Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 452
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Бих се радвала - много! - ако правнуците ми живеят в свят, свободен от тези болести - така, както синът ми живее в свят, свободен от вариола.
[/b][/color]
А минава ли ти през ума, че дори тези да изчезнат, се появяват други, доста по-лоши и все едно от нищото, в резултат на тази безумна намеса? Ако има ваксина за всяка една болест (1000 на брой, примерно), наистина ли всички ще слагаш с надеждата да се предпазиш от всичко? Shocked
Хората се самозабравят, мислейки, че са богове Joy

# 841

А вариолата изчезва благодарение на отговорното отношение на СЗО и правителствата, които си правят труда да ваксинират 100% от населението на земята - независимо от собственото мнение, религиозни и др. подобни убеждения.

Shocked
Моля те, кажи, че с този пост нямаш предвид, че някога, когато и да било във времето, ваксинирането е имало 100%- во покритие!

# 842
Трепем всичко с все по-силни лекарства и антибиотици, съответно гадовете стават все по-резистентни и...нагли.... Tired

# 843
  • София
По тази логика досега и туберкулозата трябваше да изчезне..... Tired

Момиче, вземи, просвети се - поне мъничко - преди да ръсиш глупости! Моля те! Туберкулозата не може да изчезне - никога, независимо какъв процент от хората бъдат обхванати от ваксинацията - по простата причина, че не се среща само и единствено в човешко тяло на поразен... т.е. може да се намери и след много години - и отново да стане активна, освен това се пренася и от други видове. Очевидно, че подобна болест не може да бъде окончателно преборена. Вие къде сте били по време на уроците по биология в гимназията!? Наистина, антиваксинаторките - показват забележително ниско ниво на просветеност!  Sick

# 844
  • София

А вариолата изчезва благодарение на отговорното отношение на СЗО и правителствата, които си правят труда да ваксинират 100% от населението на земята - независимо от собственото мнение, религиозни и др. подобни убеждения.

Shocked
Моля те, кажи, че с този пост нямаш предвид, че някога, когато и да било във времето, ваксинирането е имало 100%- во покритие!

Напротив, твърдя ИМЕННО, че - в рамките на статистическата грешка, очевидно - масовата ваксинация - единствената, която е била коректно проведена - тази с/у вариола - обхваща 100% от човечеството.
И на това се дължи изчезването на тази летална болест.
И аз съм благодарна на всички мои братя и сестри, които, също като мен, са поели истинския риск от тежката ваксина с/у вариола, за да може сега децата ни да живеят в свят, свободен от вариола.

И се моля някой ден човечеството да поумнее до толкова, че да престане да се интересува от индивидуалните капризи на отделни негови членове и да се пребори и с останалите болести, за които това е възможно.

За доброто на внуците ни.

# 845
Напротив, твърдя ИМЕННО, че - в рамките на статистическата грешка, очевидно - масовата ваксинация - единствената, която е била коректно проведена - тази с/у вариола - обхваща 100% от човечеството.

Не, аз просто не вярвам, че е възможно да пишеш, а още по- лошо да мислиш и да вярваш в  това.  ooooh!

И за да видиш колко много си противоречиш, по повод на това, че туберкулозата никога нямало да изчезне, щото не се срещала само в човешкото тяло, моля те, прочети следващите няколко реда и ми отговори защо тогава вариолата е изчезнала?!

..... Вирусът на вариолата е твърде устойчив във външната среда.
Открива се в мехурчетата, коричките, носо-гърлените секрети, фекалиите, облеклото и пр. Заразяването става най-често чрез пръски, инфектирани крусти и т.н., или косвено-чрез заразени предмети, мухи, домашни животни....

# 846
  • София
... след 50 години? Не. Само и единствено там, където все още има влага. За разлика от туберкулозата.
Много добре знам какво говоря. И при това опитът го доказва - какво повече искаш, не знам. Опитно е доказано, че твоите идеи са грешни. Какво повече ти трябва?

# 847

Какви 50 години?!  Shocked ooooh!
Ти май наистина НЕ знаеш какво говориш.
Питам те как така вариолата е изчезнала, а туберкулозата няма да изчезне никога?!
И какви "мои идеи" са грешни?
Че ни разболяха до трето поколение с ваксините?
Кате, моля ти се, твоето са пълни глупости, не моето.
И ако някога го преживееш, тогава ще взема мнението ти за достоверно.
До тогава, обаче, ще продължавам да се чудя къде се загуби тази Кати, на чиито постове искрено симпатизирах.
  Confused

# 848
Джуличка,
вирус:  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81
бактерия:   http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8

http://www.zdrave.bg/?c=n&id=4090&p=0

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 16:28 от Arizona

# 849
Аризона, вече ти го казах.
И то е написано там, където ти самата ме прати да чета:

Цитат
Аризонке, прочети първо какво ми показваш, а после, ако искаш пак ще си говорим:

....Вирионът представлява извънклетъчната форма на вируса, която не е активна. Тя се превръща в активна едва след като попадне в жива клетка. Вирионът не показва наличие на жизнени процеси, които протичат в него.....

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 17:16 от Джуличка

# 850

Питам те как така вариолата е изчезнала, а туберкулозата няма да изчезне никога?!

Вариолата се причинява от  вирус срещу когото след преболедуване или след ваксиниране се получава траен имунитет, т.е човек не може да боледува повторно и в резултат на глобалната ваксинация през 1975 г. по програмата на СЗО засега липсва заболеваемост от вариола.

При туберкулозата механизмът на придобиване на имунитет е по-различен, което означава, че той може да изчезне.

# 851
  • София

До тогава, обаче, ще продължавам да се чудя къде се загуби тази Кати, на чиито постове искрено симпатизирах.
  Confused

Обясних ти го. По доста елементарен начин. Очаквах да си разбрала.
1. Туберкулозата може да се пренася и от други животински видове. Вариолата не.
2. От туберкулоза можеш да се заразиш поглъщайки прах, съдържащ спора с 20  и повече годишна давност. Останала в напълно безводна среда. Вариолата се предава по въздушно- капков механизъм. С други думи, трябва ти жив (или неотдавна умрял, все още "сосен") преносител.

# 852
При туберкулозата механизмът на придобиване на имунитет е по-различен, което означава, че той може да изчезне.

?  Rolling Eyes
Катееее, защо ти се правиш, че не разбираш?
Показах ти, че вирусът може да си живее и в "нечовешка среда". hahaha
Как ще ме убедиш, че не е възможно някой да се е заразил с него, а е изкоренен като с вълшебна пръчка?

# 853
  • София

Confused

Предполагам там, където хората знаят поне малко история и биология. И, в частност, са наясно кога и как изчезва вариолата. И са благодарни на всички, поели риска от ваксината, в името на по- безопасното настояще.

# 854
  • София
Джуличка, вирусът не може да живее в "нечовешка среда". Може да се запази известно време вирулентен, но за да се размножава му е необходима жива клетка. При бактериите положението е съвсем друго.

Общи условия

Активация на акаунт