Що за хора не ваксинират децата си?

• 49 836
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 450
Christian, тази цифра предполагам си я измисляш, или си сигурен, че в изследването са включени и всички неваксиниращи в Африка и в ромските общности в България. 

# 451
Джуличка, не ми отговори на въпроса - ако в детето ти беше открит опасен бацил и животът му зависеше от така отричаните ваксини, щеше ли да му ги сложиш?

Да, тя тогава му сложи ваксината срещу тетанус!

Цитат
Цитат на: Persona в Събота, 17 Октомври 2009, 00:31
Между другото, сега е моментът да Ви попитам, ако наистина не вярвате в ефективността на ваксините, защо се съгласихте да поставят на детето Ви ваксината срещу тетанус при онзи неприятен случай (за който Ви съчувствам)?

По същата логика, по която му давам и АБ когато е болно.
А и защото не мисля, че от тетанус е съвсем невъзможно да се заразиш.

И не на последно място, защото е имало инцидент, а не защото ми е скимнало да си заразявам здравото дете с ненужни и излишни гадости[/color].

А на фона на това безочливо твърди:

Занчи ей така се ядосвам, когато се върти лопатата от която страна ви изнася.
Това не може да е обективно, съжалявам.

Кой е необективен и кой върти лопатата, Джуличка?

Като за малоумни ще оцветя в червено това, което е важно в поста ми, за да не го представя г-н Персона както му е кеф на него.
Освен това, да вземе посети логопед, преди да ми прави реклама на напредъка в медицината.
Това първо.
Второ - точно колко долно е това, да връщаш и да връщаш, и да връщаш една майка обратно към ужаса за живота и здравето на детето й?!
Въпросът ми е към госпожата с угризенията. За теб знам, че си безскрупулен и безсрамен.
И последно като въпрос, но не на последно място:
кой от вас, "специалисти" ще се изправи най- безсрамно и ще погледне в очите майката на Надежда, за да й обясни каква манна небесна са ваксините, ще й разясни колко са безвредни и ще я убеди да продължи да ваксинира децата си?!
Изключвам г-н Персона, той е способен на неподозирано безсрамие, така че не бих се учудила даже и да й се накара!

П.С. Съжалявам, че падам ниско като тях, и споменавам една изстрадала майчица, но доколкото зависи от мен, аз НЯМА да причиня това на децата си.
Пък нека подобни плювачи тук си развиват теориите на вероятностите!!!

# 452
Искате ли да изключим ромите от анкетата?Факторите там са сьвсем други.
И ако задьлбаем с тях ще излезе,че трябва да са изчезнали като "раса" благодарение на неваксинирането им.
Целта е да се види какви родители не ваксинират и тяхното образование,защото 99%,както казваш не са неграмотни.

# 453
Не искам да ги изключвам, нали се претендира за изчерпателност? Защо да ги изключим, за да стигна до извода, които искаш? Аз не казвам, че неваксиниращите са неграмотни (не знам къде видя да споменавам тези 99%), обаче много неваксиниращи се опитват да ни убедят, че ние сме такива, щом не отчита вредата от ваксините, т.е. не сме чели достатъчно по въпроса, за да стигнем до извода, че ваксината е зло. Не отричам правото ви на избор, но малко в повече ми идва да обявявате всеки лекар, които защитава ваксинирането в изостаналост и некомпетентност.
И да задълбаем за ромите, няма да стигнем до твоя извод, защото те така се роят, че няма как да се затрият.

# 454
  • София
Лурдес, накратко казано:

Колкото повече хора НЕ се ваксинират, толкова по-рисковано става да НЕ се ваксинират.

Да, така е. Но понеже са само 50 - опс, пардон! 64 ли бяха? - смятат, че са в безопасност. Но понеже, както вече споменахме, има една голяма културно обособена група, която също упражнява правото си на свободен избор, част от тях се опитват да изобретят някаква форма на расова дискриминация - или етническа, или културна, както успеят да я докарат, или, може би, образователен ценз, така щото към тях 60-те да не се добавят и 2 милиона... понеже така стават твърде, твърде много и тръгват епидемии - съвсем скорошен е случая с епидемията от морбили.

# 455
Анкетата в този вид дава грешна и подвеждаща информация.
Трябваше да има само това..
Какво образование имат неваксиниращите родители?
Защото в цял свят родителите,които не ваксинират са 90% с висше образование.

Е, според нашата анкета 86% от хората отказали ваксина /до тук/. Лесно се смята.

# 456
  • София
Например за така дискутираната ваксина срещу тетанус, която изисква периодична реимуницация, поставената инцидентно ваксина, може да бъде много по ефективна.

Многократно повторих (но за антиваксинаторите е много характерно липса на каквото и да е желание да се образоват повече, да научат нещо ново, та не ме учудва нуждата от толкова повторения) - ваксината, която се поставя СЛЕД потенциална среща с агента по всяка вероятност няма да бъде особено ефикасна - дори и с/у такава бавно развиваща се болест като тетануса. Много вероятно е да се наложи терапия със серум - което вече е наистина доста тежка за организма процедура.

# 457
  • София

Е, според нашата анкета 86% от хората отказали ваксина /до тук/. Лесно се смята.

Ха-ха-ха. Със същия успех можеше да направиш анкетата в университет.
Разбрахме се, съгласихме се всички, че 60-те преднамерени антиваксинаторки в страната са, общо взето, с високо образование - над средно.
От друга страна, обаче, мнозинството неваксиниращи принадлежат не към групата на шумните антиваксинаторки, които, макар да са шепа жени (и няколко от мъжете им), са шумни като за цял оркестър, а към далеч по- многобройната група на абсолютно неграмотните представители на определена изолирана етническо- културна общност.

# 458
  • Насред хаоса
Е, вече със сигурност мога да кажа, че с фанатизирани хора не се говори. Не разбирам защо аз да връщам някого към ужаса, като темата му е още тук и може да я чете по всяко време. Както и да е.
Вместо нормален тон и обосновка се срещат нападки, които целят не да обосноват твърдения, а са израз на защита и безсилие. И разбира се, да опитат да засегнат инакомислещите колкото се може повече и да се докаже, че монетата има само една страна.
Щом съм долна, задето попитах нещо, което беше и все още е достояние на целия форум, ок, така да е.

# 459
  • София
В книгата на Коток ''Въпроси и отговори за мислещи родители'' пише, че хората, които не ваксинират в световен мащаб са с висок образователен ценз. Много жалко, че повечето, активно пишеще тук и активно аргументиращи се в полза на ваксините никога няма да я прочетат. Как точно се аргументирате ? Shocked
Дори и човек да реши да ваксинира, пак е добре да се запознае с другата страна на медала, като потърси информация имам предвид.
Ето един филм, не е книга, отнема 2 минути, показва няколко жертви на ваксини  Sad
Финалната реплика на мъж в инвалидна количка гласи: Трябва ли спокойно да приемаме факта, че точно ние сме жертвите за доброто на цялото общество?
http://films.nfb.ca/shots-in-the-dark/

Интересно, защо този Коток не се е запознал със статистиката на СЗО?
Не е имал достъп до средства за информация ли, какво ли?...  newsm78
Или може би просто книга, в която се обяснява, че неваксиниращите хора са, в мнозинството си, неграмотни и полуграмотни, не би се купувала? Аз лично не бих купила такава боза. Такива книги се купуват само от антиваксинаторки, вудисти, магьосници, световно- конспиратори и др. подобни... хм, личности.

# 460
Като за малоумни ще оцветя в червено това, което е важно в поста ми, за да не го представя г-н Персона както му е кеф на него.
Освен това, да вземе посети логопед, преди да ми прави реклама на напредъка в медицината.
Това първо.

Цитатът е абсолютно точен и недвусмислен; има линк към него, желаещите могат да прочетат целия диалог.

Grinning И стига с тая параноя. Навсякъде Ви се привижда д-р Мангъров. newsm52 И не, моето име не е Атанас Мангъров  Wink (за неразбиращите - Джуличка е страшен враг на д-р Мангъров и намеквайки за логопеда, се подиграва на говорния дефект на лекаря).

Второ - точно колко долно е това, да връщаш и да връщаш, и да връщаш една майка обратно към ужаса за живота и здравето на детето й?!

Аз не Ви обвинявам, че сте поставила ваксината срещу тетанус. Вярвам, че всички тук ще се съгласят, че това е най-правилното родителско решение.
Обвинявам Ви в неискреност, необективност, манипулиране на истината и прикриване на фактите, които не са Ви удобни.
Съветвате хората да отказват ваксините, а самата ваксинирате.

Това е.

Съвсем не е толкова лесно и това не е коректно!

Ето анализът на katiABV и тук.

# 461
  • Бургас
Висше образование.Вече не ваксинирам.

# 462
  • Русе
Многократно повторих (но за антиваксинаторите е много характерно липса на каквото и да е желание да се образоват повече, да научат нещо ново, та не ме учудва нуждата от толкова повторения) -
 Това не отговаря на истината. Имам голяма желание да се образовам. Но моля те, посочи ми по надежден източник. Нищо лично срещу тебе, по постовете ти не носят голяма информация. Но ако ми посочиш къде мога да прочета още по въпроса ще го направя с готовност.

# 463
  • София

Знам, че за теб това е новост, но когато се цитират статистики, следва да се цитира и източника.

Интернетски памфлетчета и котиновци НЕ са достоверни източници.
Намери статистики, публикувани от безспорни институции или списания.

# 464
  • София
Съгласна съм, че рискове има. Но мнението ми е, че трябва да се работи не в посока изоставяне на ваксинирането, а
в посока подобряване и търсене на по-щадящи форми, там, където това е възможно.

... Както и към задължителна масова ваксинация в световен мащаб с цел изкореняване на болестите, при които е възможно (не са много, но ги има). В името на внуците ни.

Общи условия

Активация на акаунт