Що за хора не ваксинират децата си?

• 48 411
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 930
Защо така прескочихте думите на Полк. доц. Камен Сотиров Плочев, че вариолата се е завърнала...  newsm78   

Кате, мила, отивай за ваксини...  Praynig

.... всичко, и рисковете, и епидемиите, и всичко е поето от мен, от моите родители и техните родители....

Язък, Кате, нахалост си се жертвала...  Confused

# 931
  • София
Уважавам много хора, които четат, тьрсят информация, поставят вьпроси. И така трябва да бьде. Добре е обаче човек все пак да си дава сметка, че само четейки в нета, едва ли може да стане крайно компетентен по какьвто и да е вьпрос. Особено що се касае за заболявания.

Да, и аз съм съгласна с теб, но ще ти кажа нещо друго.
И не само на теб, а на всички онези, които не знаят.
Нещо, което е ужасно и страшно.
Нещо, което не пожелавам никога и на никоя майчица!
Повярвай ми, дори да нямаш грам понятие от вирусология или имунология, когато видиш здравото си и весело преди часове дете, изпаднало в някакво ужасно, гаснещо, подобно на кома състояние, нереагиращо на нищо от заобикалящия го свят, а "светилата" в болниците те гледат пренебрежително, (щото ти нищо не разбираш, естествено) и просто вдигат рамене и "го отписват", на теб просто не ти пука за всичките тия крайни компетентности по каквито и да било въпроси!
Тогава не мислиш за компетентности!
Тогава само се молиш!
Без значение дали и в какво вярваш!
Молиш се само за едно - да остане детенцето ти живо!
Това е мъка и ужас, който не може да се опише!
И когато разбереш, че трябва да си "благодарна" на тези "компетентните", със "страхотните им, нови и пречистени ваксини", които нямали странични действия, ти иде да се гръмнеш, че си била заблудена и сляпо си вярвала в това, което всячески се опитват да ти внушат!

Съжалявам, много дълго стана, но искам веднъж и завинаги да се разбере, че не съм чак толкова проста и глупава, колкото някои хора се опитват да ни изкарат, не съм мърлява циганка, не съм "модерна" и не съм хипарка!
Аз просто не искам да ваксинирам детето ми, защото изпитвам ужас от ваксините!
Изпитвам ужас от това, дали детето ми ще оживее, ако позволя да го набодат отново!
И няма да позволя някой друг да ми нарежда да го правя!
Извинете ме още веднъж за дългия пост, разстроих се и се увлякох.
 Sad

Джули, това вече всички многократно го коментирахме, нали...  Tired Всички сме съгласни, че всяко дете трябва да се гледа индивидуално. И всички сме съгласни, че твоите деца, показали вече веднъж алергична реакция, не би следвало да се ваксинират.
Сега трябва и ти да се съгласиш, че преценката трябва да е на компетентно лице, а не на параноичните му родители (тук не визирам теб, но повечето от тези 60 души - антиваксинаторки).
И че ако има ясни критерии, по които на децата не бива да се предлага антихистаминова терапия в комбинация с ваксини, но и на родителите не бива да се предоставя да правят изобра за ваксинирането на децата си въз основа на собствените си религиозни убеждения, понеже тези деца се предполага, че ще живеят в обществото... и ще застрашат и твоите деца.

Прочее, уверявам те горещо, не ти е било с нищо по- тежко да гледаш тежко реагиращото си дете, отколкото беше на леля ми да гледа умиращото си дете. Или да го погребе след това. Така  и не се съвзе от този шок. Семейството й се разпадна в последствие. От което страдат - и до сега - оцелелите деца. Една проста ваксина, която се понася леко, можеше да спаси моята братовчедка. Но, уви, такава алтернатива не се предлагаше. Така че... медалът има много страни.

# 932
Всички сме съгласни, че всяко дете трябва да се гледа индивидуално. И всички сме съгласни, че твоите деца, показали вече веднъж алергична реакция, не би следвало да се ваксинират.

Не, Кате, не всички "сме" съгласни.
Ако питам докторите, пак трябва да ги бода.
Освен това, ти самата казваш, че "всяко дете трябва да се гледа индивидуално".
Моля те, отговори ми тогава на въпроса, който ти зададох преди една две страници.
Защо ваксините са еднакви за всички и защо всички се бодат на конвейр?

# 933
  • София
Да, сигурно е - също както е сигурно, че подправките, които използваш в ежедневието си - и са именно помощни вещества, немалко от тях - консерванти (лимони ядеш ли?...) няма да те убият. Нито пък ще го направят краставиците.
Виж, менингитът има силата за това.
За чи, ки, ми, ли и др. завършващи на "и" двубуквени думи не знам. Не знам как да ги измеря и не виждам смисъл да говоря за тях. Може да имат общо с много неща - вкл. и с краставиците, а може и изобщо да не съществуват като обективна действителност - както смятам аз, но каквото и да е, всеки разговор за тях - или за спунк - е напълно лишена от основа спекулация и в такъв смисъл безсмислен.

О,Кате-ям само био-лимони или отгледани в специални контрoлирани райoни.Медитирам много старателно над всеки етикет  Laughing.Ти правиш ли обаче разлика между нещо вредно дето си изял(при това по собствено желание) и такова,дето са ти инжектирали(задължително)?
Ако имам съмнения за краставиците ги озонирам преди това.
Знам,че си далеч от тези понятия и няма да занимавам бедната ти главица,за да не я обременявам излишно.
Я кажи сега ти как видя имунната система и как я измери?
П.С.Спунк не знам кой е.

Мила, разби ме. Ама наистина. Значи био- лимоните нямат лимонена киселина?  Joy
Туй хубаво, ами твоето тяло как работи? Или просто си била болна по време на урока за цикъла на Кребс в гимназията и затова си го пропуснала...  hahaha

ПП
Прочети "Пипи Дългото Чорапче". Ще научиш някои неща.

# 934
аксинират.
Сега трябва и ти да се съгласиш, че преценката трябва да е на компетентно лице, а не на параноичните му родители (тук не визирам теб, но повечето от тези 60 души - антиваксинаторки).

Хехе, гледай кой кого нарича "параноичен".  Laughing Значи не вие сте параноични, че набутвате в здравите си деца, живак и формалдехид на кило, че да ги опазите от всяка имагинерна и всяка възможна болест, а ние, които сме не-параноични и знаем, че е по-добре да се стимулира здравето и имунната система, вместо да се пълни организмът с отрови с риск за живота сме били параноичните. Катеее, много са ти объркани представите! hahaha

п.п Между другото, както отбеляза Кристиян, непрестанните ти горди референции към училищната билогия са доста забавни Laughing Не е чудно защо познанията и разбиранията ти са на такова ниво.

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 14:24 от Archangel

# 935
  • София
Всички сме съгласни, че всяко дете трябва да се гледа индивидуално. И всички сме съгласни, че твоите деца, показали вече веднъж алергична реакция, не би следвало да се ваксинират.

Не, Кате, не всички "сме" съгласни.
Ако питам докторите, пак трябва да ги бода.
Освен това, ти самата казваш, че "всяко дете трябва да се гледа индивидуално".
Моля те, отговори ми тогава на въпроса, който ти зададох преди една две страници.

Еднакви са, понеже става въпрос за хора в сходна възраст и със сходни килограми.
Парацетамолът също е еднакъв и се дава в сходни дози, в зависимост от възрастта и килограмите.
И очевидно НЕ се дава на хора, имащи алергични реакции към него - или някое от съпътстващите вещества на търговските продукти.
Може би пък ако нямаше антиваксинаторски движение нямаше да има и нужда от толкова неразумно - според мен - рестриктивна политика по отношение на освобождаването от ваксина по медицински показатели.

# 936

Защото това е политиката на здравната система.Там няма индивидуалност,вси4ко е еднородно.

Кате,ти си убедена в правотата си,живееш според твоите принципи.Добре,4удесно!
Защо оба4е смяташ,4е и другите трябва да живеят според твоите критерии?

# 937
Еднакви са, понеже става въпрос за хора в сходна възраст и със сходни килограми.
Парацетамолът също е еднакъв и се дава в сходни дози, в зависимост от възрастта и килограмите.

Мхм.
А недоносените?
Как според теб е възможно на 4 килограмово бебе да бият същата доза, каквато на моята 2 (двукилограмова) мишка???
Това е престъпление.
И много добре знаеш, че при едно новородено дори и няколко грамчета могат да бъдат жизненоважни, а какво остава за няколко килограма!!!
Все едно на теб да ти набодат конска доза.
Нещо да кажеш?

# 938
  • София

Защото това е политиката на здравната система.Там няма индивидуалност,вси4ко е еднородно.

Кате,ти си убедена в правотата си,живееш според твоите принципи.Добре,4удесно!
Защо оба4е смяташ,4е и другите трябва да живеят според твоите критерии?

Защото живеят в близост до мен.
И защото моите критерии съвпадат с тези на обществото.
Ако 60-те антиваксинаторки се готвеха да си организират антиваксинаторска комуна на Луната или Марс, нямаше да имам нищо против.
От друга страна, има и хора, според собствената ценностна система на които канибализмът е напълно допустимо и желано обществено явление. Или кражбата. Или свободното предлагане на хероин. Или подбудата към проституция. При това, забележи, тези хора са доста повече от вас. Следва ли да се съобразим - обществото, не ние с теб - и с ТЕХНИТЕ критерии?
Защото аз разлика голяма не виждам. Дали искаш да ме убиеш с кола, с нож, с пистолет или с полио - като се замисля, последния вариант май не най- лош.

# 939
Кате, понеже твоето току що ваксинирано детенце, може да зарази моето, това трябва ли да значи, че ще съм в правото си да искам да се изселиш?  Shocked

# 940
  • София

Мхм.
А недоносените?
Как според теб е възможно на 4 килограмово бебе да бият същата доза, каквато на моята 2 (двукилограмова) мишка???
Това е престъпление.
И много добре знаеш, че при едно новородено дори и няколко грамчета могат да бъдат жизненоважни, а какво остава за няколко килограма!!!
Все едно на теб да ти набодат конска доза.
Нещо да кажеш?

Във всички книжки пише, че възрастта на недоносените дечица - за всякакви практически цели, вкл. и медицински - през първата година би следвало да се изчислява с/о датата на термина, не с/о датата на раждане.
Предполагам, че се прилага ранна ваксинация с цел предпазването им (понеже опасността от среща с причинителя е реална), но, според мен, би следвало да се направят различни алтернативи - вкл. и оставане на майката и новороденото в "чиста" среда до термин.
Защото, съгласи се, ако някое от собствените по- големи деца зарази тази мъничка мишка с някаква "детска" болест - примерно варицела - това никак няма да протече безобидно.

# 941
  • София
Кате, понеже твоето току що ваксинирано детенце, може да зарази моето, това трябва ли да значи, че ще съм в правото си да искам да се изселиш?  Shocked

Не, но според мен не би следвало децата със скорошна ваксина да контактуват с други деца (впрочем, също и с възрастни). Превантивно. С цел предпазване и на двете страни. За съжаление няма как да се организира 2 - 4 дневен престой в болница, за да се осигури спазването на това правило. Остава изцяло на съвестта на родителите. Но аз лично винаги съм го спазвала.

# 942
Ужас, направо се втрещих.  Просто си представих как цялото ми семейство е натикано в концлагер и защо ли не изтребено, за да не цапа пейзажа на такива като Кати.
И понеже съм от параноичните антиваксинаторки, за пореден път ще кажа на Кати, че няма лекар, който да носи по-голяма отговорност за МОЕТО дете от самата мен, и съзнавам това напълно.
При това за ТВОЕТО ваксинирано дете по ТВОЯТА логика не би трябвало да има никакъв риск, дори и моето да се разболее, защото е ваксинирано.
Да, аз съм параноична родителка, която не вярва в добрите намерения на докторите и в компетентността им да преценят дали за моето дете ваксината ще е по-опасна от болестта. Искам право на избор и нося отговорността за това.

# 943

И защото моите критерии съвпадат с тези на обществото.

Опа...   Laughing  Егати сериозната причина...  Laughing  Кате, продължавай да хвърляш камъни и да слагаш съчки в огъня на кладата, но Земята си е все така кръгла и продължава да се върти...  Wink

# 944
Във всички книжки пише, че възрастта на недоносените дечица - за всякакви практически цели, вкл. и медицински - през първата година би следвало да се изчислява с/о датата на термина, не с/о датата на раждане.
Предполагам, че се прилага ранна ваксинация с цел предпазването им (понеже опасността от среща с причинителя е реална), но, според мен, би следвало да се направят различни алтернативи - вкл. и оставане на майката и новороденото в "чиста" среда до термин.

Кате, във всички книжки пише също, че недоносени не се ваксинират.
И в Закона го пише.
Но това не означава, че се спазва.
А колкото до "предпазването", просто не си наясно какво значи такова огромно количество антиген, вкарано в незрялото, недоносено новородено, със също така незрялата имунна система.  ooooh!
Това спокойно би могло да го убие!

Последна редакция: вт, 11 май 2010, 14:47 от Джуличка

Общи условия

Активация на акаунт