Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 360

Май не си се срещала преди с Кристиян.
Е, той се мисли за всезнаещ, представя се за доктор, а всъщност е най- обикновен шарлатанин, демонстрира груби пропуски в гимназиални познания - по биология и химия, но за сметка на това много интересен поглед в/у... някои медицински техники, с които - по описвания начин - обикновено се срещат пациенти.

katiABV, така е, не следя темата от самото й начало, нито познавам по малко име повечето форумци.

Както и да е, възмутих се на откровени неистини, това е.

За настъпването на инфекция имат значение много фактори, и да се твърди, че патогенен е само онзи микроорганизъм,
който винаги предизвиква заболяване, дори само с една своя частица, без значение какъв е имунният статус на макроорганизма, е просто безумно.

{off}
Държа да отбележа, че за мен алтернативни медицински практики като акупунктура, хомеопатия и мануална терапия имат своето заслужено място редом с т.нар. "класическа" медицина.
И аз, и семейството ми сме имали възможността да се възползваме от услугите на специалисти, и винаги навсякъде ще обяснявам търпеливо, че тези методи работят и са ефикасни.
Но в определени граници и при определени показания. Което важи впрочем и за лимитите на класическата химиотерапия.

Уважението ми към тези практики може би се дължи и на това, че и акупунктуристът, и хомеопатът, на които се доверяваме,
са първо и преди всичко дипломирани медици с дългогодишна практика и множество специализации,
а не завършили по един смехотворен курс в спортна академия или частно семинарче.

Нито един от тях не си е позволявал да отрича научно доказани факти по отношение на инфекциозните заболявания.
Никой от тях не си е позволявал да ми предлага да "излекува" доказана инфекция само с боцкане или хомеопатия.

{/off}

# 361
  • София
Уважението ми към тези практики може би се дължи и на това, че и акупунктуристът, и хомеопатът, на които се доверяваме,
са първо и преди всичко дипломирани медици с дългогодишна практика и множество специализации,
а не завършили по един смехотворен курс в спортна академия или частно семинарче.

Е, това е ключовият момент според мен.
Всяка физиотерапия, рехабилитация, може би дори хипноза... или каквато и да било друга съпътстваща терапия би могла да бъде полезна.
Проблемът настъпва, когато някой си позволи да лекува пневмония с дестилирана вода или туберкулоза с масаж.

Иначе смело мога да твърдя, че - при мен - един дори и съвсем лаишки направен масаж, дори и само на глава и врат има ефект колкото шепа обезболяващи при мигрена.

Но не бих се пробвала да лекувам така гнойна ангина.

# 362
средно образование-ваксинирам със задължителните

# 363
Миналата година голямата ми дъщеря беше ухапана от кърлеж. Първото нещо, което направиха в спешното, беше да й бият ваксина против тетанус.

Браво, мацка...    bouquet   Много си информирана, карай я все така, следващият път си искай и против марсилска треска ваксината...  Peace    А в промеждутъците, докато се кефиш на Катето, що не идеш да прочетеш малко и за болестите... Тя Катето няма да избяга, после пак ще си я четеш...   Wink

# 364
Миналата година голямата ми дъщеря беше ухапана от кърлеж. Първото нещо, което направиха в спешното, беше да й бият ваксина против тетанус

Браво, мацка...    bouquet   Много си информирана, карай я все така, следващият път си искай и против марсилска треска ваксината...  Peace    А в промеждутъците, докато се кефиш на Катето, що не идеш да прочетеш малко и за болестите... Тя Катето няма да избяга, после пак ще си я четеш...   Wink

Кърлежът пренася основно лаймска болест, марсилска треска и кримска хеморагична треска.

Тетанусът пък се причинява от бактерия, която обитава пръстта и животинската тор. Входната врата е замърсена рана.
Всеки човек с открита рана може да се зарази.

Затова именно се поставя ваксина срещу тетанус след като се извади кърлеж. Заради раната.
 Tired

# 365
Е стига бе, вече заяждането става много грозно.... Sick

Не мога да проумея защо сме се хванали за косите, става дума за здравето на нашите деца. Всеки прави каквото намери за добре, доколкото е информиран, в каквото вярва, когото слуша...

# 366

Затова именно се поставя ваксина срещу тетанус след като се извади кърлеж. Заради раната.
 Tired

Ами, тетанус, неваксиниращите такива зверове не ги хапят  Laughing

Нищо, че преди години що народ се  е затрил от таз гадинка.....

За съжаление противотетанусните са с доста нежелани реакции...

Колкото до хапането, другият стандартен случай, в който се прилага извънредно ваксина против тетанус, е при ухапване от куче.
Отново заради раната.  Tired

Уважавам правото на "неваксиниращите" да поемат отговорност за себе си и децата си
и да упражнят информиран избор, въпреки че може да бъде различен от моя.

Но това няма общо с арогантното отричане на цялата установена медицинска практика въобще.
Подобно високомерно отношение само вреди, най-вече на собственика си.

пп Лурдес, съгласна съм, че всичко отвъд добрия тон само пречи на обсъждането.
За съжаление примери има и от двете страни.

# 367
Лурдес, не целя да се заяждам, но винаги са ми били интересни въпросите на информираните ваксиниращи "кво ще правиш като те ухапе кърлеж"... Кво да правя? Ще го ухапя и аз...   Laughing   Как да им обясня, че причинителят на тетанус е естествен обитател на храносмилателната ми система и че е анаероб!? Къде точно ви хапят тия кърлежи се чудя...  newsm78

# 368
Темата съвсем се изроди...Не разбирам, защо е толкова трудно просто да приемем гледната точка на този отсреща. Ясно е, че никой не иска да НЕ се ваксинира никой никога повече. Просто нека има избор да ваксинираш или не детето си. А не да ти извиват ръцете с отнемане на детски, неприемане в градина или ясла и пр....И ако някой скочи и каже , еми тогава , който не ваксинира да си поеме разходите ако детето се разболее, ще попитам, кой ще ми е поеме на мен разходите за лекари, годините терапии и пр., без да споменавам тревогите, сълзите и безпомощността...Защо няма фонд , който да поеме разходите за децата пострадали от ваксини? А повярвайте ми такива има за жалост...

# 369
Защо няма фонд , който да поеме разходите за децата пострадали от ваксини? А повярвайте ми такива има за жалост...

Мила, фонд ще има рано или късно, нещата няма да продължат така, но знаеш ли от къде ще вземат парите за този държавен фонд? От всички данъкоплатци, от тези, които искат и от тези, които не искат да се ваксинират... С други думи, аз ще плащам на тези родители, които са ме усмивали по форумите и са ме наричали неграмотна, защото техните деца ще са пострадали... Нищо не казвам за това, нека има фонд, но парите в него да постъпват от фармацевтичните компании, хайде стига са излизали сухи във всяко отношение...

Искам да знам и кой ще поеме разходите на ваксинирано дете, което все пак се разболее? Защото пищят някои лекари по телевизията, че клиничната пътека за морбили е 400 лв. и видиш ли що да плаща държавата (данъкоплатците демек) на неваксинираните... А ваксинираните? Що да им плаща държавата (демек пак ние данъкоплатците)...

# 370
И двамата сме в категорията "висше +". Ваксинираме. Знаем за рисковете с ваксина, но знаем и за рисковете без.

# 371
Всеобщото ваксиниране е форма на споделена отговорност, идваща в отговор на дадени социални и медицински реалности.
Доколко е адекватна формата при промяна на тези реалности винаги ще бъде тема за дълги и напоителни дискусии.
Включително за правото на избор, за задължителното осигуряване, за здравните права, за добрата медицинска практика,
за гражданските права и невъзможността да има пълно щастие за всички в обществото.

Аз не отричам опасностите и рисковете от ваксинирането.
Всеки път се боя децата ми да не попаднат в онзи нищожен процент на тежки нежелани реакции.

Но много повече ме плаши перспективата неваксинираните да станат мнозинство.
Тогава ще се боя всеки ден, при всеки контакт с хора на улицата или още по-лошо в затворени пространства.
В този смисъл не приемам възраженията срещу изискването децата да са с направени задължителни ваксини при постъпване в детски заведения,
освен ако не са освободени от ваксиниране от лекарска комисия.
Ако това изискване отпадне, сигурно няма да пусна дъщеря си на ясла, а ще търся някакъв друг начин да я отглеждам и да работя.

# 372
  • София
 Как да им обясня, че причинителят на тетанус е естествен обитател на храносмилателната ми система и че е анаероб!? Къде точно ви хапят тия кърлежи се чудя...  newsm78

Rolling Eyes

О, стига, моля те...

# 373
joannna, заради вашите страхове, моето дете трябва да стои затворено ли? Неваксинираните само в детските заведения ли ходят? Знаете ли какви деца срещате на детските площадки, в магазина или на детски рожден ден? Тия, които не ваксинираме, защото сме решили, че това е по-добрият вариант, няма да си променим мнението, т.е. нас може да ни срещнете навсякъде... А на вас утре могат и други страхове да ви се появят и да се опитате, заради тях, да дискриминирате и други деца по съвсем различен признак... Съжалявам, но не мога да толерирам това...  Tired

П.С. Кате, ти бягайки всекидневно от тежки камиони, внимавай вместо да си счупиш крак, да не налетиш на влак...   Peace 

# 374
  • София
Аз лично не познавам човек, който ЕЖЕДНЕВНО си поставя ваксини. Не мисля, че е възможно и съм сигурна, че подобна личност своевременно би била затворена в специализирано лечебно заведение - за собственото му добро.

Силно подозирам, че и човек, стоящ кротичко на пътя на камиона, когато се е озовал там, би бил третиран по сходен начин.

Общи условия

Активация на акаунт