Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 412
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 915
А как се определя дали едно дете е здраво??? Или по-точно ще задам така въпроса - какво означава детето да е здраво?
Само да не е настинало, да няма температура, да не киха, кашля и т.н.?
А ако има някаква друга "скрита" болест, ако в момента на ваксинирането е започнало да се разболява, но все още няма по-ясна проява за това?
Както знаем всички, не се разболяваме на секундата, в която се заразим с даден вирус. А реакцията се появява в последствие от няколко часа, до 2-3дни?
Тоест никой не може да гарантира, че детето в момента на ваксинирането е истински и напълно здраво.
А да не говорим пък за генетични заболявания, имунни такива, скрити алергии и т.н.

# 916
Mirama ,освен понятието "здрав" в момента на ваксиниране,е важно и колко време действа ваксината(стискаме о4и за момент и приемаме,4е действа),за да се образуват АТ.

# 917
  • SA

Какъв друг момент, какви други килограми, какво друго състояние?
Много добре знаеш, че всички се бодат на една и съща възраст, без значение от килограми, състояния и каквото и да било там.
Единствено, ако детето е болно от нещо, само тогава ваксината се отлага.
И няма никакви преценки, много добре знаеш.
Докторите казват - здраво ли е детето, ваксината е задължителна.
Мисля, че ме разбра какво те питам.
Кажи ми, моля те, това според теб правилно ли е?
Мислиш ли, че това бодене на конвейр, слагайки всички ни в общ кюп, е правилно?
Не си ли съгласна с мен, че както за всеки друг препарат, всичко трябва да бъде индивидуално?

Джуличка , ето с това твое мнение сьм абсолютно сьгласна.
Разбира се, че всяко едно лечение, независимо какво е то, ваксини и т.н. трябва да се сьобразяват индивидуално сьс сьстоянието на всеки един организьм в даден момент. Карането по конвейр , без влагане на мисьл е ясно, че никога не е удачно. Знам, че повечето лекари работят така и това е проблема. Защото много от усложненията на ваксините могат да бьдат избегнати, ако кьм всяко дете се подходи строго индивидуално. Бях чела в нета за случай, при който родители новородено дете са осьдени на затвор, заради обвинения, че са малтретирали детето си. В сьщото време ставало вьпрос за недоносено дете, с много проблеми след раждането, на което в деня на изписване от болницата били направени няколко имунизации и вероятно те са довели до смьртта на детето. Не си спомням подробности за този случай, но бях буквално потресена от механичните действия на тези лекари. Уважавам много хора, които четат, тьрсят информация, поставят вьпроси. И така трябва да бьде. Добре е обаче човек все пак да си дава сметка, че само четейки в нета, едва ли може да стане крайно компетентен по какьвто и да е вьпрос. Особено що се касае за заболявания.

# 918
Съвсем скоро в друга тема дадох извадка от учебник по неврология, писан от известен професор, в който учебник открито се признаваше за последствия от ваксините при видимо здрави деца и хора въобще...

# 919
  • SA
Не сьм я видяла тази тема и с интерес ще я прочета, ако дадеш линк. Ваксините е ясно, че имат странични действия и това не знам де е било отричано от сериозни източници.

# 920
Уважавам много хора, които четат, тьрсят информация, поставят вьпроси. И така трябва да бьде. Добре е обаче човек все пак да си дава сметка, че само четейки в нета, едва ли може да стане крайно компетентен по какьвто и да е вьпрос. Особено що се касае за заболявания.

Да, и аз съм съгласна с теб, но ще ти кажа нещо друго.
И не само на теб, а на всички онези, които не знаят.
Нещо, което е ужасно и страшно.
Нещо, което не пожелавам никога и на никоя майчица!
Повярвай ми, дори да нямаш грам понятие от вирусология или имунология, когато видиш здравото си и весело преди часове дете, изпаднало в някакво ужасно, гаснещо, подобно на кома състояние, нереагиращо на нищо от заобикалящия го свят, а "светилата" в болниците те гледат пренебрежително, (щото ти нищо не разбираш, естествено) и просто вдигат рамене и "го отписват", на теб просто не ти пука за всичките тия крайни компетентности по каквито и да било въпроси!
Тогава не мислиш за компетентности!
Тогава само се молиш!
Без значение дали и в какво вярваш!
Молиш се само за едно - да остане детенцето ти живо!
Това е мъка и ужас, който не може да се опише!
И когато разбереш, че трябва да си "благодарна" на тези "компетентните", със "страхотните им, нови и пречистени ваксини", които нямали странични действия, ти иде да се гръмнеш, че си била заблудена и сляпо си вярвала в това, което всячески се опитват да ти внушат!

Съжалявам, много дълго стана, но искам веднъж и завинаги да се разбере, че не съм чак толкова проста и глупава, колкото някои хора се опитват да ни изкарат, не съм мърлява циганка, не съм "модерна" и не съм хипарка!
Аз просто не искам да ваксинирам детето ми, защото изпитвам ужас от ваксините!
Изпитвам ужас от това, дали детето ми ще оживее, ако позволя да го набодат отново!
И няма да позволя някой друг да ми нарежда да го правя!
Извинете ме още веднъж за дългия пост, разстроих се и се увлякох.
 Sad

# 921
Джуличка  Hug Hug Hug

милиони пъти вече се каза-„сития на гладния не вярва“,или  само тези,които са си изпатили се осмеляват да помислят!
тъжно,много тъжно Sad

# 922
Всеки път се връщам отново и отново назад, а после се мъча да се разсейвам.  Confused
Май ще спра да влизам изобщо в такива теми.

# 923
  • София
Джуличка, съжалявам, че така се е получило при вас  Sad , ако не ме лъже паметта още тогава писа или бъркам нещо? Надявам се сега детенцето е добре.  Praynig Аз, въпреки че не съм антиваксинаторка винаги водя на ваксини децата си със свито сърце. Знам, че имат странични ефекти, далеч от зачервяване и подуване. Особено ме беше страх от живата полио ваксина, която слагахме на баткото, но се "навих", защото така уж прави по-добър имунитет. При малкия ми син имаше тежка реакция от последната сложена му ваксина - срещу паротит, морбили и рубеола - поддържаше Т няколко дни, излезе му обрив, но и тогава се "успокоих" с това, че по този начин защитата би била по-добра. А дали е така... дано не се налага да разбера.  Rolling Eyes Мисълта ми беше, че нещата не са винаги черно-бели. Понякога ваксините са необходимото зло и предпочитам да мисля, че съм направила нещо, за да предпазя децата си и да се доверя на д-рите. Приемам и различното мнение, всеки може да вярва в каквото поиска.

# 924
  • SA
Джуличка  Hug, не сьм искала да те разстройвам с постинга си, нито пьк смятам, че си "мърлява циганка,  "модерна" и хипарка!" . Кьде ги прочете тези неща, не знам.
Детето на моя близка приятелка преди години преболедува от много тежка форма на менингит. Беше на 3 години и около 20 дни бе в дьлбока кома , на изкуствено дишане. Тази майка тогава пьк би дала всичко, ако можеше да направи нещо , за да предпази детето си и то никога да не бе се разболяло. Така както ти няма да ваксинираш децата си, тя смята, че е необходимо да ги ваксинира. Затова казвам, че човек пречупва мнението си не само от това , което чете, но и в резултат на личния, понякога болезнен опит, който е придобил от живота.

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 13:36 от kameloth

# 925
Да, сигурно е - също както е сигурно, че подправките, които използваш в ежедневието си - и са именно помощни вещества, немалко от тях - консерванти (лимони ядеш ли?...) няма да те убият. Нито пък ще го направят краставиците.
Виж, менингитът има силата за това.
За чи, ки, ми, ли и др. завършващи на "и" двубуквени думи не знам. Не знам как да ги измеря и не виждам смисъл да говоря за тях. Може да имат общо с много неща - вкл. и с краставиците, а може и изобщо да не съществуват като обективна действителност - както смятам аз, но каквото и да е, всеки разговор за тях - или за спунк - е напълно лишена от основа спекулация и в такъв смисъл безсмислен.

О,Кате-ям само био-лимони или отгледани в специални контрoлирани райoни.Медитирам много старателно над всеки етикет  Laughing.Ти правиш ли обаче разлика между нещо вредно дето си изял(при това по собствено желание) и такова,дето са ти инжектирали(задължително)?
Ако имам съмнения за краставиците ги озонирам преди това.
Знам,че си далеч от тези понятия и няма да занимавам бедната ти главица,за да не я обременявам излишно.
Я кажи сега ти как видя имунната система и как я измери?
П.С.Спунк не знам кой е.

# 926
# 927
..... Затова казвам, че човек пречупва мнението си не само от това , което чете, но и в резултат на личния, понякога болезнен опит, който е проидобил от живота.

Точно.  Peace
За това смятам, че не може всички да сме в кюпа.
За това искам да имам ПРАВО НА ИЗБОР!
И не само аз - и ти, и Катето, и съседката, и всички, които наистина мислят за доброто на децата си.

# 928
Камелот, нямам много време да ровя, темата се казва "17 смъртни случая на/ от морбили...." в Настоящи и бъдещи майки е, може би е на 2-3-а страница вече. Постовете ми са към края на темата.
Джули, Hug

Аз иначе съм от ситите, които виждат, страдат и вярват на гладните Tired Peace относно ваксините

# 929
  • София
А вариолата изчезва благодарение на отговорното отношение на СЗО и правителствата, които си правят труда да ваксинират 100% от населението на земята - независимо от собственото мнение, религиозни и др. подобни убеждения.
[/b][/color]
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Да вземем да ги канонизираме за светци, а?
И ми е мнооого интересно как си разбрала че са ваксинирали 100% от населението на Земята? Представям си ги как са ходили в джунглите на Амазонка с чанти пълни с ваксини и насилствено са принуждавали бедните индианци да се подложат на ваксинация. Или в Африка, или Азия, Хималаите, или из разни забутани малки селца в Европа?  hahaha hahaha СЗО и правителствата  - герои  rotfImao rotfImao

Сама казваш как всеки човек има различни характеристики. Нима мислиш че е логично с едно и също лекарство да се повлияват всички положително? В разнообразието е ключът на оцеляването - едни се разболяват, едни оздравяват, други умират, трети не се разболяват. Колкото повече се мъчим да изкореним болестите, с които имунната ни система е свикнала, толкова по-сериозни проблеми ще си докарваме и то без да знаем как. В природата има равновесие, а ние се мъчим да го наклоним само и единствено в наша полза. Във всяка популация при прекомерно размножаване, възникват нормални процеси, които я връщат в здравословни граници. Епидемиите възникват като нормален природен процес - имат пик и спад. Това се е случило и с вариолата - нейния спад се е комбинирал с някакъв друг процес - вероятно подобрена хигиена, чиста вода, по-добра храна, и това е довело до нейното изчезване. Не божествената намеса на СЗО.

Абе, момиче, ти като пишеш изобщо мислиш ли? Или просто действаш така, колкото да си запълниш времето?
Не те ли е срам да пишеш подобни глупости?
Поне от близките на умрелите срам нямаш ли?
Я вземи се спри малко и помисли първо, пък после блъскай по клавиатурата!
Какво - ще кажеш на преживелите и инвалидизирани майки, че не са спазвали хигиена и затова са се разболяли, а децата им са в гроба, така ли? Я поспри малко с наглостта! Или че не са се хранили? Или просто, че ти си твърде неграмотна, не си си направила изобщо труда да проучиш въпроса, понеже теб това нали не те интересува - ТИ си гледана в саксия, на ТЕБ всичко ти е спестено - всичко, и рисковете, и епидемиите, и всичко е поето от мен, от моите родители и техните родители, ти си "пожалена" и затова имаш - според теб - право да се гавриш с болката, която нищо не лекува, с дупката в душите на преживелите епидемиите, която нищо не може да запълни... вземи и млъкни, моля те, моля те! Знам, че думите ти се дължат на обикновена неграмотност и нехайство, но са пръст в раната за онези, които "са били там". И в такъв смисъл са просто наглост и безочие! Засрами се - наистина има за какво - и се извини!

Общи условия

Активация на акаунт