аз мисля, че темичката се разводни доста, пък и тонът напоследък нещо не е съвсем коректен.
Бих предложила на авторката да обобщи резултатите и да поиска заключване.
Дебатите можем да продължим и в темата за ваксините. Peace

# 879
  • Пловдив
псилютну не по темата, ама....  Blush
Омега, моля те кажи от къде е тази информация за млякото, че ми стана интересно...  Mr. Green
Може и на лични, за да не пречим

# 880
  • SA

Във википедията пише,че туберкулозата прихващали хора с потисната имунна система.Та какво казваш  MIK,е това?

Omega, виждам, че питаш конкретно  MIK, надявам се няма да се сьрдиш, че вземам отношение по вьпроса.
Мисля, че доста трудно ще бьде за който и да било да обясни какво е това имунна система с няколко изречения. Важното според мен е , че това е една доста динамична и променлива система през различните етапи от живота на човек. Има хора с вродени нарушения в имунитета и те особено често боледуват от инфекциозни заболявания, при това определени- в зависимост кьде е точно дефекта в имунитета.
При бебетата до кьм 6 месечна вьзраст имунната система е незряла и затова те сьщо са особено уязвими по отношение на инфекциозни болести. До известна степен ги предпазват антитела, предадени от майката по време на бременността, или с кьрмата. Оттам нататьк - дори при нормален и здрав човек , в определени периоди на живота му имунната му система може да се окаже временно подтисната, поради различни причини- неправилно хранене, недоимьк на важни хранителни вещества, витамини, диети, стрес от всякакьв тип, било то поради преумора, системно недоспиване, тормоз, негативни емоции и т.н. И в тези периоди именно организмьт става податлив не само на туберкулоза, но и на всякакви инфекции, злокачествени и автоимунни заболявания.
За себе си мога да ти кажа, че бях забелязала в един период, когато работех на смени- почти винаги след много тежки нощни дежурства, когато не сьм имала вьзможност дори да седна за миг,  ми се появяваха херпеси на устните и това ме е карало да се замисля колко много ни се отразява стреса и преумората, без да го сьзнаваме.

# 881

Omega, виждам, че питаш конкретно  MIK, надявам се няма да се сьрдиш, че вземам отношение по вьпроса.
Мисля, че доста трудно ще бьде за който и да било да обясни какво е това имунна система с няколко изречения. Важното според мен е , че това е една доста динамична и променлива система през различните етапи от живота на човек. Има хора с вродени нарушения в имунитета и те особено често боледуват от инфекциозни заболявания, при това определени- в зависимост кьде е точно дефекта в имунитета....

Ок.А как се отразява на имунната с-ма това,че трябва да се справя с консервантите във ваксините и всички останали спомагателни в-ва,освен мъртво-живи вируси?Това не е ли груба намеса в работата и,водеща понякога до неочакван срив?

Между другото имам съмнение,че Жизнената енергия,наречена още "чи",от старите българи "ки",от индусите "прана", е, или има нещо общо с понятието "имунна сиистема".Още повече,че това,което ти си изброила като причина,водеща до потискане на имунитета са все причини,които изчерпват енергията на тялoто.

# 882
Ок.А как се отразява на имунната с-ма това,че трябва да се справя с консервантите във ваксините и всички останали спомагателни в-ва,освен мъртво-живи вируси?Това не е ли груба намеса в работата и,водеща понякога до неочакван срив?

Освен, че трябва да се справя с "тях", тя умишлено бива подтискана, за да имало уж "контролиран" имунен отговор.   Shocked ooooh!

# 883
  • София
Да, сигурно е - също както е сигурно, че подправките, които използваш в ежедневието си - и са именно помощни вещества, немалко от тях - консерванти (лимони ядеш ли?...) няма да те убият. Нито пък ще го направят краставиците.
Виж, менингитът има силата за това.
За чи, ки, ми, ли и др. завършващи на "и" двубуквени думи не знам. Не знам как да ги измеря и не виждам смисъл да говоря за тях. Може да имат общо с много неща - вкл. и с краставиците, а може и изобщо да не съществуват като обективна действителност - както смятам аз, но каквото и да е, всеки разговор за тях - или за спунк - е напълно лишена от основа спекулация и в такъв смисъл безсмислен.

# 884
  • София

Освен, че трябва да се справя с "тях", тя умишлено бива подтискана, за да имало уж "контролиран" имунен отговор.   Shocked ooooh!

Тук намесваш конкретен изолиран случай. Не прави от него правило. Имунната система на детето ми никога не е била подтискана по време, преди или след имунизация. Напротив, винаги се е търсел момента, в който е в своя пик.

Общи условия

Активация на акаунт