Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 420
Що се отнася до ухапване от кърлеж и тетанус.
Препоръките към лекарите са винаги да се мисли за тетанус при такъв случай, защото има теоретична възможност от попадане на тетанични спори при нараняване на кожата и лигавиците!

Тук например.

P.S.:
Точно ето тук грешиш... Върни се пак в темата против ваксините и виж какво е писал Кристиян наскоро за тетанус... Щото си обясняваме едно и също от години...
Lauren,
Цитат
кърлежите пренасят ли тетанус или не, след като бактерията е анаеробна и може да се получи заразяване само при дълбоки наранявания ? Щото все пак кърлежът се захваща далеч не дълбоко,а повърхностно?

Или просто лекарите много успешно шашкат такива лесно впечатлителни като мен, побърках се вече  

Christian много ще съм благодарна и на твоето мнение, ако имаш възможност разбира се

ВСяка една жива клетка има в себе си кислород.
Изобщо не е дьлбоко,там кьдето се забива кьрлежьт.И дума не може да става за тетанус.
Анаеробна среда имаме в труп или гангренен крак например.
В жив,здрав човек няма анаеробна среда.

Ние лично сме вадили много кьрлежи от децата и аз лично поне 4 от себе си.В страна пьлна с "лаймска болест и летен минингоенцефалит".

Излишно е да обяснявам, че написаното от потребителя Christian са пълни глупости.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 15:09 от Persona

# 421
  • Насред хаоса
Тетанус се прихваща от рани, включително и нанесени от кърлежи. По-специално за това ми беше първоначалната мисъл - можело да пренесе тетанус, можело е и да не пренесе. Предпочетох да не чакам да видя какво ще стане. А ако ми предложат ваксина против болести, разнасяни от кърлежи, бих сложила.

Мoга да ти донеса ваксина ако искаш.Ще искам и комисионна,разбира се Peace.Време е и аз нещо да намажа да му се не види. Laughing
Болницата,в която вадехте кърлежа не беше ли  c достатъчно стерилна обстановка ?Лекарите не обработиха ли раната(колко ли е бил голям този кърлеж?).Веднага казвай къде е таз болница да им спретна проверка от РИОКОЗ.
Изследването на кърлежа става достатъчно бързо,ама нещо май куца информираноистта по въпроса.

Моята ли?
Никак, ама никак не са уместни подигравателните ти приказки.
Поради късната поява на антителата при част от заразените е желателно кръвта да се изследва, след като мине 1 месец от ухапването. За жалост дори и тогава изследването има ограничена стойност, защото някои хора развиват лаймска болест, без да образуват достатъчно антитела, които тестът да засече [8].
 За хората, които поради естеството на работата си са постоянно сред кърлежи, най-добрият подход би била ваксинацията. Ако вие сте от тези хора, посъветвайте се с лекаря си дали да се ваксинирате срещу кримска хеморагична треска. Ваксина срещу лаймска болест понастоящем за съжаление не се предлага.

Оттук: http://www.mayamarkova.com/popularmed/tick_removal.htm
Значи и за секунди да ти изследват кърлежа, пак няма да си сигурна.

# 422
Ваксината се казва FSME.В БГ я няма,ще направя контрабанда заради тебе.

За останалото си потърси друго инфо сама,щото сега ми се налага да излизам.

# 423
  • София
Тетанус се прави при нараняване,включително и рани от ухапване.
Кърлежа не пренася тетанус,но мястото от ухапване може да е входна врата за Cl.tetani .
При имунизация срещу тетанус при нараняване  възможните нежелани реакции са нищожни съобразно риска от заболяването.

# 424
Не желая да си ваксинирам детето, но съм принудена от обстоятелствата. Налага се да я пусна на ясла, а след това и на детска градина...
За протокола- с висше образование съм..

# 425
  • Бургас
Тази тема е просто лудост за мен. ТОва е все едно да плюеш срещу вятъра. Има различни хора, с различни разбирания и различни желания. Право на избор е на всеки родител да реши кое е най-доброто за детето му. Уви, в България всеки разбира най-добре за всички останали,всеки гледа в чуждата паница и се меси,където не му е работата.

Аз съм с висше образование и ваксинирам детето си с всички задължителни ваксини,за ваксинирането съм- и какво от това??? Какво ви интересува дали аз ваксинирам моето дете? Или дали съседката е избрала да НЕ ваксинира нейното???
Има достатъчно информация за ползите и вредите от ваксините,всеки си прави избора за своето дете и продължава живота си.

Такива теми са просто излишни- още с първия пост е сигурно,че в следващите хиляда страници ще се изнасят цитати,ще прерастне от цивилозовано противоречие в понякога пошла кавга. Няма смисъл за мен. Това,което излагате като аргументи за и против го има написано милиони път по нормален литературен начин,изключващ придружаващите ирония,упреци и т.н,към всеки избрал другия път.

Това е мнението ми- Що за хора ли? Ами хора като хора,просто решили нещо различно за детето си  Laughing

# 426
  • София
Не желая да си ваксинирам детето, но съм принудена от обстоятелствата. Налага се да я пусна на ясла, а след това и на детска градина...

И аз не желая детето ми да се разболее от морбили например,защото е малък за първата ваксина,и именно някой,който не си е ваксинирал детето може да разболее моето.

# 427
А сега може би ще бъдат въведени и други задължителни ваксини. Информацията е от миналата година, но може и да стане реалност - http://zdravno.com/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1 … D0%BD%D0%B3%D0%B8

Знаеш ли колко вида ваксини срещу тетанус има!? Както и да е... А инфото от линка верно ти е старо...

Персона, добре ли спа?  Laughing   Айде ако си се разсънила, докажи, че за развитието на тетанус не е нужна анаеробна среда... А като си почнала, докажи че ухапването от кърлеж не може да причини ботулизъм...  Peace

# 428
  • София

Знаеш ли колко вида ваксини срещу тетанус има!? Е как колко! LaughingЕдин.Ти правиш ли разлика между търговска марка и активна съставка?Както и да е... А инфото от линка верно ти е старо...

Персона, добре ли спа?  Laughing   Айде ако си се разсънила, докажи, че за развитието на тетанус не е нужна анаеробна среда... А като си почнала, докажи че ухапването от кърлеж не може да причини ботулизъм...  Peace

# 429
  • Насред хаоса

И аз не желая детето ми да се разболее от морбили например,защото е малък за първата ваксина,и именно някой,който не си е ваксинирал детето може да разболее моето.
Защо мислиш, че някой мисли за теб? Играят си с огъня, ама лошото е, че излагат на опасност не само себе си, ами и другите около тях.

Знаеш ли колко вида ваксини срещу тетанус има!? Както и да е... А инфото от линка верно ти е старо...

doh Колкото производители, толкова ваксини и видове ваксини.  Laughing

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 15:32 от AnMary

# 430

Именно и някой, който си е ваксинирал детето може да разболее твоето...  И кво? Къв ти беше въпроса?  newsm78

La Sombra, то и кашкавала е кашкавал, но предполагам го избираш по търговската марка...  Wink

# 431
  • София
Ваксинирам.

# 432

Като не е ваксинирано и е задължително  да се разболее, така ли?

Ами ваксинираните, дето ВСЕ ПАК се разболяват?
 Stop

La Sombra
, може и с огън да си играя...
Как  ще наречеш отровите, с които фармацевтичните гиганти си "играят"?
И галено ги наричат "ваксини"?

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 15:55 от МилаИванова

# 433
  • София
стелт77,на посоченото от теб аз нямам въпрос.Заяждаш се на дребно,повярвай ми.На въпросната констатация,аз също давам своята.
Жалко,че темата наистина можеше да стане интересна дискусия в рамките на културния тон,но уви:много спам,заяждане  и пр..

Цитат

Преболедуват много по-леко от неваксинираните,а и се разболяват много по-рядко.
Компренде?!

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 16:26 от AnMary

# 434
Цитат

Преболедуват много по-леко от неваксинираните,а и се разболяват много по-рядко.
Компренде?!

Компренде...  Laughing  Значи мойто дете ще боледува по-често и по-тежко от твойто... Теб това ли те притеснява...  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт