Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Цитат
Ами ваксинираните, дето ВСЕ ПАК се разболяват?

Преболедуват много по-леко от неваксинираните,а и се разболяват много по-рядко.
Компренде?!

Компренде...  Laughing  Значи мойто дете ще боледува по-често и по-тежко от твойто... Теб това ли те притеснява...  Laughing
Ох,бе жена,защо четеш между редовете и си правиш интерпретации всякакви.
Цитат
Не желая да си ваксинирам детето, но съм принудена от обстоятелствата. Налага се да я пусна на ясла, а след това и на детска градина...
Никой не я задължава да сложи ваксина на детето си.Има избор или неваксинирано у тях,или ваксинирано в яслата.
По  безумната ти логика,някой утре може да си заведе детето сополиво и кашлящо
 в градината, с аргумента,че макар и много малка вероятност,може и да не се разболеят останалите деца ooooh!

# 436
  • Насред хаоса

La Sombra
, може и с огън да си играя...
Как  ще наречеш отровите, с които фармацевтичните гиганти си "играят"?
И галено ги наричат "ваксини"?

Ами храните, които производителите блъскат с химии и оцветители? Ами водата, която е толкова замърсена, че вече на нищо не прилича? Ами това, ами онова? Една некачествена храна може да съсипе здравето на човек, и това никъде не го пише. Кое е по-лошо - да не знаеш с какво се блъскаш или да знаеш ползата и вредата от нещо. Тук поне знам какво бих могла да очаквам.
От друга страна, аз никога не съм се "затваряла" за каквото и да е - ползвала съм и хомеопатия, и билки, и други алтернативни решения. Отричала съм някои, даже повечето антибиотици. Отричам и противогрипната ваксина. Но не поглеждам само в една посока, старая се да извлека максималните ползи от всичко, което всеки вид медицина може да ми предложи като защита на децата ми. Например хомеопатията не помогна на малката ми дъщеря. Какво, да спра да я ползвам и да почна да я отричам ли? Да, но пък доста помогна на голямата ми дъщеря. Малката доскоро пиеше често АБ, защото ангина не минава лесно, а при нас хич не минава без АБ. Човек може да си вярва в едни неща, но не бива да отрича тотално другите, защото не знае кога ще му се наложи да прибегне до тях.

# 437
Е.ати избора...дето го имам!  ooooh!
Цитат
Кое е по-лошо - да не знаеш с какво се блъскаш или да знаеш ползата и вредата от нещо.
Именно де...
Информирах се за състава и страничните ефекти на ваксините...Четох за рисковете...претеглях ЗА и ПРОТИВ...
НЕ искам да ваксинирам, но за съжаление  ЩЕ го направя....

# 438
Цитат
Не желая да си ваксинирам детето, но съм принудена от обстоятелствата. Налага се да я пусна на ясла, а след това и на детска градина...

А след това и на училище, и дай боже живот и здраве - в университет.
Навсякъде се изисква документ, че постъпващият е ваксиниран и не е заразно болен (защо ли).

Между другото само да споделя - преди няколко дни по друг повод попаднах
на пакета документи за прием на студенти в голям университет в Щатите.
Направи ми впечатление списъкът със задължителните ваксини.
Ако ми остане време тези дни ще го изровя, за да го видите - може да даде малко храна за коментар
по повод на това кое как е у нас и в "цивилизованите" страни.
Но сигурно и техните учебници са стари, купени, далеч от последните научни открития.
А може би пък са активни участници в конспирацията за тайно намаляване на населението на света, посредством насилствено ваксиниране  Laughing

# 439
Значи в крайна сметка повишаването на качеството на живот и ваксините, правят така че редица болести намаляват значително или напълно изчезват.
Има голяма група заблудени майки Whistling, които ваксинират, за да се задържи това ниво, и съответно малка група много шумни майки, които не ваксинират, но някакси последната група "се възползват" от ваксиниращите, защото както казах в първото изречение:
Цитат
Значи в крайна сметка повишаването на качеството на живот и ваксините, правят така че редица болести намаляват значително.

Така ли излиза? Thinking

# 440
Този пост е тотален off-topic, но антиваксинистите винаги имат много въпроси, но не искат и не могат да отговарят задоволително на въпросите към тях.

Ваксината се казва FSME.В БГ я няма,ще направя контрабанда заради тебе.

Ваксината не се прилага в България, защото България не е ендемичен район за флавивируса, причинител на горния кърлежов менингоенцефалит (FSME = Frühsommer-Meningoenzephalitis; английски: TBE = Tick-borne encephalitis). Ваксината е срещу този вирус и се препоръчва в определени ендемични райони в Южна Германия, Австрия, Швейцария и т.н. и то над определена възраст (зависи от препоръките в конкретната държава). Така че няма нужда от контрабанда.

Персона, добре ли спа?  Laughing   Айде ако си се разсънила, докажи, че за развитието на тетанус не е нужна анаеробна среда... А като си почнала, докажи че ухапването от кърлеж не може да причини ботулизъм...  Peace

Колкото и да ми е неприятно да дискутирам с невъзпитани хора като Вас, ще напиша, че причинителят на тетанус - Clostridium tetani -  е строг анаероб - с доказателствата за това можете да се запознаете сама, но какво точно е анаеробна среда май не Ви е особено ясно.

Аз не разбрах къде е ставало дума за ботулизъм до този момент, но това е предимно хранителна интоксикация, причинена от ботулинов токсин - екзотоксин, продуциран от също строг анаероб - Clostridium botulinum. Много по-рядко наблюдаван механизъм на заразяване е раневият и описаните случаи не са много. Все пак, ако човек има лошия късмет в раната, получена от ухапване от кърлеж (или в каквато и да е рана, както при тетанус), да попаднат спори или вегетативни форми на причинителя, теоретично е възможен и този вариант и раневият ботулизъм е с много лоша прогноза.

МилаИванова, избора го имате и сега - вижте резулатите от анкетата. Имунизирането срещу определени болести в България е задължително, но не е насилствено, както се опитват да го представят някои от вас.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 16:38 от Persona

# 441
Лурдес, накратко казано:

Колкото повече хора НЕ се ваксинират, толкова по-рисковано става да НЕ се ваксинират.

# 442
  • София

La Sombra
, може и с огън да си играя...
Как  ще наречеш отровите, с които фармацевтичните гиганти си "играят"?
И галено ги наричат "ваксини"?
Хайде,нека аз да ти обясня за т.нар. "фармацевтични гиганти" произвеждащи ваксините,които между другото са само 5.
Като човек работещ във фармацевтична фирма,мога само да се изсмея(естествено културно) на теорията ти.
Ще се постарая да ти го обясня най-елементарно,за да ме разбереш(и пак пояснявам под думата "елементарно" не се заяждам")
Според теб на една фарм.фирма кое и е по-изгодно:
вариант 1:ваксинирани деца,ниска заболеваемост
вариант 2:неваксинирани деца ,висока заболеваемост.Ами да ти кажа,на "конспиративната ти теория",която много  издиша.На мен ми е по-изгодно да няма никакви,ама никакви пневмококови ваксини,и така хубаво ще тръгнат продажбите на антибиотиците,че "ум ще ти зайде".

# 443
  • Русе
 Искам да попитам, тези които държат да бъдат имунизиранил Поставят ли си редовно всички излезли на пазара ваксини, или поне биха ли го направили, ако имат възможност.
    Аз съм за адекватната медицинска помощ, според състоянието и факторите. Например за така дискутираната ваксина срещу тетанус, която изисква периодична реимуницация, поставената инцидентно ваксина, може да бъде много по ефективна.

А напоследък както споделих ми прави впечатления, че заболяваемостта при децата никак не е ниска. И то със заболявания като бронхит пневмония, а и още по сериозни .

# 444
В книгата на Коток ''Въпроси и отговори за мислещи родители'' пише, че хората, които не ваксинират в световен мащаб са с висок образователен ценз. Много жалко, че повечето, активно пишеще тук и активно аргументиращи се в полза на ваксините никога няма да я прочетат. Как точно се аргументирате ? Shocked
Дори и човек да реши да ваксинира, пак е добре да се запознае с другата страна на медала, като потърси информация имам предвид.
Ето един филм, не е книга, отнема 2 минути, показва няколко жертви на ваксини  Sad
Финалната реплика на мъж в инвалидна количка гласи: Трябва ли спокойно да приемаме факта, че точно ние сме жертвите за доброто на цялото общество?
http://films.nfb.ca/shots-in-the-dark/

# 445
Lauren, мислех, че съм приключила участието си в темата, но последния ти пост ме провокира. Моята колежка има приятелка, разболяла са от полиемиелит на около 4-5 години. Цял живот обвинява майка си, защото не я е ваксинирала. Така че и тя може да зададе въпроса: "Трябва ли и аз да съм жертва на нежеланието на майка ми да ме ваксинира? "
И за да се аргументираме, считам не е нужно да сме чели посочената от теб книга.

# 446
  • Насред хаоса
Добре де, защо не се замислите, че и лекарствата, използвани при едно евентуално разболяване от болестите, срещу които отказвате да се ваксинирате, вероятно също могат да причинят такива неща? Още повече, че лечението често е тежко и продължително и с неясен изход. Абсолютна сигурност няма никъде.

# 447
Анкетата в този вид дава грешна и подвеждаща информация.
Трябваше да има само това..
Какво образование имат неваксиниращите родители?
Защото в цял свят родителите,които не ваксинират са 90% с висше образование.

# 448
Lauren, не всеки, който слага ваксина на детето си е непременно кон с капаци,
който не е способен да проумее или не желае да види възможните рискове.
Изборът е труден, и като цяло колкото по-добре е информиран човек, толкова по-труден става.

Каква е вероятността ваксинираното ми дете да попадне в онзи процент, с тежките странични реакции?
Каква е вероятността неваксинираното ми дете да попадне в онзи процент, на заразените и тежко преболедувалите?
Коя ваксина си струва риска, и коя е излишна?
Кое заболяване вече не се среща толкова, и можем да се надяваме, че ще ни подмине?

Мислещият човек претегля информацията която има, но в този казус няма лесно решение.
Още по-трудно е да вземеш решение за най-свидното си - децата.

Аз лично слагам задължителните ваксини на децата си не защото много ми харесва, а защото със съпруга ми преценихме,
че ще пренебрегнем рискa, свързан с повечето от тях, за сметка на риска от разболяване.

Съгласна съм, че рискове има. Но мнението ми е, че трябва да се работи не в посока изоставяне на ваксинирането, а
в посока подобряване и търсене на по-щадящи форми, там, където това е възможно.

Christian, aко го нямаше комфортът от популационния имунитет срещу някои тежки болести, постигнат благодарение на масовото ваксиниране през миналия век,
дали високообразованите хора пак биха избрали да не се ваксинират, или повишеният риск от инфекция щеше да ги насочи към друго решение?

Не ми е приятно да го кажа, но без една определена ваксина, хората в инвалидни колички щяха да са много, много повече.
Ако ви остане време, потърсете историята за това как половин Африка
бе покосена от полиомиелит, и то след като в повечето страни беше вече практически изчезнал,
защото едни старейшини в Нигерия решиха, че полио-ваксината е биологично оръжие, което цели да ги стерилизира и зарази със СПИН. Sad

# 449
  • София
Какво образование имат неваксиниращите родители?
...четящи тази тема.  Peace

Защото в цял свят родителите,които не ваксинират са 90% с висше образование.
А в България вероятно 99% от неваксиниращите са неграмотни.
Видях го с очите си при скорошното ми пребиваване в болница с малкия ми син - детското отделение беше пълно с неграмотни ромки. Толкова неграмотни, че не могат да разберат какво показва електронния термометър. Децата им бяха неваксинирани.

Общи условия

Активация на акаунт