Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 480
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 825
  • София - Варна - Бургас
Джуличка, това показва че реимунизация на 12 години е късно, явно при доста деца дотогава спада имунитета от ваксината. Аз не мога да си обясня откъде са дошли тези 12 години по нашия календар, след като преди е било реимунизация на 4-6 години, и в щатите е така и в други западни държави.

Аризона, а на мен това ми показва, че боледуват и имунизирани деца.
А също така, от собствен опит знам, че самата ваксина също разболява и не ти спестява нищо от самото заболяване.

д-р Джак Шепърд към Джон: "Да върнем времето и така ще избегнем преживените страдания.
  Джон: Не, тогава аз няма да съм този, който съм сега!" из филма LOST

Спорът за ваксини или не, е изначално сбъркан.
   Разберете, че т.н. детски шарки съвсем не са случайни, те са трудните но необходими "Учебници" за правилното изграждане на имунната система.
  След прекарване "на живо" в 99% се изгражда доживотен имунитет.

И това е така, тъй като живеем на планетата ЗЕМЯ, където около нас е пълно с вируси и бактерии и най-мощното и единствено ефективно оръжие е дадената ни от ТВОРЕЦА Имунна система.
  Не Антибиотици и Тамифлу към които 90% от бактериите и вирусите вече са резистентни!

# 826
Джуличка, това показва че реимунизация на 12 години е късно, явно при доста деца дотогава спада имунитета от ваксината. Аз не мога да си обясня откъде са дошли тези 12 години по нашия календар, след като преди е било реимунизация на 4-6 години, и в щатите е така и в други западни държави.

А също така, от собствен опит знам, че самата ваксина също разболява и не ти спестява нищо от самото заболяване.

Не разболява. При някои деца има странични ефекти температура по-често или лек обрив по-рядко, но това няма нищо общо с това което се случва на разболяло се от морбили дете.
И моя племенник е бил ваксиниран и изкара на 8 години, явно дотогава му е бил паднал имунитета или въобще не е придобил.  Мисля че ваксината е ефективна в 90% от случаите. Друг е въпроса защо се стигна до тая епидемия (явно големи пропуски във ваксинирането) а и календара по мое мнение трябва да се коригира, да се измести реимунизацията напред.

Аризона, ВАКСИНИТЕ МОГАТ ДА РАЗБОЛЯВАТ ДЕТЕ!
И РАЗБОЛЯВАТ ПОНЯКОГА!
Моля, не спори за неща, с които не си наясно.

Едно дете го имунизират, то е заразно в следващите 5- 7 дни (примерно), майка му обаче си го води в градинката и то разболява всички останали, които са си надлежно ваксинирани.

Мислиш, че всяко ваксинирано дете за морбили е заразно, или че някое по принцип може да се разболее от ваксината?

И двете!
И не го мисля, това Е така.

# 827
В България са били обхванати 100% от населението но болестите все си ги има и няма изгледи да изчезнат. Време е хората вече да осъзнаят колко време са ги лъгали и са служели за средство за печалба на няколко компании.

Много, много полезно четиво:

Кате, ако ще "си ги мерим", ето ти още едно "полезно четиво", но за мен това е страшно глупаво и няма никакъв смисъл:

извинявам се предварително..ще се намеся без лоши чувства и мисли към казаното от вас...но...моят син е имунизиран, винаги съм държала на това и ....в момента е болен от морбили...като не мога да ви опиша с думи колко зле е детенцето ми Cryдопълвам, че в момента е на 10години....и в този смисъл вече незнам на коя страна да застана - за или против ваксините

Именно ЗАТОВА е важно масовата ваксинация да е именно МАСОВА - т.е. да бъде обхваната ако не 100%, то близо до 100% от населението. ТОГАВА няма да се разболяват - нито едните, нито другите.
Нали затова говоря през цялото време.
Че ако без ваксина останат само и единствено хората, имащи явни противопоказания, никой няма вече да боледува от морбили. Така, както никой днес не боледува от вариола.

# 828
[/color]

Спорът за ваксини или не, е изначално сбъркан.
   Разберете, че т.н. детски шарки съвсем не са случайни, те са трудните но необходими "Учебници" за правилното изграждане на имунната система.

И това е така, тъй като живеем на планетата ЗЕМЯ, където около нас е пълно с вируси и бактерии и най-мощното и единствено ефективно оръжие е дадената ни от ТВОРЕЦА Имунна система.
  Не Антибиотици и Тамифлу към които 90% от бактериите и вирусите вече са резистентни!

Александър, съгласна съм с теб, но нека аз си се разболея, а не те да ме разболяват с някакви бълвочи, които не се знае какво съдържат и с какво точно ще ме разболеят.

# 829

Не разболява. При някои деца има странични ефекти температура по-често или лек обрив по-рядко, но това няма нищо общо с това което се случва на разболяло се от морбили дете.
И моя племенник е бил ваксиниран и изкара на 8 години, явно дотогава му е бил паднал имунитета или въобще не е придобил.  Мисля че ваксината е ефективна в 90% от случаите. Друг е въпроса защо се стигна до тая епидемия (явно големи пропуски във ваксинирането) а и календара по мое мнение трябва да се коригира, да се измести реимунизацията напред.
Как тогава на наши познати детето го диагностицираха с рубеола месец след ваксина? При това прояви симптоми тичпични за 12 годишно дете, вместо за едногодишно. Според педиатърката ни, не само, че разболява, но се случвало (много рядко) и по две шарки едновременно да изкараш.

# 830
И двете!
И не го мисля, това Е така.

[/quote]
В такъв случай епидемията нямаше да се появи преди една година, а щеше нон стоп всички да се разболяват, кой от ваксината, кой от някой ваксиниран. Не е така, както казваш, но е удобно да си мислиш че си права.
Аз съм дотук, спорове с хора, чиито деца са ваксинирани, и чак след това са станали противници и убеждават други да не ваксинират техните си деца няма да водя повече. Аз лично на никой съвет не съм посмяла да давам и да му кажа ваксинирай или недей, понеже за чуждите деца отговорност не мога да нося. Та по това също се различавам от вас....

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 01:08 от Arizona

# 831
Arizona, това не е мнение на Джуличка, а безспорен факт. Наистина има случаи, и то не много малко, на разболели се от ваксина. Това е една от причините поради, които болестите не изчезват в следствие на ваксинациите.

В такъв случай епидемията нямаше да се появи преди една година, а щеше нон стоп всички да се разболяват, кой от ваксината, кой от някой ваксиниран. Не е така, както казваш, но е удобно да си мислиш че си права.
Аз съм дотук, спорове с хора, чиито деца са ваксинирани, и чак след това са станали противници и убеждават други да не ваксинират техните си деца няма да водя повече. Аз лично на никой съвет не съм посмяла да давам и да му кажа ваксинирай или недей, понеже за чуждите деца отговорност не мога да нося. Та по това също се различавам от вас....
[/quote]

# 832

Хаххахахаха...
Ми, ти сама си отговори колко изобщо има епидемия.  Outta Joint
И не, не ми е удобно не да си мисля, не ми е удобно да се разболявам при всяка ваксина като дете, ама това е друга тема.
Освен това ето моя "съвет" към теб - щом ТИ така си преценила - ваксинирай и недей да спираш!
Така устройва ли те?
И, моля те, не си изсмуквай глупости от пръстите, а ако твърдиш, че съм казала на някой да не си ваксинира децата, хайде цитирай ме и ми покажи на кого точно съм го казала, освен на себе си!
Лека ти нощ и наистина недей да спориш - нямаш нито опит, нито факти.
Повтаряш само това, което чичо доктор ти е казал, а то очевАдно издиша по много показатели.

# 833
Цитат
И моя племенник е бил ваксиниран и изкара на 8 години, явно дотогава му е бил паднал имунитета или въобще не е придобил.  Мисля че ваксината е ефективна в 90% от случаите. Друг е въпроса защо се стигна до тая епидемия (явно големи пропуски във ваксинирането)

Не е явно проопуски вьв ваксинирането както се вижда в твоя случай.
Даваш пример,пишеш заключение,обаче е лишено от всякаква логика.

Цитат
В такъв случай епидемията нямаше да се появи преди една година, а щеше нон стоп всички да се разболяват, кой от ваксината, кой от някой ваксиниран
Точно така е и сьвсем правилно разсьждаваш.Точно такава се представя инфекциозната теория-хипотеза,която е льжа в основата си.Крепи се на цьрковната догма от 15 век,че сьществуват зло и добро и трябва да се бият постоянно,за да настьпи мир.
И до днес това е признатото и официално становище на...традиционната медицина.
И вьпреки,че днес имаме техниката и повече знание от преди,се поддьржа тази теория с друга цел.

Цитат

Моите уважения кьм Александьр,помагал ми е не един пьт сьвсем безкористно  bouquet
Александьр,не мога да се сьглася с това,което си написал.
Няма нищо случайно,да.Но ние не живеем вьв война на тази планета с нито един микроорганизьм.

# 834
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Моите уважения кьм Александьр,помагал ми е не един пьт сьвсем безкористно bouquet
Александьр,не мога да се сьглася с това,което си написал.
Няма нищо случайно,да.Но ние не живеем вьв война на тази планета с нито един микроорганизьм.

Крис, привет!
    Никъде не съм споменал за война, напротив, чрез Имунната ни система ние сме в хармония с окръжаващата ни среда.
Peace

# 835
Незнам с коя опция да гласувам - магистър съм, слагала съм ваксините досега, но оттук нататък няма да й слагам повече ( дъщеря ми е на 2.8 ), защото последните 2 ваксини: на 13м. против заушка, рубеола и още нещо си и реимунизация на Пентаксима на 1г и 9м. имахме усложнения с продължително боледуване, и оттук натам няма да ваксинирам, нито нея, нито ако ме дари Бог със следващите ми 2 деца  Heart Eyes, незнам как ще се оправям с противопоставянето не институциите  Praynig

# 836
  • София
Именно ЗАТОВА е важно масовата ваксинация да е именно МАСОВА - т.е. да бъде обхваната ако не 100%, то близо до 100% от населението. ТОГАВА няма да се разболяват - нито едните, нито другите.
Нали затова говоря през цялото време.
Че ако без ваксина останат само и единствено хората, имащи явни противопоказания, никой няма вече да боледува от морбили. Така, както никой днес не боледува от вариола.

Глупости, Катеее, глупости, душо!
Абе, ти си умна жена, не си някоя проста и необразована, що не искаш да проумееш, че не всичко е черно и бяло в тоя живот?
Да приемем, че 101% се имунизират.
Да, ама щом ваксината не "предпазва", а даже разболява някои дечица, каква е разликата?
Ще има пак болни, и то благодарение на ваксината.
А за другия вариант?
Едно дете го имунизират, то е заразно в следващите 5- 7 дни (примерно), майка му обаче си го води в градинката и то разболява всички останали, които са си надлежно ваксинирани.
И пак, и пак....
Всичко се върти в порочен кръг.
Прост пример, но не можеш да отречеш, че има логика.

Това са пълни глупости.
Нещо повече, човешкият опит ВЕЧЕ е ДОКАЗАЛ моята теза.
Не изпитвам никаква жажда да преоткривам топлата вода.
Вариола вече НЯМА. Никъде (не броим изолираните и замразени в специални лаборатории, строго пазени... нали.).
Същото би могло да се случи и с морбили, варицела, полио... би могло - иска се само малко политическа воля.
Бих се радвала - много! - ако правнуците ми живеят в свят, свободен от тези болести - така, както синът ми живее в свят, свободен от вариола.

# 837
По тази логика досега и туберкулозата трябваше да изчезне..... Tired

# 838

Това са пълни глупости.

Кое са глупости?
  newsm78

# 839
  • София
Не стана ли ясно най-сетне, че вариолата изчезва заради агресивната туберкулозна бактерия.

Големи глупости говориш. Засрами се. Наистина. Има от какво.
Ти да не си въобразяваш, че туберкулозата се е появила в синхрон с масовата ваксинация п/в вариола? Не ставай смешна...
От туберкулоза боледуват вероятно повечето бозайници. Лъвовете със сигурност. Също кравите.
Туберкулозата - "жълтата гостенка" - увековечена в такива произведения като Дамата с камелиите (Дюма - син) или операта на Пучини... Поради някаква извратена причина романтиците (последователите на романтизма, не влюбените тийнове) са намирали смъртта от туберкулоза за далеч по- красива от тази, причинена от вариола или чума.
Но са си съсъществували щастливо... в продължение на векове.
А вариолата изчезва благодарение на отговорното отношение на СЗО и правителствата, които си правят труда да ваксинират 100% от населението на земята - независимо от собственото мнение, религиозни и др. подобни убеждения.

Общи условия

Активация на акаунт