Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 423
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 855
При туберкулозата механизмът на придобиване на имунитет е по-различен, което означава, че той може да изчезне.

?  Rolling Eyes

В един момент човешкият вид се е оказал невъзприемчив към вируса на вариолата и той не е имало къде да се размножава.

С туберкулозта като причинители, имунитет и възприемчивост е доста по-различно.

# 856
Джуличка, вирусът не може да живее в "нечовешка среда". Може да се запази известно време вирулентен, но за да се размножава му е необходима жива клетка. При бактериите положението е съвсем друго.

Някъде да съм споменала размножаване?  Rolling Eyes

# 857
  • София
При туберкулозата механизмът на придобиване на имунитет е по-различен, което означава, че той може да изчезне.

?  Rolling Eyes
Катееее, защо ти се правиш, че не разбираш?
Показах ти, че вирусът може да си живее и в "нечовешка среда". hahaha
Как ще ме убедиш, че не е възможно някой да се е заразил с него, а е изкоренен като с вълшебна пръчка?

Не е възможно. Известно е кои вируси, бактерии и изобщо микроорганизми оцеляват до колко, в каква среда. Няма такова нещо като вечно оцеляваща молекула. Дори азотните молекули остават ... "постоянни" за някакъв, средно, период от време. А органичните молекули са много по- податливи на времето.

# 858
Цитат
За доброто на внуците ни
При толкова ваксини може и внуци да не доживеем.

Цитат
Предполагам там, където хората знаят поне малко история и биология. И, в частност, са наясно кога и как изчезва вариолата. И са благодарни на всички, поели риска от ваксината, в името на по- безопасното настояще
Винаги сьм се учудвал как има хора с такова самочувствие да твьрдят пьлни измислици без дори да се замислят,че това може много лесно да бьде проверено на официални източници.
Но понеже те помня как спореше и се улисваше в оплюването на един велик немски токсиколог,който сама провери,че погрешно си оценила сьс завидното си самочувствие,сега поведението ти вьобще не ме учудва,нито ме трогва защото повечето пьти в темите за ваксини и медицина говориш само и единствено от твоята гледна точка.Което е разбираемо и акцептиращо за твоите разбирания и ниво биология от училище,което толкова често споменаваш,че имаш.

Постоянните ти подигравки,че сьм ваксиниран срещу спин и тн са единствено плод на твоята заблудена интерпретация на думите ми.Може би никога няма да разбереш какво сьм искал да кажа.

Кати не понася Кристиан.Опс...сложих името ти заедно с моето.Извинявай за обидата. Peace

# 859
Джуличка, вирусът не може да живее в "нечовешка среда". Може да се запази известно време вирулентен, но за да се размножава му е необходима жива клетка. При бактериите положението е съвсем друго.

Някъде да съм споменала размножаване?  Rolling Eyes
Точно това е разликата с бактериите, че вирусите се предават от човек на човек, а бактериите си ги има в природата и няма как да се премахнат заболяванията причинени от тях завинаги.

# 860
  • София - Варна - Бургас
Не знам кой точно за какво спори, но новият Туберкулозан мутант, следствие на все по-мощните Антибиотици, вече коси и бедни и богати! И вече нищо не го "лови".

Този вътреклетъчен вампир, който се храни само от енергийни запаси на клетките и е почти невъзможно да бъде "нахранен" с антибиотици а и е все по-резистентен към тях, скоро ще е по-опасен и от Hiv вируса. И тогава човечеството ще се обърне към единственото спасение от него - хомеопатията, която успешно се справя с мутанта.
  Колкото до БЦЖ ваксината, тя отдавна е компрометирана в т.н. "бели страни" .
Peace

# 861
Цитат
Точно това е разликата с бактериите, че вирусите се предават от човек на човек, а бактериите си ги има в природата и няма как да се премахнат заболяванията причинени от тях завинаги.

Не ми дава сьрце и сьвест да се присмея на това,което си написала Аризона.

# 862
Аризона, вирусите НЕ СЕ предават само от човек на човек.

Кате, ок, спирам да споря с теб по този въпрос.
Не, защото съм съгласна, а защото намирам за глупаво да се убеждаваме как всички малки негърчета са тичкали до съседната пустиня, за да кажат на чичко доктор, че под третия баобаб, вляво, се е родило амнайстото подред бебе и чичко доктор веднага трябва да притича да го боцне, щото наоколо върлува вариола.
Приемам, че те ще изчакат 50 години, за да умре вирусът, и едва тогава ще изкарат негърчето извън баобаба, та да си играйкат на спокойствие. 1swing
Дано това да те устройва и да е в унисон с веруюто ти.
Амин!

# 863
Аризона, вирусите НЕ СЕ предават само от човек на човек.

Добре де, и от животно на човек може, ти ако знаеш и други методи кажи ги.../

# 864
Цитат
.Вирионът представлява извънклетъчната форма на вируса, която не е активна. Тя се превръща в активна едва след като попадне в жива клетка. Вирионът не показва наличие на жизнени процеси, които протичат в него...

Хора,вие съвсем изтрещяхте.
Как така едно нещо е мъртво,а се е докопало до жива клетка?Кой го е пренесъл,след като само не е способно?
Или е нещо подобно на сомати? JoyНе бях се сещала за тази връзка.Само че сомати не могат сами да се връщат към живот,за разлика от тези вариони. Joy

КОе е това дето се предава от животно на човек?

# 865
Цитат
.Вирионът представлява извънклетъчната форма на вируса, която не е активна. Тя се превръща в активна едва след като попадне в жива клетка. Вирионът не показва наличие на жизнени процеси, които протичат в него...

Как така едно нещо е мъртво,а се е докопало до жива клетка?Кой го е пренесъл,след като само не е способно?
Или е нещо подобно на сомати? JoyНе бях се сещала за тази връзка.Само че сомати не могат сами да се връщат към живот,за разлика от тези вариони. Joy

КОе е това дето се предава от животно на човек?

Омега, тук коментираме вирусология в момента.  Wink

А това, дето се предава от животно на човек, е туберкулозата.

# 866
Цитат

КОе е това дето се предава от животно на човек? за вариони не съм чувала, но ако потърсиш информация за вирион отвсякъде ще ти излезе

защо като нямаш познания си решила, че другите са изтрещели? на въпроса ти как става преноса: чрез въздух, почва, прах, предмети...за вариони не съм чувала, но ако потърсиш информация за вирион със сигурност ще намериш

# 867
А,пардон,объркала съм му името.Важното е,че си ме разбрала.Обясни ми сега ,след като отвсякъде сме заобиколени от нещата,които изброяваш и ни застрашават,как все още седим пред компютрите и водим спора?

# 868
А,пардон,объркала съм му името.Важното е,че си ме разбрала.Обясни ми сега ,след като отвсякъде сме заобиколени от нещата,които изброяваш и ни застрашават,как все още седим пред компютрите и водим спора?

обяснявам, това е заслуга на имунната ни система

# 869
И още една информация ще дам, специално заради Катето, но понеже знам, че тя не вярва на "шамани" Laughing, за това ще й представя "официален източник на информация", иначе казано - Полк. доц. Камен Сотиров Плочев, началник на Клиника по инфекциозни, паразитни и тропически болести:

.....Ето пример с вариолата - едрата шарка. Тя беше характерно заболяване за човека. Болестта тръгва от кравите, заразява хората, след което в средата на 18в. се превръща в пандемия за човечеството. Изобретена е ваксината и тя започва да се прилага масово в света. На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.
Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена. А ние вече нямаме имунитет, защото сме прекъснали имунизацията през 80-та година. Хората родени след това са обречени да умрат, ако вариолата отново се върне. А тя вече се върна, затова трябва да се постараем да не се разпространи. Говоря като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести....

Та, да се върнем на изначалния въпрос - как така вариолата, която може да "живее" и в крава е изчезнала, а туберкулозата няма да изчезне никога?
Сега да не ми кажете, че освен всички негърчета, около баобабите, всичкОТО 100% народ по Земята, и всичкОТО крави също са набодени?  Shocked
Боже, хора, осъзнайте се, не виждате ли белите конци?!
 ooooh!

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 00:16 от Джуличка

Общи условия

Активация на акаунт